alarm Zverejnené 29. September, 2011 Zverejnené 29. September, 2011 kávu pijem od 18-tich. Najprv slušné kávy, neskôr v práci a doma 2,5dcl smrťáky. Potom prišiel žalúdočný vred, a ja som si musel najsť náhradu, ktorá bude menej bolestivá na žalúdok. A tak sa zrodil odvar, ktorý je veľmi chutný. Capucino(čokoládové) s pár"zrniečkami" Goldky. Lahodná chuť capucina a aróma kávy. Doporučujem vyskúšať. 1
tiborco Zverejnené 9. Október, 2011 Zverejnené 9. Október, 2011 Asi tak posledný polrok pijem kávu pravidelne, ale len 1.krát denne. A to som sa predtým káve vyhýbal ako sa len dalo...nuž doba sa mení :)
secretka Zverejnené 24. December, 2011 Zverejnené 24. December, 2011 Ako by sme vôbec mohli žiť, keby nebolo vedcov a ich "namáhavej" práce?! A ako vidíme, už ani americkí vedci sa nenechajú zahanbiť vedcami z Británie. Vedci Harwardovej univerzity v USA v priebehu 10. rokov sledovali viac ako 50 000 Američaniek pracujúcich v zdravotníctve a zistili, že ženy, ktoré si denne doprajú dve, prípadne viac šálok kávy sú menej náchylné na depresie. Depresia prepukla iba u 2600 u nich a podľa dotazníka to boli skôr ženy, ktoré pili kávu veľmi obmedzene, prípadne vôbec. Zdroj: 21. stoleti 1/2012 Na druhej strane, internet by nám ponúkol určite zopár informácii "z druhej strany", niečo o škodlivosti kávy. A tak si len stačí vybrať to, čo je pre nás prijateľné. :smile2: 1
littlewitch Zverejnené 24. December, 2011 Zverejnené 24. December, 2011 Tak v mojom zivote dochadza k dost radikalnej zmene, co sa tyka kafe. Kedysi som pijavala 9 kav zalievanych denne, prosim pekne, citila som sa vselijak, tak som stiahla na sedem.Do minuleho mesiaca. Lekari mi odporucili, aby som to stiahla aspon na 3-4, bo srdce u mna nejak rapluje.Tak sa snazim, ze posluchat, a celkom mi to ide :)
chrust Zverejnené 29. December, 2011 Zverejnené 29. December, 2011 Káva v primeranom množstve je prospešná ... to je fakt. Nad tým škoda polemizovať.Otázne je, koľko to je primerané množstvo. Pre niekoho to môže byť hádam aj štyri šálky a pre niekoho ani jedna.Telo je v podstate chemická továreň a je dôležité, aké suroviny navážame do vstupu. Ak nasypeme niečoho príliš (alebo málo), kolieska začnú škrípať. Poväčšinou sa rozchodia, ale môžu sa aj zdrieť ... a poškodiť.Každé telo je vysoko individuálne a majiteľ tohto zariadenia by po určitých rokoch mal vedieť, čo mu prospieva, čo škodí a čo je doslova devastačné.
Vilma Flinstonova Zverejnené 1. Január, 2012 Zverejnené 1. Január, 2012 nejaký čas, asi tak 2 roky, som tiež kávu nepila, ale potom som sa k nej vrátila...mám kafe rada. Tak 1 až 3 šálky, hádam ma nezabijú. 1
Aneta Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 pijete kávu?ANo a som zvisláako dlho (odkedy) ?20máte radšej instatnú alebo klasickú kávu?klasikakoľko šálok kávy vypijete denne?4-5cukrujete, či s mliekom, či čistú kávu?čistááánavštevujete kaviarne? máte nejakú obľúbenú?milujem kávu Musetti, čiže ked uvidím kde ju majú tak som tam aj ja :)máte svoju obľúbenú značku kávy?Musetti forever :)Kávu som začala piť vtedy keď som prestala fajčiť, nemala som čo robiť tak ked sme niekde boli som si nezapalila ale dala si vždy kavu, lepšie pre zdravie!! a teraz mam 28 a robím to stále, je to super zvyk ... Aj do práce som zohnala stroj a kávu od nich ( si pripadám ako ich dílerka, ale nie som :D heh, jednoducho ked mi chutí snažím sa to šíriť :))
game Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 kávu nepijem, resp. ešte stále nepijem :)... musím si to zrovnať:pila som, od 18, po troške, málokedy, zalievanú, tradične a dosť dlho, teda pár rokov, , ale tak jednu dve denne, maximálne ...potom postupne kdejakú instantnú, aj prekvapkávanú, ale v robote zalievanú, sem tam, s mliekom ... a keď sa objavili jednoporciové café latte konečne aj nesladené, potom vlastne už len café latte instantné, samozrejme bez cukru,to dlhé roky v práci, zvyčajne to dopadlo tak, že ráno zaliatu som dopíjala studenú večer, aspoň že táto káva bola dobrá aj tak ...potom som vynechala aj café latte, a už asi 3 - 4 roky nepijem žiadnu.sem tam, ale to mi fakt musí napadnúť, asi tak trikrát do roka, si spravím meltu s mliekom, alebo keď niekde idem, občas si dám kávu, ale to je tak raz do roka ... také perličky: nikdy mi nechutila s cukrom, brrrrrrrrrrr,a kedysi dávno som zistila, že poobede som nemohla piť kávu, lebo na mňa mala účinok tak o 7 - 8 hodín, a v čase, keď sa patrilo ísť spať a vyspať sa, zaspať ani za svet :)nikto mi to nechcel veriť, vážne : káva predsa účinkuje po 1 - 4 hodinách ... no ja som pár hodín po obedňajšej káve priam zaspávala, a večer spať anibohovi ... prestala som veriť poučkám o káve, a prestala som ju piť poobede, spanie sa okamžite zlepšilo / relatívne, ako nespavcovi /toto bol tiež jeden z dôvodov, prečo som nakoniec úplne prestala kávu piť, ráno mi moc nechutila, a poobede som vlastne nemohla, tak som prešla na mňam café latte ... potom na meltu, a na nič ...... :)
iskra Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 Kávičkujem , odkedy som zmenila stav zo slobodnej na vydatú.Najradšej mám lahodnú chuť klasickej kávy: Popradskej kávy a ILLY.Prvú si vychutnávam po raňajkách a druhú pri obedňajšej sieste.Horká káva mi nechutí, tak si ju mierne prisladím.Káva mi najviac chutí v príjemnej spoločnosti. :kafe: :dalbysomsi:
member2793 Zverejnené 25. Apríl, 2012 Zverejnené 25. Apríl, 2012 pijete kávu? - áno, a rádako dlho (odkedy) ? - cca od 17ichmáte radšej instatnú alebo klasickú kávu? - klasickú zalievanú, v núdzi môže byť aj neskakoľko šálok kávy vypijete denne? - 2 - 4cukrujete, či s mliekom, či čistú kávu? - len cukornavštevujete kaviarne? máte nejakú obľúbenú? - ani niemáte svoju obľúbenú značku kávy? - nie som nejaký extra fajnšmeker, stačí mi mocca grande od eduscha (v prípade núdze modrá jacobska) nemám rád tie talianske miniatúrne elixíry ktoré sú dnes také "trendové" - má to trpkú chuť a je toho málo v šálke, k jednej cigarete by som spotreboval asi 4 šálky :)celkom dobrú kávu varia v Írsku - veľká čierna a silná, s hnedým cukrom. a podľa toho čo som dnes zaregistroval v správach TV Hnoj, tak v Dubline je káva lacnejšia ako v BA.
Sniper Zverejnené 26. September, 2012 Zverejnené 26. September, 2012 Kávu veľmi nepijem, ale všimol som si zaujímavý jav. Je možné, aby mi po vypití kávy tak vytrávilo ako teraz? To nie je normálne, aký mám hlad. Všimol som si, že po vypití kávy sa mi to stáva.
D'Ady Zverejnené 26. September, 2012 Zverejnené 26. September, 2012 mozna podla toho, aku kavu pijes :-)ja ked si dam 2.5 deci zalievaneho smrtaka, tak nemam na jedlo ani pomyslenia :Ddetto nemozem pit kavu hned po jedle, lebo sa mi uz nezmesti do zaludka :D :D :D
tiborco Zverejnené 17. Január, 2013 Zverejnené 17. Január, 2013 Raz za čas si vypijem kávu a hneď sa cítim divne...tak nejak zmätene sa cítim trochu, nehovoriac o tom, že na WC musím chodiť častejšie. A to som voľakedy pil kávu každý deň.
tiborco Zverejnené 13. August, 2013 Zverejnené 13. August, 2013 Boha, zas mám svoje kávové obdobie....niekedy za dva týždne nevypijem ani jednu no a potom zas neustále si "musím" dať. A potom mám hnačky
trinita Zverejnené 13. August, 2013 Zverejnené 13. August, 2013 dakedy po 18 či 20 som začala piť kávu, občas, hlavne cez skúšobné, po 30 som začala piť pravidelne jednu kávu denne, spočiatku na mňa účinkovala tak, že som nevedela večer spať, presne ako game, ale keďže aj tak chodievam spať neskoro, až tak mi to nevadilo... len som si dávala pozor, aby som nepila kávu po tretej popoludní... posledný rok či dva som pila kávu len v práci, alebo na návšteve, alebo na nejakom záťahu, atď., a od Vianoc vlastne nepijem vôbec, tohto roku som vypila možno 5 káv... a nejako mi nechýba
Bohus Zverejnené 28. September, 2013 Zverejnené 28. September, 2013 Káva Myslím, že by pitiu kávy mohla byť venovaná jedna téma. Zo všetkých strán počúvam, že pitie kávy je prospešné; aj lekárka mi mierne pitie odporučila.Kávu pijem veľmi zriedka, a len bezkofeínovú a dnes ma napadlo hľadať na internete, aké druhy káv sú odporúčané odborníkmi a hneď som si aj jednu silnú bezkofeínovú popradskú kávu dal. Nemám v úmysle moc svoje zvyklosti meniť, ale vyskúšam pitie nanajvýš jednej šálky denne hlavne bezkofeínových káv. Za veľmi kvalitnú sa považuje slovenská káva EBENICA. Aj bezkofeínové EBENICA MAMIE alebo EBENICA CARDIAC sú dostupné. 220 grammová okolo 14 Euro údajne má byť dostupná okrem internetových obchodov aj v lekárňach. Český odborník hodnotil rôzne druhy (normálnych kofeínových) káv a za najlepšiu označil kubánsku kávu CUBA TURQUINO ALTURA SUPREMO a na druhom mieste LAVAZZA QUALITA ORO, zrejme taliansku. Rád sa dozviem, aké majú členovia tohto fóra skúsenosti s kvalitou rôznych káv a čo odporúčajú. Dávam odkaz na CUBA TURQIUNO: http://www.cubascoffee.com/search.asp?CatID=10
game Zverejnené 28. September, 2013 Zverejnené 28. September, 2013 tak toto som sa nikdy nenaučila ... sorty kávy mi nič nehovoria, káve neveľmi rozumiem, ani druhom a chutiam, žiaľ, kedysi som pila, asi ako každý, zrnkovú, ale málo ... dnes akúkoľvek kvapkanú, a dodnes ju pijem minimálne, a keď tak s mliekom, s veľa mliekom, a jedine bez cukru, káva s cukrom mi nikdy v živote nechutila ...ale kávy s mliekom bez cukru, samozrejme, môžem - café latte, ako roky v zamestnaní, aj doma, každé ráno si v poslednom čase zasa dávam café latte z toho môjho zázračného pingvinka, a neskutočne si to vychutnávam, plný pohár, veľa mlieka, úžasná chuť ... : )
D'Ady Zverejnené 29. September, 2013 Zverejnené 29. September, 2013 Popradska STANDARD forever ;)volakedy ta obycajnesia, ktora je zmer arabiky a robusty http://www.druhykavy.cz/arabica-robusta-srovnani/v sucasnosti Extra, ktora je cista arabika, t.j. kvalitnejsia, aj ked slabsia, preto si ju robim dost silnu...okrem toho mi dost chutia kavy, ktore dost v Tescu, naspamat nazvy samozrejme neviem, ale su to FairTrade vyrobky pod znackou Tesco z roznych tradicnych produkcnych krajin - Kolumbia, Indonesia, Java, Kenyaale uz davno som tam nevidel tie najsilnejsie, oznacene cislo 5 (len stredne silne 3)ale nepijem kavy litre, jednu (rano), max. dve za den
Vilma Flinstonova Zverejnené 9. November, 2013 Zverejnené 9. November, 2013 v robote som si zvykla si dopriať, aby som mala potešenie, a tak som si robila niekedy "nesku" či espresso, niekedy zrnkovú filtrovanú, a do nej zmrzlinu a šľahačku navrch, vychutnávala som si to...po poslednej návšteve u lekárky s takou super kávou musím skončiť, ani tuky, ani kávu...takže sa preorientujem na bezkofeínovú (uff, to budem zaspávať nad klávesnicou) s mliekom.
iskra Zverejnené 13. Júl, 2016 Zverejnené 13. Júl, 2016 :) pijem kávu, Lavazzu (100% premium Arabica) a The C Café Houseblend (50% Arabica + 50% Robusta), denne 2 šálky, príležitostne aj 3. častejšie kupujem zrnkovú kávu a doma ju meliem v kávovom mlynčeku. mám rada vôňu čerstvo pomletej kávy, zaliatej v šálke, keď kávička pekne rozvoniava, báječne chutí a osvieži. :kafe:
sahara Zverejnené 13. Júl, 2016 Zverejnené 13. Júl, 2016 teraz som si z NL doniesol tri balíky kávy, čo je u nich najobľúbenejšia (D*E). tá, čo som tam pil, bola vynikajúca, tak som zvedavý aj na zvyšné dva druhy. inak všetko 100% arabica.
iskra Zverejnené 15. Júl, 2016 Zverejnené 15. Júl, 2016 Zrnková káva - 100% Arabica :)https://www.manucafe.sk/zrnkova-kava-100-arabica-x2v10039?gclid=CLnHn4z39M0CFUefGwodYNYHnw :kafe: syn nám minule doniesol Guatemalu http://www.coffeein.sk/detail/63/guatemala-huehuetenango-200-g-zrnkova/ :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 17. Júl, 2016 Zverejnené 17. Júl, 2016 tak asi pol roka si robím prekvapkávanú Arabicu, s kokosovým cukrom a zahusteným mliekom. A poobede bezkorfeínovú s tým mliekom. Rituál je zachovaný, len menej kofeínu denne...ale pocit posedenia pri kafíčku je. :flowers:
iskra Zverejnené 18. Júl, 2016 Zverejnené 18. Júl, 2016 neopísateľný :kafe: :kafe:ja pijem kávu bez mlieka, málinko sladím tiež kokosovým cukrom :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz