doll Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 ale ja tu nehovorim o svojom volicskom prave vo vseobecnosti jednoducho som sa nezucastnila na volbach do europarlamentu a? povedz mi jeden rozumny dovod preco som tam mala byt volit je tvoje jedine pravo ako aspon trochu ovplyvnis verejny zivot ma priamy a dost silny dopad na teba. ano...ale urcite nie pri eurovolbach, navyse ked vsetci vidime, aku aktivitu prejavu ti nasi "zastupcovia"
game Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 slimak, za konštruktívny komentár ťa nikto nezmaže, to je jedna vec druhá je, že ja chodím voliť a využívam svoje právo voliť, doteraz toto boli snáď druhé voľby, kde som nebola - z dôvodov, ktoré som napísala vyššieže fico márni moje dane na cigánov, je iná vec. nikde ani pol slovom nehovorím, že mi je jedno, čo sa tu deje ale voľby do europarlamentu ma neoslovili
Cactales Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 Dovod: volit je tvoje jedine pravo ako aspon trochu ovplyvnis verejny zivot ma priamy a dost silny dopad na teba.Toto si napísal celkom správne. Voliť je u nás právom. Nie povinnosťou. Ak sa rozhodnem z nejakého dôvodu nevyužiť ho, tiež tým prejavujem určitý svoj postoj. Game, cital som axelovu reakciu, predtym ze ho zaujala zelena kraska. tak som reagoval na neho. po prve je mlady da sa este ohybat a po druhe ak nieco napisem na teba cactales ma zmaze.Neviem o tom, žeby som ti vymazal nejaký príspevok, ktorý by bol skutočne k téme a bol v súlade s pravidlami. Pokiaľ máš iný názor, vydiskutovať si to prípadne môžeme, ale v tejto téme. Aby zase nebola napríklad polovica politickej témy iba o tom, prečo a či malo byť čosi vymazané.
slimak Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 NIKTO ma NICIM nezaujal, nevidela som preto dovod ist odvolit No nie vkazdej krajine sme mohli vidiet nahych superborcov. povedz mi jeden rozumny dovod preco som tam mala bytno aby si rozhodla ako ma vypadat europa, aby si tam posrtcila cloveka ktrory bude zastupovat tvoje zaujmy. Ked sa ti uz nechcelo sa s nimi vsetkymi zapodievat mala si vyuzit program ,ktory by ti nasiel stranu najblizsie k tvojim zaujmom -preferenciam. A potom tie dve tri strany prelustrovat aspon jednu. A potom si poviem ci mi za to stoji ci nie. Zas tie strany trosku ine su. A jedneho cloveka by si tam snad nasla. cactales a game, ste dobri moderatori, viac menej najlepsi akych som zazil berte ma niekedy s rezervou. cactales rozhodujes o krajine o pritomnosti - buducnosti svojej ci svojich blizkych ci deti, alebo aj susedov. Na to sa nesmies ak si zodpovedny vykaslat. Tak isto chodim na domove schodze, chcel som nieco aj presadit, nepodarilo sa ale som aspon povedal nazor, ci som nesuhlasil. Game mne nevadi ze ciganom daju nazrat. oni nieco jest musia, len nech nieje motivacne robit deti, mam dojem ze momentalne to tak nebolo do casu,od kedy im to zatrhol kanik a asi 2,3 roky cigani robili. u nas si nevedela uz nikoho zohnat niekedy ani cigana na robotu. Robili v zahranici, ale im pracovne navyky su mizerne a aj preto boli ako prvi prepustani. Ti nespolahlivejsi sedeli na urade prace asi od decembra do marca(myslim ked si vybavovali podpory).Teraz pridu na rad biely. Mna serie ze kradne a nenormalne slota s ficom. Na ukor ze pracu nemaju ani cigani ani biely a vyzereme si to s ciganmi my, nie slota s ficom.
doll Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 mozno si myslis ze som sa o eurovolby nezaujimala....opak je pravdouale jednoducho nepojdem volit za niekoho len preto ze by som mala aj napriek tomu ze som si nevybrala a porovnavat domove schodze /kde si clovek moze povedat nazor priamo/ a volby /prostrednictvom zastupcu, ktory si aj tak bude obhajovat svoje zaujmy/ je trochu rozdiel jedineho clovek odtial osobne poznam, jedneho profesora, a toho urcite nebudem volit len na zaklade sympatii /aj ked by som rada/a mas pravdu, volit je pravo, ... nie povinnost nahy superborci...hmm... este skus nieco hodit a mozno sa trafis
game Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 slimak,ale áno, nielen niekedy, dosť často a každého berieme s istou rezervou : ) a problém Fico, Slota, Kaníkove reformy, pracovné návyky cigánov, poznáme to všetci, vieme, že a kedy cigáni začali pracovať, ale teraz je nielen ficova doba, aj krízová doba ... práve preto sa mi zdá trochu ... cudzie voliť ľudí, akýchkoľvek, do europarlamentu, ktorý na mňa pôsobí ako požierač peňazí, dosť byrokratický aparát, kam sa dať zvoliť znamená mať vystarané ... ako to predviedol pán Kukan, ako si spomenul ja im nezávidím ani náhodou ... závistlivosť nepatrí medzi moje zlé vlastnosti, ale pravé dôvody toho, že som nikoho nevolila do europarlamentu, sú už popísané tam vyššie ... kto sa chce dať zvoliť, nech sa zapíše do akej strany len chce ... ale voliť ich nemusím síce sa u nás volilo pomenej, volebné kortešačky boli o ničom, nezaujali, nepovedali nikomu, o čom to skutočne je, v susedoch sa promenádoval nahý politik, v druhých susedoch sa tam dostali zástupcovia silne pravicovej nacionalistickej strany - do EUROparlamentu ... nezdá sa, že sme na to tak skutočne dozreli
slimak Zverejnené 9. Jún, 2009 Zverejnené 9. Jún, 2009 Mam kamarata taky stary ako ja 31 a este nikdy nebol volit. ja ho respektujem, vlastne respektujem aj vas - vas nazor. A vlastne som ho nikdy nepresviedcal aby siel volit, u neho to nemalo vyznam. co mi je aj cudne lebo je zamestnanec s nadpriemernym prijmom, a ti platia najviac za tento cirkus(on si to uvedomuje), ale je zas bezdetny a moze mu to byt jedno. Mne to jedno nieje, ja sa snazim platit co najmenej a tento rok to este pritvrdim(podla toho co dostavam, pr. Fico mal v Brezne minuly rok zasadanie vlady, rozhodol sa ze cesta medzi breznom a rim. sobotou bude lepsou, no tohto roku tam dali tabulu ze prva trieda, ale horsu cestu mame len na hranici s polskom smerom na poprad aj to asi len 5km). Problem je ze nas stat nerozdeluje co len vyzbiera ale si aj vela poziciava, a ono to treba aj vratit. Ja nerad zijem na cudzi ukor. Ja ked som mohol ist volit som isiel a asi najlepsie moje volby boli ked som bol neuspesny. Vlastne uspesny som bol iba pri prvom gasparovicovom prezidentovani. Ale tam niesom nespokojny. game pozierat tie peniaze budu tak ci tak, ale je otazne ci ta aspon raz za 4 roky prijemne prekvapl (pr. Klaus ani som ho nevoli ale za posledny rok mal pre ma plno rozumnych viet, keby som Zalu zdimal v spanielskej cizme, ale..) alebo ci len pride stanok sparkami pred volbymi, mna to uraza.
game Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 pri všetkej úcte k pracujúcim poslancom, EP je ešte dokonalejšia zmeska než sa zdá na prvý pohľad kuriózni poslanci nie sú len u nás, len to vieme brať asi s menším humorom než tí iní ich protežantku nejakého Berlusconiho : ) nie sme zrejme ešte tak ďaleko v európskej politickej kultúre ... na druhej strane aj naša Monika sa objavila kedysi na dôležitom zasadnutí EP v čiernom tričku s obrovskou zlatou hlavou Marylin na bruchu, a hneď bola na prvých stranách bulvárov aj s pamätihodným tričkom, tak jedna dve prestarnuté neúspešné missky a dedo pozývajúci vnúčatá na pozlátenie poslancovania nebude nijako vyčuhovať z priemeru ... :lol:
Sniper Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 Este ze sa mas na co vyhovorit. Nepomoze ti to.A k čomu by mi to akože malo pomôcť?
slimak Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 No mna si sklamal. Benovej tricko nebol problem, "problem" bol ,ze ak si dobre pamatam to mala v nejaky sviatok,kedymala byt slusnejsie oblecena. Problem benovej , no benovej, bola vyhodnotena jej praca ako 751 najproduktivnejsia asi z 800 a niekolko a u nas mala najviac preferencnych hlasov.
Sniper Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 Ak som ti spôsobil duševnú ujmu tak sa vopred hlboko ospravedlňujem. Dúfam že ty mňa nesklameš a dáš mi aspoň 3 dobré dôvody kvôli ktorým by som mal voliť.
slimak Zverejnené 11. Jún, 2009 Zverejnené 11. Jún, 2009 Tiez ta sklamem. Preco chces prave tri dovody? Ale nieco som ti vygooglil. http://korzar.sme.sk/c/4644935/pat-dobrych...-ist-volit.html Tri su take aktualne. Každé voľby – okrem toho, že vydajú svedectvo o stave spoločnosti – sú aj aktom sociálneho učenia o politickom správaní. Ponaučení o tom, že ostať doma sa neoplatí, sme už mali niekoľko. A toto by ti mozno pomohlo, mozno nie , necital som to. http://www.ivo.sk/1396/sk/publikacie/my-ro...preco-ist-volit
Sniper Zverejnené 11. Jún, 2009 Zverejnené 11. Jún, 2009 Ja ako možný budúci politológ sa s tým plne stotožňujem, napriek tomu, že to čo sa tam píše sú len omáčky. Považujem to len za prázdne výkriky do tmy. Nevolíme preto, že musíme alebo mali by sme. Volíme preto lebo chceme. A pokým politici ma nepresvedčia že si skutočne zaslúžia môj hlas tak v budúcnosti to inak nebude. Parlamentnú demokraciu si predstavujem tak, že politici realizujú voľu ľudu. To že naši europoslanci sa v prvom rade tešia na tučné platy a po celý čas o ich činnosti väčšina Slovenska nevie prakticky nič, nemá s parlamentnou demokraciou nič spoločné.
slimak Zverejnené 11. Jún, 2009 Zverejnené 11. Jún, 2009 Preco politici vyhadzuju v predvolebnom obdobi miliony eur(SaS vcera zverejnil svoj rozpocet 130 000eur na EU volby, som zvedavy ci tak spravia aj ine strany)? Robia to len v tom obdobi(predvolebne balicky . myslim ti co maju v rukach aj rozpocty), po volbach su to pre nich zbytocne vyhodene prachy(myslim po volbach) a uz to nerobia. Lebo ta chcu ziskat a jedine vtedy o niecom rozhodujes, po volbach uz niesu zvedavi na tvoj nazor. Ak nevolis, voli za teba niekto iny a nemusi sa ti to pacit, nic uz s tym ale nespravis. Platis dane aspon nepriamo rozhodnes ako snimi sa bude narabat.Predpokladam , ze do volieb uz nebude fico a spol hybat s percentami odvodov do II.piliera. Ale ak budu mat moznost o tom rozhodovat v r 2010, urobia to hned. Politici by nemali plnit len to co vidia volicom na ociach. Ale mali by riadit krajinu co najefektivnejsie, najrozumnejsie aby sa zvysovala kvalita zivota ludi v nej(dlhodobo). mali by co najmenej vstupovat do rozhodovania ludi. maju vytvorit len pravny ramec(prostredie) a zabezpecit aby sa dodrziaval. nema sa starat ako sa bude mat jednotlivec ci urcita soc.skupina, o tom maju rozhodovat sami obcania. Ziadne socialne inzinierstvo, ziadne soc. podniky. ziaden politik ci uradnik nevytvori pracovne miesto, kto to tvrdi ze ma taky ciel ci nieco take urobil - len obhajuje svoje kradnutie. Verim ze 5% politikov moze byt slusnych, schopnych(nemyslim len na SaS, mozu v hocijakej strane). A takych treba podporit, to toho slusneho cloveka co mysli a kona aj podpori(nielen ze muda ten mandat). Co si ale asi mysli Slota o svojich volicoch?
game Zverejnené 11. Jún, 2009 Zverejnené 11. Jún, 2009 Politici by nemali plnit len to co vidia volicom na ociach. Ale mali by riadit krajinu co najefektivnejsie, najrozumnejsie aby sa zvysovala kvalita zivota ludi v nej(dlhodobo). mali by co najmenej vstupovat do rozhodovania ludi. maju vytvorit len pravny ramec(prostredie) a zabezpecit aby sa dodrziaval. nema sa starat ako sa bude mat jednotlivec ci urcita soc.skupina, o tom maju rozhodovat sami obcania.mali by, nemali by, mali by, nemali by, vieme, čo by mali politici robiť a čo nerobiť ... nie je také jednoduché ukočírovať jednu krajinu, nie ešte celý svetadiel ... podaktorí kandidáti tam boli skôr pre rozveselenie máskeď už sme pri tom, čo by mali a nemali, nemali by to byť šašovia, ktorí sú tam volení len do počtu s vidinou postarania sa o seba na ďalších päť rokovVerim ze 5% politikov moze byt slusnych, schopnych(nemyslim len na SaS, mozu v hocijakej strane). A takych treba podporit, to toho slusneho cloveka co mysli a kona aj podpori(nielen ze muda ten mandat).päť percent slušných politikov ... no ďakujem pekne ...
slimak Zverejnené 11. Jún, 2009 Zverejnené 11. Jún, 2009 game ja som reagoval na jednu axelovu vetu. je nedovolene ju citovat ak bola v predchadzajucom prispevku, tak som ju necitoval. A nezosmiesnuj stale moje cisla, bez argumentacie, alebo aspon tvojho pohladu. Ubera mi to sil do dalsej konverzacie. Inak ja skusam. Nie vzdy sa vsetko vydari. odhodlam sa, mam svoje mantinely, ak ma nezaujme ci sklame, rozlucim sa, niekedy nadavam. Ty asi len k masas z tej margaretky a lubi, nelubi. Nikto ti nekaze volit sasov.
Sniper Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 Dnes som celý deň preč, večer snáď ešte stihnem kúsok zo semifinále Česko - Fínsko, potom finále Ligy Majstrov, no s tým voľbami mi to dnes nevychádza! :D
game Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 začínam mať pocit, že účasť na eurovoľbách bude takých ... 8,73 % ... aj to v lepšom prípade :innocent:
Sniper Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 Z adresy gaylord.whiteside@smer.sk mi prišiel email nech volím nejakého poslanca za Právo a Spravodlivosť :zubiska:
slimak Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 Ak sme sa vracali z vyletu - som sa pytal pred krizovatkou asi 200 metrov ci ideme - uz som bol vkrizovatke a ze podme. To bol zazitok vo volebnej miestnosti,ja uz davno odvolene - tiez som nevedel koho hodim ci zakruzkujem - napokon Sulik a Poliacik. Zena tam sermovala a prehadzovala listky z kopy na kopu - naschval som sa snou o tom ani nebavil,ze koho ideme volit - bol so zvedavy koho tam hodi. Kym sa k cielu prepracovala sme si s detmi poprezerali vyzdobu triedy - ozaj bola zaujimava .
game Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 to nie je euroskepticizmus, to je o inom: jednoducho je to dlhodobé kašľanie na eurovoľby.aj podľa prieskumov je väčšina slovákov vcelku spokojná s eú, len podľa iných prieskumov nepovažuje tieto voľby za svoje. to je celé.
game Zverejnené 25. Máj, 2014 Zverejnené 25. Máj, 2014 takže to nakoniec bola účasť nejakých necelých 13 % ...rovnako v Česku odhadujú cca 15 % ... tieto krajiny považujú vnútornú politiku stále za akútnejšiu a bližšiu, než tú v EÚ, bez ohľadu na to, nakoľko nám EÚ ovplyvňuje život. voľby do EÚ tieto krajiny ignorujú. ako to napísal trefne jeden politológ, platí pre čechov aj slovákov : Lidi eurovolby nezajímají. Brusel je jako na jiné planetě, říká politologZdroj: http://www.lidovky.cz/nezajem-lidi-o-europarlament-pro-cechy-jde-o-volby-druheho-radu-rika-politolog-1hr-/zpravy-domov.aspx?c=A140524_134620_ln_domov_sk#utm_source=clanek.lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=a-hlavnizpravyBsloupec.clanky.clicks
slimak Zverejnené 25. Máj, 2014 Zverejnené 25. Máj, 2014 Smer 24,09KDH 13,21SDKÚ 7,75OĽaNO 7,46NOVA 6,83SaS 6,66SMK 6,53Most-Híd 5,83 A menovite Maroš Šefčovič,Monika Flašíková Beňová, Boris Zala a Vladimír MaňkaAnna Záborská a Miroslav Mikolášik, Ivan Štefanec(blahozelam Ivan) a Eduard KukanZa OĽaNO by mal byť poslancom v europarlamente Branislav Škripek, za Most-Híd József Nagy, za stranu NOVA Jana Žitňanská, za SaS Richard Sulík a za SMK Pál Csáky.Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7213979/smer-vyhral-ale-stratil-mandat.html#ixzz32j4zJ1mD Neoficialne vysledky - nechapal som naco Idnes v Cechach robia exit pool - ked presne vysledky mozu mat o trosku neskor - inak v Bratislave vyhral Smer. A Richard ... dokazal si to.
informator Zverejnené 25. Máj, 2014 Zverejnené 25. Máj, 2014 to nie je euroskepticizmus, to je o inom: jednoducho je to dlhodobé kašľanie na eurovoľby.aj podľa prieskumov je väčšina slovákov vcelku spokojná s eú, len podľa iných prieskumov nepovažuje tieto voľby za svoje. to je celé. A to co je podla teba?......iba akesi kaslanie na eurovolby? :( Podla mna, ak je niekomu v niecom dobre, tak sa to snazi aj udrzat a nie mat hlavu v piesku a nechat hlasovat vseliakych euromagorov, co postupne privedu celu Uniu do chaosu. Pretoze ked sa nieco v zastupeni takejto politickej "sešlosti" odhlasuje v EU parlamente, ma to dopad na vsetkych clenov a nevylucuje sa ani mozny rozpad EU, ktory moze mat katastrofalne nasledky. Lenze to tu ziadny euroskeptickymagor nepovie. A naco aj, ze?..........hlavne ked bude brat slusny plat europoslanca zopar rokov :(.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz