Tono Zverejnené 7. Máj, 2025 Zverejnené 7. Máj, 2025 Wolker: "Smrti se nebojím, smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého, co strašné je, co zlé je, to umírání je" Zbavené poézie, smrť nie je zlá, zlé je len umieranie... Niekto si umieranie vytrpí a neplatí tu úmera, čím si v živote viac zhrešil, o to budeš mať horšie umieranie a naopak. V tomto zmysle mal Kristus najťažšiu smrť, aj keď si ju nezaslúžil. Aký to malo zmysel? To vie iba Boh, ale Kristus sa svojím utrpením približuje k tomu nášmu. Nemôžeme už Bohu po ukrižovaní Krista povedať, čo ty vieš o ľudskom utrpení, akým právom nás môžeš súdiť, keď si nemal ľudské telo... Preto nás Boh ani nebude súdiť. Možno sa teraz rúham, ale Boh mohol poznať utrpenie človeka, len skrze ukrižovaniu Krista. Utrpeniu tým dal v našom živote zmysel v transcendentnu nového života. Bez neho nemá utrpenie zmysel a bez znovuzrodenia nemá zmysel ani utrpenie a ani cirkev. Pre ateistov je smrť stavom, keď všetko stráca zmysel, preto že aj vnímanie nezmyselnosti existencie by si vyžadovalo subjekt tohto vnímania, ktorý už ale po smrti neexistuje.
irb Zverejnené 15. Jún, 2025 Zverejnené 15. Jún, 2025 Včera mi kamarátka hovorí, v súvislosti s bojmi medzi Iránom a Izraelom: Svet stojí na pokraji tretej svetovej vojny ale ľudia sa tvária, že sa nič nedeje. A ja na to: A čo by mali robiť? Obyčajný človek môže robiť čokoľvek, na hento nemá žiadny vplyv.
Sniper Zverejnené 15. Jún, 2025 Zverejnené 15. Jún, 2025 Je dosť pravdepodobné, že 3SV vypukne bojmi o Izrael. Kedysi som čítal jedno také proroctvo Nostradamus je proti tomu čaj), pekne všetko do seba zapadá, len s rokmi sa sekli, malo sa to udiať skôr.
tyso Zverejnené 15. Jún, 2025 Zverejnené 15. Jún, 2025 myslim ze izrael nema potencial na 3 sv, aj teraz sa pozerame na letecke a raketove utoky, tie su drahe a tak to nemoze trvat dlho.
slimak Zverejnené 15. Jún, 2025 Zverejnené 15. Jún, 2025 Obe krajiny aj IRAN aj IZRAEL, sa na tuto vojnu pripravuju desiatky rokov. 100 milionovy Iran je vypnuty za par minut. Mne vychadza, ze tam bude ina vlada v Irane. Tu vojnu uz prehrali. Nemaju ako vyhrat. Teda ani obete asi velke nebudu. Tisice,(napisal som max, skor stovky) mozno desatisice(tu to plati detto tisice). Jadro proti sebe hadzat nebudu. Ta vojna je medzi krajinami co ma medzi sebou dve krajiny a 1500 km a viac? Iranci(obcania) tuto vojnu ani nikdy nechceli. Mna by zaujimalo kto dal pokyn,prostriedky, peniaze, na utok na izraelske osady, napadol ich Hamas? Co to bol za chuja? Izraelcania asi vedia zabit hocikoho v Irane. Zabiju toho koho chcu. Vedia im tam rozmlatit vsetko ako chcu. Preco prevrat zmena, sami asi Iranci ju chcu, ved to uvidime.Izrael ich k tomu vie aj prinutit. VOjenskky co sa stane, vsetky tie jadrove laboratoria im Izraelcania vyhodia do vzduchu. To lietadla nevedia, teda tam bude vysadok aj na 10 miestach. Najrozunejsie aj na stovkach miest.
Tono Zverejnené 15. Jún, 2025 Zverejnené 15. Jún, 2025 Aký zmysel mala Iránska islamská revolúcia v roku 1979 v krajine, ktorá sa tešila relatívnej slobode a prosperite? Obávam sa že aj nám, na Slovensku, sa môže niečo podobné stať. Aj keď nie z náboženských, ale politických dôvodov, pri hľadaní "vlastnej cesty" mimo EU.
slimak Zverejnené 15. Jún, 2025 Zverejnené 15. Jún, 2025 Ved podobne to je, tuto vladu volilo 29%? V Irane to viac nebude.
irb Zverejnené 16. Jún, 2025 Zverejnené 16. Jún, 2025 pred 9 hodinami, Tono pridal: Aký zmysel mala Iránska islamská revolúcia To podľa mňa súvisí s celkovým duševným naladením obyvateľstva. Nedá sa niekomu nanútiť náš moderný spôsob uvažovania, pociťovania skutočnosti a cítenia. Niektoré národy sú duševne tak založené, že k úplnému prijatiu niečoho nového potrebujú ešte dozrieť. Vonkajšie prejavy toho nášho - západného - sa prijímajú relatívne ľahko, ale vnútorne sa s tým stotožniť, to nejde len tak. (Ako príklad by sa dali zobrať naši osadníci.) Takže verím, že islamská revolúcia bola vonkajším vyjadrením niečoho, čo žije v dušiach iránskeho národa. Možno odvtedy niekam dospeli, vyvinuli sa, ktovie.
tyso Zverejnené 16. Jún, 2025 Zverejnené 16. Jún, 2025 slimak, velmi tazko si viem predstavit revoluciu na zaklade izraelskeho tlaku. Mozu nenavidiet vladu ale persky nacionalizmus je realita. Skor to teda pomoze vlade sa udrzat.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz