lopata555 Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Tak veru hypertenziu mávam v poslednom čase dosť často ............... kde je tá doba keď som mával hypotenziu . Ale ta čokoláda nie je zlý napad
Jozef50205 Zverejnené 19. November, 2008 Autor Zverejnené 19. November, 2008 ALE POSLANCI FIDEZSU , a ti mozu, mne to osobne nevadi, Uhorsko bolo voľakedy vlastou mojich predkov, takze co na tom, nech sa maju dobre.... a nech banuju za Felvidekom... :lol: :)
Drow Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Darkman,Lopata Takže policajti zakročili proti hilovaniu. A tu prečo nezakročlil? Stále hovoríte ,že bili aj Trnavčanov,poliakov atd.Ale až potom keď robili bordel!!!!Ale tu nerobili nič! Uráža vás mapa Veľkého Maďarska?Mňa uráža mapa dnešného Slovenska.A čo? Sťažujem sa?
Drow Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Začiatok bitky. Kde tu vidíte dôvod na bitku?
Darkman Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Noze sa skus zamysliet nad tym, co tam robila ta pleska v sivej bunde. Preco vsetci v okoli pozerali na priestor za vlajkami, preco on vrieskal na nieco co bolo za vlajkami a mal ocividne slusne napriahnutu ruku...preco policajti isli ocividne ponom...vsak bolo kopec ludi co bolo blizsie. Takže policajti zakročili proti hilovaniuKeby mali zakrocit proti hajlovaniu, tak na tom zapase nepadne ani uvidny hvizd. A podla mna ani padnut nemal. Uráža vás mapa Veľkého Maďarska?Nie. Mne je skor luto ludi co smutia a tapaju za minulostou, namiesto toho aby riesili srab v ktorom sa ich krajina nachadza.
lopata555 Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Mňa uráža mapa dnešného Slovenska.A čo? Sťažujem sa? Ako vidím sťažuješ sa. Inak by si tu neposkakoval. A neuráža ma mapa Veľkeho Maďarska je to história, ale uráža ma keď ma dakto bude nazývať bastardom bez vlastnej zeme. :lol: , to my by sme si mohli robiť nároky na Veľkú Moravu. V tom prípade by boli Maďari bez vlastnej zeme. Ale my neposkakujeme. Ostatné nebudem komentovať Dark to vystihol úplne presne.
Drow Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Darkman ,,a mal ocividne slusne napriahnutu ruku."Nikde to tam nevidím,ale asi máš lepšie oči ako ja.Takže keď jeden zahajluje,treba ostatných zmlátiť tak,že ich treba odniesť do nemocnice?A svorne tvrdiť ,že je to tak v poriadku. ,, to my by sme si mohli robiť nároky na Veľkú Moravu" a na role ,ktorého tvojho deda?aspoň jedno meno ,prosím.
Darkman Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Takže keď jeden zahajluje :lol: tusim som zas videl nieco ine ako ty. Este mi povedz ze na ten zapas prisla henta cvarga z madarska a z bratislavy hlavne kvoli futbalu :) A nevidel som ze by ich tam 'svorne vsetkych' mlatili. Chybou bolo ze nebola otvorena brana pri vytlacani z priestorov, a toto pada aj na hlavu policie. Ale nie ze utok bol vedeni proti madarskym obcanom... Utok bol vedeny proti cvarge co sa nevie chovat, a kazdy takyto utok schvalujem.
lopata555 Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 to my by sme si mohli robiť nároky na Veľkú Moravu" a na role ,ktorého tvojho deda?aspoň jedno meno ,prosím. Ja tam žiadneho deda nespomínam, takže aké chceš mená???
Drow Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Darkman ,,tusim som zas videl nieco ine ako ty.,,Myslím,že som zrozumitelne napísal,že som tam nikoho s napiahnutou rukou nevidel.Takže je celkom isté,že si videl niečo iné ako ja. ,,A svorne tvrdiť ,že je to tak v poriadku.",,A nevidel som ze by ich tam 'svorne vsetkych' mlatili" ty si dislektik?odpovedáš presne ako Fico.Vždy na niečo iné ako sa ťa pýtajú. Lopata ,,Ja tam žiadneho deda nespomínam, takže aké chceš mená???" No veď práve!!!! Tak pokom si chceš ,čo nárokovať?
lopata555 Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Drow Nič si nenárokujem, len hovorím že ak by si Maďari chceli nárokovať Veľké Uhorsko my by sme mohli Veľkú Moravu. Toto je naša zem len vy sa stým stále neviete zmieriť. Maďarsko je zase vaša zem. Takže neviem o čom to tu točíš. My nevykrikujeme že ste bastardi bez zeme. A ešte dizlexia je úplne dačo iné ako tu ty píšeš, a k Ficovi ten sa poriadne postavil voči fašistom a dobre spravil.
Drow Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Lopata. no už je všetko jasné. :lol: Darkman ,,Utok bol vedeny proti cvarge co sa nevie chovat, a kazdy takyto utok schvalujem. "Ak sa dobre pamätám si rocker.Neviem koľko máš rokov,ale voľakedy ma príslušníci VB mlátili,lebo som bol ako rocker tiež pre nich ,,čvarga".tiež voči tomu nikto neprotestoval,ve´d všetci rockeri boli ,,živli". ináč vždy hovorím,že ludia sa nemenia,mení sa len technika.
Sniper Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Čo sa týka tej mapy Uhorska, tú som cestou na Balaton pred 15 rokmi videl častejšie ako mapu súčasného Maďarska.Prirovnávam jej rovnaký význam ako mape Veľkonemeckej ríše.
game Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 no už je všetko jasné. :lol: nie je všetko jasné ... ani mapa veľkého uhorska nemusí byť to pravé ... a prvé felvidék straší rovnako ako sudety ... tým nechcem nič a nikoho porovnávať a prirovnávať, ale pozrela som si trochu videá na youtube, zápasy slovana sú problematické, teda ich fans, rovnako ferencvárosu, policajti zasahovali už v r. 1992 v DS, a videá kde je "magyarverés", končia občas mapou veľkého uhorska, kde je DAC FC patriace do Veľkého Uhorska ... sme stále pri téme autonómie ? vráťme sa trochu v čase ... ja viem, že maďarské obce na juhu slovenska sú prastaré, zbožňujem maďarské názvy, to je taká moja úchylka, len neznášam, keď ich maďarské noviny vychádzajúce tu na slovensku uvádzajú len v maďarčine - väčšinou nemám potucchy, o akej obci hovoria, a to ma mrzí a znechucuje, a dosť takže k územiam ... posledné výskumy ako jednu z možností udávajú miesto veľkej moravy, samovej ríše a svätoplukovho hľadaného územia aj trochu ďalej ... a potom sa dostaneme v čase trochu hlbšie ... prednáška jedno z nich, na nete je toho viac ...
Darkman Zverejnené 19. November, 2008 Zverejnené 19. November, 2008 Myslím,že som zrozumitelne napísal,že som tam nikoho s napiahnutou rukou nevidel.Takže je celkom isté,že si videl niečo iné ako ja.Ja som zas dufam rovnako zrozumitelne napisal, ze som nevidel ze by tam bili vsetkych. ty si dislektik?odpovedáš presne ako Fico.Vždy na niečo iné ako sa ťa pýtajú.hmmm Takže keď jeden zahajluje,treba ostatných zmlátiť tak,že ich treba odniesť do nemocnice?,,A nevidel som ze by ich tam 'svorne vsetkych' mlatili" Len kvoli tomu ze som pouzil slovicko 'svorne' tak usudzujes? Ja som nevidel ze by tam mlatili vsetkych, alebo ostatnych ak to chces v rovnakom contexte.
sani Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 Ja by som moc nepozeral tie videjka. Mám povedať pravdu, mňa by k bitke viacej vyprovokovala šťavnatá nadávka ako akési hajlovanie. A o tom že ich tam aj inde bolo viac než dosť asi netreba nikoho presviedčať. Teraz sa snáď môžeme baviť o morálno vôľových vlastnostiach policajtov, fanúšikov a v neposlednom rade politikov. Ani o jednej skupine nemám valnú mienku, čo potvrdzujú skutočnosti ktoré sa stali. Ono totiž pre policajtov je morálka dilema, pre fanúšikov sranda a pre politikov len príťaž. :lol:
lopata555 Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 Lopata. no už je všetko jasné Drow takže vysvetli mi čo ti je už jasné a ja si to rád prečítam. / vieš aby to bolo aj mne jasné / A inak tu máš mapu Veľkej Moravy ak si náhodou spával na hodine dejepisu, takže na čo si chceš nárokovať??? A kto je bez tej zeme??? Asi si pletiete pojmy z dojmami.
Drow Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 lopata Mená chcem počuť!Mená tých po ktorých si myslíš,že si môžeš niečo nárokovať!Neoháňaj sa VM(bohvie kde bola)to by si sa mohol aj nendertálcami!ten link od Game je dobrý.Vyzerá to tak ,že ke·sú pochxbnosti o tom kde by čo mohlo byť,tak slováci povedia,že tu.Kde bola samova ríša? TU!!Kde bola VM?TU!!Kde bola Atlantída? TU!!! :lol: :)
lopata555 Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 No ty my povedz mená po ktorých chceš naše územia ................ ale nerátaj to ktoré ste nám ukradli môj zlatý. A ešte si my nepovedal čo ty je už jasné. A inak nevieš čítať z mapy??? lebo tam je to jasne povedané a zobrazené..........
Darkman Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 Vyzerá to tak ,že ke·sú pochxbnosti o tom kde by čo mohlo byť,tak slováci povedia,že tu. Kde bola samova ríša? TU!! Kde bola VM?TU!!No ocividne je vidiet ze si ten link nedocital. Ak by si tak spravil, tak by si zistil ze skutocne velka morava bola na severe od Dunaja... ako je historicky deklarovana. Tak sa tu prosim ta dalej nestrapnuj.
Drow Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 Lopata Z tej tvojej mapy by sa smial aj Ďurica! DarkmanPráce Eggersa a Bowlusa sú pre zahraničných bádateľov dostupné a ovplyvňujú určitú časť odbornej obce. Presvedčiť sme sa o tom mohli na medzinárodnej konferencii, ktorú organizovalo Centrum pre štúdium slavistiky v Thessalonikách v 1996 roku s názvom "Veľká Morava a Byzancia", kde odzneli referáty uvedených autorov, aj našej delegácie a diskusia nebola jednoznačná. Preto si myslím, že tí, ktorí chcú vyzdvihnúť a zvýrazniť Slovensko, by sa namiesto dokazovania existencie Veľkého Slovenska mali venovať skôr bádaniu o momentálne aktuálnej otázke lokalizácie Veľkej Moravy. Ty máš fakt problémy s čítaním!
Darkman Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 Problem z citanim mas ty. Všetky uvedené práce sa vyznačujú tým, že ich autori používali len písomné pramene, z ktorých si účelovo vyberali časti, ktoré sa im hodili pre argumentáciu ich názorov. S pramenami materiálnej kultúry nie sú vôbec oboznámení a neberú ich do úvahy. Aj argumentácie historickými prámenami sú u niektorých také, najmä u Bobu, že s nimi nemožno polemizovať, možno len napísať novú prácu Preto v našej literatúre nevyvolali kritické a polemické recenzie. Až posledné práce Eggersa, ktoré majú bohatý poznámkový aparát podnietili kritickú recenziu českého historika D. Treštíka v ČCH 1996. Kritické stanovisko zaujal k týmto teóriám aj prof. H. Wolfram, riaditeľ Inštitútu pre rakúske dejiny vo Viedni, ktorý poukázal na nedostatky vyššie uvedených teórií. Podľa neho sa historici musia opierať v prvom rade o písomné. pramene, ktoré vznikli časovo aj územne čo najbližšie k diskutovanému problému, nemožno si vyberať pramene, ktoré sa nám do teórie hodia. Záverom Volfram potvrdzuje pôvodnú lokalizáciu Veľkej Moravy severne od Dunaja, s centrami ležiacimi pri rieke Morave a Nitrou, ktorá mala úlohu druhého mocenského centra. Prace Eggersa a Bowlusa preto ovplyvnuju cast vedeckej obce, lebo su vydane aj v anglictine a teda su daleko pristupnejsie ako hodnovernejsie prace, ktore su vydane len v Slovencine. Ale to vsetko je tam napisane, keby si to cital.
game Zverejnené 20. November, 2008 Zverejnené 20. November, 2008 okrem toho sú tam predstavené práce maďarských bádateľov ... práve preto to nie je zlá prednáška, lebo načrie do všetkého, neopisuje, vysvetľuje. a vysvetľuje nestranne ... zozbierala to, čo sa vie, kto aké pramene uvádza, na základe čoho sa dopracovali niektorí bádatelia až po drávu a sávu, kam až na západ, kam až na sever ... keď zrátame všetky tie teórie, ten zelený fľak pomaly aj vyjde na tej mape ... len na základe teórií ... po takmer jeden a pol tisícročí s minimom písomných záznamov ... stále má VM najviac prívžencov severne od dunaja preklenieme to celé tisícročie a storočie : Viacero maďarských poslancov má na svojich autách nálepku s mapou Uhorska spred I. svetovej vojny, ktorá obsahuje aj veľkú časť Slovenska, píše v stredu denník Népszabadság. ... Podľa poslanca strany Fidesz Ervina Demetera nálepka vyjadruje len to, že Maďari žijúci v tejto oblasti vytvárajú etnickú komunitu. Népszabadság článok zakončil úvahou o tom, ako by podobnú situáciu vnímali maďarskí poslanci v opačnej podobe - ak by autá zaparkované pri slovenskom parlamente boli oblepené nálepkami s mapou Slovenska, ktorá by spochybňovala nezávislosť Maďarska. celý článok sme.sk zrejme je overiteľný v Népszabadság čo myslíte, ako ...
lopata555 Zverejnené 21. November, 2008 Zverejnené 21. November, 2008 Z tej tvojej mapy by sa smial aj Ďurica! No to je jasný fakt, a len taký ako si ty sa toho môžu smiať . Ešte mi povedz že vy ste boli v Európe prvý a budem mať pochybnosti o tvojom dejepise a zemepise. Nauč sa svetové dejiny môj zlatý.............. :lol: , potom tu vyprávaj koláčiky do hlavy.
sani Zverejnené 21. November, 2008 Zverejnené 21. November, 2008 Drow Do Ameriky prišli prisťahovalci Európy, pôvodné obyvateľstvo z časti pohlušili, z časti pomrelo na donesené choroby, zvyšok nahnali do tak pekne pomenovaných rezervácii, potom si rozdelili zem, dali to na papier ako prvý (indiáni to nepotrebovali), takže tá zem im patrí a fakticky indiáni tam ani nikdy neboli, lebo to nemajú na papieri. No.... je to jasné.Tak isto je to aj so Slovanmi. Aj Slovania tu boli pred Hunmi prvý a keďže od toho nemajú papiere, tak ako by tu ani neboli.Dobrá demagógia.P.S.V Budapešti v parlamente je jeden taký pekný obraz o príchode Hunov do Európy. Jazdci v zlatom zbroji vchádzajú do obce a sú vítaní domorodým obyvateľstvo. Parádny obraz len akurát má dve chyby. Huni tu prišli zbedačení s holými zadkami a keďže podľa nich tu nikto nebol tak ich ani nik nemohol vítať. A potom ich potomkovia na základe takýchto klamstiev tu vypisujú slušne povedané nepravdy. :lol:Ešte by som chcel dodať , je dokázané to, že Maďarský archeológovia ničili dôkazy o slovanskom osídlení nájdené v dnešnom Maďarsku. :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz