aljak63 Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 A ešte pridávam výzvu, aby ste sa pridali do on-line F1 2009 na servery F1liga.cz, kde si založte svoj vlastný team a potom už len čakáte ako sa umiestnia vaši jazdci a teamy a potom vám budú pridelené body a keď sa veľmi zadarí aj financie na obohatenie vašeho teamu. Takže ak má niekto chuť sa zahrať, tak dávam do pozornosti túto on-line hru :lol: btw. sú tam vždy aj bonusové otázky, za ktoré je možné zinkasovať potom aj bonusové body ktoré vám môžu pri predieraní vašeho teamu dopredu poriadne pomôcť :)
aljak63 Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 A JE TO TU! Honda je Oficiálne zachránená!!! :lol: Team sa dostáva pod "krídla" Rossa Brawna! Nový názov znie: Brawn GP Formula One Team, jazdiť budú s motormi Mercedes (FO 108W) a jazdeckú dvojicu budú napokon tvoriť minuloročný jazdci Hondy Jenson Button a Rubens Barrichello! Takže aj tento rok nás na štarte bude čakať 20 monopostov a napokon sa všetko pekne vykryštalizovalo. A už sa objavil aj jeden obrázok monopostu BGP 001:
tiborco Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Takže ako som aj očakával, predsa nenechali padnúť 10. tím, navyše musím skloniť Rossovi veľké uznanenie - osobne som nečakal, že sa tím prevezme vyslovene on, čakal som korporáciu, ale celkovo si myslím, že výrazne pomohla FIA,FOTA, Bernie....samozrejme touto cestou by som chcel vyjadriť aj spokojnosť nad dodávkami motorov od Mercedes-Benz HPE :) ... Len aby ale po tejto sezóne nemuseli riešiť existenčné problémy...dúfajme, že nebudú :lol: pridávam aj prvú fotku BGP001 :/aljakovi sa to nejak nepodarilo :) / Čo sa týka Bruna Sennu, nejak nie je priklonený k myšlienky vrátiť sa do GP2/keďže celkovo aj on a jeho manažment dúfali v F1/...mal už pár neformálnych rozhovorov s Norbertom Haugom a prípadnom angažmá v DTM...
aljak63 Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Ale pôvodne sa to podarilo, len to by autosport nemohol meniť linky na obrázky :) A bohužiaľ editovať príspevok už mi nejde, takže smola, ale hlavné je že ten obrázok tu napokon aj je! :lol: Tiež som ale prekvapený ako aj tibbi, že celé to vzal na seba Ross Brawn, ale asi vie čo robí! Predsa len Honda vypustila minulú sezónu na úkor prípravy na túto, a bola by škoda celú tú snahu, financie a všetko zahodiť len tak nadarmo! O Brunovi v DTM som počul, ale nezdá sa mi to moc ideálny krok! Myslím, že GP2 by bolo pre neho v tejto chvíli najlepšou možnosťou, poprípade nejaké miesto testovacieho pilota by mohol vziať, ale odkláňať sa od formulových závodov k automobilovým - v tom nevidím moc dobrý krok! A ešte som chcel k Force India a ich novému monopostu, ktorý sa mi veru celkom pozdáva a som rád, že konečne zvolili lakovanie vo farbách Indie a nie lakovanie vo farbách McLarenu! :) ... aspoň bolo vidieť, že na úspech nestačí sa podobať, ale treba pre to spraviť aj viacej! Ale Force Indii to celkom prajem, a som zvedavý ako sa v novej sezóne s novými pravidlami bude dariť aj takýmto teamom ako je práve Force India.
tiborco Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 O Brunovi v DTM som počul, ale nezdá sa mi to moc ideálny krok! Myslím, že GP2 by bolo pre neho v tejto chvíli najlepšou možnosťou, poprípade nejaké miesto testovacieho pilota by mohol vziať, ale odkláňať sa od formulových závodov k automobilovým - v tom nevidím moc dobrý krok! Na miesto testovača? tak to v súčasnosti pre pilota, ktorý má záujem o miesto v F1 a pod. nie je boviekaým riešením získavania si km v F1 - píše sa totiž sezóna 2009 a ako je známe, testovania počas sezóny /okrem nejakého shakedownu/ je zakázané, čiže po testovaniach pred sezónu do konca roka bude zákaz - a tu aj kameň úrazu, nepovažuejm to za šťastné riešenie - jednak veľa s tým stratia a testovací pilota, nováčikovia budú mať prakticky nulové možnosti/už predtým to začalo byť limitované/...nehovoriac o tom, že testovanie nie je to nadrajšie na F1/i keď som si vedomý, že zaplatiť prevoz a pod nie je otázkov pár eúr, ale predsa je nezmyslom totálne znemožniť seónne testovanie/...a po ďalšie hrozí tu riziku v prípade neočákavaných udalost/zaskakovanie počas sezóny/... a ešte k Brunovi - prípadný štart v GP2 by taktiež neprinieslo veľa pozitív, i keď sa rápidne zlepšil, predsa len top tím by sa mu neušiel...a to by nebolo ideálne pre jeho ďalší rozvoj... A malý detail - lakovanie Force Indie veru nebolo nejak úplne podobné s chrómovaným lakovaním Mclaren-u...až na použitie červenej, ktoré ale aplikuje viacero tímov :lol:
aljak63 Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 No jasne, neuvedomil som si to blbé pravidlo o testoch, takže beriem späť! Ale aj tak zotrvanie vo formulovej sérii považujem za najlepšie možné riešenie pre Bruna, hoci tie TOP miesta v GP2 sú už reservé, tak stále sú tu atraktívne teamy - v Ardene sú voľné ešte obe miesta (minulý rok tam jazdil Buemi a dokázal celkom schopné výsledky, a vlastne prichádza odtiaľ priamo do F1, takisto Heikki putoval z Ardenu najprv na rolu test pilota Renaultu, a potom aj priamo do štartového pola) - navyše Bruno už v Ardene pôsobil a tiež s celkom dobrými výsledkami (a v Ardene pripísal aj svoje 1.víťazstvo v GP2), voľno je aj v SuperNove, takisto DAMS (aktuálne vedúci team GP2 Asia 08/09) má voľné miesta - aj keď tam si asi nechajú Kobayashiho a d'Ambrosia, ... takže možností je myslím si, že stále dosť a jazdec kvalít Bruna Sennu by mohol konkurovať aj v takomto monoposte. A k tomu rozdielu sfarbenia Force India a McLarenu: Nevravím, že to vyzeralo identicky, ale v podstate dosť matúco - a z diaľky to niekedy bolo naozaj ťažké určiť o aký monopost sa jednalo. Teraz nemyslím komentátorov STV (tí majú problém rozoznať aj BMW Sauber od Renaultu), ale celkovo že veľa ľudí sa na to sťažovalo. Ale ten hlavný rozdiel je samozrejme to chrómované lakovanie, ale som rád že teraz Force India konečne svoj monopost dala do indického lakovania - a vyzerá to naozaj podarene!
Ryan Giggs Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Tak Danica Patrickova napokon v F1 štartovať nebude. Mohlo to byť zaujimave. O dôvod menej prečo formulu sledovať. :lol:
tiborco Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Danicka Patrick v F1? Neuspela by, i v ICS si myslím, že je preceňovaná - stačí sa pozrieť na jej výsledky a schopnosti na "klasických" tratiach - oproti oválom veľa stráca...navyše stroj F1 sa aj odsť odlišuje od strojov ICS... :lol: Inak určite ste zaregistrovali, že Peter Windsor/spolupracovník F1 Racing-u, Speed TV, pôsobil vo Williamse aj vo Ferrari/ a Ken Anderson/v F1 pôsobil v Ligier a Onyx/ predvedli svôj projekt USF1 - cieľom je ako už aj názov hovorí, vytvoriť americký tím F1, sídliaci v USA/+mali by aj logistické centrum v EU/...Na štart by sa mali objaviť v sezóne 2010/čudujem sa, že nikto to tu ešte nepredniesol/... I keď o Petrovi Windsorovi viem, že je fakt špičkovými odborníkom, prinášajúc skvelé poznatky, predsa len jeho plány sa mi zdajú až príliš optimistické, možno až utopické - áno, v pravidlách je zakotvené znižovanie nákladov v F1, ale začať prevádzkovať úplne nový tím v F1 mi pripadá trochu nerealistické...obzvlášť bez podpory veľkej automobilky a nepriaznivej hospodárskej situácie...v USA má F1 slabú základňu, i keď by tento projekt mohol prilákať "pár" ľudí...je tiež pravdou, že mnoho sponzorov v F1 pochádza z USA - ibaže väčšinou sponzorujú etablované tímy...okolo USF1 bude toho ešte podiskutované dosť... tak čo vy nato? na nete nájdete množštvo informácii, koneckkoncov pár týždňov sa o tom turbuletne diskutuje...
Ryan Giggs Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Hm, neviem či preceňovana. Praveže vysledky ma celkom dobre, čo sa o mnohych mužoch povedať neda. To, či by uspela alebo nie, sa môžeme iba domnievať. Rozhodne by však bola oživenim nudnej F1. Inak pozor! Indycar sa nejazdi len na ovaloch i keď väčšina (cca 2/3) ano.
tiborco Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 To, že ICS sa nejazdí na ováloch mi vysvetlovať nemusíš, pár rôčkov sledujem dianie ICS/predtým IRL/ takisto keď sa dalo som sledoval ChampCar/kým sa nezlúčili minulý rok s ICS/... :lol: a práveže to, že ovály nie sú dominantou, potvrdzuje to, že Danica je preceňovaná - na ováloch vie byť veľmi rýchla, ale keď sa pozriem na to, ako účinkovala na klasických tratiach, nebolo to boviečo - neraz sa trápila v druhej polke...a čo sa týka úrovne, myslím si, že úroveň pretekárov F1 je na nepochybne vyššej úrovni.../neraz tam preťakajú aj poloprofesionáli, alebo pretekári nad 40 rokov, ktorí ani nemajú poriadné skúsenosti...je tam samozrejme aj pár vynikajúcich jazdcov/ Rozhodne by však bola oživenim nudnej F1 Nudná F1? nepovedal by som... :) - áno na tratiach to nebolo v niektorých sezónach bohviečo/a tým my fanúšikovia sme trpeli/, no ak sa pozreš na posledné dve sezóny, musí ti byť jasné, že napínavá bola do konca, nastupujuca generácia je skvelá...F1 má predovšetkým svoje čaro/i keď by som si ju vedel predstaviť bez niektorých "osobností"/...verím, že nové aerodynamické pravidlá viacmenej vyriešia problémy s tesným závodením, takže verím, že aj po tejto stránke bude F1 atraktívna...je pravdou, že F1 zvhľadom na nehorázne veľa peňazí by mohla viac robiť pre nových fanúšikov, pre spropagovanie...
Ryan Giggs Zverejnené 6. Marec, 2009 Zverejnené 6. Marec, 2009 Podľa mňa je nudna. Veď aj posledny pretek minulej sezony sa začal poriadne jazdiť až 5-10 kôl do konca. U ostatnych pretekov je to podobne. To je malo na to, aby to udržalo moju pozornosť počas celych pretekov. Každy rok sa nadejam, že nastane vyrazna zmena, no marne. Snaď sa dočkam tuto sezonu po tych zmenach. To, že su v F1 lepši jazdci, je jasne, veď sa to považuje za kraľovnu v motošporte. (I keď ja osobne považujem za top WRC a piloti F1 podľa mňa na relystov nemaju). Samozrejme neočakaval by som od nej (Danici), že bude pravidelne vyhravať/bodovať, no nejakych slabšich jazdcov by verim tomu adekvatne nahradila.
aljak63 Zverejnené 7. Marec, 2009 Zverejnené 7. Marec, 2009 Čo sa týka vstupu USF1 (US Grand Prix Engineering) do F1, tak si myslím, že je to dosť realizovateľný projekt a verím tomu, že to vyjde. Hoci mám obavy, že keďže to nieje pod žiadnou automobilkou, tak by to mohlo mať existenčné problémy. Ale Američanom zrejme ide o spopularizovanie F1 aj na ich kontinente a myslím, že mohli by nájsť aj veľa schopných sponzorov čo by investovali akoby do amerického národného teamu, ktorý by sa mal celý niesť mottom " Made in America " , a hlavne to je dosť lákavé pre sponzorov a navyše je to aj príležitosť pre amerických jazdcov, ktorí sa môžu úplne v pohode uchytiť. Uvidíme ako to napokon dopadne, ale ja im prajem veľa šťastia a úspechov, snáď to dotiahnú v roku 2010 až na štart novej sezóny! Vyjadrím sa aj k Danice Patrick. Podľa mňa zase až taká preceňovaná nieje a už viac krát dokázala, že dokáže priamo konkurovať aj mužským kolegom. Samozrejme, že Danica nieje svetová extra-trieda, ale na ováloch dokáže poriadne miešať poradie aj na úplnom čele. Bohužiaľ, ako tibi spomínal - klasické okruhy jej robia problémy a tam sa pohybuje vždy tak v strede štartového pola - tam by som ju označil ako mierny podpriemer, zato na ováloch by som o nej povedal, že je mierny nadpriemer. Samozrejme k úspechom jej nepomáhajú iba jej jazdecké kvality, ale dosť aj jej fyzické proporcie (čo poriadne využíva najmä na ováloch), no a k dobrým výsledkom jej pomáha aj to, že jazdí v jednom z troch TOP teamov celej ICS - v Andretti Green Racing. Ale Danica je aj tak moja najobľúbenejšia jazdkyňa ICS a tak jej želám veľa úspechov! Let's go DANiCA! :lol: A o tom, že súčasná F1 je nudná? No nad tým sa dokážem jedine pousmiať! Posledné sezóny (po Schumacherovskej majstrovskej ére) boli mimoriadne zaujímavé a plné zaujímavých okamihov a takmer každé preteky sú zaujímavé (samozrejme nájdu sa aj výnimky). Ja osobne som spokojný s tým ako sa F1 vyvíja a slovom nuda by som to veru určite nenazval. Btw. to že vo WRC vyhrá Loeb 73% všetkých podujatí počas sezóny nuda nieje? :) Tým samozrejme nechcem znevažovať WRC, ktoré je skvelým zážitkom pre každého motoristického fanúšika, čiže aj mňa. Ale to bol len príklad.
Ryan Giggs Zverejnené 7. Marec, 2009 Zverejnené 7. Marec, 2009 Btw. to že vo WRC vyhrá Loeb 73% všetkých podujatí počas sezóny nuda nieje? :lol:Ja tu nehovorim o vysledkoch, čo s tym maju vysledky? Navyše nemôžeš porovnavať F1 a WRC. Je oveľa zabavnejšie (pre mňa) pozerať na jazdu hoci jedno WRC, kde je prejazd každej zakruty zaujimavy, napinavy, ako pozerať na 20 monopostov, ktore kružia 30 kôl v rovnakom poradi. Samozrejme netvrdim, že uplne každy pretek v F1 je nudny, no drviva väčšina ano. A nie je to len WRC, ale aj take WTCC či DTM je zabavnejšie. Tam sa počas celych pretekov niečo deje.
aljak63 Zverejnené 7. Marec, 2009 Zverejnené 7. Marec, 2009 Ja osobne si rád pozriem aj WRC, mám tam svojich obľúbencov, a zároveň obdivujem výkony takmer každého jazdca, lebo jazdiť v najlepšej Rally súťaži určite vyjadruje poriadne jazdecké umenie. Ale mňa osobne nudí to, že je to stále len Loeb, Loeb, Loeb, a hegemónia jedného športovca nikdy nerobí športu moc dobre. Takisto aj v Schumacherovskej ére to bývala trochu nuda a ľudia nesadali pred TV s otázkou Kto vyhrá?, ale s otázkou - Kto sa pobije o ostatné pozície? ... Hlavne takto som to myslel s tým Lebom a jeho 73% víťaznou úspešnosťou. Inak považujem WRC za prekrásnu podívanú. Ale DTM a WTCC mňa moc nezaujali, keď na to náhodou natrafím v TV, tak si to kuknem, ale žeby som to vyhľadával a pravidelne sledoval, tak to zase nie. Nejako tie automobilové cestné série moc nemusím, ja som skôr na tie formulové (F1, GP2, ICS, A1GP, F3, atď). Ale rozhodne F1 nepovažujem za nudu! A myslím, že táto sezóna bude perfektná! :lol:
aljak63 Zverejnené 9. Marec, 2009 Zverejnené 9. Marec, 2009 A dneska sa na scéne objavil už aj team Scuderia Toro Rosso: Toro Rosso STR4 - Sebastien Bourdais & Sebastien Buemi
moltom Zverejnené 10. Marec, 2009 Zverejnené 10. Marec, 2009 No v tych testoch v Barce sa to pekne vyhrocuje - Ferrari, BMW a Toyota na spici, aj RedBull sa zda byt rychy. RBracing prekvapil:O Zato McLarenaci asi uberali na cielovj rovinke plyn..inac si tu stratu neviem vysvetlit:P
aljak63 Zverejnené 10. Marec, 2009 Zverejnené 10. Marec, 2009 Sezóna sa blíži, štartové pole je kompletné, ostáva si ho už len predstaviť: ...::: TEAMS AND DRIVERS :::... Vodafone McLaren Mercedes Chassis: McLaren MP4-24 Engine: Mercedes FO 108W Lewis Hamilton Heikki Kovalainen Scuderia Ferrari Marlboro Chassis: Ferrari F60 Engine: Ferrari 056 Kimi Raikkonen Felipe Massa BMW Sauber F1 Team Chassis: BMW Sauber F1.09 Engine: BMW P86/9 Robert Kubica Nick Heidfeld ING Renault F1 Team Chassis: Renault R29 Engine: Renault RS27 Fernando Alonso Nelson Piquet Jr. Panasonic Toyota Racing Chassis: Toyota TF109 Engine: Toyota RVX-09 Jarno Trulli Timo Glock Scuderia Toro Rosso Chassis: Toro Rosso STR4 Engine: Ferrari 056 Sebastien Bourdais Sebastien Buemi Red Bull Racing Chassis: Red Bull RB5 Engine: Renault RS27 Mark Webber Sebastian Vettel AT&T WilliamsF1 Team Chassis: Williams FW31 Engine: Toyota RVX-09 Nico Rosberg Kazuki Nakajima Brawn GP F1 Team Chassis: Brawn BGP 001 Engine: Mercedes FO 108W Rubens Barrichello Jenson Button Force India F1 Team Chassis: Force India VJM02 Engine: Mercedes FO 108W Adrian Sutil Giancarlo Fisichella
aljak63 Zverejnené 11. Marec, 2009 Zverejnené 11. Marec, 2009 Ahojte formulisti :lol: Potrebujem vašu pomoc pri zodpovedaní zopár otázok. Resp. niekde aj tuším odpoveď, ale bol by som rád keby sa mi moje tušenie aj potvrdilo, takže snáď mi pomôžete :) Ideme na to: Na kolika okruzich se letos jede po smeru hodinovych rucicek? Priznám sa, toto netuším, ani nemám tip presný, takže sa spolieham na vás :) Ale myslím si, že Turkey, Singapore, Brazil a aj UAE - čiže 4 ??? Pred kolika lety naposledy zemrel pilot F1 behem zavodu? Tak si zaspomíname na 1.máj 1994, takže asi pred 15 rokmi. Kolik pilotu F1 se stalo posmrtne mistrem sveta? Myslím, že len jeden: Jochen Rindt v roku 1970. S kolika ruznymi stajovymi kolegy nastoupil behem sve kariery do zavodu F1 nejuspesnejci pilot tohoto serialu? Za najúspešnejšieho sa pokladá zrejme Michael Schumacher, takže asi 3 : Jordan, Benetton, Ferrari. Na startu kolika velkych cen F1 jsme mohli spatrit pilota Ceske republiky? Myslím, že to boli dokopy 3 GP, všetky odjazdil Tomáš Enge. No a potreboval by som teda konkrétnu odpoveď v tej prvej otázke. No a v tých ostatných by som potreboval potvrdiť to alebo ma opravte ak sa náhodou mýlim.
Ryan Giggs Zverejnené 12. Marec, 2009 Zverejnené 12. Marec, 2009 1. ano 4, tie ktore si vymenoval (Turecko, Singapur, SAE a Brazilia) sa idu proti hodinovym ručičkam. Otazka však je na koľkych sa ide V SMERE (nie proti smeru) ručičiek. Spravne ma teda byť 13. V predposlednej otazke sa pytaju na počet timovych kolegov (jazdcov) Schumachera, nie na počet timov. Nečitaš pozorne otazky. Ostatne je dobre.
aljak63 Zverejnené 12. Marec, 2009 Zverejnené 12. Marec, 2009 V predposlednej otazke sa pytaju na počet timovych kolegov (jazdcov) Schumachera, nie na počet timov. No to som si brutálne ani nevšimol hh, ešte že si povedal. Inak by som bol prekvapený, že prečo mi to neuznali :lol: Takže asi: de Cesaris, Piquet, Brundle, Patrese, Verstappen, Lehto, Herbert, Irvine, Barrichello, Massa, čiže asi 10, alebo som zabudol na niekoho? no fakt nečítam tie otázky moc, si budem radšej dávať pozor! Díky za opravy :)
moltom Zverejnené 12. Marec, 2009 Zverejnené 12. Marec, 2009 Kokos co sa to deje ne tych testoch? Aj podla Felipeho ma pred vsetkymi navrch BRawn...som velmi zvedavy jak sa to cele vyvrby...aj s tym Larenom nestastnym.
weirdo Zverejnené 12. Marec, 2009 Zverejnené 12. Marec, 2009 No to som si brutálne ani nevšimol hh, ešte že si povedal. Inak by som bol prekvapený, že prečo mi to neuznali :lol: Takže asi: de Cesaris, Piquet, Brundle, Patrese, Verstappen, Lehto, Herbert, Irvine, Barrichello, Massa, čiže asi 10, alebo som zabudol na niekoho? no fakt nečítam tie otázky moc, si budem radšej dávať pozor! Díky za opravy :) nie som si isty, ale nenastupil niekedy s Michaelom aj Luca Badoer?
aljak63 Zverejnené 13. Marec, 2009 Zverejnené 13. Marec, 2009 Toho Badoera som si kukol teraz, no a on nastúpil do GP len v teamoch Scuderia Italia, Minardi a Forti Corse. A to v týchto teamoch Schumi nikdy nejazdil, čiže teamový kolegovia veru neboli. Ale vo Ferrari boli kolegovia, keďže Luca sa tam stal potom testovacím jazdcom, ale oficiálny teamový kolegovia neboli. Ale aj tak díky za podaný návrh. Lepšie je preveriť aj niečo v čom si človek neni istý úplne.
aljak63 Zverejnené 13. Marec, 2009 Zverejnené 13. Marec, 2009 Výsledky testov v Barcelone (9.-12.marec 2009)R.Barrichello (Brawn GP) - 1:18.926J.Button (Brawn GP) - 1:19.127N.Rosberg (Williams) - 1:19.774T.Glock (Toyota) - 1:20.091F.Massa (Ferrari) - 1:20.168R.Kubica (BMW) - 1:20.217K.Räikkönen (Ferrari) - 1:20.314N.Heidfeld (BMW) - 1:20.339S.Vettel (Red Bul) - 1:20.576F.Alonso (Renault) - 1:20.664L.Hamilton (McLaren) - 1:20.869K Nakajima (Williams) - 1:20.907J.Trulli (Toyota) - 1:20.937S.Buemi (Scuderia Toro Rosso) - 1:21.013G.Fisichella (Force India F1) - 1:21.045M.Webber (Red Bull) - 1:21.347S.Bourdais (Scuderia Toro Rosso) - 1:21.629N.Piquet jr. (Renault) - 1:21.662A.Sutil (Force India F1) - 1:21.834H.Kovalainen (McLaren) - 1:21.991
tiborco Zverejnené 13. Marec, 2009 Zverejnené 13. Marec, 2009 Tento týždeň som začal už byť znepokojený z výkonov MP4-24 - je pravdou, že na základe testov nemôžeme spoľahlivo odvádzať výkonnosť jednotlivých strojov, každý tím má iný program, navyše ak si pamätáte, tak minulý rok sa BMW-Sauber viacmenej trápilo v testoch a Williamsu sa celkom darilo...a iste si pamätáte ale ako prebiehala minulú sezóna...na druhej strane skutočnosť, že MP4-24 pravidelne končila v druhej polke výsledkov/či niekedy aj na chvoste/ dali tušiť, že Mclaren sa potýka s problémami :lol: Priznal to aj Martin Whitmarsh a aj Haug v rozhovore pre autosport - Mclaren nie je v pozícii v akej bol očakávaný...MP4-24 má problémy skôr s aerodynamikou...po motorovej stránke tam problémy nejak nie sú, keď si vezmeme do úvahy, že V8 od Mercedesu patrí medzi najspoľahlivejšie a najsilnejšie motory, dôkazom sú najmä predchádzajúce dve sezóny, ale aj výkony Brawn GP... Takže ostáva len dúfať, že niektoré závažné problémy sa podaria sfixnúť už do Melbourne, i keď sa asi nedá očakávať, že to Mclaren katapultuje hneď na vrchol...je to otrepané, ale sezóna je dlhá... :) http://www.autosport.com/news/report.php/id/73695
Odporúčané príspevky