Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2009)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Inak čo sa týka toho KERS, ako už moltom poznamenal, tak sa to neukazuje ako žiadna obrovská výhoda. Možno len na krátke vzdialenosti je to bez vyššieho efektu, tak možno počas GP to prinesie nejaké ovocie, aj keď neverím tomu. Najlepší s KERSom bol Felipe na 7.mieste, Kimi tiež s KERSom bol na 9.mieste, ďalších 5 jazdcov, ktorí išli so systémom KERS (Heidfeld, Alonso, Kovalainen, Hamilton a Piquet) skončili až v druhej desiatke!

Inak, som zvedavý či s príchodom Virginu sa bude meniť aj to bielo-krikľavé sfarbenie teamu Brawn GP. Šíria sa už aj chýry, že stajňa by mala behom najbližšieho mesiaca zmeniť aj názov, tak uvidíme čo z toho bude a či sa zmení aj sfarbenie na nejaké virginské bielo-červené, keďže práve toto sú farby Virginu. Inak celé to súčasné lakovanie Brawn GP sa mi vôbec nepozdáva, tá krikľavo-zelená je strašne nevkusná a nepáči sa mi ani to, že Jenson zmenil to svoje typické britské sfarbenie prilby a teraz má takúto krikľavo-zeleno bielu prilbu, to isté aj u Barrichella a jeho prilby!

A ozaj, Hamiltonove problémy spôsobila porucha prevodovky. Bude ju musieť zrejme aj vymeniť a ak tak spraví trest ho neminie. Čiže nebolo by to 15.miesto na štarte, ale dokonca hneď na úvod by si obhajca titulu skúsil aké je to štartovať z nelichotivej poslednej pozície, čiže z 20.miesta! :lol: Pekne sa to začalo!

Zverejnené

Po kvalifikácii nastali v štartovom rošte aj zmeny:

Obe Toyoty boli presunuté na koniec štartovacieho roštu kvôli zadným krídlam, ktoré boli v rozpore s pravidlami.Timo Glock teda prišiel o skvelú 6.pozíciu a Jarno Trulli podobne o svoju 8.pozíciu. Obaja odštartujú do pretekov až z posledného radu - čiže z pozícii 19 a 20!

Dozadu bol odsunutý aj Lewis Hamilton, ktorý menil prevodovku a do závodu odštartuje z 18.miesta!

Zverejnené

No, zas sa jedná o flexibilné krídla, čo začalao byť v posledných sezónach klasikou...myslím si, že v priebehu sezóny okrem sa dočkáme viacero podobných afér...a dôkazom toho je aj to, že Williams protestuje proti legalite Ferrari F60 a Red-Bull RB5

http://www.autosport.com/news/report.php/id/74012

Samozrejme je ďalšou pohromou, že Lewis bude štartovať z konca...a odtiaľ obzvlášť pri súčasných závažných nedostatkoch MP4-24 bude ťažko siahnúť na body... :lol:

Zverejnené

Od tejto sezóny sa zverejňuje hmotnosť/samozrejme s množstvom paliva/ momopostov po kavlifikácii a tak aspoň budeme mať lepší prehľad o tom, kto asi kedy absolvuje 1. pit stop...z čoho vyplýva, že Brawn-y nepatrili medzi najľahšie...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/74011

Zverejnené

Veru tak. Rychlost Ferrari je tragicka, maju najlahsie monoposty a aj tak o nicom...

Zato Heidfeld pojde na jednu zastavku, ma o 40 kg viac ako Kubica :lol:. Dufam, ze sa konecne bude dat predbiehat a nebude brzdit vsetkych za sebou s tazkym monopostom.

A Toyota diskvalifikovana, Williams protestuje - asi Franka sere ze sa po tych skvelych treningoch predrali tieto vozidla pred jeho. No najprv nech sa pozrie na zadnu cast svojich monopostov.

Neni tu este ani prvy pretek a uz sa vysetruje a tresta, do paze s takouto F1..:)

Zverejnené

Zaujímavé preteky, som rád, že Jenson zvíťazil. Úspech Brawn GP podčiarkol 2.miestom Barrichello, ktorý inicioval nehodu v 1.zákrute a sundal 4 monoposty a potom narazil aj do Kimiho, nechápem že zato nedostal žiadny trest! 3. a 5. miesto (3. Jarno a 5. Timo) pre Toyoty, ktoré štartovali z boxov, čiže obrovský posun vpred. Na 4.mieste skončil Hamilton, no z toho som veru najmenej nadšený. 6.miesto získal doslova neviditeľný Alonso, 2 body za 7.miesto idú do Williamsu - Nico Rosberg, ktorý bohužiaľ na konci dosť strácal. A vo svojej 1.GP pripísal hneď body aj jediný nováčik Sebastien Buemi z Toro Rosso.

Katastrofálny začiatok Ferrari, oba monoposty mimo bodov a s mnohými technickými problémami. Tak to je poriadna škoda :lol: O obrovský rozruch sa 2 kolá pred koncom postaral neuvážený útok Kubicu, ktorý dosť zbytočne riskoval a zničil nádeje svoje, ale čo je ešte horšie - zničil aj skvelý výkon počas celej GP Sebastiana Vettela - obrovská škoda. Ah jaj, strašne ľúto mi je Vettela, ktorý nemal šancu...

Inak to boli zaujímavé a vzrušujúce preteky, a verím že celá sezóna bude takáto zaujímavá.

Zverejnené

Ach jaj človek má radosť že jeho oblúbenec je aspoň tretí, ale ide porobiť pár vecí a keď sa vráti k TV tak sa len čuduje čo sa všetko udialo. Potom som sa tešil že aspoň Kubica pojde na pódium ale to čo spravil pár kôl pred koncom bolo neuvážené. No nič hádam to nabudúce bude lepšie.

Zverejnené

nechapem ako moze byt nieco ako barichello na druhom mieste...sposobil tam tolko chaosu a blbosti, ze by si zasluzil vyhodit a nie este aby sa skeril na tlacovke po druhom mieste :)

ach jaj kubica, takto pripravil Vetella o skvele umiestnenie...

ale s GP som spokojny...komentatori povedali 2x "Jacques Villeneuve", takze hodnotim preteky pozitivne ;) :lol:

Zverejnené

To čo je za tím ten Brawn GP??? A ako to že tu nie je od aljaka prehľadná tabuľka výsledkov?

Zverejnené

Super preteky konecne ma po dlhom case zasa formula bavila. Skoda Vetella

Zverejnené

Brawn je bývalá Honda....?

Pretek som zapol o hodinu neskôr(prečo asi :)) ale aj tak, pozrel som ako 2 kolá Button krúžil, videl som jedno červené dotankovanie. Hovorím si, okolo 15 monopostov do 30sek. môže to byť dobré, pozerám tak 5 kôl, nič sa nedeje, idem dospať ;)

Ale podla výsledkov čítam že ferrari bodovali a Hami začína 4. miestom. Takže OK :lol:

Zverejnené

Len škoda že ta penalizácia červeným moc nepomohla respektíve vôbec :lol: . Takže Hamilton môže byť veľmi spokojný vlastne

Zverejnené

Tak výsledky sú nakoniec "obstojné" - Brawn-Mercedes si víťazstvo absolútne zaslúžil, niet čo dodať, obzvlášť Jenson predvádzal skvelý výkon...u Rubensa to bolo rozporuplnejšie...na štarte mal problémy so systémom, čiže mal čo robiť aby mu stroj nezhasol a z toho je väčšinou chaos - na ktorý bohužiaľ doplatil aj Heikki :) ...je pravdou, že z pohľadu najviac ku kolízii pomohol Rubens...no náraz do Kimiho by som nebral tak "katastrofálne" ako aljak - s tými supesoft pneu. bolo Ferrari/nielen oni/ po pár kolách nehorázne pomalý - Rubens mal poškodené predné krídlo, čo mu ubralo na stabilite a mal čo robiť, aby do príšerne pomalého F60 Kimiho neoprel viac...

Tom

nechapem ako moze byt nieco ako barichello na druhom mieste...sposobil tam tolko chaosu a blbosti, ze by si zasluzil vyhodit a nie este aby sa skeril na tlacovke po druhom mieste

Nesúhlasím...keby si sa trochu pozastavil nad jeho výkony, tak by si možno inak rozprával - minulý rok totiž v osobnom súboji porazil nakonec Jensona, má obrovské množstvo skúseností, po fádnejších sezónach vie byť stále dostatočne rýchly + kopec iných faktorov, takže Ross Brawn vedel čo robí...

Jo a ku kolízii Vettel vs Kubica - taktiež nesúhlasím s názormi, čo boli tu prednesené - bol to racing accident - ako iste viete, Vettel na supersoftoch výrazne strácal priľanavosť, Robert bol na tvrdých /tu v Aus. stredné/ pneu. bol podstatne rýchlejší, a myslím si, že Robert už nemal na čo čakať - v Turn 3 sa ho pokúsil predbehnúť, Seb. so svojim trápiacim sa autom skúšal nemožné, Robert chcel svoju rýchlosť ihneď pretaviť/a nechal dosť miesta Sebovi/ a potom sa stalo čo sa stalo...takže ani jendého z nich bys om zvlášť neobviňoval...nakoniec Vettel dostal trest - za nebezpečnú jazdu a v Sepangu si vyslúži stratu 10 miest...

Čo sa týka Mclarenu, tak možem vyjadriť relatívnu spokojnosť - žial Heikki vypadol hneď potom čo dostal následkom chaosu do ľavého predného závesu...Lewis ale podal excelentný výkon, až sa mi nechcelo veriť, koľko toho vyžmýkal z MP4-24 - v prvých kolách sa parádne predral a aj vďaka záverečným udalosťm došiel 4... nakoniec je ale klasifikovaný ako 3., keďže Jarno, ktorý tiež mal slušný závod, ale predbiehal počas SC Lewisa a tak dostal 25 sec...

Takže dopadlo to celkom solídne :lol:

No a Ferrari bolo katastrofálne - problémy so supersoft pneu. som už načrtol, po 2. pit stope začal Felipe záhadne strácať, nakoniec aj vypadol ;) ...a Kimi si potykal so stenou a tesne pred koncom odstúpil...

Celkovo to boli zaujímavé preteky...nové aero k tomu tiež pomohlo ;)

Zverejnené

Takže tretí :)

McLaren - 6 bodov

Ferrari - 0

prvá facka letíííí...... :lol:

Zverejnené

pekna debilita..sice ma ako fanusika moze tesit ze Hamilton ma viac bodov..ale taketo dodatocne #####iny ako odsuvanie jazdcov a pod. je uplne o nicom..a chudak Jarno, takto prisiel o skvele tretie miesto

Barichello tam uz vobec nemal co robit..je o nicom, hral debila vo ferrari (a islo mu to dobre), kde nikto iny nechcel jazdit ked bude robit sasa a poskoka, tym u mna uz skoncil..a ked som videl co tam zas ten talent stvaral na starte a znicil niekolkym jazdcom preteky, tak uz ho mam viac nez dost...

a zlaty klinec..posun Vettela o 10 miest? to uz je moc aj na mna

Zverejnené

Tom

Radšej nekomentujem - v závodení, može hocikto hocikomu zničiť preteky, len toľko k tomu...aspoň trocha uznania/ asi chcem veľa toho/

Inak takto na prvých troch priečkach sú 3 Mercedes motory :lol:

Zverejnené

ano moze..a moze to robit aj nadalej. to mu ide lepsie ako cokolvek ine :lol:

Zverejnené

To je super ze tom komentuje sa vzdy dobre pobavim aj ked v urcitych castiach sa mi stava ze sme pozerali ine preteky :lol:

Zverejnené

Raz za uhorský rok si pozrieš preteky a už robíš "analýzy"

Zverejnené

analyzy? aaaale prosim ta..F1 uz nieje to co byvala a nieje tam nic co ma nuti to pozerat ako za starych casov...teraz si pozriem ked chcem..a ked vidim, ze talent tam dodrbe start niekolkym pretekarom, tak sa cudujem, a ked ho potom vidim ako z usmevom komentuje "ze narazil do raikkonena", tak to uz je vela..

ano kazdy pozera ine preteky...len niekomu nevadi ked nejaky blb niekoho zostreli a v dalsom pripade dokonca vetella penalizuju...skoda, ze vzdy pozeram ine preteky zrovna ja...ale co uz zvykol som si :lol:

Zverejnené

pred pár rokmi dali Barichellovy prezývku Rambočelo :lol: teraz mi to sem pasuje

Zverejnené

ohľadom Barrichella - na štarte inicioval nehodu, jeho vinou sa 4 jazdcom skompikovali preteky, dokonca Heikki odstúpil, to že mu nezafungovala štartovacia technika chápem - ale bezohľadne a rozmyslu sa rvať niekde kde nebolo miesto? to už nechápem! A jeho náraz do pomalšieho Kimiho ... to akože keď je niekto pomalší tak mal počakať Rubinho na lepšiu príležitosť a nie bezhlavo ťuknúť do Kimiho a na tlačovke to opisovať s úsmevom na tvári hovoriacim za všetko.

čo sa týka Vettel vs. Kubica - keď už bol Kubica o toľko veľmi rýchlejší, tak nemal sa vrhať do neuváženého útoku! Mal počkať na lepšiu príležitosť a na lepšie miesto a nie takto na brzdy ísť a Vettel už nemal šancu na nič, a napokon ešte chudák Vettel dostal penalizáciu? Ah, neviem čo povedať! Snáď len, že to bolo poriadne rozporuplné rozhodnutie, už teraz nemá Vettel pokazenú jednu GP, ale rovno aj tú ďalšiu! :lol:

A Jarna mi je rovnako neskutočne ľúto, skvelé preteky zajazdil a z chvostu pola sa dostal až na pódium - perfektné výkony a napokon ani bod a až 12.miesto. No a napokon obe STR na bodoch, a to aj Bourdais, z ktorého som mal pocit ako keby len krúžil a čakal na zaváhania - tak mu to vyšlo!

Zverejnené

A čo mal Rubens plakať? áno chyboval na štarte....no len to tak vyznieva, akoby bol najväčším demolátorom...a ja som spomínal, že Rubens s pošledeným predkom pri brzdení stratiľ grip...tak preto jemne ťukol do Kimiho, následkom čoho si sa ty zrútil...len tak pripomeniem/aby náhodou sa nehovorilo, že ho príliš bránim/, že nie som Rubensov fanúšik, ale je dostatočne sympatický a ja mu len prajem aby sa mu darilo...

Vettel vs Kubica - myslím si, že som povedal toho dosť, zvlášť neobviňujem ani jedného, dokonca Vettel sa cíti tým vinnejším...neuvážený útok - hmm - niektorí zabudli o čom je závodenie - bol na neho priam nalepený, mal ideálnu príležitosť, čo mal povedať - oh nie, kašlem na to?

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov