Skočiť na obsah

Aký internetový prehliadač použ  

36 členovia hlasovali

1. 1. Aký internetový prehliadač používate na surfovanie po webe?

• Internet Explorer 8.0
    • Internet Explorer 7.0
      0
    • Internet Explorer 6.0 (prípadne staršiu verziu)
    • Mozilla Firefox 3.5 (prípadne novšiu verziu)
    • Mozilla Firefox 3.0.x
    • Mozilla Firefox 2.0.x (prípadne staršiu verziu)
      0
    • Flock
      0
    • Opera
    • Maxthon
      0
    • Netscape
      0
    • Google Chrome
    • Konqueror
      0
    • Iný (napíšte aký)
      0
  2. 2. Ste spokojný so svojim internetovým prehliadačom?

• Ano, nechcem ho zmeniť
    • Ano, ale asi vyskúšam aj niečo iné
    • Neviem, nie je to ono, chce to zmenu
      0
    • Nie som, už si hľadám iný
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

pouzivam Fajafoxa 3.5.x a okrem toho niekedy frcim na Chrome .. takze 'ano, ale skusim aj nieco ine'

• Pred 2 mesiacmi...
  • Odpovedí 287
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

67

• Nokia

41

• valcik

20

• Tomáš

15

Zverejnené

!

do pozornosti užívateľom, ktorí ešte stále používajú IE6:

pod IE6 nepracuje, ako podaktorí zistili /napriek upozorneniam administrácie na stiahnutie minimum IE7 alebo IE8 / ani všetko na tomto fóre, a nebude toho pracovať ešte viac

Google sa chystá potopiť staré prehliadače

Kto chce používať služby firmy Google, ten sa bude musieť zbaviť starých verzií internetových prehliadačov. Už v najbližších dňoch sa začnú na obrazovkách niektorých používateľov objavovať informácie o tom, že bez nového prehliadača si čoskoro ani len neškrtnú.

Zmeny súvisia so zavádzaním nového štandardu HTML5 a intenzívnejším používaním Javascriptov. Zmeny zasiahnu v najširšom rozsahu hlavne tých používateľov, ktorí dodnes prevádzkujú prehliadač Internet Explorer 6.0.

V najbližších dňoch začnú prebiehať zmeny v projektoch Google Apps a Google Sites, ktoré prestanú v starých prehliadačoch fungovať v prvý marcový deň.

Čítajte viac: http://pocitace.sme.sk/c/5220660/google-sa-chysta-potopit-stare-prehliadace.html#ixzz0eOEhWk0B

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Čo sa týka IE, konkrétne novej verzie 9, ktorá by mala priniesť výrazné zrýchlenie v práci s javascriptom, tak so dopočul, že IE9 nebude podporovať WinXP. Tak toto je nôž do chrbta.

Zverejnené

používam Mozillu Firefox, stále ju aktualizujem na novšiu verziu, sťahujem s k nej témy(teraz mám dobru tému-vlčie oči :lol: ) a ešte aj doplnky, najviac sa mi páči DownloadHelper na sťahovanie videa odkiaľkoľvek, má to široké možnosti konverzie a nastavenia kvality :) , teda aspoň mne to úplne vyhovuje, Mozillu nevymením

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

To snáď už nie je ani normálne koľko vecí pod IE(8) nefunguje a normálne funguje pod Operou, Firefoxom a Chrome. Hodinu hľadám chybu a nakoniec zistím, že je to ten blbý IExplorer.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

V poslednom období som používal všetky prehliadače čo mám, teda IE8/Maxthon, Operu, Firefox a Chrome. Čo sa týka rýchlosti IE8 je na tom žalostne, najmä na stránkach kde je hojne javascriptu, takže v tomto smere vyhrala Opera.

Zverejnené

IE nepoužívam už vôbec. Vlastne som stále verný Mozille Firefox, ale tak dosť dlho som používal Google Chrome. Občas som ich aj porovnával, vyhovoval mi, vlastne som mu nemal čo vytknúť(zas tak veľa vecí som na ňom neskúšal), no som zvyknutý na Firefox, aj keď mám nainštalovaných súčasne niekoľko prehliadačov. Som zvyknutý že v Mozille mám niekoľko doplnkov, ktoré zvyšujú konfort. A tiež mám k tomu povinnú výbavu Adblock Plus.

chystám sa vyskúšať iné prehliadače, ktoré by sa mi možno viac zapáčili

Zverejnené

Ja musím používať všetky prehliadače kvôli webtvorbe. Maxthon som používal dlhodobo zo zvyku a má veľa pluginov, ktoré mi v Opere budú chýbať, takže budem Maxthon naďalej používať, ale už iba ako sekundárny browser. Veľkou nevýhodou Maxthonu je to, že k chodu potrebuje IE8, ktorý je v dnešnej dobe stránok plných javascriptu veľmi pomalý. IE9 by bolo riešenie, ale na XP zrejme nepobeží. Na Firefoxe mi vadilo niekoľko prkotín a Chrome má málo funkcií, ináč som nad nim tiež dlho uvažoval.

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

a teď používám Chrome a spokojenost. Strašně svižný, ještě víc jak Opera,

No tohle jsem chtěl slyšet! <_< V tejto ankete ale aj všeobecne sa Firefox považuje za najlepší prehliadač. Napriek tomu blbne že dáva to (nereaguje) a potom sa začne znova hýbať. Často zamŕza ale iba okno s internetom, windows ide. Také výpadky stále pri načítavaní. Tak vyskúšam ten Chrome keď ho toľko ponúkajú.

tak so dopočul, že IE9 nebude podporovať WinXP. Tak toto je nôž do chrbta.

To veru bude. Vôbec nemyslia na veteránov! IE6 som nerád používal lebo to je strašne primitívne že nemá ani karty a furt nové okno otvára. Vždy som automaticky stiahol IE7 teraz IE8 zvyknem mať. Ale keď toto spravia tak vlastne donútia aj tých čo ešte IE používali, používať firefoxy, opery a také.

DownloadHelper na sťahovanie videa odkiaľkoľvek, má to široké možnosti konverzie a nastavenia kvality

O tomto mi povedz viac. Dá sa aj to nahrať čo pustím napríklad v archíve televízií?

Ináč som si všimol že na Hotmaili Opera ako jediná dáva také áčko s dvojbodkou uprostred bielej plochy (ako keď je chyba na stránke) firefox ani chrome to už nerobia. Ja chodím do netkaviarne a vždy sedím pri inom počítači a všade majú iný prehliadač alebo majú všetky a tak vždy idem cez iný a toto som si všimol.

Chrome má málo funkcií, ináč som nad nim tiež dlho uvažoval.

Noooo, tak to je akoby pre mňa. Ja som taký minimalista. Stačí ak to má záložky a prehrá videá z televíznych archívov a youtube. Nič viac nepotrebujem.
  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

Ok ďalšia otázka na fanúšikov Opery. Ako sa dá v opere nastaviť aby stránku na šírku vopchalo do okna. Aby som nemal rolovátko ešte aj na dolnej lište. Veď to potom môžem chodiť z mobilu cez opera mini a mám to isté... :-))

Zverejnené

Skús si nastaviť vyššie rozlíšenie monitora, alebo zväčšiť/zmenšiť zobrazenie stránky (ctrl num+; ctrl num-)

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Používatelia Internet Explorera majú štatisticky nižšie IQ, tvrdí štúdia

Používatelia prehliadača Internet Explorer majú priemerne nižšie IQ ako používatelia ostatných prehliadačov a priemerné IQ používateľov každej verzie IE sa pohybuje pod 100. Vo svojej štúdii to tvrdí kanadská spoločnosť AptiQuant.

Spoločnosť štúdiu vypracovala na základe otestovania viac ako 101 tisíc jedincov v internetovom IQ teste. Test vypĺňali náhodní užívatelia, ktorí ho našli napríklad cez vyhľadávač.

Podľa výsledkov testu majú najvyššie priemerné IQ užívatelia Opery, Camina a Chrome Frame, pluginu sprístupňujúcemu Chrome v rámci Internet Explorera, nad 120.

Priemerné IQ používateľov Safari, Chrome a Firefox sa pohybuje okolo 110.

Priemerné IQ používateľov IE 8, IE 9, IE 7 a IE 6 sa pohybuje od cca 95 po cca 85 v takomto poradí od najvyššieho po najnižšie.

V skupine s najnižším IQ bol jasne najpoužívanejším prehliadačom IE 7 s takmer 35% pred IE 9 s 18%, v skupine najviac inteligentných Firefox s takmer 35% pred Chrome s 23% a IE 9 s 12%.

Podobnú štúdiu spoločnosť vypracovala aj pred piatimi rokmi, v tom čase bolo priemerné IQ používateľov jednotlivých prehliadačov približne na rovnakej úrovni. "Porovnanie jasne naznačuje, že viac ľudí v skupine s vyšším IQ v posledných piatich rokoch odišlo od IE," vysvetľuje príčinu rozdielu medzi výsledkami v roku 2006 a 2011 spoločnosť.

Obrázok

Obrázok

• Pridať bod 1
Zverejnené

Je to pochopiteľné. Ľudia s priemernou inteligenciou (IQ 100-110) tvoria väčšinu celkovej populácie. Microsoft teda prispôsobuje svoje produkty cieľovej skupine, sú jednoduché, nenáročné a blbovzdorné. :)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Inteligence

(Axel, vo wikine je zahrnutá i zaujímavá pasáž, ktorá sa zaoberá súvislosťami medzi intelektom, genetickou výbavou ľudskej rasy a prostredím.)

Zverejnené

Statistika je svina :)

post-2312-0-17945000-1312353000_thumb.png

Najpouzivanejsie prehliadace v danej krajine, udaje z 07/2011

Modre - IE

Oranzove - Mozilla Firefox

Zelene - Google Chrome

Cervene - Opera

Takze ak by sme skusili rovnako mechanicky interpretovat aj tieto cisla, vyslo by nam, ze najnizsie IQ maju ludia v USA, zapadnej Europe, Cine a najvyssie na Ukrajine, v Bielorusku a Kazachstane :)

Zverejnené

neber tu svinu tak vazne. Napriklad u nas kazdy ITckar naserie Firefox do kazdeho firenmeho PC chces nechces. Pre istotu IE zablokuju a to, ze chces iny, ich nezaujima. A po druhe, Opera sa vie maskovat a identifikovat ako FF a IE, preto jej skutocny podiel bude o cosi vyssi, nez ukazuju cisla :)

Prehliadace na Slovensku:

To p five browser on 2011

Top 12 browser versions on 2011

Zverejnené
"Všetko je podvod, aj tvoje oči sweet Marylin, všetko je podvod my little babe.." :)
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Narazil som na novy browser:

Rockmelt

ma s nim niekto skusenost? Vyzera ako by vychadzal z Chrome, no navyse ma nejaku integraciu so socialnymi sietami, co ine, napr. Opera, dokazu pomocou rozsireni :thumbsup:

Zverejnené

Neviem či nejaké iné browsery budú mať prostriedky na to aby prerazili. Chrome, Firefox a Opera majú dostatočne veľký a silný podiel na trhu na to, aby nejaký iný browser vytlačili. A ešte je tu aj IE9. Ja používam Maxthon 3, ktorý má podobnosť s Chrome + zopár užitočných vecí navyše, preto som ho za Chrome ešte nevymenil, aj keď som už mal niekedy sto chutí to spraviť.

• Pred 6 mesiacmi...
Zverejnené

Všimol som si že ten Firefox je najrozšírenejší. Aj v tej slovenskej štatistike, aj v tunajšej ankete. A Operu si myslím že viac ľudí používa ako úvádzajú štatistiky. A na Chrome sa mi práve to páči že je taký minimalistický. Ja nepotrebujem funkcie. Stáčí základ ako záložky a sťahovanie čo vie asi každý prehliadač.

Otázka na Operákov:

Zvykla vám tá 11-ová verzia zamŕzať? Potom sa reštartuje so všetkými kartami do pôvodného stavu ako bola.

Zverejnené

Už sa nedal upraviť príspevok tak som musel napísať ďalší... Ak tu bude nejaký admin tak porposím spojiť dokopy.

Urobil som skúšku rýchlosti načítavania stránok Opera proti Chrome. Zadal som do políčka pre URL adresu a po kliknutí na Enter spustil stopky a čakal kým sa stránka kompletne načíta aj s flash prvkami, ikonami atď.

Pokec:

Opera 17,47 sec

Chrome 8,04 sec

Freespace:

Opera 42,34 sec

Chrome 30,10 sec

Centrum

Opera 2 minúty!!!

Chrome 35,12 sec

Zverejnené

Ja mám dojem, že Opera u mňa je rýchlejšia a aj o niečo stabilnejšia ako Chrome. Ale zas je pravda, že ju netýram tak ako Chrome.

Otázka na Operákov:

Zvykla vám tá 11-ová verzia zamŕzať? Potom sa reštartuje so všetkými kartami do pôvodného stavu ako bola.

Často sa mi stáva, že keď ju vypnem, tak zostáva v pamäti, odkiaľ ju cez Správcu úloh musím natvrdo vyhodiť. A robila to aj Opera 10, 9...
Zverejnené

Nevadí, lebo som ju už odinštaloval. Dal som si Chrome a som spokojný, na čo ja potrebujem prehliadač teda aby sa ním dalo surfovať a mal záložky... Pri mojom pomalom pripojení aj tak nevyužijem flash prvky a podobne.

V poslednom období som používal všetky prehliadače čo mám, teda IE8/Maxthon, Operu, Firefox a Chrome. Čo sa týka rýchlosti IE8 je na tom žalostne, najmä na stránkach kde je hojne javascriptu, takže v tomto smere vyhrala Opera.

Mne práveže Chrome vyhral. Opera bola od Firefoxu a IE8 naoko rýchlejšia a čo sa týka chrome tak som ich odstopoval a vidíš... Ale pri rýchlom pripojení ti do 2-3 sekúnd otvorí stránku hocijaký prehliadač.

tí menej šikovní zostávajú pri tom, čo im predajca pribalil k počítaču v momente jeho kúpy. (Zdroj: SME)

Však to je presne o mne. Táto veta ma 100%-ne vystihuje! Ja používam prehliadač len na surf a jediné čo od neho chcem je aby fungoval, mal karty, záložky, správcu sťahovania... Nič viac. Ale IE8 by som nepovažoval za blbovzdorný. Práve on je najľahšie pokazitelný. Môj názor (primitívneho užívateľa) je že Google Chrome. Maximum jednoduchý a niet tam čo pokaziť.

Takže keby sa mi niečo nepáčilo na Chrome tak v hre ostáva už len Firefox :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov