sani Zverejnené 29. November, 2008 Zverejnené 29. November, 2008 Ak nevieš kde si tvrdil že tá zem je vaša tak si prečítaj svoj príspevok #89 Tak počkaj môj zlatý, ja nič neviem (to tvrdič ty) tak mi to vysvetli a ujasni tvoje tvrdenia. Tá zem je vaša lebo mi sme tu neboli keď ste tu prišli bolo tu ľudoprázno jak na mesiaci, alebo ste tu prišli a mi sme tu už boli preto že tí čo vás vítali mali slovanské kroje, aspoň tak je to zobrazené na vyššie spomínanom obraze ( podotíkam že maďarského autora ) a tú zem ste nám ukradli.K útlaku a maďarizácii len toľko, pozri po nete a tam sa dočítaš o podvodných voľbach, o prenasledovaní panslavistoch a krutej maďarizácii. Nejaký link som ti už dal, ale keď nestačí tak si hľadaj sám. Tie informácie v Galante boli pre cudzincov, ty si azda cudzinec ?Že slováci neovládajú slovenčinu je ich chyba nie Obchodného domu.
Ronja Zverejnené 29. November, 2008 Zverejnené 29. November, 2008 Lopata, drow...Vy dvaja ma už serie**prečo sa hádatebijete, žeriete?ste vari dvaja ľudiačo národnosti súdia? a prečo nevidíteže márne sa súditea zbytočne ibavodu tým mútite?Bez národnostnej vášnemôžme si žiť krásnesme všetci len ľudiaa nech sa vo vás budialen myšlienky vždy krásneco nútia skladať básnea tak mlčme hlasnesme bratia, ľudia, snaj nie? 1
lopata555 Zverejnené 29. November, 2008 Zverejnené 29. November, 2008 Ronja Ja som iba reagoval na to že vraj sme žili ako v bavlnke ..................... a to nie je pravda.
Jozef50205 Zverejnené 29. November, 2008 Autor Zverejnené 29. November, 2008 no vidite pani, Ronja to napisala krasne, ako mozno diškurovať, i bokom nech su vasne.... madar,slovak, nemec,rusin , co vsak, ludia sme ,a budme voci sebe in.... :lol: :) :)
Desdemona Zverejnené 29. November, 2008 Zverejnené 29. November, 2008 Kde sa dvaja bijú, Ronja víťazí :lol: *ťap, ťap* :)
Drow Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 Ronja Podporuješ myšlienku maďarskej autonómie na juhu slovenska?
Cat Eye Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 Tak nevhodnú otázku, v tak nevhodnom okamihu a súvislostiach som už dávno nepočul... :lol:
Macik Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 Drow madari boli kočovnici ale ked sa usadili začali si robit narok aj na to co nebolo ich
Drow Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 Cat Nechaj Ronju nech k tomu napíše vlastnú básničku.
Macik Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 Drow a chcel by som vediet kto skor zacal provokovat madari zacali uz ked nedostavali svoju cast priehrady v gabcikove a teraz to len vsetko sa nakopilo a dalo do pohybu
lopata555 Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 Drow Nechaj Ronju tak, pekne to napísala ................ dlho zme žili v mieri, čo sa teraz stalo? kde nastal prvotný zádrhel?
Cat Eye Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 S Ronjou problém, nemám, skôr s tvojimi nevhodnými reakciami, Drow...
Jozef50205 Zverejnené 30. November, 2008 Autor Zverejnené 30. November, 2008 Drow , čo porieši autonómia? Uveď čo podľa teba a tebe by dala,priniesla autonómia, ako príslušníkovi maďarskej menšiny...
game Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 Drow madari boli kočovnici ale ked sa usadili začali si robit narok aj na to co nebolo ichmyslím že drow to vie takto sa tvorila aj staroveká história, kočovné národy tvorili značnú časť histórie ľudstva, vrátane histórie tichomoria, blízkeho východu. v európe existovalo aj niečo ako veľké sťahovanie národov, okolo 4.-5. až 6. storočia, celé prvé tisícročie nášho letopočtu je poznačené veľkými migračnými pohybmi, miešaním rás a kultúr, vytváraním nových spoločenských vzťahov a tradícii a obsadzovaním území. jednou z hnacích síl boli Huni, ktorí v Karpatskej kotline založili ríšu, po jej rozpade sa na čas vrátili germánske kmene, Slovania a Avari od piateho storočia, predkovia maďarov prichádzali asi od 8. storočia. všetci si zaberali a obsadzovali územia, a nebolo to idylické obdobie.
Ronja Zverejnené 30. November, 2008 Zverejnené 30. November, 2008 to Drow: autonómia je podľa mňa tzv. posledné riešenie...je to vlastne volanie "veľmi nespokojných" ľudí po zmene daného stavu...Takže ja osobne som za to, aby sa problém riešil už v zárodku - pokiaľ nekulminuje...v tomto prípade urobiť dôkladnú analýzu situácie v jednotlivých dotknutých regiónoch, zmapovať situáciu kompetentnými odborníkmi z viacerých oblastí (kdo má k tomu co říct - historici, jazykovedci, sociológovia, pedagógovia,...)a skúmať oprávnené požiadavky občanov maďarskej národnosti žijúcich na Slovensku...a pokiaľ treba urobiť opatrenia a zlepšiť stav, prípadne napraviť nejaké aktuálne krivdy - OK, som za, diskrimináciu nemám rada v žiadnej podobe...ALE! takisto by som privítala stav, keď týmto občanom prestane robiť problém naučiť sa poriadne úradný jazyk štátu v ktorom žijú, a používať ho v styku so slovenskými spoluobčanmi neovládajúcimi maďarský jazyk...tam, kde sa to vyžaduje...Prípadne by bolo dobré zmapovať opačnú situáciu - teda podmienky slovenských občanov žijúcich v Maďarsku - a porovnať...Myslím, že vzájomné spolunažívanie by sa dalo zlepšiť pomocou kultúry, športu, alebo i takého Istvána Szabodosa, ktorému snaha o asimiláciu určite nechýba... :lol:
sani Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Drow V sobotu som si prečítal nový čas a tam fotka toho chlapca zbitého na futbalovom zápase.Samozrejme nesúhlasím z autorom článku ak sa pýta čo tam robil, prečo sa presunul a podobne. Nežijeme za socializmu aby občan musel niekde hlásiť svoje konanie, je to jeho osobná a súkromná vec. Ale už nieje nepodstatné jeho správanie. Zvuk tam nieje (škoda že to obrázok nedokáže), ale niečo tam skanduje zaťatou päsťou (celkom dobre „zabral“ na prvej návšteve futbalového zápasu, aspoň tak to tvrdí on) a hneď vedľa neho mladík jasne hajluje. Pravdepodobne kamarát, keď v článku vyhlásil že sa presunul ku kamarátom. Takže ak si sa už skôr pýtal čo viedlo políciu k zákroku tak tam máš dôvod. Potláčanie rasizmu a xenofóbie je zákonné v každom vyspelom štáte. Samozrejme sa dá uvažovať o postupe pri takomto zákroku, ale všetci vieme ako to na takýchto podujatiach chodí a živo si viem predstaviť koľko nadávok museli zniesť policajti na svoje hlavy a to určite dopomohlo k tomu čo sa potom dialo. :lol:
Drow Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Ronia Čo je treba skúmať na ,,oprávnených požiadavkách"??Kto to bude skúmať?Tí ktorí idú teraz skúmať Ktoré maďarské názvy sú pôvodné a ktoré nie??Kto neovláda slovenčinu? Pozri sa po kom tu Game opravuje gramatické chyby.A keď zmapuješ ,,opačnú situáciu",aký to bude vplyv na túto situáciu? saniKričali hej,hej,serdahej.Skús to vysloviť s maďarským E.A zdvihnutá pravica môže znamenať čokoľvek.Bol si už na nejakom povedzme rockovom koncerte?Niekedy mám zdvihnuté obe ruky,niekedy jednu,niekedy päsť,niekedy dlaň.Za to človeka mlátiť nemôžeš. Jozef Aká autonómia?
Jozef50205 Zverejnené 1. December, 2008 Autor Zverejnené 1. December, 2008 Drow čo aká? Mám ti menovať atributy, ty mi ich vymenuj, ktoré by tebe a vám vyhovovali, aby ste boli konečne "slobodní " a čo najskôr postúpili do najvyššieho levelu.... :lol: / 64 ? /
Jozef50205 Zverejnené 1. December, 2008 Autor Zverejnené 1. December, 2008 takze ty ani nevies aku autonomiu by si chcel, to je fakt dobre. Predpokladam , ze by to mala byt uzemna autonomia, s autonomnym parlamentom a uradnym jazykom madarskym. :lol:
Ronja Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 to Drow - sorry, opravujem sa, myslela som "oprávnenosť požiadaviek" - ďakujem za upozornenie...Ovládanie gramatiky a ovládanie spisovného jazyka sú dve rozlišné veci...toto by som nespájala......ešte k tomu porovnávaniu a mapovaniu opačnej situácie - skúsim príklad, možno pochopíš - ak sa chceli ľudia niečo naučiť a pochopiť a vidieť ako ľudia žijú inde - netreba hútať a hádať, ale treba ísť a pozrieť ako to je inde...múdry človek sa poučí, preberie nové veci, uplatňuje ich doma...takže skús ísť pozrieť Slovákov žijúcich v Maďarsku a potom nám tu porozprávaj ako tam hlasno kohúty kikiríkajú... Inak keď som bola malá, prežila som mierny šok v súvislosti s neovládaním slovenčiny spomínaných občanov maďarskej národnosti - bola som na návšteve v Nesvadoch a nejak sa mi podarilo zablúdiť - tak som sa chcela spýtať domácich na správnu cestu - hrôza ma však pojala, keď som sa pýtala niekoľkých ľudí a - nemtudom, nemtudom, nemtudom...našťastie sa našiel človek - záchranca, ktorý slovenčinu jakž-takž ovládal...doteraz mu v duchu ďakujem...
lopata555 Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Celkom pekný článok som našiel, nie je síce aktuálny vzhľadom na dátum ale do tejto debaty sa hodí. Maďari chcú autonómiu s podporou NATO a EÚ. Rada pre autonómiu Karpatskej kotliny bude žiadať o pomoc Severoatlantickú alianciu aj európske spoločenstvo v podpore snáh o sebaurčenie maďarských menšinových spoločenstiev.Rozhodli o tom v stredu 19. marca na budapeštianskej schôdzke rady predstavitelia organizácií maďarskej menšiny žijúcej v zahraničí, medzi ktorými bol aj podpredseda SMK Miklós Duray. Vedúci kancelárie KMAT Csaba Nemes dnes pre TASR uviedol, že za Maďarov žijúcich na Slovensku bol na schôdzku pozvaný predseda SMK Pál Csáky, namiesto neho sa však podujatia zúčastnil Duray. http://dnes.atlas.sk/svet/181382/ Tak a ešte si dakto myslí že autonómiu nechcú? A Drow neodpovedal si mi, a rád by som to vedel že podľa tvojho názor kde nastal prvotný problém keď sa narušili vzťahy medzi Slovákmi a Maďarmi. Mrzí ma to že je to také aké to je ....................... treba dačo spraviť, čo si myslíš že pomôže aby boli spokojné obidve strany?
Ronja Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Lopata, obávam sa, že ľudia značky "betónový John" nevedia, na čo je dobrá legislatíva a diplomatické jednanie...Niektorí chcú mať všetko zaraz a hneď bez akýchkoľvek predchádzajúcich krokov a vlastného úsilia pre dobro veci...len za pomoci bezmocného "kikiríkania"...
lopata555 Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Ronja ..... aj ja si to myslím ale najlepšie je keď je to dobré pre obe strany lebo nepáči sa mi to čo sa deje. Treba jednať bez emócie a určite by sa na dačo došlo.
Ronja Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 ...a tož s rozumnými sa dá...ale s kohútmi asi ťažko... :lol:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz