Skočiť na obsah

Autonómia /pre slovenské citlivky iba samospráva Maďarov/

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ostatné sú všeobecne známe faktya ako som už uviedol, "autorita" sa nikdy ani nimi netajila. Je to asi neznalosť a "preictlivenosť".

Nechajme to... Lebo za chvíľu ma obviníš, že som chcel Knesset vyhodiť do luftu.

Zverejnené

cato

ale venoval som sa téme a vyjadreniu "autority", na ktorú sa predrečník odvolával.

Cato, ty si sa nevenoval teme a vyjadreniu Mesežnikova, ty si sa venoval samotnej osobe Mesežnikova. Poznamky, že koho si on "narazil", alebo "nenarazil" nie sú ku téme, ani o pluralite názorov, sú to jednoducho hlúpe poznámky, ktoré by sa dali klasifikovať aj ako urážka. A to ti vytkol ako Drow, tak aj ja.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

AUTONÓMIA južných území SR bude najskôr obrovským problémom, ktorý môže skončiť veľmi zle a naši ľudia na juhu budú v tom nevinne , zásluhou Maďarskej iredenty na čele s FIDESZOM a Viktorom Orbanom i podporovateľmi týchto myšlienkami Veľkého Maďarska polovojenské neofašistické zatiaľ nevinné vyzerajúce a vystrojené , smiešne zaodeté skupiny, ktoré sa rozrástajú vo veľkú silu už nielen počtom, ktoré môžu veľmi významne a negatívne pôsobiť v spore AUTONÓMISTICKÝCH snah určitých politických zoskupení, či v Maďarsku, ale aj na územiach , kde táto menšina v Európe žije.

TOTO už nie je hra o hrášok a fazuľku, toto je výzva najsilnejšieho Maďarského politického subjektu s podporou i

-------------------------------------------------- --------------------------------- -----------------------------------------------------

za hranicami Maďarska , a priama podpora porušovania zákonnosti v susedných štátoch, čo s a absolútne vymyká

----------------------------

ídeam EU. Ak EÚ nezasiahen bude v Európe jeden obrovský politický konflikt, ktorý môže veľmi ľahko prerásť v niečo nekontrolovateľné a zásluhou hegemónie politika ORBANA a politickej strany FIDESZ.

/ viď. /dnešný článok v SME: cit.

Orbán: Maďarsko je povinné podporovať snahy o autonómiu /BUDAPEŠŤ./

________________________________________________________________________________

Predseda maďarského občianskeho zväzu (FIDESZ)

Viktor Orbán dnes ubezpečil Maďarov žijúcich za hranicami, že podporí ich snahy o autonómiu. Opozičný líder o tom hovoril na budapeštianskej schôdzke Maďarskej rady Karpatskej kotliny pre autonómiu (KMAT).

Podľa Orbána je potrebné uzatvoriť obdobie, ktoré sa nestaralo o Maďarov žijúcich v zahraničí. Snahy o autonómiu sú pokročilé moderné, Maďarsko je povinné podporovať ich, konštatoval.

Záujmom každého v Maďarsku aj mimo jeho hraníc je, aby bolo uzatvorené to obdobie, ktoré oslabilo Maďarsko, ktoré zrušilo národnú politiku. Tá sa odvrátila od Maďarov žijúcich za hranicami, zdôraznil podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI Orbán. Proces zmeny, ku ktorej podľa našich nádejí dôjde, sa už začal, dodal..

Zverejnené

Ja som sa túto informáciu práve dozvedel pri pozeraní TV. Jedine čo sa týmto dosiahne budú zase nepokoje na oboch stranách. :lol: .

Zverejnené

Maďari maju obrovské ekonomické problémy a voľby predo dverami, kde FIDESZ a ORBAN je jasný víťaz, takže je nutné obratiť problémy inde i za cenu , ktorá je teraz dosť nejasná a tou sú AUTONÓMIE a najskôr, kde sa s tým začne rsp. vyskúša je malé SLOVENSKO, teda toto je môj názor a do toho určite prídu i Benešové dekréty , pretože všetko so všetkým súvisi a v tomto majú podporovateľov či v Rakúsku, kde aj teraz na návšteve v Česku rakúsky premiér tento problém mal snahu otvoriť, ale nevyšlo mu to.... ak toto všetko Maďari otvoria , nebudú to skúšať iba tak na určité riziko , isto majú zatiaľ tichú podporu , či v EÚ, tak i v USA... a kedy to všetko praskne ? Podľa mňa veľmi skoro, pretože toto sa nepripravovalo dnes, včera ale dlhé roky..... nepáči sa mi to .... a nerád by som rukoval na Maďarskú hranicu ako dôstojník v zálohe ....

Zverejnené

jozef

Ale ste pustili do gatí:lol:))

V čom je problém?Na začiatku diskusie si písal,že autonómia je normálna a v Európe bežná vec. A keď s tým niekto vyrukuje verejne,už to taká normálna vec nie je?Nei je to farizejstvo?

Vieš o nejakých autonomistických snahách na slovensku?(s výnimkou Bózsu-o tom sa už ani nepíše)

Benešove dekréty sú jednoznačne svinstvo,ktoré treba zrušiť.Druhá vec je,že je to aj podľa mňa dosť nereálne.

Fidesz je jasný výťaz-nemá dôvod obracať pozornosť inde! to by mala súčasná vláda-píšeš ako ti prave pasuje.

Čo sa dlhé roky pripravovalo? To Orbánovo vyhlásenie? A nakoniec vysvitne,že sú za tým slobodomurári a židia! Vieš si predstaviť,že by u nás niečo dlhodobo pripravovali spolu Fico a Dzurinda?Myslíš,že Maďari sú iný ľudia?

Na akú maďarskú hranicu to chceš rukovať?Ak si si nevšimol tak najblžšia je srbská:)))))

Alebo ako sa hovorí u nás na maďarsko-poľskú.Do Krakowa!:))))))

To ukončenie tvojho príspevku by sa dalo vysvetliť ako šírenie poplašnej správy. Ináč,podľa mňa,takto sa rodia hovadiny.

Zverejnené

Drow

najbližšia hranica je toť kúsok a je s Maďarskom, z kopca ďalekohľadom ju vidím... zatiaľ sme suverenný štát a ten má mimo iné aj svoje medzinárodné hranice..... ja viem jedno, že naši Maďari kašlú na celú autonómiu a aj na politikov, ale blbci sa nájdu všade a potom bude už neskoro.......

Zverejnené

Blbec je ten,čo chce autonómiu? alebo ten čo mu ju nechce dať a ani nevie prečo?

Zverejnené

Zase napisem, ze som necital co je nadomnou, ak som videl drowa to je len dobre. Vratil som sa z dovolenky dnes videl tlacovku SMK a zmena. po 20 rokoch si vsimli aj slovakov na juznom slovensku. To je zmena. sami si uvedomili ze tam nezuji len ONI. A uz by im boli dobre aj ich hlasy. Ja by som chcel vidiet ako sa pritom tvaril duray, lebo tazko bude mobilizovat obcanov slovenskych za nejaku autonomiu.

Zverejnené

Blbec je ten,čo chce autonómiu? alebo ten čo mu ju nechce dať a ani nevie prečo?

Blbec je ten čo sa nevie zmieriť stým že už nie je v Uhorsku milý Drow. Inak ako? Podpíšeš peticiu? / určite áno /

Benešove dekréty sú jednoznačne svinstvo,ktoré treba zrušiť

Podľa čoho tak súdiš? A Uhorsko nebolo svinstvo?

Alebo ako sa hovorí u nás na maďarsko-poľskú.Do Krakowa!:lol:)))))

Ako to mal byť ako vtip tak to smiešne nebolo. Ale to že si není vtipný už dávno viem takže to ťa ospravedlnuje. :)

Zverejnené

jeden je za osemnast, a druhy bez dvoch za dvadsat

jeden place za dobou ked bol Tiso Masarykom, a druhy za velkym Madarskom

chodte uz do haja niekam obaja :lol:

Zverejnené

Drow

veľmi dobre chápeš v čom blbec,ako na jednej , tak i na druhej strane sú fanatici a.... ako iskra postačuje hociaká hlúposť a je .... oheň na streche , a neviem kto by to chcel, ja čo žijem a podnikám na zmiešanom území to určite nechcem, nám sa tu žije celkom dobre aje to jedno či je to Maďar, Slovák, tak nech je tak, ako to je... :lol:

Zverejnené

Elfant

Názory ľudí ako lopata (a je ich tu viac) sú absolútne nezaujímavé.Keby im maďar doniesol mannu nebeskú tak by za tým hľadali spiknutie proti slovenskej štátnosti.Nemajú tušenia o čom hovoria.

O to viac ma štvú názory ako je ten tvoj,lebo im v skutočnosti dávaš za pravdu.Názor,že každý kdo rýpne do dnešného stavu je nacionalista a vojnový štváč totiž v skutočnosti betonujú ten dnešný stav.A ten je na hovno.Reči o tom,že ľudia si spolu dobre nažívajú, to len politici vymýšľajú ,sú kravina ako voda v koši.

Čo myslíš prečo maďari volia SMK?Sme všetci úplne blbí ?Je jasné,že po sebe nestrieľame,lenže využívanie tohto argumentu na udržanie dnešného stavu len prilieva olej do ohňa. Je to potlapkávanie Slotu po pleci.

Jozef

Nie nechápem kto je blbec.O akých fanatikoch to hovoríš?Preskočí iskra? Na koho? Na teba? Alebo si myslíš,že ostatní sú hlupáci a chcú sa navzájom strielať?

Zverejnené

Názory ľudí ako lopata (a je ich tu viac) sú absolútne nezaujímavé.Keby im maďar doniesol mannu nebeskú tak by za tým hľadali spiknutie proti slovenskej štátnosti.Nemajú tušenia o čom hovoria.

Drow neviem kde si došiel na to že nemám rád Maďarov. Len absolútne odmietam akúkoľvek autonómiu. Ale určite tvoje názory sú strašne zaujímavé :lol:

Zverejnené

O to viac ma štvú názory ako je ten tvoj,lebo im v skutočnosti dávaš za pravdu.Názor,že každý kdo rýpne do dnešného stavu je nacionalista a vojnový štváč totiž v skutočnosti betonujú ten dnešný stav.A ten je na hovno.Reči o tom,že ľudia si spolu dobre nažívajú, to len politici vymýšľajú ,sú kravina ako voda v koši.

Čo myslíš prečo maďari volia SMK?Sme všetci úplne blbí ?Je jasné,že po sebe nestrieľame,lenže využívanie tohto argumentu na udržanie dnešného stavu len prilieva olej do ohňa. Je to potlapkávanie Slotu po pleci.

ad 1

maďari volia SMK lebo je úplne prirodzené že ako menšina volia svoju stranu, keď má tá strana program, s ktorým sa obyvatelia stotožňujú a vedenie, ktorému dôverujú ... obávam sa, že síce voličov možno nejako viditeľne nestratí, ale vystupovanie ľudí z tejto strany a volanie vlastných po výmene predsedu naznačujú, že už to nie je tá strana, ktorej sa tak dôveruje.

ad 2

Názory ľudí ako lopata (a je ich tu viac) sú absolútne nezaujímavé.Keby im maďar doniesol mannu nebeskú tak by za tým hľadali spiknutie proti slovenskej štátnosti.Nemajú tušenia o čom hovoria. .....

niečo podobné tu od teba už pár krát odznelo, bez toho, aby to aspoň z diaľky a v hmle vyzeralo ako pravda

antimaďarské vyhlásenia nachádzaš vždy tam, kde nie sú ... postupne takmer / alebo úplne / každého oponenta si tu podozrieval z nadŕžania Slotovi, protimaďarských nálad a kdečoho, čo tu vôbec neodznelo.

dokázal si prekrútiť na nenávistné vyhlásenia ešte aj to, keď som napísala, že mám kopu spolužiakov medzi maďarmi z juhu, že niektorí dokonca politizujú v najvyššej politike, sme po dlhých rokoch skvelí priatelia, počúvam ich, a viem, aké majú denné starosti a radosti / aj na vzššej či nižšej politickej či samosprávnej úrovni / a že ich mám rada rovnako ako by som nedala za nič na svete, že ovládam maďarčinu.

ad 3

Reči o tom,že ľudia si spolu dobre nažívajú, to len politici vymýšľajú ,sú kravina ako voda v koši.

chceš povedať, že sú bežné v obciach krvavé nepokoje, že sused suseda mláti na počkanie len preto, že je maďar či slovák ? sú aj tu ľudia, ktorí v tých oblastiach žijú, za tie roky tu sťažnosť na spolužitie od nikoho neodznela, dokonca je to iný svet, kto tam žije, by nemenil

nie vyhlásenia politikov sú tie, ktoré menia nálady či vyvolávajú nechuť ? či je to Slota, či Csáky či ktokoľvek, kto rýpe do spolužitia ?

ad 4

stále je to téma o autonómii, tak k nej poďme : koľko maďarov tu chce skutočne autonómiu ? čo by to v skutočnosti prinieslo, vedia bežní voliči, o čom to vlastne ?

Orbán: Maďarsko je povinné podporovať snahy o autonómiu celá krajina je pred bankrotom, ale pome, hurá, to je teraz najdôležitejšie, odvráti sa pozornosť ...

niekto tam má zrejme aj rozum, a vidí si ďalej od nosa :

S autonómiou je potrebné zaobchádzať opatrne, aby sme neurobili viac škody, ako úžitku. Povedal to dnes v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Balázs v reakcii na vyhlásenie predsedu FIDESZ Maďarského občianskeho zväzu (FIDESZ) Viktora Orbána, podľa ktorého autonómia je pokročilá, moderná záležitosť v Európe a Maďarsko je povinné podporovať ju.

Autonómia je iba jedným z nástrojov politiky národa a nie jediným, ako to tvrdí Orbán, zdôraznil šéf diplomacie. Minister podotkol, že autonómia sa môže uskutočniť v rámci niektorého štátu, otázkou je, o ktorom štáte je reč.

Neverím v také normy, ktoré by vo všeobecnosti platili pre všetkých. Existujú dobré príklady autonómie a existujú rôzne kategórie autonómie kultúrna, personálna, územná a ďalšie. Autonómia je komplexným pojmom aj preto, lebo je dané určité spoločenstvo, ktoré by chcelo dosiahnuť určité práva a priestor, potom je daný štát s jeho vládou a keďže zrejme hovoríme o Maďaroch, tak je tu ešte materská krajina Maďarsko.

Nad tým všetkým je medzinárodné právo. Ak hovoríme o autonómii, musíme mať na zreteli tieto prvky, pripomenul Balázs a dodal, že je veľmi jednoduché v takýchto citlivých otázkach vmanévrovať sa do konfliktnej situácie.

a prosím, nevkladaj mi do úst niečo, čo tu napísané nie je.

Zverejnené

tak ťa ľutujem Drow , ale aj nechápaví majú právo existovať.... a práve dala Chelsea 2. gól .... tak toto je zaujímavejšie, ako Ty Drow s tvojou nechápavosťou ... no a skoro 3. . gól .... takže mal som pravdu.

Škoda času s tebou diskutovať Drow.... ale nie všetci Maďari sú takí tumpachoví....

Zverejnené

Elfant

Netrep nezmysly, si presne ako extremisti, z ktorejkolvek strany. Vytahujes kostlivcov zo skrine a neustale bojujes, pricom pravda je len na tvojej strane. Nedokazes existovat bez obrazu nepriatela.

Neriesis, len rozostvavas.

Tvoje nazory su nezaujimave a hlupe. Slota existuje so svojou podporou len vdaka ludom, ako si ty. A ludia, ako ty, existuju len vdaka existencii Slotu. Navzajom sa potrebujete.

Zverejnené

hú ,ale ste naštartovali.

Game

maďari volia SMK lebo je úplne prirodzené že ako menšina volia svoju stranu, keď má tá strana program, s ktorým sa obyvatelia stotožňujú a vedenie, ktorému dôverujú ... obávam sa, že síce voličov možno nejako viditeľne nestratí, ale vystupovanie ľudí z tejto strany a volanie vlastných po výmene predsedu naznačujú, že už to nie je tá strana, ktorej sa tak dôveruje.

Tak mi už konečne povedz,čo je v tom programe s čím sa stotožňujú a čo nemá v programe iný?

Kto po čom volá?Pravdepodobne nesleduješ spravodajstvo a už vôbec nepoznáš situáciu v SMK.

podľa teba ten kto podporuje autónómiu (nikto nevie akú) sa nevie vyspať z toho,že už nie je Uhorsko?

chceš povedať, že sú bežné v obciach krvavé nepokoje, že sused suseda mláti na počkanie len preto, že je maďar či slovák ?

A toto som kde napísal?Nie náhodou ty prekrúcaš?

koľko maďarov tu chce skutočne autonómiu ? čo by to v skutočnosti prinieslo, vedia bežní voliči, o čom to vlastne ?

Akú autonómiu? Nikto nikde nepovedal o akej autonómii je reč,ale si zvedavá ,čo by to prinieslo?Čo by malo ,čo priniesť?

Jozef

Škoda času s tebou diskutovať Drow..

:lol:

Elfant

XY-krát si ma nazval extrémistom. Tak sem skopíruj niektorý z tých mojich extrémistíckých názorov.Môžeš aj z PF.

Podľa mňa je extrémistické považovať za extrémistu každého kto má iný názor.

A ludia, ako ty, existuju len vdaka existencii Slotu.

Nie!ak nevieš prečo existujú ľudia,tak to začína tak,že ,,sadne včielka na kvietok........" :)

Navzajom sa potrebujete.

Načo ho potrebujem? Aby som tu mohol vypisovať a hádať sa stebou? si robíš srandu.
Zverejnené

doteraz som vzdy volil SMK, lebo sa mi pacil ich pristup a politika, pokial tam ale bude viac ludi ako ty, tak prestanem :lol:

ukazujes sa pekne :)

PF by som sem na tvojom mieste netahal ...

Zverejnené

Elfant

Obvinil si ma z extrémizmu,tak by som poprosil nejaký môj extrémistický píspevok.aspoň trocha extrémistický.

Zverejnené

napisal som len, ze si ako oni. prekrucas ako zvycajne

nie si extremista, teba len bavi provokovat :lol:

Zverejnené

elfant

si presne ako extremisti, z ktorejkolvek strany. Vytahujes kostlivcov zo skrine a neustale bojujes, pricom pravda je len na tvojej strane. Nedokazes existovat bez obrazu nepriatela.

cúvaš? čítať ešte viem. alebo je to zasa,,táto diera nie je diera,táto diera neplatí":lol:)))

Zverejnené

Drow pravdepodobne nie je Slovák, ak je to ten s ktorým sme provokovali na PF, ale to vôbec nevadí, teda mne určite nie.... :lol: :)

jozef to napisal v tejto teme jasne :)

nemam pred cim cuvat, aj ked sa krutis

Zverejnené

... mám kopec priateľov a aj v rodine, Maďarov , a sú tam aj takí, čo by vedeli súhlasiť s autonómiou za určitých podmienok, ale vieme si to vydiskutovať bez nejakých problémov , ale s tebou Drow sa nedá, ako hovoril môj nebohý priateľ - s idiotmi a ľuďmi s vysokým IQ je problém dohovoriť sa, takže Drow vyber si .....

Zverejnené

jozef

V Mense mám 138. :lol:

no a fakt nie som Slovák. Slováka spoznáš podľa toho,že keď začuje slovo autonómia začne okolo seba mlátiľ a vydáva pritom bližšie nešpecifikovateľné zvuky. :)

elfant

rozprávate mimo témy.

autonómia je v európe úplne normálna záležitosť.Je prirodzeným právom menšín a skôr alebo neskôr sa nejakej jej forme nevyhne ani tento zapadákov.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov