Drow Zverejnené 31. December, 2008 Zverejnené 31. December, 2008 Sani Ten priklad troch súrodencov je trfný.Na vás.Maďari nič nechceli deliť.Chceli ďalej spoločne žiť v jednom štáte.spoločne!Nič si neprivlastnili.Veľká časť maďarskej šľachty mala slovenské korene,na úradoch sa hovorilo po slovensky.To Česi aRumuni roztrhali ten domov.A to tak,že si uchmatli aj z podielu toho zbitého. Úmyselne som vynechal slovákov,lebo vy ste chceli hranice pri Trnave.Bez Bratislavy a Košíc.Tzn. ,,Okolie".Tiež sa to volalo Hodžova línia.A Hodža ani viac nepýtal.Ten zbytok zabrali Beneš a Masaryk. Okrem toho nikdy ste oddelenie od Maďarska nepožadovali.Prečo asi?Tak isto ho nepožadovali maďarskí rumuni.Nikdy. Maďarsko bolo roztrhané z vonka. Choď apovedz Baskovi,že je Španiel. :lol: a príď nám povedať výsledok.Až sa zotavíš. :) Uvedom si ,že toto sú národné štáty.A volajú sa po danom národe.A nemôžeš volať po jednom národe iný!To je jednoducho blbosť.Ak by sa to tu volalo povedzme POtatransko,tak by to bolo iné.Boli by potatranský slováci,potatranskí maďari .... A nie slovenskí slováci a neslovenskí slováci,slovenskí maďari a neslovenskí maďari. Oficiálne Rakúsko Uhorsko, kde je tam slovo Maďarsko ?Oficiálne sa to volalo Österaich und Ungarische.A ako sa volá dnešné Madarsko v tom istom jazyku?Ungarische. Takže nezavádzaj. A ešte k panslavizácii.Sloboda pod cárskou korunou??Zas sranduješ.Okrem toho to aj tak na veci nič nemení.Bolo to rozbíjanie štátu a to je trestné aj dnes.
sani Zverejnené 31. December, 2008 Zverejnené 31. December, 2008 Drow Idem slaviť silvestra , ale zasrandujem ešte aj ja. Choď apovedz Baskovi,že je Španiel. a príď nám povedať výsledok.Až sa zotavíš.Príď mi povedať že som Maďar. :lol:
game Zverejnené 31. December, 2008 Zverejnené 31. December, 2008 Ten priklad troch súrodencov je trfný.Na vás.Maďari nič nechceli deliť.Chceli ďalej spoločne žiť v jednom štáte.spoločne!Nič si neprivlastnili.Veľká časť maďarskej šľachty mala slovenské korene,na úradoch sa hovorilo po slovensky.To Česi aRumuni roztrhali ten domov.A to tak,že si uchmatli aj z podielu toho zbitého. Okrem toho nikdy ste oddelenie od Maďarska nepožadovali.Prečo asi?Tak isto ho nepožadovali maďarskí rumuni.Nikdy. Maďarsko bolo roztrhané z vonka. Choď apovedz Baskovi,že je Španiel. :) a príď nám povedať výsledok.Až sa zotavíš. :lol: Uvedom si ,že toto sú národné štáty.A volajú sa po danom národe.A nemôžeš volať po jednom národe iný!To je jednoducho blbosť.Ak by sa to tu volalo povedzme POtatransko,tak by to bolo iné.Boli by potatranský slováci,potatranskí maďari .... A nie slovenskí slováci a neslovenskí slováci,slovenskí maďari a neslovenskí maďari. Oficiálne sa to volalo Österaich und Ungarische.A ako sa volá dnešné Madarsko v tom istom jazyku?Ungarische. Takže nezavádzaj. A ešte k panslavizácii.Sloboda pod cárskou korunou??Zas sranduješ.Okrem toho to aj tak na veci nič nemení.Bolo to rozbíjanie štátu a to je trestné aj dnes. jaj. Maďari nič deliť nechceli ... nie je to nakoniec logické ? prečo by delili, keď mali pekne veľké územie, prístup k horám, moru, kamkoľvek Maďarsko bolo roztrhané zvonka ... kdekoľvek v dejinách je x príkladov, umelo vytvorené štátne útvary s mnohými národmi boli problematické, roztrhané zvonka či nezvonka, od starovekých ríš až po dnešné rusko ... aj oni mali pekne veľkú krajinu pretože v nejakej štatistike je údaj, že v BP žilo viac slovákov ako maďarov, povedzme teraz nejakému maďarovi že je slovák ... alebo lotyšovi že je rus - čo je ešte lepší príklad - rusi pekne museli polotyšovať aj svoje priezviská, aby tam mohli žiť to je trochu iné kafe ... práve teraz nepolitizujem, nemám na to najmenšiu náladu, len ma to z toho napísaného napadlo ... a tento link o slove magyar, či ungar- http://istvandr.kiszely.hu/ostortenet/004a...ok_neverol.html - o mene Maďarov práve sa mi to nechce prekladať, možno postupne, len si to sem uložím ... je to zaujímavé čítanie.
sani Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 Na začiatok upozorňujem že nejde o citácie len do môjho príspevku sú vložené dátumy a dejinné udalosti z histórie. Drow Do Karpatskej kotliny prišli Slovania v 6. storočí. V roku 791 porazil susedných výbojných Avarov Karol Veľky a vytvoril Moravsko-Nitrianske kniežactvo. V roku 833 spojením týchto kniežactiev vznikol štátny celok s názvom Veľká Morava.Až v 9. storočí začali pomaly z juhu obsadzovať toto územie Maďari. Boli to kočovníci zo strednej Ázie. Živili sa kočovným chovom dobytka a keďže tunajšie chladnejšie podnebie malo za následok nedostatok potravy v zime, tak tento nedostatok uspokojovali tak že lúpili a od domorodého obyvateľstva (Slovákov, Nemcov atď.) začali vymáhať naturálne dávky. V dnešnej dobe by sme ich pomenovali slovami lúpežníci a výpalníci. Tak isto ako v dnešnej dobe sa takíto ľudia dostávajú k poriadnemu majetku a rastúcej moci, tak isto sa to podarilo aj im. V desiatom storočí už boli taký mocní že si na tomto „cudzom“ území vytvorili „svoje“ kniežactvo. V roku 1000 sa Štepán I. stal na tomto území Uhorským kráľom. V roku 1541 Uhorsko stratilo niektoré svoje územia (územie dnešného Maďarska pripadlo vtedy Osmanskej ríši) V roku 1691 sa Uhorsko opäť obnovilo a personálnou úniou sa spojilo s Českom. Národnostný útlak v Uhorskom kráľovstve mal za následok niekoľko revolúcii a nakoniec Maďari presadili dualistický štát s názvom Rakúsko –Uhorsko. V prvej svetovej vojne sa naplno ukázala „národnostná „ nejednotnosť a to viedlo k rozpadu Rakúsko –Uhorska. V roku 1918 sa medzinárodnými zmluvami oklieštené Uhorsko premenovalo na Maďarsku demokratickú republiku. V roku 1920 bola podpísaná Trianonská zmluva so stanovením nových hraníc a každý štvrtý Maďar ostal za hranicami v susedných štátoch a to je do dnes trauma pre Maďarov. Ešte sa pár krát pokúsili o obsadenie časti bývalých svojich území a to aj spojením s nacistickým nemeckom. Toto spojenectvo im malo navrátiť bývalé územia, ale keďže Nemecko prehralo vojnu tak im nevyšiel tento plán. Kapituláciou Nemecka zanikol aj Maďarský štát. V roku 1946 vznikla druhá Maďarská republika a v roku 1947 bola obnovená mierová zmluva a do platnosti sa dostalo hraničné rozdelenie Trianonskou zmluvou. Takže v skratke.Maďari si privlastnili cudziu zem a keď si ju pôvodný majitelia zobrali späť (pritom im ešte časť svojej nechali) sú nespokojní. Je to dôsledok skresleného učenia histórie a následne pokriveného vlastenectva. Na záver.Dal som do vyhľadávača yahoo ten tvoj „oficiálny“ názov Österaich und Ungarische .....a .....ničSkús si to a potom tam daj Rakusko-uhorsko možno potom prídeš na to kto prekrúca názvy a históriu.Môžeš si to skúsiť aj v google. Všetkým (aj tebe Drow) prajem šťastný nový rok. :lol:
Drow Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 Sani österreich-ungar monarchy!!!!!!!priznám sa ,nemčina mi moc nejde,ale za to používam občas hlavu. a dejiny vieš pekne vymýšľať,najbližšie skús tú červenej karkulke.
Drow Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 SaniZ poznámok cisára Konštantína:,,Prišli turci-maďari-úplne zničili moravanov,obsadili ich krajinu,zbytky moravanov sa roztrúsili k okolitým národom."koho potomkovia ste potom? Encyklopedia BritanicaXI vydanie XIII zväzok:O ríši moravanov-Táto ,,ríša" sa tak zrútila po prvom útoku magyarov,že za desať rokov už po nej nezostala ani stopa.
sani Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 Drow. Takže dáš tu zlý oficiálny názov, pri tom si použil hlavu, potom prehodíš niečo o tom že nevieš po nemecky a to je akože argument. Takže ani vlastne nevieš či práve tento názov nieje zlý, je to len tvoje prianie.Ono to bude asi tak že každý si pomenoval túto zem ako sa mu hodilo.Nemci a maďary si dali názov ktorý by dal zapomenúť svetu že tam žili aj iné národy a tieto odsúdené národy na zánik si dali pomenovanie ktoré by tomu zabránilo. Ak tvrdíš že si vymýšľam históriu tak napíš konkrétne ktorú časť a ako je to správne.Určite to bude zaujímať viacerých nielen mňa. :lol:
Drow Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 sani Národnostný útlak v Uhorskom kráľovstve mal za následok niekoľko revolúciiPovedz jednu. V roku 1918 sa medzinárodnými zmluvami oklieštené Uhorsko premenovalo na Maďarsku demokratickú republiku. :lol: Ešte sa pár krát pokúsili o obsadenie časti bývalých svojich území a to aj spojením s nacistickým nemeckomKedy? Pár krát! V roku 1946 vznikla druhá Maďarská republika a v roku 1947 bola obnovená mierová zmluva a do platnosti sa dostalo hraničné rozdelenie Trianonskou zmluvou.Tak si to naštuduj ešte raz! S tým oficiálnym názvom robíš zo seba .......
Pete Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 To Drow V r.1918 tvorili slováci 54% obyvatelstva slovenska,maďari 22 zbytok nemci a rusíni. Kto si čo privlastnil?Aký je úradný jazyk na slovensku?Koľko je tu maďarov,nemcov a rusínov? Dnes tvoria Slováci 86% obyvateľstva!!! Na tento Tvoj špekulatívny údaj som Ti napísal, že je to aj s Podkarpatskou Rusou, čo podstatne mení situáciu - Ty si odpovedal takto: Pete A aký je rozdiel v 1919 a 1918? A bez Podkarpatskej rusi a bolo to 48,16%. A ako sa dostal ten vysokoškolsky vzdelaný vlastizradca na južné slovensko? Narodil sa tam,alebo len dostal za odmenu funkciu? No a toto číslo(48,16%) je dôkaz, že máš bordel v histórii a ešte chceš pomaďarčiť aj matematiku (udaje su z Wikip. Prvá ČSR sčít. ob. z r.1921 - prvé po vojne) Počítajme together: celkom počet obyv. Slovensko+Podkarp. Rus 3,6 mil. z toho Slovákov 2 mil. = 56% --------------------------------------------------Slovensko bez PR---------------3,0 mil--------------------------2 mil. = 67% t.j chcel si Slovač odrbať o poctivo vyrozmnožovaných 19% Drow, urazil si môjho deda, že je vlastizradca, zatiaľľ sa Ťa verejne pýtam na dôvod. Vedúci notár bol menovaný štátny úradník( plnil sám +1 úlohy obecnéhho úradu v danej obci-iach) slovenskej národnosti na území ČSR v obci v okolí Levíc . Funkcia za odmenu je predseda strany al. trafikant A kontroluj svoje chovanie, lebo mám pocit, že píšeš z internetovej miestnosti zatiaľ nemenovanho ústavu.......
sani Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 Drow Zase ja mam odpovedať ?Šak daj tie svoje odpovede, kedy do dunajskej kotliny prišli Maďari, kto tu vtedy žil, či azda bola ľudoprázdna, na základe čoho bolo zrušené v Uhorsku poddanstvo a volebné právo dostali všetci, kedy a ako vzniklo Maďarsko atď.? P.S. Neviem kto tu robí zo seba....Chceš azda povedať že názov Rakúsko-Uhorsko nieje oficiálny názov ?To mi pripomína "prvú pravdu" v každom náboženstve.Len to naše je to pravé.
Drow Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Pete V rátane podkarpatskej rusi k 4.6.1920(Trianon) Maďarov 1072000 Slovákov 1703000 Nemcov 265000 Rumunov21000 Rusínov 442000 Chorvátov 3000 Iný:63000 Tak si to daj dohromady!!V tej dobe tu už nebolo 100-150 000 príslušníkov maďarskej a nemeckej inteligencie,ktorí boli prepustení zo štátnej správy a z toho dôvodu opustili ČSR! A hovoril som o r. 1918-19!!! Každý kto bojuje proti svojej vlasti na strane nepriatelského štátu je vlastizradca!takže,žiadna urážka,len konštatovanie! Sani Preto je svami ťažká reč!Niečo si vymyslíteupozorňujem že nejde o citácie len do môjho príspevku sú vložené dátumy a dejinné udalosti z histórie.A keď ťa požiadam aby si to niečim potvrdil,tak povieš nech si to dokážem sám!Ak si si nevšimol ja som uvádzal citácie,ktoré si môžeš overiť a nie nejakú komunistickú propagandu.
valcik Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Každý kto bojuje proti svojej vlasti na strane nepriatelského štátu je vlastizradca!takže,žiadna urážka,len konštatovanie! Drow, ak môžeš, odpusti si prosím Ťa takéto výpady. tvoje konštatovanie je vo všeobecnosti správne, v tomto prípade však nie je objektívne. sám nemôžeš posúdiť, či konkrétne v tomto prípade išlo o nejaký "boj proti svojej vlasti", s témou to priamo nesúvisí a diskutovať sa dá i bez takýchto argumentov. páni, pokojne sa navzájom častujte sarkastickými poznámkami, ak to považujete za potrebné, neznižujte sa však k urážkam a osobným útokom.
Pete Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Drow, nie som spokojný s tvojou otázkou namiesto toho, aby si obhájil tých 48,16 % aj z tých nových čísiel "trianonských" ti ten nezmysel aj tak nevychádza a ja to odmietam počítať za teba. Bolo vôbec sčítanie obyv. v rokoch 1918 - 19? a že ty práve čerpáš s Trianonu? Dedo ti odkazuje z hrobu, aby si ho........................iť, čo sa týka tej otázky či sa narodil na juhu, aby tam mohol robiť notára? Tvojou obľúbenou protiotázkou sa pýtam: Schwarzeneger je guvernér a/ Tirolska b/ Kalifornie Drow, Drow ty si musel prežiť niečo strašné, že je v tebe zažratá taká nezmerná nenávisť To Sani,obdivujem tvoju výdrž aj vedomosti, prepáč, ale pobavila ma v jednom príspevku, keď si Drowovi predložil zo desať citácii, linkov a p., táto veta: " Drow, dúfam že oceníš moju snahu.............." nonsens
lopata555 Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Drow neviem či to budeš čítať ................ Ale tak uveď jak to bolo? Prosím čakáme vehemntne na tvoju verziu histórie, na tvoje fakty ....................., a Ti nám tu budeš vravieť že naše fakty sú len komunistická propaganda, alebo že by si nás vešal a ďalšie bláboli ........ A k tomu vlastizradcovi no zradcovia ste boli vy keď sa sa pripojili k fašistickému Nemecku v minulosti ................
Drow Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Pete ,,Trianonské" čísla sa dajú jediné použiť v takejto debate.Ak ja uvediem maďarské sčítania,odpovieš,že boli zmanipulované.A slovenské boli zasa podľa mňa vynútené.Takže ,,trianonské" sú rešpektované treťou stranou. Schwarzeneger je guvernér Zvolený!!!Toho notára kto volil??Pletieš jablká s hruškami ako ti to vyhovuje.Spýtaj sa starých ľudí na juhu,čo si myslia o legionároch.Vieš o tom,že mali dovolené požiť strelné zbrane proti maďarom?Samozrejme po vojne a proti civilistom.A aj to využívali. že je v tebe zažratá taká nezmerná nenávisťJe srandovné,ke´d zlodej kričí chyťte zlodeja.Opakujem to stále dokola:Ja som ten zlý,keď hovorím,že sa má hovoriť dvoma jazykmi.alebo je zlý ten kto chce aby sa hovorilo iba jedným a práve tým jeho? Čo sa týka Saniho linkov.S výnimkou toho komunistického sú všetky o slovákoch v terajšom Maďarsku,čo je z hladiska tejto diskusie úplne irelevantné. Aspoň si to prečítaj,skôr ako s tým začneš argumentovať! Lopata Zrušil som to ignore.Je to neslušné. Ale tak uveď jak to boloˇ???? :lol: A k tomu vlastizradcovi no zradcovia ste boli vy keď sa sa pripojili k fašistickému Nemecku v minulosti ...Koho sme zradili ke´d sme sa pridali k vám??
lopata555 Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Koho sme zradili ke´d sme sa pridali k vám?? Myslel som to inak ale to nepatrí do tejto témy ˇ???? ale šak uveď ako to bolo podla teba keď my "nemáme" pravdu? Je srandovné,ke´d zlodej kričí chyťte zlodeja.Opakujem to stále dokola:Ja som ten zlý,keď hovorím,že sa má hovoriť dvoma jazykmi.alebo je zlý ten kto chce aby sa hovorilo iba jedným a práve tým jeho? Nežijem na zmiešanom území tak nevidím dôvod sa učiť po maďarsky, nehovorím že by sa mi to nehodilo ale keď už cudzí jazyk tak inakší
Drow Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Lopata A počul si už niekoho ,že by chcel aby sa aj v Martine hovorilo po maďarsky?Celú dobu sa tu bavíme o zmiešanom území.
lopata555 Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Drow Nie nepočul som nič také. Ja mám trochu radikálnejší názor a to nie len pre naše zmiešané územia ale aj v Maďarsku atď. ............... Ja aj chápem že každý si chce hovoriť materinskou rečou ............... ale šak minimálne európsky štandard máte
sani Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Drow Neviem čo znamená tvoje „zlodej kričí chyťte zlodeja“. Tak ideme od začiatku. Do podunajskej kotliny prišli Slovania v piatom storočí.Usadili sa tu a živili sa poľnohospodárstvom.V siedmom storočí vznikla Samova ríša.V ôsmom storočí vzniklo Nitrianske kniežactvo a Veľká Morava.Zatiaľ po Maďaroch ani stopy. No teraz skús ty ako a kedy ste sa tu dostali.
Pete Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Drow, môj hlavný argument v posledných príspevkoch bol, že tvojich 48% Slovákov je zmanipulované- správne číslo 67% a ty sa vyhýbaš priamej odpovedi...................ale to už neriešim.Chcem na príklade deda ukázať účelovosť jeho(drow) argumentácie o čo ide?Dedo bol notár už od r.1910 za c.k., potom bol od 1914-19 vo vojne, ranený, zajatý a absolvoval známu anabázu do Vladivostoku s légiami (Swissair nelietal)doma demobilizoval a pokračoval ako notár v rôznych obciach( piatich za 20 rokov) za "odmenu." Notárov menoval a umiestňoval priamo minister vnútra podľa potreby.No a čo Drow urobil z tohoto vzácneho človeka, na ktorého spomínajú v dobrom pamätníci, poznal som ľudí ktorým zachránil život v II.WW, vydaním dokladov a riskoval život?Drow ako vždy, podstatné odbil dvomi slovami, a zoširoka sa rozhovoril ako dedo a jemu podobní s pištoľou behal po dedine a neváhal ju použiť proti ľuďom hlavne Maďarom, ktorých mal rád a pretože študoval v maďarsku vedel výborne maˇarsky aj si občas uťahoval z niektorých a ich "kuchynskej maďarčiny" Drow má aj pravdu-behali po hraničných oblastiach čekoslovenské vojská tvorené z legionárov, pretože ešte rok po Trianone museli hájiť južnú hranicu - je fakt, že niektorí boli hovädá................... prepáčte, možno to sem nepatrilo ...............možno mnohé naznačilo
Drow Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Sani Tak dobre .Do radu.,,Do podunajskej kotliny prišli Slovania v piatom storočí." Áno.Prišli spolu s Avarmi.,,Usadili sa tu a živili sa poľnohospodárstvom." ˇAno,ale rovnako aj výbojmi.Tak ako ostatní.,,V siedmom storočí vznikla Samova ríša."Ano,ale ,čo to má s vami?Nikto nevie presne kde bola,ale v každom prípade musela byť západnejšie aj keď nie je vylúčené(ale dosť nepravdepodobné),že zasahovala aj do časti juhozápadného slovenska.Ale žiadne dôkazy na to nie sú.,,V ôsmom storočí vzniklo Nitrianske kniežactvo a Veľká Morava." Nie.Vzniklo až v 9 st. ,ale zasa len ,čo to má s vami?,,Zatiaľ po Maďaroch ani stopy." Nie.Pod pojmom Maďari v tej dobe myslíme zoskupenie viacerých kmeňov,z ktorých niektoré ako napr.sikulovia a z časti aj avari už boli tu dobre známe.Okrem toho od konca 8.st.už robili starí maďari výboje do Panónie.
Drow Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Pete Valčík má pravdu.Ty to berieš osobne a ja sa bavím o legionároch ako celku.ak by si vychádzal z jednotlivcov,tak by si mohol obhajovať aj ,,inakšie" skupiny. Ja som ti sem napísal konkrétne čísla.aký máš s nimi problém?Daj sem svoje a podiskutujeme.
Pete Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Drow No a toto číslo(48,16%) je dôkaz, že máš bordel v histórii a ešte chceš pomaďarčiť aj matematiku (udaje su z Wikip. Prvá ČSR sčít. ob. z r.1921 - prvé po vojne) Počítajme together: celkom počet obyv. Slovensko+Podkarp. Rus 3,6 mil. z toho Slovákov 2 mil. = 56% ty udávaš 54% dobre --------------------------------------------------Slovensko bez PR---------------3,0 mil--------------------------2 mil. = 67% ----------- 48% ??????? t.j chcel si Slovač odrbať o poctivo vyrozmnožovaných 19% Už na prvý pohľad, keď znížiš celkový počet a počet Slovákov sa nezmení tak to musí byť viac % - matika nepustí Pete V rátane podkarpatskej rusi k 4.6.1920(Trianon) Maďarov 1072000 Slovákov 1703000 Nemcov 265000 Rumunov21000 Rusínov 442000 Chorvátov 3000 Iný:63000 Tak si to daj dohromady!!V tej dobe tu už nebolo 100-150 000 príslušníkov maďarskej a nemeckej inteligencie,ktorí boli prepustení zo štátnej správy a z toho dôvodu opustili ČSR! A hovoril som o r. 1918-19!!! A teraz mi konečne ukáž, ako si sa dostal k 48% Slovákov na Slovensku bez Podkarp. Rusi - preboha už ťa o to žiadam v treťom príspevku!!!!!!! Deda necháme, zas si to prekrútil a ešte sii prekrútil aj Valčíka, prekrutiš aj sám seba
lopata555 Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 ,,V ôsmom storočí vzniklo Nitrianske kniežactvo a Veľká Morava." Nie.Vzniklo až v 9 st. ,ale zasa len ,čo to má s vami? Akože že nevieš že čo to má snami? Pod tým vami myslíš teraz koho?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz