Skočiť na obsah

Internet Explorer 8

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Toto môže byť všeobecná téma pre dobrodruhov, ktorí používajú Internet Explorer.

Pred chvíľou som si stiahol finálnu verziu IE8. Oproti IE7 zatiaľ žiadne výrazné zmeny, na tie prídem možno neskôr, soft sa zatiaľ javí stabilný bez väčších problémov.

Jediným nedostatkom, ktorý som si zatiaľ všimol je ten, že layout je navrhnutý tak, ako keby v Microsofite počítali že užívatelia majú minimálne 19" monitory s minimálnym rozlíšením 1280x1024 alebo širokouhlé monitory. Prečo, to zistíte na tomto Fóre keď používate rozlíšenie 1024x768.

Kto používa IE7.x alebo nový IE8.x by mal "upgradnúť" na Maxthon rady 2.5.x ktorý bol špeciálne pre IE8 vytvorený.

• Odpovedí 39
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

16

• weirdo

7

• Nokia

5

• Tomáš

5

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

nevidim dovod, preco by som mal hoc aj pri svojich 1024x768 stahovat akysi Maxthon .. tu mas dokaz .. vobec nechapem co riesis ..

Obrázok

Zverejnené

kedze tazko ignorujes posty inych clenov, musim ti to napisat sprosto: ked si lama a neschopny si to upravit do pouzitelneho stavu, tak ti treba maxthon, aby to upravil za teba :lol:

Zverejnené

Maxthon používam bez väčších problémov niekoľko rokov. Neviem v čom to je, možno vo verzii alebo mutácii Windows = rozdielný font. Iní majú problém s takým zobrazením vo Firefoxe, iní v Opere, ja s tým problém prvý krát vidím v IE8. Nevidím dôvod prečo by som si mal upravovať nastavenia fontov, keďže predpokladám že všetko by malo byť automaticky OK aj bez nastavovania. Kvôli niektorým som z menu odstránil niekoľko položiek, keďže mali s tým problémy vo FF.

Ostatné narážky budem ignorovať, hoci mal by som k tomu čo napísať. Všetko mimo témy už budem mazať. Keď máš starosti s niečím, že ignorujem tak sa kľudne ozvi cez SS a ja ti to vysvetlím veľmi rýchlo.

Zverejnené

Skor, ako problem IE8, je to problem tvoj. Kedze si do hornej listy natrepal tolko odkazov, ze je to problem validne zobrazit v 1024*768. To ze si maxthon nastavuje vlastnu velkost fontu, aby sa to tam vtesnalo, este neznamena ze tvoje riesenie hornej listy je uplne koser.

Zverejnené

Tých odkazov tam bolo viac, ale kvôli firefoxákom som jeden musel dať preč. V Maxthone (aj v IE7) tam je miesto ešte pre jeden odkaz, v IE8 prevyšujú dva.

Zverejnené

problem medzi klavesnicou a stolickou

axel inac nechapem ked mas take male rozlisenie preco mas spodnu listu zvacsenu a kopec blbosti vsade mozne? pri malom rozliseni minimalizujem co sa da

Zverejnené

ked Axelovi niekto postne riesenie, ktore vyvracia jeho domienku, tak sa hra na Fica - prehliadne logicke argumenty a bude si dalej trepat svoje ..

fonty vo FF su podobnych rozmerov a ja teda na uvodnom screene moc rozdielov medzi FF a IE8 nevidim. takze - vypni si listy ako kazdy trochu schopny clovek a nebudes potrebovat dalsi soft na to, aby si nieco videl.

druhym riesenim je kupit si novy monitor. nejedna lamka by to spravila :lol:

Zverejnené

valcik mal ten istý problém, o ktorom písal tu vo Firefoxe. lama weirdo by si mala uvedomiť že nie všetci sú takí dokonalí ok on, dopĺňam že istého času lama weirdo mala problémy s prihlasovaním na Fórum, všetkým to išlo bez problémov, len lame weirdovi nie.

Nokia čo má dvojriadková lišta spoločné so šírkou rozlíšenia 1024?

Zverejnené

hovorim o tom ze sa rozculujes nad rozlisenim a mas tam toho nabuchaneho jak keby si mal rozlisenie 1680x1050

mozno som ale slepy, ale medzi tvojim a weirdovym obrazkom nejaky velky rozdiel nevidim, akurat v tom, ze tebe tam toho na vysku voslo menej, prave kvoli tym prkotinam

Zverejnené

jaj o tom si hovoril .. no teba by za 'uplnost' dodavanych informacii z nejednej firmy vyrazili ... ked chces, aby si niekto v 800000 pixeloch vsimol tych spravnych sto, tak skus pouzit cerveny brush, bude to pre vsetkych vyhodnejsie.

sorry, ale ja za debilny engine fora nemozem, no ty za kopu zbytocnych list ano :lol: prip. si zmensi stranku a mas po probleme. ale inak chapem, ze ta to vytaca ...

edit - Nok, on vravi o odkazoch na Blogy a Fotogaleriu, ktore su vyhodene z riadku.

Zverejnené

akurat v tom, ze tebe tam toho na vysku voslo menej, prave kvoli tym prkotinam

Menu je posunuté bez ohľadu na to či lištu mám do polovice monitora alebo ju stiahnem úplne dole. Tak ešte raz sa pýtam ako môže veľkosť lišty ovlyvňovať šírku?

sorry, ale ja za debilny engine fora nemozem, no ty za kopu zbytocnych list ano :lol: prip. si zmensi stranku a mas po probleme.

Čo je na ňom debilné ty lama? BTW to máš finálnu verziu IE8 stiahnutú zo včera?
Zverejnené

co je na ňom debilné ty lama?

ehm .. to, ze sa nedalo prihlasit??? btw. pametas sa zle - problemy s prihlasovanim malo viacero ludi. s demagogiou chod vieskam.
Zverejnené

Sťažovala sa iba jedna lama, vieš o kom hovorím.

Pridal som ešte jeden odkaz hore, Maxthon to stále bez problémov zobrazuje, IE8 bez rozdielu oproti predchádzajúcemu obrázku:

Obrázok

Zverejnené

Axel, sam si lama, lebo si to ako admin nedokazal normalne vyriesit. Cakalo sa na to, kym to prestane. Kvalitny admin proste :lol:

inak smutne, ze mazes pravdive prispevky. a ani sa neskusaj ohanat offtopicom, neviem kto tu zacal s problematickym loginom. pre velkeho pana admina asi neplatia pravidla.

Zverejnené

Práve som to vyriešil. A neviem prečo mi nadávaš do lám keď pre toto fórum som za tri roky spravil viac ako ty nespravíš za celý život. A ešte sa nevieš ani prihlasovať :lol:

Do menu som dal najviac odkazov koľko sa dalo dať aby v Maxthone boli na jendom riadku.

Spravil som screeny zo všetkých borwserov, ktoré používam, najnovšie verzie:

Opera:

Obrázok

Firefox:

Obrázok

Maxthon

Obrázok

IExplorer8

Obrázok

IExplorer8 (spätná kompatibilita)

Obrázok

IE8 má utilitu na prepnutiu screenu tak aby bol kompatibilný so strašími verziami. weirdo to má asi zapnuté, preto mu to normálne ukazuje. Keby bol k niečomu tak by do druhého príspevku napísal čo treba spraviť aby to tak ukazovalo. Jedine Firefox mi to ukazuje zle.

Zverejnené

Axel prezradim ti jednu vec....to ze niekto blbo napise web a niektore prehliadace ho spravne zobrazia neznamena, ze tie ostatne prehliadace su nahovno, ale naopak...ten kto to naprd napisal je nahovno :lol:

spravne napisany web by ti malo zobrazit vo vsetkych browseroch rovnako (najnovsich, ktore funguju podla najnovsich standartov)...to ze natlacis do listy toho milion a niektory browser sa to snazi nejak zosekat a dalsi to proste zobrazi podla standartov a ukaze ze aha, dilino co to pisal to spravil naprd :)

Zverejnené

Nokia základy tohto skinu boli napísané v roku 2004, odvtedy sa len upravovali štandardy tak aby sa skin zobrazoval správne. To že IE8 má prekopanú architektúru (čo dokazuje aj tlačítko na prepnutie na starý kompatibilný režim v IE8) na ktorú nadávalo viacero vývojarov, nehovorí o tom že web je blbo napísaný (to tvrdí zopár len "expertov", nemusím menovať). Resp. ty si schopný tvoriť komplexné web stránky, ktoré sa budú bezproblémovo zobrazovať v browseroch vydaných v roku 2014? V odkazoch na lište nevidím problém (v IPB3 aj tak väčšina z nich pôjde úplne preč), väčšina browserov ich zobrazuje dobre. Zle zobrazovanie stránok v IE je už tradičné, z toho dôvodu nový skin nebude kompatibilný s IE6. V prvom príspevku som len napísal aký problém môže nastať po upgrade na IE8, na riešenie som prišiel aj sám bez vašich premúdrelých rád.

Ešte jedna vec: nemyslím že expert weirdo má finálnu verziu IE8. Jeho RC alebo beta alebo čo to má je ešte kompatibilná so staršou verziou. A to je ten rozdiel čo tam robí medzi tými dvoma screenmi.

Zverejnené

Axel, tu je trosku iny problem....99% webov nieje napisanych podla standartov na 100%...

mozes sa rozculovat kolko chces, ale ani IPB forum nieje dokonale a ma kopec much, ktore niektore browsery ukazu, niektore decentne zahladia...

Zverejnené

Neviem či si čítal čo som písal. Ja sa nerozčuľujem, len som konštatoval prečo skin z roku 2004 sa trochu inak zobrazuje v browseri z roku 2009 a možno si čítal že ten problém som už vyriešil.

Zverejnené

edit - Nok, on vravi o odkazoch na Blogy a Fotogaleriu, ktore su vyhodene z riadku.

keď túto debatu sledujem, radšej ani nepridám aktuálny screen (1024×768, FF v3.0), ale nový odkaz "Priatelia" mi znova rozhodil zobrazenie toho horného riadku s odkazmi. :)

Sťažovala sa iba jedna lama, vieš o kom hovorím.

ech, len dúfam že nie o mne.. :lol:

ak je ale problém len toto, ešte je to celkom dobré, ľudia. sú aj horšie chyby na stránkach.. :-)

Zverejnené

valcik, stale nechapem preco ludia neprejdu na vacsie rozlisenia...tak isto ako sa preslo z floppy na cd rom, potom dvd a prechadza sa na blue ray, tak isto ako sa z FAT16 preslo na FAT32, NTFS ci ext3, reiserfs tak preco ludia neprechadzaju postupne aj v rozliseniach dalej, a pouzivaju 1024x768 na beznych pc, kde uz davno dominuje minimalne 1280x1024 ci sirokouhle vacsie? :lol:

Zverejnené

Práve som to vyriešil. A neviem prečo mi nadávaš do lám keď pre toto fórum som za tri roky spravil viac ako ty nespravíš za celý život.

na rozdiel od teba sa nehram na admina.

neviem co riesis s tym prihlasovanim, ked s tym malo problem viacero ludi .. skratka demagog, zbytocne to popieras :lol:

mam pocit, ze ty si ten, kto ma nieco rozhodene, kedze FF3 mi nerobi ziadny problem s presuvanim linkov do dalsieho riadku. 3.0.7, aby sme si boli nacistom.

posledna vec - az budes mat v buducnosti nejaky problem a hodis na forum screen, skus ten problem oznacit. predideme nedorozumeniam.

Zverejnené

valcik, stale nechapem preco ludia neprejdu na vacsie rozlisenia...

áno, tu ti dávam jednoznačne za pravdu. doma mám dva počítače, pričom na jednom používam monitor s rozlíšením 1280×1204 a už len toto je obrovský rozdiel v prehľadnosti oproti 1024×768.

počítač ktorý mám pripojený k sieti je však veterán so starším, ale stále kvalitným monitorom ktorý má menšiu uhlopriečku. čakám len na to, kým monitor pôjde do dôchodku, nemôžem ho jednoducho vyhodiť po toľkých rokoch vernej služby! :lol:

(okrem toho je v tom počítači slabšia grafická karta, ktorá si s vyšším rozlíšením neporadí ideálne, je to šunka.)

veď preto sa ani nesťažujem na drobné chybky, ktoré u seba vidím v zobrazení stránky, ale vždy len nesmelo podotýkam. :-)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov