aljak63 Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Nie demolátor, "len" iniciátor ... ale čo týmto chcel akože dokázať? to nechápem! a nie, nezrútil som sa... Kimi aj tak túto GP dosť chyboval, veď aj skončil v hodinách a skončil skoro ako Nakajima, ale ustál to "len" s poškodeným krídlom. Ale na to aký je Rubens strašne skúsený som práve od neho nečakal neuvážené kroky. Áno, nemám ho rád odkedy robil Schumimu poskoka a pod., a nemám ho rád stále, len aby neskončil ako DC a aby mu nehrala premotivovanosť hlavnú rolu v jeho jazdeckom štýle... alebo už začalo? Vettel vs. Kubica ... ja by som trest nedal ani jednému, ale predsa len bol na vine viacej Robert podľa mňa. Nechápem začo cíti Vettel vinu, za to že sa nemal kam uhnúť a aj keď dupal na brzdy mu to už nebolo nič platné? Ak hej - V tom prípade je vinný v plnom rozsahu! Inak Robert ani zďaleka nebol v pozícii žeby mohol predbiehať, celý ten úsek kde sa chystal na útok bol popredu Sebastian, Kubica to skúsil na brzdy a nenechal mu miesto. To nemohlo skončiť inak... jedine takto!
tiborco Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 V Turn 2 išiel Vettel na široko, rýchlostne výrazne strácal, pozíciu si dobre bránil, ale Robert mal jednoznačne auto v lepšom stave, tak sa vysunol vedľa neho pri brzdení...v Turn 3, bol už máličko pred Vettlom...Robert mu naopka nechal miesto, Seb. nebol nútený ísť až za obrubník...atď...neviem čo je na to nepochopiteľné...obyčajná kolízia dvoch jazdcov, ktorí bojujú... K Rubensovi sa nateraz nevyjadrujem, svoje som si povedal.
aljak63 Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Nepochopiteľné je to, že keď je niekto až o toľko rýchlejší prečo si nepočkal na lepšiu príležitosť ale išiel takto po vonkajšku na brzdy? Keď tam bol až taký rýchlostný rozdiel, tak mohol Robert kľudne počkať, času bolo stále dosť. Keby to bolo úplne posledné kolo, tak nepoviem. A penalizácia pre Vettela je podľa mňa až príliš prehnaná. A ozaj, teba ako fanúšika McLarenu nemrzí, že kvôli niekoho "dravosti" (aj keď lepšie povedať blbosti), prišiel Heikki o možnosť bojovať o body? A nielen Heikkimu to pokazilo preteky, ale aj iným - Heidfeld, Webber a Sutil, ktorým to výrazne narušilo šance v boji o body!!!
moltom Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Tak to bol pretek!!! Na jednej strane sa KONECNE da predbiehat, co ma neskutocne tesi. To hlavne sa tu us prebralo, takze moj nazor: Vettel vs Kubica - bezny race accident, trest je uplna p*covina. Vinny su obaja, ale vlasy si moze trhat hlavne Kubica. Keby pockal dve zakruty, tak mohol este zatlacit na Jensona a bohvie..mozno mohol byt prvy. Vetel sa branil ale musle vediet ze nema sancu udrzat Kubicu dalsich 5 kol, ked v kazdom z nich straca 3 sek. Nevzdal to vsak lahko a ma u mna plus. Trest 50 000 USD je spravny, toto uz nie su 70 roky a Vettel nie je Gilles Villeneuve, mal to hned odstavit. Chapem ale ze cakal, ze bude pretek ukonceny predcasne a ak by presiel cielom, bol by este klasifikovany. BGP - fu, boli velmi, velmi rychli, nebyt prveho SC, Button moze v zavere jazdit s prstom v riti a nik by nemal sancu. Rubens je najvecsi saso v F1. Tie jeho pindy a sny o titule - je to smiesne a veri tomu len on sam. Vytazil z chaosu, vypadkov a SC. Po prvom pitstope, ked dostal nove kridlo, mal v rukach rovnaky material ako Jenson, nikto ho nebrzdil a stracal viac ako 1 s na kolo!!! Ale nikdy nezabudne pripomenut ako sa mal MS vo Ferrari lepsie, alebo ako minuy rok skoncil lepsie ako Button. RUBENS BEZ UZ Z F1 PREC!!! Ferrari - tragedia. Rovnako ako minula sezona, nevyslo im nic, poruchy, zla taktika navyse poznacena SC, jazdecka chyba. Pritom rychlost bola dobra a na inych tratiach moze byt Ferrari o hodne silnejsie. Cakam na nejake zhrnutie najrychlejsich kol aby sa dalo cosi viac povedat. Sice maju cerveny nula bodov, ale snad uz si vycerpali smolu a ak trosku zapracuju na rychlosti (novy difuzor???) tak budu opet bojovat o celne priecky. Hamik - kratko po pretekoch s nim bol kratky rozhovor - netvaril sa nadsene. Vie, ze mal stastie a rychlost McLarenu je mizerna. Mohlo sa zdat, ze sa zrychlili, ale sam Lewis to poprel a bol velmi skepticky. Strieborny sa teraz vsade raduju a oslavuju Hamika ako majstra. Pritom mu opet vsetko hralo do karat a nakoniec aj diskvalifikacia Trulliho (ktora McLarenakom, ktory velmi protestovali proti rozhodnutiam za zelenym stolom v minulej sezone vobec nevadi!!! pokrytectvo...). Napriek tomu musim pochvalit pekne predbiehania ktore aj vdaka KERSU predviedol. Mclaren ale caka kus prace a budu musiet prerobit cele auto aby sa zapojili do bojov o celne priecky. Zvysok pola splnil ocakavania...Williamsy zlyhali vdaka pneu, Renault je na tom velmi zle a Piqueta by som sa zbavil cim skor tym lepsie. Buemi sokoval skvelym vykonom a trochu prekvapila aj Force India. Inac nechapal som organizatorov - pri prvom vyjazde akoby SC cakalo, kym Jensom absolvuje pitstop - pritom skoro 2 kola tam uz stal Nakajimov vrak!!! Nakoniec vysiel SC uplne zle a bol tam zbytocne dlho...nechapem kto to riadil...
aljak63 Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Moltom, výborne si to napísal. S tebou sa dá veru vcelku dosť súhlasiť! :lol: Čo sa týka najrýchlejších kôl, tak Fastest Lap si pripísal Nico Rosberg! Skvelé časy dosahovali BMW: Kubica 2., a Heidfeld 5. (škoda tej kolízie v 1. zákrute), poriadne rýchle boli aj Red Bully: Vettel 4. a Webber 8. (tiež obrovská škoda 1.zákruty), v TOP10 aj obe Toyoty: Glock 6., Trulli 10.! No a z pódiových jazdcov: Button - 3. najrýchlejšie kolo, Barrichello - 14., a Hamilton - 13.! Ferrari: Kimi 7. a Massa slabý 15. najlepší čas! Najpomalšie vo všeobecnosti boli STR, no a samozrejme tí čo si nestihli spraviť veľa kôl: Heikki, Piquet a Nakajima.
moltom Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Prave som pozeral opakovanie na BBC... Ten prvy vyjazd SC je fakt zahada - asi tri minuty po nehode sekundy po tom, co Button opustil boxy za nim vychadza SC a potom pomaly kruzi, ky ho Button nedobhene...divne Kimiho smyk nasledoval kratko po zastavke v boxoch, moc na to slapal a nemal asi dost zahriate pneu. No a Hamik sice pekne predbiehal, ale zvecsa to bolo kratko po starte (mal supermeke na rozdiel od ostatnych) a rovnako po tom , co SC opustilo trat a ostatny sa trapili so zahriatim pneu. Z tohto jedneho preteku sa zda, ze Mclaren si dobre poradil so zavesenim a dobre pracuje s pneu, co sa moze hodit ak sa budu pneu rozpadat tak ako ta supermeka zmes dneska.
chlapeczjuhu Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 fandim mclarenu uz od cias ked jazdil za nich senna ale dnes musim gratulovat brownovi. dufam ze budu takto pokracovat dalej. 1
moltom Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Chlapec z juhu... Zial obavam sa ze toto je len prechodny stav a BrawnGP nebude takto dominanty po zvysok sezony...Preco? Existuju dva scenare: 1. Riesenia zadnej casti Toyoty, Wiliamsu a BGP budu uznane nelegalnymi. Tieto tymi budu musiet prerobit zadok a dost tym stratia. Ziadny z nich nema KERS a jeho zavedenim by mohli cast straty kompenzovat. Dufam len, ze ak k tomu dojde, tak nebudu dodatocne diskvalifikovany z tychto prcych pretekov. To by bol Hamiltom vitazom :lol: 2. Difuzory budu zlegalizovane a postupne (najneskor ocakavam ze do maja, kedy sa zacne jzdit v Europe) to zavedu aj zvysne tymi vdaka comu minimalne Ferrari, RBR a BMW stiahnu naskok BGP. Kedze na Brawnovom monoposte sa pracovalo podstatne dlhsie ako na ostatnych top tymoch, necakam ze tam bude tolko priestoru na zlepsenie ako v pripade vyssie menovanych. Ocakavam aj zlepsenie Mclarenu a Renaultu - name ak zavedu difuzory, ale pochybujem ze budu bojovat o spicku. Tot moj nazor, ale radsej to berte ako cistu uvahu - Melbourne je specificky okruh a v Malajzii moze vsetko vyzerat uplne inac...
bobsapp Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Radšej nech vyhrá niekto ako ty píšeš nelegálnym spôsobom ako by mal vyhrať Hamilton. Tomu sa povie fair-play :lol:
tiborco Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 moltom Proste ty nikdy poriadne nevieš uznať Lewisa, za každých okolností len kydáš - akoby "tvojim" sem tam nehralo niečo do karát...no proste sa to neoplatí komentovať aljak čítaj pozornejšie/napísal som slová v podobnom znení, ale pre nechápanlivých/ - som sklamaný, že Heikki vypadol následkom zmätku po Rubensovi., to ti je snáď jasné..takže neviem, čo riešiš...ja som skrátka vyjadril svoj názor u Rubensovi, mám odlišný názor ako podaktorí tu a hotovo...
moltom Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Asi to vidime inac. Podla mna je absolutne absolutne Fair play, ak budu nove difuzory uznane za nelegalne, ale tymi si ponechaju vitazstva aj body z tychto prvych pretekov. Preco? Pretoze boli monoposty schvalene ako legalne pred tymto pretekom a bude tomu tak az do 14.4. kedy prebehne odvolaci sud. Je to podobne ako hmotovy tlmic Renaultu v roku 06 tusim - tiez to dodatocne zakazali, avsak Ferdo neprisiel o ziadne dovtedy nazbierane body ani vitazstva. Najradsej by som bol, ak by sa to obislo bez akychkolvek takychto incidentov. Na vine je FIA - mali tieto riesenia zatrhnut uz v zarodku, kedze sa podla mna jedna stale o difuzor, len tomu dali ine pomenovanie. Plni to rovnaku funkciu. Nechapem ako to mohlo prejst. Podla mna sa teda tieto tymi nedopustili nicoho "zleho" za co by mali byt potrestany, kedze svoje myslienky vopred konzultovali s FIA... Druha vec je samozrejme ta ze Hamiltonovi moc nefandim;) tiborco Proste ty nikdy poriadne nevieš uznať ze Lewis je velmi precenovany, za každých okolností ho len chvalis - akoby to nebola pravda ze mu vecsinou hraje niečo do karát...no proste sa to neoplatí komentovať :lol: OK, dost bolo srandy a teraz mi povedz preco sa to neoplati komentovat? To mi pls vysvetli. Povedz mi s cim z toho co som napisal nesuhlasis a mozme o tom debatovat. Ja mam svoj nazor a ty svoj, ale to neznamena ze ho nemozem zmenit...alebo ty ten svoj. Toto je diskusia a je to o komentovani a diskutovani. Inac neviem co z toho o som napisal sa ti nepaci - ved je to pravda a aj vsetci v Mclarene to vedia (a verejne tvrdia), ze maju slabe auto a caka ich vela prace. Je pravda, ze nebyt vypadkov (Kubica, Vettel, minimalne jedno Ferrari...Webber boh vie ako by jazdil keby ho nesprasili na starte, Trulli...), tak by Lewis bol zrejme na hranici top 10, mooooozno na bodoch. Je pravda, ze Lewis pekne predbiehal (co som aj napisal, bolo tam par peknych manevrov s KERSom - vdaka bohu aspon za to) a tiez ze sa dostaval dopredu po starte a po SC faze, aspon mne sa tak zdalo...nechapem preco sa ti nepacilo co som napisal. Myslim si to iste co po minule sezony - Lewis je dobry, ale velmi precenovany a v McLarene dostal vsetko na podnose...
tiborco Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Práve to mi stačí - proste vypisuješ, že Lewis je preceňovaný - myslím si, že preceňovaný pilto by nebol schopný vyrovnane bojovať v sezóne 2007 s Nandom, nebol by schopný tak parádnych výkonov akými boli Silverstone 2008, Spa 2008 a pod...a nemôžeš tvrdiť, že som nikdy nepísal, že nechybuje - chybuje/rovnako ako každý iný/...dokonca minulý rok možno urobil tých chýb aj viac...to však nemení nič na tom, že je právom považovaný za jedného z abolútne najschopnejších závodníkov....že dostal všetko na podnose - proste mi to vyznieva ako dajaká závisť, nie? Myslím si, že vzhľadom na svoj vek je veľmi vyspelý i po psychickej stránke...A ono po každom závode musíš niečo nakydať na Lewis-a...snáď na nikoho toľko špiny nehádžeš...
moltom Zverejnené 29. Marec, 2009 Zverejnené 29. Marec, 2009 Tiborco Lewis je schopny paradnych vykonov a je to velky talent - to i myslim odkedy nastupil v 07 a zacal porazat Alonsa. Ale nie je my sympaticky...to pripustam. Snad je to tymy "objektivnymi" clankami v Britskej tlaci (a vobec, britsky komentator na BBC mal dnes orgazmy z Butonovho uzasneho jazdeckeho stylu...pochybujem ze nieco podobne spomenul v minulej sezone...), alebo to ako sa tam jeho tatko obsmieta neustale v boxoch (a to si myslim ze skodi Lewisovej image a prave vdaka tomu nemam z neho dojem ako z psychycky vyzreteho jazdca) a pod. Kazdopadne chcem povedat, ze dokazem uznat jeho kvality a obcas aj pochvalit jeho vykon rovnako ako obcas zanadavat na Massu a Kimiho a ostatnych. U Lewisa je to ale evidentnejsie, kedze si jeho fanusikom....napriklad na Nelsina Piqueta som asi fakt nikdy nevypustil slovicko chvaly (na rozdiel od Lewisa), ale to ostalo z vyssie uvedenych dovodov nepovsimnute. Uz som ti to kedysi po presne rovnakej vymene ako teraz pisal - ber moje reakcie s nadhladom, snazim sa byt objektivny ale obcas mi to neda si rypnut. Asi tolko. Obaja mame radi F1 a bola by skoda sa tu takto hadat...ja mam svoju pravdu a ty svoju. Niekedy ked sa stavim v DS sa mozme stretnut a pokecat. A k tomu ze dostal na podnose som to myslel tak, ze od mala bol vychovavany pre McLaren a ked sa don dostal, tak mal v rukach hned najlepsi material. To sa vela novacikom nestane. V tejto sezone bude mat moznost dokazat toho podstatne viac a ak sa mu podari dosiahnut vecsi uspech tak verim tomu, ze ziska viac sympatizantov. :lol: Najblizsiu VC neuvidim, zrovna v nedelu rano letim z Dublinu do BA...prilet po deviatej, tak snad este daco stihnem. Kedy startuje Malajzia?
aljak63 Zverejnené 30. Marec, 2009 Zverejnené 30. Marec, 2009 Kedy startuje Malajzia?GP Malaysie začína o 17:00 miestneho času. A ak dobre počítam, tak u nás to bude o 11:00. Stíhaš? :lol: Čo sa týka difúzorov a riešenia tejto "aféry" ... nech sa rozhodne akokoľvek, vždy sa bude niekto cítiť poškodení. Takže je to poriadne ťažké rozhodnúť správne a čo najobjektívnejšie. Mala by sa teoreticky prispôsobiť menšina väčšine, ale je to nesmierne ťažké. 3 teamy našli štrbinu v pravidlách a využili to ... nespravili nič proti pravidlám, získali výhodu ale legálne. No uvidíme. Ja osobne by som uvítal viacej riešenie, aby si teamy, ktoré chcú, tiež nasadili dvojitý difúzor. Samozrejme s tým bude plno práce, ale niektoré teamy už usilovne pracujú, Red Bull si to priznal, iné teamy sa zatiaľ tvária ako keby nič nevyvíjali (ale o tom dosť pochybujem). Ešte to bude zaujímavé. Čo sa týka Hamiltona, mal včera znovu šťastie, ale nie len on, ale aj Glock, Alonso, Buemi, Bourdais. No a šťastie v nešťastí mal aj Nico Rosberg, veď keby nevyšlo SC, mohol by sa pri jeho pneu a problémoch nadobro rozlúčiť z bodmi. Hamilton včera ukážkovo demonštroval ako má vyzerať práca a predbiehanie s KERS, a aspoň takto predviedol svoje umenie. Tiež (podobne ako moltom) uznávam Hamiltonove kvality, ale zároveň netreba to preháňať a vynášať ho do nebies... Patrí medzi TOP pilotov, to je jasné, ale hovoriť o Najlepšom - to je nanajvýš ťažké. Každopádne ... Nemám ho rád!!! :)
tiborco Zverejnené 30. Marec, 2009 Zverejnené 30. Marec, 2009 Myslím si, že som nepovedal, že je najlepší, ale jeden z absolútne najlepších...čo je trochu rozdiel. A čo sa týka médii, neobviňoval by som vyslovene britské média - podobne sa spávajú aj ostatné média v iných krajinách, napr. v Taliansku/Ferrari/, či v Poľsku /Robert/ a pod...a netýka sa to samozrejme len F1... Niekedy ked sa stavim v DS sa mozme stretnut a pokecat. No jo, môže byť :lol:
aljak63 Zverejnené 30. Marec, 2009 Zverejnené 30. Marec, 2009 S tými médiami má Tibbi pravdu, vždy domáce média sa vedia rozplývať najviac, a na druhej strane dokážu byť aj najviac kritické keď sa nedarí - vtedy sú tie články doslova až pritvrdé a dokážu sa vysmiať z tých, ktorých ešte pred 2-3 týždňami ospevovali! A ešte sa vrátim k tomu trestu pre Jarna. Udialo sa to vraj takto: po kolízii Kubicu a Vettela vyšlo na trať SC, jazdci sa akurát išli za neho radiť, keď v tom zmätku Jarno vyšiel na chvíľku mimo trať (už počas SC fázy sprevádzanú žltými vlajkami). Jarna počas toho ako išiel chvíľu (asi 2-3 sekundy) mimo trate, tak počas toho sa pred neho dostal Lewis. Keď už sa monoposty pomaly radili za SC do kolóny, tak Lewis totálne spomalil mimo stopy, čo Jarno pochopil tak, že mu Lewis športovým spôsobom vracia pozíciu, ktorú nadobudol za žltými vlajkami. Je to teda fakt diskutabilné, Jarno nieje žiadny nováčik a vedome by sa tohto iste nedopustil. Preto si myslím, že ak mu mal byť udelený trest, tak to mali spraviť akurát prehodením pozícii, takže LH by bol 3. a Jarno tak ako mal byť - čiže 4. Je mi fakt ľúto Jarna, ktorý odjazdil perfektné preteky a z chvosta sa prepracoval až na pódium a napokon po takomto nedorozumení skončil mimo bodov :lol:
aljak63 Zverejnené 1. Apríl, 2009 Zverejnené 1. Apríl, 2009 GP MALAYSIA 2009 Program GP Malaysia 2009: Piatok - 3.4.2008 1st Free Practice: 4:00 - 5:30 2nd Free Practice: 8:00 - 9:30 Sobota - 4.4.2008 3rd Free Practice: 8:00 - 9:00 Qualifying: 11:00 Nedeľa - 5.4.2008 RACE: 11:00 Základné info o okruhu: Počet kôl - 56 Dĺžka kola - 5,543 km Dĺžka závodu - 310,408 km Najrýchlejšie kolo - J.Montoya (2004) - 1:34,223 GP Malaysia 2008: Winner: Kimi Raikkonen (Ferrari) Pole Position: Felipe Massa (Ferrari) Fastest Lap: Nick Heidfeld (BMW Sauber) Podium: 1. Raikkonen, 2. Kubica, 3. Kovalainen
moltom Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 NIE, toto nie je prvy april, aj keby som si prial aby bol. Hamiltona diskvalifikovali z VC Australie, vraj kvoli tomu, ze klamal pri vypovedi. Lewis vraj tvrdil, ze ho Trulli obehol za SC a pri tom on sam natolko spomalil, ze Jarno nemal inu moznost len ho predbehnut. Predpokladam, ze chudak Lewis sam nevedel ci mu ma vratit miesto alebo nie, tak spomalil a takto to dopadlo. Jeho situaciu trochu zhorsuje to, ze to zrejme pri odvolani prekrutil...to sa ale riesit inac ako diskvalifikaciou. Druhy pretek uz klope na dvere a ja furt neviem ako dopadol ten prvy...kto je treti? Glock? Alebo vratia tretiu priecku Trullimu a zvsok nechaju tak? Nevylucia po 14.4. aj prvych dvoch, takze co do <> si o tom vsetkom mam mysliet...:) F1 je prilis vysoka hra, prilis vela penazi je v tom, prilis vela zaujmov velkych spolocnosti, ktore sa vyzivaju v nejasnostiach a takychto zabomysich vojnach. Ja som za to vyhodit vsetkych tych debilnych komisarov a najst kompetentnych ludi, schopnych rozhodovat priamo pocas preteku. Akonahle budu monoposty po dojazde uznane za vyhovujuce pravidlam, odklepnut to a ukoncit - ziadne podrbane odvolania sefov tymov, ziadne vymysli - koniec preteku a zbohom. Snazte sa v tom dalsom. :lol:
Tom182 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 otrasne..nie preto ze fandim Hamiltonovi..ale pre tie vsetky sracky okolo toho co sa deju..trulli sa teda vratil na 3.miesto, vsetci ostatni sa posunuli, hamilton je uplne prec..no ak chcu pokracovat v tychto svojich debilnych hrach nech radsej rozpustia celu f1 :lol: presne ako pises..koniec pretekov a zbohom....tak by to malo byt a nie sa tu tyzden hrat na debilov a "vysetrovat". kazdu chvilku menit...
pink Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 podla mna by sa na vysledky malo cakat tyzden, nie tuto hned naskacu na stupienky a potom je z toho blamaz... (ftip,jo?!) :lol:
Darkman Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 moltom To je presne to, co som tu uz niekde pisal, a dovod preco F1 sledujem uz velmi sporadicky. Uz dlho mam pocit ze v F1 sa toho vybojuje viac sa okruhlym stolom, ako priamo na trati, a to je pre motosport zle.
moltom Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 No jo, je to smutne... Stale cakam na viac informacii - hlavne na to, co povedia v Mclarene. Nepacia sa mi tieto odvolavania. Na druhej strane, ak Mclaren vlastnou blbostou prisiel o tretiu priecku (kedze asi nik u nich nevedel, ze sa nejedna o predbiehanie za SC ak je monopost mimo trate a nasledne pustili Trulliho dopredu) a potom sa to snazili pri odvolani napravit. Inac to asi ani neslo, pretoze pri argumentacii sposobom: "Omylom sme pustili Trulliho dopredu, vratte nam nase miesto..." by to odvolanie asi nepreslo. Mali sa spokojit so 4 miestom a bol by pokoj.
aljak63 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Tak toto som vážne nečakal. Ale je to najabsurdnejšia diskvalifikácia akú som kedy videl. Keď už to chceli uviesť na pravú mieru, tak mali Jarna proste vrátiť tam kde bol a by to skončilo tak ako to pôvodne aj bolo! Už diskvalifkácia Jarna bola trochu diskutabilná, ale toto už je doslova nehoráznosť, a to vravím ako Anti-Hamiltonista najvyššieho rangu! Toto spravili veľmi veľmi zle, a je to útok nielen proti Hamiltonovi a McLarenu, ale aj proti celej F1, motoršportu a aj športu vo všeobecnosti! FIA, wake up! Mali by vrátiť Hamiltona tam kde bol (na 4.mieste), aspoň za tie manévre kvalitné tam bol vlastnou zásluhou + pričinili sa o to v závere Vettel a Kubica. Keď už sa správal niekto počas GP nešportovo, tak to bolo jedine tak Barrichello, ktorý sa previnil viacerými neuváženými manévrami a divil som sa že si za to nevyslúžil ani len prešetrovanie traťových komisárov, byť to niekto iný - trest Drive through Penalty by ho neminul!!!
moltom Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnené 2. Apríl, 2009 Zverejnenie tej komunikacie to trochu objasnilo... V McLarene spravili hned niekolko chyb. Jednak povedali Lewisovi, nech pusti Trulliho pred seba - pritom Lewis vedel ze nemusi. Tam to vlastne cele zacalo - Lewis totiz spomalil a Jarno bol nuteny ho predbehnut. Cital som, ze Jarno, vedomy si zakazu predbiehania za SC spomalil a chcel Lewisa pustit, ale ten spomalil tiez :lol: musel to byt sranda pohlad. Touto prvou chybou sa Mclaren pripravil o tretie miesto - predbehnutie Trulliho totiz bolo v sulade s pravidlami - Lewis, nabuduce sa vykasli na tych sasov v boxoch, hlavne ked oni nevideli co sa stalo a ty ano!!!! No a druha chyba bola odvolat sa s tym, ze Trulli obiehal pocas SC, pricom oni samy a este aj Lewis po preteku povedal ze Trulliho pustil pred seba!!!Navyse preco pri vypocuvani po preteku tvrdili ze sa nejednalo o ziadne spomalenie, ale o predbehnutie to uz vazne nechapem. Smrdi to svinstvom zo strany Mclarenu a bolo to rozhodne nesportove (v pripade, ze to bolo neumyselne ako tvrdi Whitmarsh). Potvrdil to aj Whitmarsh - McLaren nebude odvolavat a v podstate tak priznal vinu. Skoda, lebo tato aferka opet uberie kredit celej F1, z Mclarenu sa stavaju martyri, ktorym vsetci len ublizuju, pritom to bol oni, kto to spackal na plnej ciare a mali by sa Trullimu aj fanusikom ospravedlnit za to co spravili... Udivuje ma, ze na forach minimalne 50% fanusikov Mclarenu obvinuje z tohto humbuku Ferrari. To je nepochopitelne.
moltom Zverejnené 3. Apríl, 2009 Zverejnené 3. Apríl, 2009 McLaren obetoval pesiaka a Lewis priznal svoju chybu...Britska tlac ho roznosila na kopytach a na jeho karieru to nebude mat priaznivy vplyv...No, aj Schum spachal par sprostosti, ale po rokoch tvrdej prace vo Ferrari a naslednych uspechov sa to uz tak casto nespomina...snad Lewis konecne pochopi, ze ma pocuvat len sam seba nie slepo plnit prikazy tymu. Ferrari na cele!!! To je asi TOP sprava dna:D A BOTTOM sprava dna su dalsie tresty, za prekrocenie rychlosti, nerespektovanie zltych vlajok...uz toho snad bolo dost. No a najvecsia haluz bola dnes Kimiho "porucha", kedy sa mu spustil kvoli vysokej teplote v kokpite hasiaci pristroj. Pozeral som to na nete - pekne sa odpasal a vystrcil z kokpitu:D Kua aka tam musela byt teplota, ked sa take nieco moze stat?
Odporúčané príspevky