Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

tak mi napadlo, ked tu tak sedim, predomnou na stole hrncek caju, vedla hrncek kavy :)

Comu davate prednost? ako zacinate svoj den? Doprajete si salku kavy alebo radsej caju? Ake caje mate radi? ako si kavu robite? s mliekom, cukrom, bez cukru, pripadne si ho vylepsujete niecim specialnym? :)

ja osobne davam prednost caju, uz od malicka ho varime dennodenne v takom vacsom hrnci (obycajny cierny s cukrom a citronom) a dokazem ho vypit velke mnozstvo, nie nadarmo ma moj dedko volal "cajova dolina" :lol: ...ale obcas si uvarim len tak do salky nejaky iny, ci uz sypany, alebo sackovy, ovocny, zeleny, rooibos (ten mam najradsej) ;) rada si posedim s kamaratmi v cajovni, je tam super atmosfera ;)

Zverejnené

Ja pijem oveľa častejšie čaj. Kedysi som sa nevedel nabažiť ovocného so škoricovou príchuťou, ale to je už minulosť. Teraz vedie s príchuťou medu. Kávu mám síce radšej ako čaj, ale dávam si ju len vonku v reštike, či bare. Veľké presko s dvojitým cukrom a bez mlieka. Lebo ako vravím, ak by som chcel mlieko, neobjednám si kávu.

Zverejnené

to väčšie množstvo čaju v hrnci ma dostalo .... :lol: presne takto to bolo vždy u nás... a stále je, len hrniec je zmenený za konvicu ... a varil sa a varí sa čierny s cukrom a citrónom :)

ráno začínam čajom...

občas si uvarím šálku len pre seba.... milujem zelený, a perfektný a osviežujúci rooibos ... ;) - a tieto bez prísad... čisté ;)

a občas si spravím veľmi silný čierny s mliekom... to si pripravujem pre seba ako taký malý sviatok :) je úplne fantastický ...

kávu tiež, ale nie čiernu .... ale s mliekom, capuccino , s mliekom sójovým a tak ....

a jedna dôležitá vec: teda pre mňa .... kávu len bez cukru ... ;)

Obrázok

Zverejnené

Teraz som si všimol aj tú podotázku "alebo niečo iné?". Ak majú v reštike či v bare v ponuke Dr. Pepper, tak si to objednám. Milujem tú čerešňovú chuť. Škoda len, že je taká sladká.

Zverejnené

game

jej, to je super ;) lebo poznam malo ludi co to tak robia, aj u nas stale stoji na sporaku hrniec s cajom (mame specialny hrniec na caj, v ktorom sa nic ine nevari ;)) a ked sa mina, navari sa dalsi, ani si neviem predstavit ze by to tak nebolo a ked bude byvat sama, tiez to tak budem robit :lol:

a cierny caj s mliekom a medom mam tiez velmi rada, ale nie cisty cierny caj, to mi nejak nechuti, najradsej mam taky vianocny, v ktorom je aj nejake korenie, alebo s bergamotom ci skoricou a do toho med a mlieko, mnam ;)

no a moj velmi oblubeny je rooibos, cisty, alebo s prichutami, chuti mi kazdy, kedysi som mala doma aj zo 5 druhov :) no a co sa tyka zelenych, mam tiez rada, ale tie skor ochutene, napr citronom :)

kavu som nikdy nemala moc rada, ale postupom casu som si na nu navykla, ked sme sa pocas maturit so spoluziackami stretavali, urobili si hrncek kavy so slahackou a potom sa ucili matiku ;) teraz kavu obcas pijem, s dvomi lyzickami cukru a velmi vela mlieka, ono to uz asi ani nie je taka kava, ale mne to tak chuti ;) v restike si davam capucino, late alebo viedensku ;)

chodievate do Coffee & Co? tam mam oblubenu kavu Choco Late extra ;) len tam maju dost vysoke ceny..

Zverejnené

andulqa

Tam ja chodievam pre zmenu...Coffee & Co.......tam je super....samozrejme az na tie ceny....Nemam tam zatial oblubeny napoj, lebo vyssie ako 50 za kafe nedam :lol: Staci mi klasik presso. Potom ale aj tak vyzeram......s tymi kukadlami a rapocem za troch. Ale je to paradny pocit aspon :)

Cajik taktiez pijavam.....lenze po nom viacej casu travim na zachode nez pri PC :) Dost to prehana......uffff.....zase musim ;)

Zverejnené

Pol@r!$

jeeejda, a to aky caj pijes ked ta po nom prehana? to mna skor po kave ;) ale silnu kavu fakt nemusim, to co ja pijem je skor mlieko s kavou nez naopak ;)

to Coffe & Co je velmi fajn podnik, s prijemnou atmosferou a prave preto ze tam chodim len malinko, tak si kludne doprajem aj kavu za viac nez 50 korun ;) maju tam aj celkom dobru horucu cokoladu, taku ze v nej stoji lyzicka ;) tiez velmi dobre a vraj aj tie zakusky co tam predavaju su uzasne, len skoda ze take drahe vsetko...

inak ked uz som spomenula tu cokoladu :lol: date si obcas horucu cokoladu? napr ja ked som v skole tak v automatoch si zasadne kupujem horucu cokoladu (aj ked to je skor take kakao), celkom mi to chuti :)

Boli ste v BA v tej Cokoladovni pod michalskou branou? maju tam asi 80 druhov horucich cokolad :) bola som tam asi 3 krat lebo tie ceny su tiez trosku vysoke (salka stoji od 60-100 v zavislosti od toho co v tej cokolade je)...maju tam vselijake s ovocim, alkoholom, tvarohom, orieskami ci roznymi druhmi korenia ;) je to tam velmi malinke, ale velmi carovne ;) ako vo filme Cokolada (velmi pekny film)...a tiez tam predavaju rozne bonbony cokoladove ;)

Zverejnené

andulqa

Klasicky caj...ani neviem co tam je ;) ...babka mi vzdy navari....ale je super :lol: Ja ked si dam cajik, tak Lipton Yellow Label......ten docela ujde :) Z kavy zase vacsinou zase na velku musim ;) ;) Ale co uz...tak to fici ;)

Ja by som si aj doprial nieco lepsieho...lenze ako sa vravi: "No Money, No Life" To je to, co mi chyba ku stastiu momentalne, aby som si mohol viac dopriat :) Skusim potom este ten podnik, co si vravela, ze tam predavaju 80 druhov Coko......som zvedavy, ze ako to tam vyzera. Inac film Cokolada bol......taky zvlastny.....ale dal sa kuknut.......Proste haluz ;)

Zverejnené

Ja som maník na čaje pil som už nespočetne veľa druhov čajov. Doporučujem nepiť sáčkove čaje ale sypané - tie sú najkvalitnejšie a najviac vitamínov a živín obsahujú. Kávu ja osobne nemusím ale horúcu čoklid si rád dám

Zverejnené

nemám rada ani jedno, ale keď už som chorá, tak pijem čaj, ovocný s kopou cukru a citrónom /kamarátka môj čaj raz nazvala kalorická bomba/.

a podobne ako linkman - kávu nie, ale horúcu čokoládu veľmi rada

Zverejnené

Ked som bol maly, tak som do seba lial caj na litre :) Aj teraz si rad nejaky spravim, ale uz bec cukru. Najradsej mam cisty caj, bez akychkolvek prisad. No a kavu pijem asi tak raz za 2 tyzdne, takze to velmi ani nepocitam :) A ked uz ju pijem, tak 1 lyzicku cukru a moze byt aj to male mliecko do kavy.

Vraj zase zistili, ze kava ma vela pozitivnych ucinkov, ale... Predtym rozpravali, ze ma vela negativnych, tak uz neviem :lol: Napr. je vraj dobra ako prevencia proti zubnemu kazu, hmmm..

Zverejnené

kavu vobec nepijem. caj zriedka. alko tiez moc nie. vacsinou pijem colu alebo pepsi. alebo z teplych napojov tekutu cokoladu.

Zverejnené

Akotak to tu vsetko citam....neisiel by niekto v nablizsej dobe teda na tu kaffee alebo caj, alebo teda aj na Hot Chocolade??? Len Bratislava....ale kto to ma blizko alebo je prave v Blave, sa moze pridat. :lol:

Zverejnené

po prebdenej noci je práve na rade silný čaj s mliekom ... balzam :) :lol:

Zverejnené

No ja do seba idem pustit par zivotodarnej tekutinky...aleebo cajik a idem si mrknut dobry hororik :lol:

The Thing.......takze bu bu bu a potom poprosim, keby ste ti co by chceli zajst dakam na kaffee, tak dajte sem vediet.....by sme skocili....a zoznamili osobne :)

Zverejnené

dnes som mala taký zlý deň, že to osladzuje zasa čajík s mliečkom .... akosi ho pijem stále častejšie :lol:

Zverejnené

Čaj s mliekom. Tak túto kombináciu nikdy nepochopím. Pije to však moja manželka aj moja 17 mesačná dcéra.

Zverejnené

Pomohlo??? Ak ano, vezmem si z teba priklad.

k teme, u mna je to 50:50. Urobim si to, na co mam prave chut. Z cajov mam najradsej roiboos a zelene caje, ked sa potrebujem sustredit, tak si dam mate. Najlepsie ked su sypane, ale nie vsade sa to da.

A mleta kava s mlieckom. . . mmmm, no coment.

Zverejnené

pomohlo ... a ako to tu čítam, už som dostala chuť :lol:

do čaju s mliečkom si dávam cukor ... tak je to pre mňa to pravé orechové

/ rooibos a zelený a ovocné bez cukru / :)

jaj, RoSo, všetci máme svoje malé čudáctva :)

Zverejnené

ja som taka napoly....doma a na private holdujem skor caju, v nedelu si dam po obede capuccino

a ked som niekde v spolocnosti, radsej capu, pripadne viedensku kavu....hlavne kvoli slahacke :lol:

btw...hihi, NaNervy...dooost dobry awatar...ja kone moc rada :)

Zverejnené

ja pijem kávu a caj tak 50:50

o tom co si dám často rozhoduje aj to, ktorý hrncek mám umytý :)

momentálne pijem Earl Gray s cukrom z mojho obľúbeného čajového hrnčeka s jahôdkami :lol:

Zverejnené

kavu nepijem vobec, nechuti mi :)

caj pijem obcas, tak podla nalady

najviac pijem cistu vodu, alebo mineralky a ked som vonku tak kofolu :lol:

Zverejnené

kavu vypijem skoro kazdu, okrem silnych ciernych :) no a v piatok som bol v jednej cajovni a som si vybral nejaky caj ktoremu nic nechybalo, iba CUKOR prosiiiiiiiiiiiim si tam cukoooooooor nabuduce :lol:

Zverejnené

mmm cajik. prave pijem cierny ale inak mam rad ovocne. a inak mam doma taky oblubeny suplik (suplik to sice je ale ma hlbku 40x60x60cm) a v nom su rozne drujy caju ako sypaneho tak aj sackoveho. ked sa zamyslim kolko som za tie vsetky caje dal uff. tento co teraz pijem je irsky Bewley's Darjeeling tea a je vynikajuci.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov