Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2009)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vo FP1 vpredu Willamsy, Brawny a Ferrari. Vo FP2 totálne vpredu obe Ferrari, za nimi Red Bully (3. a 5. miesto), 4. bol Nico Rosberg a na 6. a 7. mieste znovu výborné Brawny. V dosť slabej forme sa zatiaľ ukazujú byť BMW, Renaulty, STR a aj Force India. Inak v oboch tréningoch bola vždy celá TOP15 v 1 sekunde, čiže výkony sú dosť vyrovnané a zajtra do bude poriadne napínavé!!

btw. Rubens menil prevodovku, na štarte klesne o 5 miest. A už teraz dúfam, že snáď to zase v 1.zákrute nenapáli do nejakej skupinky ako minule!!! :lol:

Čo sa týka Hamiltona, najprv som celú tú diskvalifikáciu považoval za absurdnú. No po zverejnení dôkazov sa už ukázalo, čo sa vlastne stalo! Lewis poriadne zaklamal, najprv vedome pustil Trulliho pred seba a hneď po pretekoch všade rozprával ako ho zničoho-nič Jarno predbehol a ako prišiel o 3.miesto a že Jarno bol na svojej pozícii nelegálne. A bolo jasné, že FIA bude skúmať rádio-komunikáciu, a tak sa prišlo na to že nič z toho neni pravda. Lewis teda dostal trest na ktorý len tak nezabudne a zapamätá si, že klamať sa nemá. Síce mohla FIA zvoliť aj menej krutú formu trestu ako DSQ, ale bohvie či by sa Lewis poučil keby dostal len "nejakú" finančnú pokutu. Ale tak - dopadlo to tak ako to dopadlo, a je to aj výstraha pre každého iného jazdca.

Zverejnené

O tom Hamiltonovi som to čítal až teraz, no pekne mu začína sezóna. Škoda že sa nepočíta len prvý tréning, to by Williamsy boli v tejto sezóne suverénmi :lol:

Zverejnené

staci kuknut par prispevkov vysie, aljak to zvykne napisat vzdy :lol:

Qualifying: 11:00

takze odpoved je..za 25 minut konci :)
Zverejnené

Výsledky kvalifikácie a postavenie na štarte pred Veľkou cenou Malajzie:

1. Jenson Button (V. Brit./Brawn-Mercedes) 1:35,181,

2. Jarno Trulli (Tal./Toyota) 1:35,273,

3. Timo Glock (Nem./Toyota) 1:35,690,

4. Nico Rosberg (Nem./Williams-Toyota) 1:35,750,

5. Mark Webber (Austr./Red Bull-Renault) 1:35,797,

6. Robert Kubica (Poľ./BMW Sauber) 1:36,106,

7. Kimi Raikkonen (Fín./Ferrari) 1:36,170,

8. Rubens Barrichello (Braz./Brawn-Mercedes) 1:35,651,

9. Fernando Alonso (Šp./Renault) 1:37,659,

10. Nick Heidfeld (Nem./BMW Sauber) 1:34,769*,

11. Kazuki Nakadžima (Jap./Williams-Toyota) 1:34,788*,

12. Lewis Hamilton (V. Brit./McLaren-Mercedes) 1:34,905* ,

13. Sebastian Vettel (Nem./Red Bull-Renault) 1:35,518,

14. Heikki Kovalainen (Fín./McLaren-Mercedes) 1:34,924

No pozerám že Ferrari nám to stále "vála", a ja som bol už spokojný že sa im darilo v tréningu

Zverejnené

Tak a máme za nami aj zaujímavú a tesnú kvalifikáciu. Znovu na Pole skvelý Jenson Button, ktorý zdolal celé štartové pole a dneska bude útočiť na ďalšie víťazstvo. Z prvého radu bude štartovať aj Jarno Trulli na Toyote a ten znovu ukázal svoje kvalifikačné kvality a som zvedavý ako si bude počínať aj v dnešnom náročnom závode. Tretí bol Sebastian Vettel na Red Bulle - ďalší skvelý výsledok, ale bohužiaľ vyštartuje až z 13.miesta (za kolíziu s Kubicom dostal trest pokles 10 miest na štarte). Štvrtý najlepší bol druhý monopost Brawnu - Rubens Barrichello, ale aj ten na štarte poklesol za výmenu prevodovky a odštartuje až z 8.miesta (snáď v 1.zákrute zase nikoho nenaberie ako minule)!

Z druhého radu po odsune Vettela a Rubinha, teda odštartuje Timo Glock, ktorý podčiarkol skvelú formu Toyoty (štart z 2. a 3. miesta), zo 4.pozície ďalší jazdec tzv. "difúzorskeho gangu" - Nico Rosberg na Williamse. Tretí rad bude patriť Markovi Webberovi na Red Bulle, a vedľa neho bude Robert Kubica na BMW. Na 7.mieste je najlepší z KERS jazdcov, a síce Kimi Raikkonen na Ferrari, čo nieje až taký tragický výsledok (aj keď som čakal lepší výsledok), na 8.mieste odsunutý Rubinho. A z TOP10 odštartujú aj Fernando Alonso na Renaulte, ktorého trápi choroba a horúčka - napriek tomu skvelý výsledok! A v TOP10 aj druhé BMW - Nick Heidfeld.

V druhej desiatka štartovacieho roštu je situácia takáto: slabé 11.miesto pre posledného zo šestice dif-gangu Kazuki Nakajima na Williamse, na 12.mieste Lewis Hamilton, 13. odsunutý skvelý a famózny Sebastian Vettel, na 14.mieste potom ďalší McLaren Heikki Kovalainen. Ako 15. odštartuje Sebastien Bourdais na STR. Veľké sklamanie na 16.mieste - vicemajster sveta Felipe Massa na Ferrari. No a v poslednej štvorici: znovu slabučký Nelsinho Piquet, obe Force India - Fisichella a Sutil, no a posledné miesto pre nováčika Sebastiena Buemiho na STR!

Dneska to bude zaujímavé, v Malaysii je kopu miest na predbiehanie, iste sa bude dať využiť aj potenciál KERS, navyše veľké teplo a vlhkosť tiež môže mať vplyv tiež, navyše ani zrážky nie sú vylúčené a tak sa dočkáme zrejme zaujímavej GP, uvidíme - ale verím v to, že uvidíme dramatickú GP!

Zverejnené

STV 3...ale ak myslis sledovanie na nete..tak to zial neviem

Zverejnené

online je na nete :) V celom byt prebieha jarna debordelizacia a ja sa k TV nedostanem :lol:

Zverejnené

super a teraz cakat na lepsie pocasie

mohli to nechat bezat :lol:

Zverejnené

ja by som ich tiez nechal podusit trosku v tej vode :lol:

Zverejnené

Som zvedavý, čo teraz urobia! Je šero, čoskoro sa bude stmievať. Snáď sa FIA poučila, že robiť ústupky Európanom a začínať preteky až o 17:00 miestneho času je pekná blbosť! Takto to potom asi dopadne, keď sa vyskytnú problémy s počasím. V aktuálnej situácii by som vyhlásil asi koniec pretekov, zobral do úvahy výsledky po prechode posledného kola a jazdcom a teamom pridelil polovičný počet bodov! Asi tak nejako. Uvidíme, čo sa bude diať.

Prerušenie pretekov bol správny verdikt, by som chcel vedieť kto by si všetky tie prípadne spôsobené škody za týchto okolností zobral na zodpovednosť! Dážď spôsobil podstatnú nezjazdnosť trate, navyše mohlo nastať poškodenie elektroniky - a to by nemuselo dopadnúť dobre!

Zverejnené

a koniec, zrusili uplne. Jaj skoda mohla byt este sranda

a body by mali ostat ako vzdy

Zverejnené

Poopravím ťa! Neboli zrušené, ale predčasne ukončené.

A keďže sa neodjazdilo ani len 75% - body sú polovičné.

Zverejnené

ked ich pozastavili som siel prec ale este predtym komentator hovoril ze body budu ostavat ako vzdy takze zasa kecali v tej telke :lol:

Zverejnené

No nikto nevedel ako to nakoniec vlastne bude, dokonca aj Glock si dlho myslel že skončil druhý ... ale tak nejako napokon "len" 3.miesto. Najviac z ukončenia pretekov vyťažil určite Quick-Nick - to o 2.mieste sa mu iste ani nesnívalo :lol: Ale rozhodli podľa mňa dosť správne, hoci trať už bola počas vyhlásenia v celkom prijateľnom stave.

Zverejnené

V celku zaujímavá, napínavá a dramatická GP v závere poznačená rozmarmi počasia. Víťazom sa znovu stal Jenson Button na Brawne, a pripisuje v 2.GP už 2.víťazstvo (a ja vždy štartoval z PP), navyše dneska zaknihoval aj FL, a napriek slabšiemu štartu do pretekov sa mu podarilo v čase prerušenia pretekov byť vo vedení! Absolútne spokojný s GP môže byť Nick Heidfeld na BMW, ktorý skončil na 2.mieste a svoju prezývku Quick-Nick by mohol kľudne zmeniť na Lucky-Nicky, pretože on z prerušenia a uznania výsledkov získal absolútne maximum! Na pódiu sa umiestnil aj Timo Glock, ktorý si dlho myslel, že bol druhý no napokon to nebola pravda, ale aj 3.miesto je pre neho skvelý úspech a zaknihoval tak 2.pódium v kariére.

Mimo pódia ale stále na bodoch skvelo zajazdili aj ďalší. Na 4.mieste ďalšia Toyota - Jarno Trulli, ktorý napriek štartu z 1.rady skončil mimo pódia, ale aj tak skvelé umiestnenie. V TOP5 aj Jensonov tieň z Brawn GP - Rubens Barrichello, ktorý môže byť tiež v celku spokojný. Na 6.mieste bol klasifikovaný napokon Mark Webber na RedBulle, ktorý predvádzal skvelé manévre s Lewisom a v závere sa ukázal aj ako silná osobnosť, keď pri prerušení obchádzal jazdcov a snažil sa dohodnúť na spoločnom riešení situácie. Bod bral aj McLaren - Lewis Hamilton za 7.miesto, čo tiež nieje vôbec najhoršie a vraj mal problémy s motorom, takže je zrejme vďačný za každý bodík. Bodovanú osmičku uzavrel Nico Rosberg, ktorý mal skvelý štart a v podstate dosť vydarené celé preteky, no napokon sa mu to všetko pokazilo a má len pol boda!

Pohoreli znovu Ferrari, riskovanie im nevyšlo a znovu je to bez bodu, Felipe Massa skončil len kúsok za bodmi - na 9.mieste, a Kimi to riskol s mokrými pneumatikami a napokon až 14.miesto. Po 2 GP ani bod (a na McLaren strácajú len jeden bodík). V TOP10 bol aj Bourdais, ktorý bol zase akoby neviditeľný a na mňa stále pôsobí ako jazdec, ktorý nebojuje ale čaká na chyby iných. GP nevyšla ani Renaultu - Alonso so zdravotnými problémami a s množstvom chýb až na 11.mieste, Nelsinho Piquet 13.miesto. Najhoršie z dif-gangu skončil znovu Nakajima a to až na slabom 12.mieste. V závere sme videli plno výpadkov na mokrej trati - a takto vypadli Vettel, Buemi, Fisichella, atď, Sutil sa znovu nepredviedol ničím. A hneď v 1.kole v GP skončili Heikki Kovalainen - ten spravil jazdeckú chybu a vyletel von, no a po veľkých problémoch na štarte odstúpil aj Robert Kubica pre poruchu motora.

Championship standings - DRIVERS

• Jenson BUTTON (Brawn) - 15
  • Rubens BARRICHELLO (Brawn) - 10
  • Jarno TRULLI (Toyota) - 8,5
  • Timo GLOCK (Toyota) - 8
  • Nick HEIDFELD (BMW Sauber) - 4
  • Fernando ALONSO (Renault) - 4
  • Nico ROSBERG (Williams) - 3,5
  • Sebastien BUEMI (Toro Rosso) - 2
  • Mark WEBBER (Red Bull) - 1,5
  • Lewis HAMILTON (McLaren) - 1
  • Sebastien BOURDAIS (Toro Rosso) - 1
  • Adrian SUTIL (Force India) - 0
  • Felipe MASSA (Ferrari) - 0
  • Giancarlo FISICHELLA (Force India) - 0
  • Kazuki NAKAJIMA (Williams) - 0
  • Sebastian VETTEL (Red Bull) - 0
  • Nelsinho PIQUET (Renault) - 0
  • Kimi RAIKKONEN (Ferrari) - 0
  • Robert KUBICA (BMW Sauber) - 0
  • Heikki KOVALAINEN (McLaren) - 0
Championship standings - TEAMS
  • Brawn GP F1 Team - 25
  • Panasonic Toyota Racing - 16,5
  • BMW Sauber F1 Team - 4
  • ING Renault F1 Team - 4
  • AT&T Williams - 3,5
  • Scuderia Toro Rosso - 3
  • Red Bull Racing - 1,5
  • Vodafone McLaren Mercedes - 1
  • Force India F1 Team - 0
  • Scuderia Ferrari Marlboro - 0
Zverejnené

ty vole, po 2 GP Ferrari spolu s Force India jedini nemaju body .. no to ma poserte.

Zverejnené

No ešte že som videl len pár kôl. Išiel som totiš na oslavu. Ferrari ale nám to válete. Ale veríme v lepšie dni, takže len do toho.

Zverejnené

Pink: Kimi sa na to vybodol :lol: Kedze vedenie pretekov musi ohlasit opakovany start min. 10 minut dopredu, asi by uz aj tak nemalo zmysel sadat do monopostu. Kimi bol nasraty, ze mu zly vyber pneu zmrsil pretek...

Pretek bol inac velmi zaujimavy, vela sa predbiehalo - Webber vs Lewis napr. a nakoniec to dazd ukoncil. Asi bolo tej vody na trati predsa len prilis vela.

Skoda ze z toho cerveny nevytazili viac. Stacili dve chybne rozhodutia o pneu a obaja jazdci boli z bodov prec. Tentokrat sa neoplatilo riskovat - ale je skoda ze to nevyslo - v pripade, ze by ta prietrz prisla o dve kola skorej mohol byt Kimi na bodoch, ake nie na bedni. FErrari doplaca na taketo rozhodnutia poslednych par rokov - to co dovtedy vychadzalo im teraz nejako nejde. Vzdy zariskuju a je to pocasie odmieta spolupracovat.:)

Zverejnené

Je tu nejak mrtvo kurnik...

Ferraristom moc do reci nie je po tych dvoch vydarenych pretekoch a zda sa mi ze ani Mclarenakom kvoli kauze "loz ma kratke nohy". Navyse McLaren vraj mozu vylucit zo sampionatu...pekne sa nam rozbieha nova sezona.

Zverejnené

Ahojte ľudia, tak mám pre vás ďalšie otázky, s ktorými potrebujem pomôcť, resp. potrebujem potvrdiť, či moje tušenie je naozaj správne.

Narozeniny ktereho mistra sveta F1 si pripomeneme pri vikendu VC Ciny?

tak tu som si viacmenej istý, že : Jochen Rindt (* April 18, 1942)

Který mistr sveta F1 mel přezdívku "Medved"?

domnievam sa, že Danny Hulme

Ktery mistr sveta F1 zemrel na infarkt v prubehu automobiloveho závodu?

rovnako si myslím, že sa jedná o Dennyho Hulmeho

Na pocest ktereho zavodnika F1 byl postaven tento sloup?

Obrázok Je to tam trochu vidieť, tak si myslím že Jochen Rindt

Jak zemrel pilot F1, jehoz nahrobek je na obrazku?

Obrázok No a tu absolútne netuším ... poraďte, ak niekto vie :lol:

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov