lopata555 Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Presne stačí dať do kopy Slotu z Durayom a určite by sa na ničom nedohodli ................... len by po sebe štekali jeden cez druhého. Lenže to je v neochote ustúpiť aj na jednej strane aj na druhej ................. ale tak hádam to dobre dopadne.
dead Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Treba jednať bez emócie a určite by sa na dačo došlo....a hlavne s rozumom Prieskum bol uskutocneny na vzorke 800 respondentov madarskej narodnosti, len 5% z nich sa vyjadrilo v zmysle, ze autonomia by bola najlepsim riesenim. Nazor Rady pre autonomiu Karpatskej Kotliny je v zmysle zakonov a ustavy SR irelevantny. Na prijatie ustavneho zakona o zmene hranic (ak sa jedna o uzemnu autonomiu) je potrebna trojpatinova (ustavna) vacsina poslancov parlamentu. Treba dodat, ze diskusia o autonomii, aj poziadavka na nu je pravom kazdeho z nas, ktore garantuje ustava. Strasenie autonomiou, je vzhladom na fakty (a ustavu) cista paranoia. Paradoxne najhorlivejsim bojovnikom za autonomiu Madarov je Slota a sam to velmi dobre to vie. Tak a ešte si dakto myslí že autonómiu nechcú? Ano a uz vobec netusim, aky je medzi tymito dvoma otazkami suvis... Ma to byt odpoved na uverejneny prieskum? Kolkych Madarov zijucich na Slovensku zastupuje vyssie spomenuta Rada?
lopata555 Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Prieskum bol uskutocneny na vzorke 800 respondentov madarskej narodnosti, len 5% z nich sa vyjadrilo v zmysle, ze autonomia by bola najlepsim riesenim. Jedná vec je prieskum, a druhá keby bolo prípadné referendum o tom či chcú autonómiu že akoby by dopadlo. Ano a uz vobec netusim, aky je medzi tymito dvoma otazkami suvis... No bolo to myslené že dá sa to aj bez autonómie spraviť tak aby bola spokojnosť.
sani Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Drow A zdvihnutá pravica môže znamenať čokoľvek.No to máš pravdu. To môže dotyčný ukazovať odkiaľ priletia mimozemšťania, alebo to môže byť len zaháňanie otravnej muchy či clonenie si očí pred ostrím slnkom, alebo kľudne to môže znamenať kam všetci môžeme ísť (teda do riti), alebo známe „na stáž“ , alebo „hajhitler“. Mne neznáme slovo „serdahej“ mohlo v slovenských policajtoch tiež neznalých význam tohto slova vyvolať dojem urážania. Takže dôvodov na zasmiatie je dosť, ale aj na rázny zákrok. A ešte raz pripomeniem, vieme ako to chodí na takýchto stretnutiach a určite tam padli na policajtov nadávky aj v slovenčine a keď to všetko spojíme do jedného tak sa súdny človek ani nemôže nečudovať ako to dopadlo. :lol:
Cat Eye Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Nie je ani tak dôležité, čo si myslí 800 respondentov. Dôležité, je, čo si myslí politická reprezentácia. Na čele je nacionalista, podpredsedom pre stratégiu je ešte väčší nacionalista. V EP zastupujú SMK minimálne 2 nacionálne naladení poslanaci. A ostatní sú v pozícií nečitateľnej mlčiacej väčšiny (česť výnimkám asi 3-4 poslanci SMK sú ochotní zastávať aj loajálny občiansky postoj). V ponímaní nacionalistov je autonómia len medzistupeň na ceste k väčšiemu celku. Najlepším dôkazom týchto snažení je Združenie poslancov Karpatskej kotliny, bezprecedentým spôsobom narušujúce princípy exteritoriality a aktívna účasť tvrdého nacionalistického jadra SMK na aktivitách tohoto spolku. Autonómia v Európe je anachronizmus a v 21. storočí nemá v sekulárnej Európe opodstatnenie. Tendencia je skôr posilňovať práva samospráv, teda právo a zodpovednosť a rozhodovanie bližšie k občanovi a nie centralizácia na etnickom princípe.
sani Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Drow Pre mňa je najdôležitejší fakt že SMK bola v koalícii osem rokov, za ten čas sa zdá že nebol žiaden problém, celkom zaujímavá skutočnosť. Pritom ako koaličná strana mala mnoho možnosti na „posúvanie“ svojich regiónov do toho stavu kde ho chcú mať teraz, keď už niesu v koalícii. Vyžadovať od niekoho iného to čo si sám nespravil a mohol, je fakt na zamyslenie. Alebo chcú azda občania národnostných menšín tvrdiť že sa za posledné dva roky zhoršilo ich postavenie ? Bolo by treba uviesť pár príkladov ako sa toto postavenie zhoršilo.Samozrejme „obrovským“ útlakom je názov Tatier v slovenčine v slovenskej knižke pre maďarskú menšinu. Bol by som rád keby si dal z takej podobnej maďarskej knihy vydanú pre slovenskú menšinu nejakú stať aby sme vedeli porovnať a tak potvrdiť útlak ktorý tu vraj je. :lol:
Cat Eye Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 To Sani: za ten čas sa zdá že nebol žiaden problém, celkom zaujímavá skutočnosť. Bol problém, ale možno sa menej kričalo. Csaky a Duray rovnako táral o územnej autonómii. A Csaky ako podpredseda vlády pre menšiny všetky finančné toky smeroval len do maďarského školstva. Existenciu Rusínov, Rómov, Nemcov, Poliakov on nevnímal a ani nevníma. Sú pod rozlišovacou schopnosťou jeho optiky. Svojho času Čaplovič zverejnil fakty z pôsobenia Csákyho a ani Csáky sa tým ani teraz netají ("Problém je v tom, že SMK nie je vo vláde!"). Nuž každy by rád pri koryte. S ostatným súhlasím, z právneho hľadiska, ani ekonomického, ani občianskeho sa nič nezmenilo. Okrem toho, že sa dostáva aj iným menšinám. BTW Pamätáš, keď bol Kováč ako prezident na oficiálnej návšteve v istom meste na juhu Slovenska a mal na ušoch sluchátka? Videl si ich na Buschovej hlave pri návšteve nejakeho štátu, mesta, obce v USA s hispánskou komunitou?
sani Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Veď taký obrázok Busha so slúchadlami by bol zverejnený vo všetkých bulvároch sveta aj s poriadnym sarkazmom.:lol:
Drow Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Jozef Ty sa ma pýtaš na autonómiu.Tak sa ťa pýtam akú máš na mysli.Ja som tu nijakú nespomýnal.Zatial si o nej rozprával len ty.Ani nevieš ,čo chceme ,ale si proti. CatKedy už konečne pochopíte (len to by ste museli chcieť),že my tu nie sme privandrovalci!To ste vy.Keď sa môj otec narodil v tejto dedine ,žiadny slovák nežil.A v okolitých tak isto.Kde sa tu vzali?Ak sa mám považovať za plnoprávneho občana tejto republiky,chcem mať aj rovnaké práva.Vrátane používania materčiny!A nemienim sa prispôsobovať hlupákom,ktorísa nedokážu aspoň povrchne naučiť jazyk suseda.To platí na každého. Sani Dunaszerdahely. Len som ti to napísal po slovensky.Už ťa zbili policajti za to,že si kričal Prešov?Ale ve´d niektorý si mohol myslieť,že je to nejaká anglická nadávka: :lol: Lopatadokedy máme opakovať,že o žiadnej forme autonómie ,ešte žiadna debata medzi maďarmi neprebehla.Môj názor vôbec nemusí korešpondovať s názorom suseda.Alebo môže.Neviem.Nebavili sme sa o tom.Ani len v krčme.
Jozef50205 Zverejnené 2. December, 2008 Autor Zverejnené 2. December, 2008 Drow nepasuj sa za hovorcu, a o autonomii si uz aj vrabce cvirikaju, nezabudni ze tiez zijem v regione kde sa hovorí aj madarsky, takze oficialna debata medzi Madarmi nebola, ale neoficialne sa to hovorí a hlavne medzi inteligenciou, ale ja proti tomu nemam nic, keby to bolo aj oficialne, samozrejme bez porusovania nasich zakonov.
Drow Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Jozef V mojom regióne sa o nej nerozpráva.A ke´d tak asi toľko ako medzi slovákmi.Je samozrejmé,že niekde niekto o tom niečo utrúsi,ve´d všetci slováci o tom hovoria. :lol:
lopata555 Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Kedy už konečne pochopíte (len to by ste museli chcieť),že my tu nie sme privandrovalci!To ste vy.Keď sa môj otec narodil v tejto dedine ,žiadny slovák nežil Nože kedy sa narodil tvôj otec keď tu žiaden Slovák nežil? A nazývať Slováka privandrovalcom na jeho vlastnom území je zvláštne a dovolil by som si povedať trúfalé. Ak sa mám považovať za plnoprávneho občana tejto republiky,chcem mať aj rovnaké práva.Vrátane používania materčiny! No pokjal vidím ovládaš Slovenčinu veľmi dobre tak kde je problém? O právach by sme mohli debatovať do nekonečna že ja chcem práva také a onaké, že nikto ma nechce vypočuť.
Cat Eye Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Cat Kedy už konečne pochopíte (len to by ste museli chcieť),že my tu nie sme privandrovalci!To ste vy.Keď sa môj otec narodil Nepovažujem ťa za privandrovalca a vyprosím si, aby si ani ty tak nečinil! Ak sa mám považovať za plnoprávneho občana tejto republiky,chcem mať aj rovnaké práva.Vrátane používania materčiny! Toto ti nikdo neupieral a ani neupiera. Máš minimálne európsky štandard. A nemienim sa prispôsobovať hlupákom,ktorísa nedokážu aspoň povrchne naučiť jazyk suseda.To platí na každého. Nevidím dôvod, aby som sa učil maďarský jazyk, nebývam na zmiešanom území, teda ma k tomu absolútne nič nenúti. Nehovorím, že by to bolo na škodu, ale nepociťujem nijakú potrebu. Ty sa ma pýtaš na autonómiu.Tak sa ťa pýtam akú máš na mysli.Ja som tu nijakú nespomýnal... V mojom regióne sa o nej nerozpráva To je zaujímavé, lebo doteraz si tu bol veľmi horlivým zástancom autonómie a hovoril si niečo o najzákladnejšom ľudskom práve... Nože, pozri sa lepšie, čo si tu popísal.
Pete Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 To Drow,nie si Ty dvojitý agent SNS a MKS, provokuješ, tým sa vytvára atmosféra národnostnej neznášanlivosti- tým SNS a MKS zdôvodňujú svoju existenciu.K tej situácii, keď sa narodil Tvoj otec - vysvetli mi toto:Začiatkom 20. stor. žil pod Dunajom rovnaký počet Slovákov ako nad Dunajom Maďarov, dnes pod Dunajom sa priznáva k slovenskej národnosti 18 tisíc, nad Dunajom je 500 tisíc Maďarov. To isté by sa stalo aj na autonômnom území, dokonca sa to pozvoľna deje. ŽIL SOM TAM 20.rokov
sani Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Drow Dunaszerdahely. Len som ti to napísal po slovensky. Už ťa zbili policajti za to,že si kričal Prešov?Ale ve´d niektorý si mohol myslieť,že je to nejaká anglická nadávka:Ešte sme stále na slovensku ? Ja som toho názoru že sme. Tak prečo by si mal slovensky policajt myslieť pri slove Prešov že je to anglicka nadávka ? To jedine v tom prípade že je taký blbý že nevie ani po slovensky a keďže túto možnosť dávaš ty tak na tvojom mieste by som sa nedivil keby ťa tí blbí policajti bili všade kde ťa stretnú. To je presne ten dôvod ktorý som tu už dva krát uviedol, že živo si viem predstaviť ako im nadávali. Dúfam že teraz sa už nečuduješ, ani už nebudeš žiadať žiaden argument na tú bitku, už si si ho dal sám. :lol:
Sniper Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Len tak naokraj. Slota sa prednedávnom vyjadril že Maďari neexistujú, sú to vlastne pomaďarčení starí Slováci a príslušníci iných slovanských kmeňov. Slota už toho nahovoril dosť, ale keď sa pozriete na priemerného Maďara, má v tvári nejaké črty, ktoré by svedčili tomu, že má ázijský pôvod? Ani nie, že?
Cat Eye Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 To Axel:Svojim spôsobom má Jano pravdu. Génová analýza Maďarov ukázala, že po pôvodných predkoch tam nezostalo skoro nič. Z hľadiska genetického splynuli s prostredím takmer dokonale. Ale to je v poriadku, to len vyvracia aj bez toho ničím neodôvodnenú filozofiu nadčloveka.
Sniper Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 No tak to potom považujem konflikty medzi Maďarmi a nemaďarmi ešte za irelevantnejšie ako doteraz :lol:Skutočne neviem čo sa tu (v Európe, nie na Fóre) stále za problémy rieši. Mnohí nacionalisti by si mali uvedomiť že národy ako také v podstate ani neexistujú, nikto o sebe nemôže povedať že je čistokrvný Slovák alebo Maďar (na základe čoho to môže tvrdiť?). Môj bratranec je Slovák, ale je 100% Slovák keď jeho rodokmeň sa začína v 16. storočí u Poliaka ako remeň?
sani Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Axel Wers Len môžem potvrdiť čo si napísal. Som Slovák, žijem v Prešove, teda dosť je tu Rusínov a pritom sa volám Inaš, čo je rýdzo maďarský výraz he he. :lol:
Cat Eye Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 No tak to potom považujem konflikty medzi Maďarmi a nemaďarmi ešte za irelevantnejšie ako doteraz :lol: Bingo! :) A tak je to! Normálny Maďar nemôže mať s normálnym nemaďarom žiadny problém, podobne ani normálny nemaďar nemôže mať problém s normálnym Maďarom. Problém je u výraznych odchýliek od normálu. Napr. Normálny Maďar môže mať a aj má problém so Slotovym hulvátskym slovníkom (to má aj normálny Slovák) a normálny Slovák má problémy s filozofiou Duraya a Csakyho (stále verím, že aj normálny Maďar má s nimi problém) . Paradoxné je aj to, že najvýznamnejším maďarským básnikom (Sandor Petofi) je pomaďarčený Slovák http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1ndor_Pet%C5%91fi Čo na to povedia nacionalisti?
Drow Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Cat,Axel Nejaký rok už spolu kecáme.Vyzeralo to ,že to máte v mozgovniach celkom v poriadku.Žiaľbohu to je tak,že keď slovák začuje slovo maďar,tak sa mu zahmlí pred očami a začne trepať dve na tri. Axel A aké gény mali maďari v 10 .storočí,že ich porovnávaš s dnešnými? nikto o sebe nemôže povedať že je čistokrvný Slovák alebo Maďar Tak na ktorého čerta sem pletieš gény?Pravdepodobne sa to určuje podľa niečoho iného! Cat To vieš,že Hviezdoslav začal písať básne po maďarsky a končil tiež ma´darskými!Takže to bol poslovenčený maďar! Vole! Ad.Normálny a nenormálny.Na slovensku je vláda,ktorá ma neustále problém s maďarmi a jej súčasťou je strana,ktorá je aj v zahraničí označovaná za extrémistickú.Táto vláda má aj teraz asi 60-70 % podporu. Tak kto je normálny a kto nenormálny? Sani ani už nebudeš žiadať žiaden argument na tú bitku, už si si ho dal sám.Ako si zistil,že im nadávali?Veď ani len to nevieš,čo je Szerdahely. Z toho tvojho príspevku vyplýva,že fanúšikovia voľačo vykrikovali,policajti (keďže im nerozumeli-boli to trnavskí policajtiň) si mysleli,že im nadávajú,tak ich zmlátili.čo vykrikovali do dnešného dňa nikto netuší.Takže ich zmlátili za to ,že vykrikovali po maďarsky.
Cat Eye Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Cat To vieš,že Hviezdoslav začal písať básne po maďarsky a končil tiež ma´darskými!Takže to bol poslovenčený maďar! Vole! Som vedel, že pustíš nejakú perlu :lol: Jednoducho to bol slovenský vzdelanec, vlastenec, ktorý ovládal skvele na literárnej úrovni dva jazyky. To ostatné nestojí za odpoveď. To prvé sa dalo pochopiť aspoň ako pokus o vtip.
sani Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Drow Ak si môj príspevok pozorne prečítaš tak sa dočítaš že si viem živo predstaviť ako im nadávali, teda vôbec netvrdím že to tak bolo, len hovorím ako to je vo väčšine prípadoch. Ak si už niekedy bol na takom futbalovom zápase tak určite vieš že sa nadáva hráčom, rozhodcom a tiež aj policajtom. Je len na konkrétnej udalosti čo sa k tomu pridruží a čo potom z toho vzíde. Celú dobu moje príspevky smerovali k tomu že zásah nebol na etnickom či národnostnom základe, o čom sme z druhej strany stále presviedčaní (aj tebou), akoby táto bitka bola prvá a policajti ešte doteraz nezmlátili žiadnych Slovákov. :lol:
Drow Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Cat Ironizoval som ťa!!za to je tam to vole! a ktomu zbytku ,čo namietaš?Máš nejaké lepšie vysvetlenie? sani policajti ešte doteraz nezmlátili žiadnych Slovákov. Kde a začo???Nože sem niečo postni.
lopata555 Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Nejaký rok už spolu kecáme.Vyzeralo to ,že to máte v mozgovniach celkom v poriadku.Žiaľbohu to je tak,že keď slovák začuje slovo maďar,tak sa mu zahmlí pred očami a začne trepať dve na tri. Nemyslíš si že je to aj na opak? A inak vláda schválila tie učebnice, i keď ma sklamali že takýmto spôsobom.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz