Jozef50205 Zverejnené 29. September, 2008 Zverejnené 29. September, 2008 nič nové pod slnkom, či chceme alebo nechceme, ale jednoducho naši spoluobčania na juhu Slovenska si presadia svoje cestou politikov SMK. A či to budeme volať tak alebo onak, autonómiu dosiahnu aj za pomoci známych maďarských lobistov, či už v Strasburgu alebo v americkom kongrese. Precedens KOSOVO naberie nové dimenzie a asi to už skoro zaužívane, po Kosove je a bude všetko inak, sa stáva politicky platným. Cit. z denníka SME z článku "Csaky narušil tabu " :Pre maďarskú agentúru MTI včera Csáky povedal, že sa jeho strana snaží pojmu autonómia vyhýbať, lebo Slováci sú na toto slovo precitlivení. Preto sa politicky usiluje skôr o synonymum autonómie, čo je podľa neho samospráva. Myslí si, že v rámci ozajstnej samosprávy možno uplatňovať aj menšinové práva.Maďarskojazyčný server Parameter.sk cituje aj Csákyho odpoveď na sobotňajšej tlačovke na otázku, či sa neobáva negatívnej reakcie zo slovenskej strany. Túto otázku vraj treba udržať v povedomí, pretože autonómia vždy patrila medzi deklarované ciele SMK, aj keď nemala dostatočnú podporu ani v čase, keď bola strana vo vláde.Bývalý predseda SMK Béla Bugár označil pre Parameter vyhlásenia súčasného straníckeho šéfa o malom maďarskom parlamente za veľmi škodlivé, už len preto, lebo sa odvoláva na dokument, ktorý stranícke orgány vôbec neprerokovali, a teda oficiálne neexistuje.Je vôbec hlúposť prísť so strašiakom autonómie teraz, keď sú ohrozené veci, ktoré sú pre Maďarov na Slovensku existenčne dôležité, ako sú vládna podpora maďarských škôl na Slovensku či používanie maďarských zemepisných názvov v učebniciach, povedal Bugár. Autonómia je starý výraz a znamená, že človek je schopný sám riadiť svoje veci. Maďari dnes na Slovensku žiadajú v podstate to isté, čo chceli Slováci v Uhorsku v 19. a na začiatku 20. storočia, povedal o autonómii politológ Lászlo Öllös. Takže Slováci kde je pravda? Najskôr sa to asi dozvieme zo Strasburgu.
game Zverejnené 29. September, 2008 Zverejnené 29. September, 2008 k tejto téme sa mi najviac páči vyjadrenie Aničky Belousovovej v tv správach, že z toho celého vyplýva, že pán Csáky je šovinista .... kto to hovorí a čo vyplýva z vyjadrení predstaviteľov SNS ? pardon, ale napriek supervážnosti témy som sa super zasmiala :lol:
Sniper Zverejnené 29. September, 2008 Zverejnené 29. September, 2008 Autonómia je starý výraz a znamená, že človek je schopný sám riadiť svoje veci. Maďari dnes na Slovensku žiadajú v podstate to isté, čo chceli Slováci v Uhorsku v 19. a na začiatku 20. storočia, povedal o autonómii politológ Lászlo Öllös.Som rád Jožko že si to spomenul. No ako to dopadlo so slovenskou autonómiou v rámci (Rakúsko-)Uhorska?
sani Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 V dobe zjednocovania Európy je pre mňa scestné hovoriť o rozdeľovaní. Môže si pán Czáky prekrúcať svoje vypovedané myšlienky ako chce, mne stále s toho vychodí len jedno, Maďari sa chcú vrátiť stovky rokov dozadu a vytvoriť veľkú Maďarskú ríšu. Keď sa nekontrolujú, alebo pomýlia, dokonca to aj povedia. Prečo mi by sme sa nemohli vrátiť až k veľkomoravskej ríši ? A pekne krásne ich odtiaľ vypoklonkovať až za Karpaty, odkiaľ sme prišli aj mi nejakú dobu pred nimi he he. Zakrývať autonómiu nejakou samosprávou je tiež riadna haluz. Veď všetky regióny sú dnes samosprávne celky, každá jedna dedinka ma samosprávu, to je nosenie dreva do lesa, či ako sa dnes často hovorí vykopávanie otvorených dverí. Slováci maďarskej národnosti majú svoje školy, gymnázia a aj fakultu. Teraz sa ohradzujú vlastivedou, či aká je to kniha. Vraj chcú v nej názvy slovenských miest v maďarčine. To by sme mali do kníh zemepisu dávať názvy miest, vrchov, vôd atď. celého sveta v jazyku onej krajiny ? Tak to si už prekladajme aj mená ľudí. To by ma zaujímalo ako sa vlastne volá taký Hlinka, Štúr či Jánošík po Maďarsky he he. :lol:
tiborco Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 Zas netreba byť paranoidný - myslím si, že väčšina na Slovesnku žijúcich maďarov nechce autonómiu a taktiež za svet nechcem žiadnu autonómiu - som maďarskej národnosti a hlásim sa k nej, ale narodil som sa na Slovensku, chodil som do Slovenských škôl a pod...a navyše sme v Schengene, takže Csákyho výroky ma nahnevali a sama SMK sa vo vôčšej miere od nich dištancuje...ale raz je to už tak - aj jedna aj druhá strana zažila v minulosti udalosti, ktoré im uškodili alebo ktoré nevdeia predýchať...a stále sa nezmyselne vracajú do histórie...
lopata555 Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 Ja by som len chel povedat aby sme teda nokoniec nedopdli ako Srbsko ak by sme teda Madarom dovolili tu autonomiu, pozor na to ked su madarsky spoluobcania nespokojny nech sa vratia to mongolska odkjal pochadzaju sory ze to tak hovorim to ako co ma znamenat tak nech sa prisposobia ked tu raz ziju je to Slovensko je nech sa upokoja a hlavne nech neprovokuju politici lebo v podstate madarsky obcania su ticho len politici zabrdzaju.
tiborco Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 Teraz o čom točíš? To čo máte niektorí s tým Mongolskom? Väčšina maďarov v SR autonómiu nechce...tak sa skroť...
lopata555 Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 Sak aj vravim ze vetsina madarskych obcanov o tom nic nehovori len ze politici provokuju takze pohoda. A mam vela kamaratov aj kamaratiek madarskej narodnosti a nedam na nich dopustit
tiborco Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 No jo trochu som prehliadol tvoju poslednú vetu, každopádne keci o Mongolsku sú už dosť trápne...a ani v SMK väčšina zaisto nie ja za autonómiu...ale teraz sa to tak celé generalizuje kvôli Csákymu..faktom ostáva, že hlavne politka je špinavá a potom sa to výrazne premieša aj do vzťah k iným národom...
lopata555 Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 Presne aj moj nazor a inak podla mna Bela Bugar je jedn z najrozumnejsich politikov a skdoa ze stale neni na cela SMK a to s tim Mongolskom fakt prepac to skor bolo myslene len obrazne hlavne na tich par politikov co radi robia spor.
sani Zverejnené 8. Október, 2008 Zverejnené 8. Október, 2008 Je to jedno kto to napísal, hovoria to viacerí. Zas netreba byť paranoidný - myslím si, že väčšina na Slovesnku žijúcich maďarov nechce autonómiuOd kedy sa deje vo svete to čo chce väčšina ? Že som si ešte nevšimol. :lol:
Jozef50205 Zverejnené 8. Október, 2008 Autor Zverejnené 8. Október, 2008 ale vacsina spominanných Madarov sa pre tv kamery nedostane a toboz nie pred tv mikrofón, a stookrat opakovana loz sa stava pravdou, takze neverim, ze obycajni Madari na juhu by v ramci dajme tomu referenda nepodporili autonomiu...
sani Zverejnené 9. Október, 2008 Zverejnené 9. Október, 2008 Jozef50205 Ak tu žije človek od narodenia a nieje schopný, alebo lepšie povedané NECHCE sa naučiť reč štátu v ktorom žije, o niečom to svedči. Médiám od určitej doby neverím, je tu príklad aj zo včera. Som Prešovčan a predvčerom horela firma „Fecupral“ na spracovanie odpadových olejov apod. V telke včera povedali že do ovzdušia neunikli žiadne toxické plyny, pritom nemocnica ošetrila okolo 80 ľudí s dýchacími ťažkosťami – ako za komunistov, všetko zatajiť. Dám ešte jeden aby som podporil o tom nechcení. Pracoval som dva týždne v lodenici v Komárne. Dostal som sa do takého malého kolektívu a jeden 19 ročný chalan sa zo mnou „nebavil“. Tak som sa druhého pýtal či má niečo proti mne. A dozvedel som sa že aj by sa zo mnou porozprával, ale nevie po slovensky. Takže súhlasím s tebou, autonómiu by podporilo viac ako pár jedincov. Preto tieto reči treba zastaviť hneď v zárodku. To potom by mohli žiadať autonómiu aj Rusini, Gorali, Česi a neviem kto ešte. Ešte taký malý úlet.Keď sme sa oddelili od Čechov už vtedy som bol proti. Narodil som sa ako Čechoslovák aj som si tam odslúžil vojenčinu aj tam mám známych a dokonca tam mam aj zaregistrovanú kupónovú knižku z prvej vlny privatizácie – kto vie čo s tým je, lebo ja neviem nič. Pred pár rokmi prestali chodiť výpisy, na listy neodpovedajú, žeby som sa išiel pozrieť osobne ? :lol:
Jozef50205 Zverejnené 9. Október, 2008 Autor Zverejnené 9. Október, 2008 za csr mi nie je bohvieako ako luto, ale politici z smk hutaju,hutaju a za pomoci H aj vyhutaju a isto iste to bude spominana autonomia, ved kosovo jasne dalo svetu najavo, dá sa a europa i svet bude mat o jeden obrovsky problem naviac..... :lol: :)
sani Zverejnené 9. Október, 2008 Zverejnené 9. Október, 2008 Jozef 50205 Tebe nieje ľúto za ČSR....asi tam nemáš imaginárnych 20.000,- ...ako napríklad ja. :lol: Takú krajinku ako sme, ešte rozdeliť..........to nás bude potom toľko čo v Číne by sme sa zmestili do jedného hotelu. :)
Jozef50205 Zverejnené 9. Október, 2008 Autor Zverejnené 9. Október, 2008 no ak narazas na tých 20 000 co im robil reklamuLabuda st. , tak ja nie, ale mojej drahej tam ostali tiez, s tou Cinou más pravdu.. :lol: :)
sani Zverejnené 9. Október, 2008 Zverejnené 9. Október, 2008 Nepatrí to sem, ale nedá mi. Nie nemyslel som na tie čo robil reklamu Labuda, on totiž robil reklamu PSIPS-u, tuším sídlo mali v B.Bystrici, tam bez srandy a vymýšľania ostali manželkine keď na nich štát uvalil nútenú správu. Ja som dal svoje do PANOK-u v Prahe a tiež sú kdesi v prd... :lol:
lopata555 Zverejnené 8. November, 2008 Zverejnené 8. November, 2008 No práve som sa dočítal že 5% Maďarov žijúcich na južnom Slovensku chce územnú autonómiu ,: No len aby časom ich nebolo viacej, :) . To by ma viacej ako nasralo. :) . To že je to 5% je zatial OK to je normálne, ale ja sa bojím že ozaj časom toho bude viacej. :lol:
Drow Zverejnené 14. November, 2008 Zverejnené 14. November, 2008 No vy ste sa sa tu krásne zleteli!Roduverní! :lol:
Jozef50205 Zverejnené 14. November, 2008 Autor Zverejnené 14. November, 2008 Drow pravdepodobne nie je Slovák, ak je to ten s ktorým sme provokovali na PF, ale to vôbec nevadí, teda mne určite nie.... :lol: :)
Drow Zverejnené 14. November, 2008 Zverejnené 14. November, 2008 Jozef Pravdepodobne????? To sa ma hlboko dotklo. :lol: :)
Pete Zverejnené 14. November, 2008 Zverejnené 14. November, 2008 Je vidieť, že v Maďarsku existujú skupiny, ktoré verejne ziapu heslá na návrat Veľkého Maďarska, niekedy to vyzerá smiešne - viď Kr. Chlmec vyzerali ako z domova dôchodcov. Žiaľ nie je to k smiechu, pretože je tu mlčiaca väčšina v ktorej ešte tlejú sny o Veľkomaďarstve a v kritických chvíľach by sa postavili-za Slovákov nie!Dôkazom, že ich je dosť je to, že maďarskí politici sú posratí a nechcú otvorene vystúpiť proti extrémistom, lebo vedia, že by stratili veľmi veľa hlasov. Táto neschopnosť maď. vlády synergizovaná "liknavosťou" našej vlády, našich europoslancov a alibizmom EU umožňuje všeliakym smradom robiť dusno v našej európskej záhradôčke.. A tak som zvedavý, ako sa k tomuto problému z a j t r a postavia maďarská pštrosia pártai a naši akční politici, pod dozorom šaškov z EU.O čo, že sa rozkmotria na str. 52 maďarských učebníc..................
Jozef50205 Zverejnené 15. November, 2008 Autor Zverejnené 15. November, 2008 Drow pravdepodobne preto lebo sa kradnu prispevky , ale aj nicky, takze ak si to Ty stary Drow s PF vždy a rad prehodim pár slov s Tvojim ja. Extremizmus nikdy nevymizol a nevymizne z nasho kontinentu, tuto by mala EU urobiť spolocne platne zakony, ktoré by zamedzili aj dajme tomu extempore nyilasov v Kralovskom Chlmci.
lopata555 Zverejnené 15. November, 2008 Zverejnené 15. November, 2008 Pete No podľa mňa sa zhodnú na tom že asi za všetko môže Slovensko a Madari sú neviní vo všetkých bodoch. Ale dúfam že to tak nebude.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz