lopata555 Zverejnené 21. November, 2008 Zverejnené 21. November, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=DTkgTqDA4hw...feature=related Drow pozri si toto video :lol: :) ............... :) ;) http://www.youtube.com/watch?v=P88qGUxNNyU...feature=related alebo toto
Darkman Zverejnené 21. November, 2008 Zverejnené 21. November, 2008 Ked uz sme pri Hunoch. Tak ich prepojenie, ako predkov Madarov, tiez nieje take ruzove, ako by si tu niektori mysleli. Uz len z wikipedie After the Western Roman Empire collapsed under the stress of the migration of Germanic tribes and Carpian pressure, the Migration Period continued bringing many invaders to Europe. Among the first to arrive were the Huns, who built up a powerful empire under Attila. Attila the Hun was erroneously regarded as an ancestral ruler of the Hungarians, opinion rejected today by majority of scholars. It is believed that the origin of the name "Hungary" does not come from the Central Asian nomadic invaders called the Huns, but rather originated from 7th century, when Magyar tribes were part of a Bulgar alliance called On-Ogour, which in Bulgar Turkic meant "(the) Ten Arrows".[16] After Hunnish rule faded, the Germanic Ostrogoths then the Lombards came to Pannonia, and the Gepids had a presence in the eastern part of the Carpathian Basin for about 100 years. In the 560s the Avars founded the Avar Khaganate,[17] a state which maintained supremacy in the region for more than two centuries and had the military power to launch attacks against all its neighbours. The Avar Khaganate was weakened by constant wars and outside pressure. The Avars' 250 year rule ended when the Khaganate was conquered by the Franks under Charlemagne in the West and the Bulgarians under Krum in the East. Neither of these two nor others were able to create a lasting state in the region until the freshly unified Hungarians led by Árpád settled in the Carpathian Basin starting in 895. A tych pochybnosti v ramci roznych publikacii je daleko viac, a daleko vierohodnejsich, ako s umietnenim Velkej Moravy. Huni tu prišli zbedačení s holými zadkami a keďže podľa nich tu nikto nebol tak ich ani nik nemohol vítať.Ehm.. Huni prisli vseliako, len nie zbedaceny a s holym zadkom :lol: Huni mali celkom slusnu risu :)
sani Zverejnené 21. November, 2008 Zverejnené 21. November, 2008 DarkmanAby som svoje expresívne vyjadrenie zmäkčil tak dodávam. Huni sú vlastne mongolsko tureckého pôvodu a do Európy prišli keď ich z Ázie vytlačili Číňania. Húni boli kočovníci, pastieri a lúpežníci. Boli zvyknutí dorovnávať si svoje existenčné potreby korisťou. Poľnohospodárstvo nepoznali, nezakladali sídla. Žili vo vozoch a hromadili zlato. Ich armáda pozostávala z ľahkého jazdectva ozbrojeného lukmi a mečmi. O tej dobe som hovoril. Je pravda že vlastne až potom sa zrodila ich najväčšia sláva, ale neskôr aj zanikla. Všetky dochované písomnosti hovoria o siahaní ich ríše na sever po Dunaj, v žiadnom prípade nie za Dunaj. Ako si správne naznačil ich prepojenie na Maďarov je tiež skoro len v rovine chcenia. :lol:
lopata555 Zverejnené 23. November, 2008 Zverejnené 23. November, 2008 Drow ešte raz čo je jasné ................. aby to bolo mne jasné tiež okey??
Drow Zverejnené 23. November, 2008 Zverejnené 23. November, 2008 Darkman Prace Eggersa a Bowlusa preto ovplyvnuju cast vedeckej obce, lebo su vydane aj v anglictine a teda su daleko pristupnejsie ako hodnovernejsie prace, ktore su vydane len v Slovencine. Ale to vsetko je tam napisane, keby si to cital. O tej hodnovernosti len toľko,že dcéru na slov.gymn. učia na hodine dejepisu,že Slovensko najprv bojovalo proti Nemecku a až po obsadení Česka bolo nútené sa k nemu pridať.
game Zverejnené 23. November, 2008 Zverejnené 23. November, 2008 O tej hodnovernosti len toľko,že dcéru na slov.gymn. učia na hodine dejepisu,že Slovensko najprv bojovalo proti Nemecku a až po obsadení Česka bolo nútené sa k nemu pridať.A ku komu??? nerozumiem??? k Nemecku - z kontextu to vyplýva. drow, dejiny píšu víťazi, ale dejiny píšu aj tí, ktorí ju dodatočne prikrášľujú, na každej strane, kde nacionalizmus má živnú pôdu ... a maďarsko nie je výnimkou ... asi si zoženiem maďarskú učebnicu dejepisu, bude to zaujímavé ... ako s veľkou pompou znovupochovanie Horthyho v jeho vlasti, obnova polovojenských gárd, verejné prísahy a ešte všeličo. každá krajina má svojich nacionalistov, svojich nezabudnutých či viac zabudnutých hrdinov, ale nie je zvykom, aby polovojenské uniformované kreatúry prepochodovali len tak štátnu hranicu ...
game Zverejnené 23. November, 2008 Zverejnené 23. November, 2008 majú už síce väčšie deti, ale skúsim spolužiakov, jeden z nich bol nie tak dávno ministrom jednej maďarskej vlády, jedna vyslankyňou v ba, jedna je stále najbližšou spolupracovníčkou Durayho ... pred mesiacom sme mali stretko, škoda, že som nevedela vtedy, že budem potrebovať maďarskú učebnicu ... kopa ich zostala v HU, kopa ich prišla späť, poznám ich, a mám ich veľmi rada, sú to skvelí ľudia. ináč tie ostatné veci sedia, áno ? polovojenské gardy, verejné prísahy, a krajina ekonomicky v háji ... vieš, mám maďarov rada, ale prejavy nacionalizmu nemám rada ani na jednej strane.výkriky maďari za dunaj som zažila už ako decko ... a na druhej strane aj dnes stáli na maďarskej strane kúsok od hraníc autá a ľudia s mapami veľkého maďarska ... btw. aby nedošlo k omylu, Duray mi je ukradnutý.
lopata555 Zverejnené 24. November, 2008 Zverejnené 24. November, 2008 O tej hodnovernosti len toľko,že dcéru na slov.gymn. učia na hodine dejepisu,že Slovensko najprv bojovalo proti Nemecku a až po obsadení Česka bolo nútené sa k nemu pridať. Drow Toto myslíš slovenske národné povstanie??? Alebo čo neviem čo to má z týmto spoločné.
Drow Zverejnené 24. November, 2008 Zverejnené 24. November, 2008 lopataSNP pred obsadením Česka?????To do ktorej ľudovej chodíš?
lopata555 Zverejnené 24. November, 2008 Zverejnené 24. November, 2008 Šak ja sa len pýtam lebo z toho čo si nápisal som pochopil akurat tak makové. A asi už po 4 čo je už jasné???
Drow Zverejnené 24. November, 2008 Zverejnené 24. November, 2008 lopata Toto je naša zemHo..... je vaše.Už je ti to jasné!
lopata555 Zverejnené 24. November, 2008 Zverejnené 24. November, 2008 Aha tak potom prečo ten divný smajlik??? ............... a ďakujem o pekne že si mi aj odpovedal................... :lol: :) :) ;) ;) ;) .
game Zverejnené 24. November, 2008 Zverejnené 24. November, 2008 debata sa zvrháva, páni, skúste debatovať na úrovni. ďakujem.takže pokoj a kľud na oboch stranách, bez invektív a infantilných otázok téma je Autonómia /pre slovenské citlivky iba samospráva Maďarov/
Drow Zverejnené 25. November, 2008 Zverejnené 25. November, 2008 Game Debata sa zvrhla,keď Lopata napísal:,,Toto je naša zem len vy sa stým stále neviete zmieriť. Maďarsko je zase vaša zem. To si si nevšimla???? Je zaujímavé,že podobné výroky si správcovia nevšimnú nikde.Bohvie čím to bude. Slovák je extrémista,keď pošle maďara za Dunaj.Maďar vtedy keď chce rozprávať po maďarsky.
lopata555 Zverejnené 25. November, 2008 Zverejnené 25. November, 2008 Drow ............... no a povedz čo nie je na tom pravdy???? Čo na tom nechápeš???? Slovensko je naše a Maďarsko vaše. Neviem ako ostatný ale ja Maďarsko rešpektujem a proti Maďarom nemám nič / ak nerátam niektorých politikov / .Nikto vám nebráni rozprávať po maďarsky ......................... ak máš na mysli učebnice no hold ste na SLOVENSKU tak aká dvojazičnosť??? Hádam som to už vysvetlil dostatočne.........................
game Zverejnené 25. November, 2008 Zverejnené 25. November, 2008 Game Debata sa zvrhla,keď Lopata napísal:,,Toto je naša zem len vy sa stým stále neviete zmieriť. Maďarsko je zase vaša zem. To si si nevšimla???? Je zaujímavé,že podobné výroky si správcovia nevšimnú nikde.Bohvie čím to bude. Slovák je extrémista,keď pošle maďara za Dunaj.Maďar vtedy keď chce rozprávať po maďarsky. a čo je na tej vete teraz, pri tomto mnohoročnom rozdelení európskych krajín, nesprávne ? existuje Rumunsko a Slovensko a Maďarsko a kopa okolitých krajín s menšinami. do tohto sa narodilo mnoho generácií. tvoja odpoveď začínajúca Ho... bola isteže adekvátna. ale no. nevkladaj mi láskavo do myšlienok niečo, čo tam nie je. trochu ti to objasním : desiatky a stovky krát som sa hádala so Slovákmi o obrane používania maďarčiny maďarmi, keď sa narodili maďarmi. opakované sprostosti typu : volal som do družstva pri DS a tam mi zdvihli telefón a povedali "tessék" ma vedia privádzať do zúrivosti... alebo : v obchode v komárne mi povedali tessék alebo nem értem ... iste ... sprostáci sú na oboch stranách najviac majú v zuboch maďarov tí, čo živého maďara videli z vlaku. mimochodom, dvojjazyčné označenie názvov by prispelo k odstráneniu toho, čím som trpela celé roky, keď mi dal otec niečo prečítať v maďarských novinách ... že som nevedela o čom je reč. a ľudí ovládajúcich oba jazyky je dosť.
Drow Zverejnené 25. November, 2008 Zverejnené 25. November, 2008 Game 1.ty to stále nechápeš.Pozri si Lopatov príspevok o jedno vyššie.Ak by si bola len štipku taká ako sa tu snažíš prezentovať,tie príspevky bytu dávno neboli.Hazug! 2.a čo je na tej vete teraz, pri tomto mnohoročnom rozdelení európskych krajín, nesprávne.Keď je toto tu len slovákov,ja som tu čo ?Trpený hosť???Senkiházi!! 3.alebo : v obchode v komárne mi povedali tessék alebo nem értem ... iste ... sprostáci sú na oboch stranách najviac majú v zuboch maďarov tí, čo živého maďara videli z vlakuV Komárne sa nič také nemôže stať.Takže je to jednostranná účelová lož!A z toho vyplíva ,že sprostáci sú len na jednej strane. Tí,čo živého maďara nevideli? Obľúbená fráza slovenských nacionalistov,žijúcich medzi maďarmi.Pozri si volebné výsledky v zmiešaných dedinách.Képmutató!
game Zverejnené 25. November, 2008 Zverejnené 25. November, 2008 takže : tie príklady so zdvihnutým telefónom a prípadným odmietnutím v obchode bboli príkladmi za všetky, ktoré sa nazbierali za dlhé roky, ktoré som počula od x ľudí, opakovaných donekonečna ... je úplne bezpredmetné, že to bolo v komárne či šamoríne či kdekoľvek ... pomaly patria k urban legends o tom som písala, pokiaľ si to nepochopil. okrem toho preložím tie tvoje maďarské označenia na konci tvojich komentárov tu vyššie : hazug - klamár senkiházi - nikto, niekto bez domova, kto neznamená nič képmutató - pokrytec z môjho príspevku jasne vyplýva, že je toto váš domov, vyššie písané príspevky obdivujú tisícročné názvy osídlení, a ešte všeličo iné. ale rýpanie ide ľahšie, keď si takéto veci nevšímaš. prosím miernejšie nadávať v slovenčine, aby tomu rozumeli aj tí, ktorí maďarčinu neovládajú.
Jozef50205 Zverejnené 25. November, 2008 Autor Zverejnené 25. November, 2008 vždy bola naša, dokonca i keď sme boli v Uhorsku, dokonca by som povedal vtedy ešte viac, ako dnes, pretože vždy sa nájdu kecalkovia s vybičovanými extrémnymi názormi nepoznajúc pravdivosť historických skutočnosti... ale zasa je pravdou i to, že ani jeden národ v Európe nebol tak ponížený , ako národ Maďarský , dokonca ani Nemecký aj napriek po dvoch svetovo najväčších vojnových konfrontáciach, takže je nutné sa do toho vžiť, ako My - Slováci, tak aj Vy - Maďari, toto bola vždy iba naša zem, a žili sme vedľa seba a aj spolu a vždy sme sa vedeli dohodnúť, aj napriek tomu, že Vy ste boli vždy oveľa agresívnejší,bojovnejší,agilnejší, ako My, čo zasa My usadlejší,zákernejší,variabilnejší,tvrdohlavejší,zručnejší a pracovitejší, ale napriek tomu Vy ste víťazi, pretože ste dokázali za 75 rokov asymilovať niekoľko sto tisíc príslušníkov iných národov, či už to boli Slováci, Chorváti, Srbi,Slovinci,Nemci,Rumuni, Rusíni.
Drow Zverejnené 25. November, 2008 Zverejnené 25. November, 2008 game babka zvikla hovoriť,že ke´d sme sa my sprostí maďari na učili po slovensky,tak pre múdrych slovákov by maďarčina nemala byť žiadny problém. jozef. e napriek tomu Vy ste víťazi, pretože ste dokázali za 75 rokov asymilovať niekoľko sto tisíc príslušníkov iných národov, či už to boli Slováci, Chorváti, Srbi,Slovinci,Nemci,Rumuni, Rusíni.Ďalšie z obľúbených klamstiev. V potrianonovom Maďarsku zostalo 555 tis.nemcov,164.Tis.slovákov,28 tis.rumunov,1.tis.rusínov,40 tis.chorvátov,26 tis srbov. A vieš ako to bolo v ČSR?1072 tis.maďarov,21.tis rumunov,440 tis rusínov,3tis.chorvátov a 1703 tis.slovákov.To len aby sme si ujasnili kde,kto a koho asimiluje.
Jozef50205 Zverejnené 25. November, 2008 Autor Zverejnené 25. November, 2008 Drow vyser sa na štatistiku, realita bola úplne iná, ja to viem, ty to vieš...
sani Zverejnené 25. November, 2008 Zverejnené 25. November, 2008 Drow Neviem čo je na tvrdení „toto je naša zem“ klamlivé či urážajúce. Ak si Slovák a je jedno či si maďarskej, rusínskej , slovenskej či i nej národnosti je to jedno, je to naša zem. Aj v maďarskú žijú ľudia aj inej národnosti a uznávajú že je to maďarská zem. A práveže tvoje „ho...o“ je urážajúce a ním popieraš existenciu a suverenitu nášho štátu, čo je podľa mňa dosť provokujúce aj pre lastovičie povahy a má blízko k porušeniu zákona.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz