lopata555 Zverejnené 21. December, 2008 Zverejnené 21. December, 2008 Kukni si prispevok 267 OK . Inak spochybňovanie Maďarizácie je ako spochybňovanie holokaustu, či Stalinských praktík a podobne. Tak Ťa žiadam daj mi dôkazy že sme sa tu mali teda ako v bavlnke .................. Maticu slovenskú zavrel kto? Aj toto je blbosť? Povedzme si fakty. Maďarsko bolo prevažne nacionalistické (nacistické), čo bolo aj citeľné v časoch maďarizácie (18.-20. st.) či počas okupácie južného Slovenska (1939). Byť nacionalistom je prirodzená vec, ak nehraničí s neznášanlivosťou druhých národov (druh prejavu). Maďari spôsobili už toľko problémov a to samozrejme nielen nám. Chcú smerovať iba k jednej jedinej veci - opäť získať Slovensko. Po trianonskej dohode sa nemôžu dodnes spamätať, že prišli (aj Rakúsko) o Slovensko ale aj iné časti, ktoré spolu so Slovenskom tvorili 72% územia Rakúsko-Uhorska (paradoxne nebažia po Rumunsku, ktoré je radikálne väčšie, v Rumunsku žije vyše 2 mil. Maďarov). A prečo taká nenávisť či posadnutosť? Slovensko v čase Rakúsko-Uhorska aj počas Uhorska bola najhospodárnejšia časť kráľovstva. Maďari v Uhorsku tvorili iba necelých 20% celého obyvateľstva (po maďarizácii vzrástlo na viac ako 50%). Príčiny konfliktov začali byť až vtedy, keď sa začal proces sebaurčovania.Všeobecne pojem národnosť nebola podstatná. Smerodajnejšia bola príslušnosť k štátu. Dôležitosť národnosti a tzv. sebaurčovania začala od približne v 17.-18. st. Následne nasledovala aj kodifikácia daných jazykov (kodifikácia neznamená vznik jazyka, ako radi niektorí užívajú hlavne proti Slovákom - väčšina jazykov bola kodifikovaná v 18. st., vrátane slovenčiny, niektoré významné svetové jazyky až v druhej polovici 20. st.). Tento proces Maďari vyústili do extrému, na úkor ostatných národov v štáte. Začal sa národnostný útlak. Stále sa hovorí o útlaku menšín na Slovensku. Maďari sú jediní, ktorí majú stále nejaké výhrady. Nikde inde sa tak menšiny nepodporujú ako u nás (nevidím ani dôvod ich vôbec podporovať). Mal by sa uplatniť zákon z čias ČSR, že menšiny budú mať také práva u nás, aké majú práva naši v danej krajine. Alebo násilné odvlečenie 1462 detí do Maďarska na cieľavedomé odnárodňovanie. Dnes tento akt pripomína pamätná tabuľa na Medzinárodnom dome umenia pre deti v Bratislave (Bibiana). A mohol by som to tu zaplaviť celým článkom ale prečitaj si ho ............... http://www.cez-okno.net/node/765
Drow Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 Lopata :lol: :) :) Myslím,že by ti na to mali odpovedať tu prítomní slováci.Mne aj tak neuveríš.A poprosil by som vás aby ste mu odpovedali!Len aby si vedel.Pravdou z toho nie je ani písmeno a vypovedá to o tebe dosť,keď sa tu odvolávaš na takýto paškvil.Podľa mňa by za to mali zatvárať alebo rovno vešať! ako sa tu dáva niekto na ignore list?
lopata555 Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 Drow ......... môžem vedieť prečo? Toto by som chcel vysvetliť a od teba .........
Drow Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 Lopata Poradím ti.Zisti si zo slovenských zdrojov,koľko maďarov tu zostalo po 2.WW.Potom to porovnaj s tým,čo je napísané na prop.sk.a napíšmi,čo si o tom myslíš. Dovtedy sa maj. :lol:
lopata555 Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 Tak v roku 1951 sa k maďarskej národnosti hlásilo 354 532 obyvaťelov čo bolo 10,3 % z celkového obyvatelstva. http://www.foruminst.sk/publ/magy/5/magysz...lo-gyurgyik.pdf Inak ja som žiaden prop.sk nespomínal tak my to nedávaj do pusy .................... ja som dal iný odkaz .................... ak ony čerpali z dačoho iného je možné a je to ich vec..............
Drow Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 Lopata Tak v roku 1951 sa k maďarskej národnosti hlásilo 354 532 obyvaťelov čo bolo 10,3 % z celkového obyvatelstva Vybral si si to najmenej,ale aj tak si mal s tým napísať vetu,ktorá za tým nasleduje.Počet 354 532 Maďarov v údajoch sčítania ľudu z roku 1950 – čo je 10,3 % vtedajšieho obyvateľstva Slovenska – nevyjadruje skutočný počet Maďarov na Slovensku, vyjadruje len to, koľkí mali odva− hu – krátko po tragických udalostiach – pri− znať sa k maďarskej národnosti. Lebo inak to vyzerá ako manipulácia. Takže ten tvoj predchádzajúci link klamal! A v čom ešte? pravdepodobne vo všetkom!
lopata555 Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 No povedz že mi kde ten " moj " link uvádza koľko vás tu bolo po druhej svetovej vojne?
Drow Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 Lopata No povedz že mi kde ten " moj " link uvádza koľko vás tu bolo po druhej svetovej vojne Po 2. sv. vojne bolo Maďarov u nás cca 10.000, TU!!! Ty nečítaš ani vlastné odkazy???
lopata555 Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 Tak je pravda že celé som to nečítal, respektive som tej informáci nedával dajaku veľkú pozornosť, určite tam niečo pravda nie je, ale daktoré pravdivé skutočnosti ignoruješ a robíš si stým čo ťa napadne, neodpovedal si napríklad na Maticu Slovenskú tu zavrel kto? Černovú si zmietol zo stola, o ďalších faktoch od Saniho si tiež všetko zmietol zo stola ....... , :lol:
Pete Zverejnené 22. December, 2008 Zverejnené 22. December, 2008 To lopata - chlapci slovenskí, musím sa pridať k pánovi profesorovi Drowovi a vyjadriť svoju nespokojnosť s Vašou nezodpovednou prípravou otázok a problematiky, pánom profesorom Vám zadaných. Keby takto študovali naši národovci , by náš národ nemal teraz svoj štát, maďarskí priatelia by boli bez starostí. A to po zrušení troch slovenských gymnázií museli, zo dňa na deň prejsť na maďarčinu kade, tade.Bratia Slováci, prepáčte, že som prezliekol kabát, ale my sme vraj takí.Teraz idem nepokojne spať, mám výčitky, že som ukradol južné územia - keby som v poctivom boji udrbal celú karpatskú kotlinu, mohol som spať pokojným spánkom víťaza no hát.
lopata555 Zverejnené 23. December, 2008 Zverejnené 23. December, 2008 DROW ešte raz k Černovej .............. V posledných dňoch sa objavili názory, akoby vtedajšia štátna moc ani nebola zodpovedná za masaker v Černovej 27. októbra 1907, pretože vraj „strieľali Slováci“. Historicky najpresnejším by bolo hovoriť o streľbe „uhorských žandárov“, keďže títo boli v službách vtedajšieho uhorského štátu, bez ohľadu na to, že viacerí z nich sa podľa platnej uhorskej štatistiky hlásili k „slovenskej materinskej reči“. Hovoriť o „slovenských žandároch“ je však nezmyselné. Neporovnateľne dôležitejšie než to, kto strieľal, je totiž to, kto chcel uskutočniť násilnú posviacku kostola so silnou asistenciou žandárov a kto dal príkaz uskutočniť tento neľudský masaker, proti ktorému protestovala civilizovaná Európa. K maďarským učebniciam ................. Súčasná požiadavka Maďarska, aby v učebniciach pre školy s maďarským vyučovacím jazykom boli uvádzané tzv. historické maďarské názvy, nie je ničím iným ako pokusom legalizovať na celom území Slovenskej republiky, t. j. aj tam, kde maďarská menšina nežije a nikdy nežila – názvy vnútené násilnou maďarizáciou a používané za fašistickej okupácie nášho územia v rokoch 1938-45. Je to otvorená snaha legalizovať maďarskú politickú iredentu, čo môže mať ďalekosiahle negatívne následky! K Gabčíkovu ................... O notorickom nedodržiavaní zmlúv a dohôd Maďarskom svedčí množstvo príkladov z medzinárodnej praxe. Napr. aj vypovedanie „jednostranne nevypovedateľnej medzinárodnej zmluvy o sústave vodných diel Gabčíkovo – Nagymaros“, ktorú napriek tomu jednostranne v r. 1997 vypovedalo. A navyše, aj po rozsudku Medzinárodného súdneho dvora v Haagu, ktorý potvrdil, že Maďarsko vypovedalo zmluvu neoprávnene – nie je ochotné nahradiť škody, ktoré tým Slovensku spôsobilo. a o výrokoch čo prichádzajú z Maďarska radšej pomlčím ..................
Drow Zverejnené 23. December, 2008 Zverejnené 23. December, 2008 Lopata Keď niekoho cituješ je dobré uviesť koho a odkiaľ,lebo potom to vyzerá ako by to bolo z tvojej hlavy.Tak isto je dobré pozrieť sa odkiaľ článok pochádza a nezvalovať to na link z ktorého cituješ.To by si tu kľudne mohol citovať aj z Mein kampfu.
lopata555 Zverejnené 23. December, 2008 Zverejnené 23. December, 2008 Drow a Ty odkjal cituješ keď vyprávaš bludy ??? Daj mi linky na tvoje výroky Kedy už konečne pochopíte (len to by ste museli chcieť),že my tu nie sme privandrovalci!To ste vy.Keď sa môj otec narodil v tejto dedine ,žiadny slovák nežil. A radšej odpovedz na moje otázky ................... , a keď dá dakto dačo do quote tak každý pochopí že to nie je od neho ..............
Drow Zverejnené 23. December, 2008 Zverejnené 23. December, 2008 Lopata Aké bludy?tie sčítania sú z ČSR z r.1931. Dedinu obývalo 99,5 % maďarov.Aj to bolo sfalšované sčítanie? To,čo som tu citoval bolo z tvojho linku.Keby si ho bol prečítal bol by si to vedel.
lopata555 Zverejnené 23. December, 2008 Zverejnené 23. December, 2008 Môžem vedieť z akej si dediny??? A ja si to sám zistím na nete .. Ako vieš že sfalšovali? Máš na to dajaký dôkaz?
sani Zverejnené 23. December, 2008 Zverejnené 23. December, 2008 Drow Tak tu je pár sľúbených linkov. Nájdeš tam kto tu bol prvý, kto koho asimiluje a kde sa ako niečo hodene na papier ako zákon aj dodržiava. http://www.kss.sk/index.php?menu=vyhlaseni...amp;article=187 http://sk.wikipedia.org/wiki/Slov%C3%A1ci_v_Ma%C4%8Farsku http://www.luno.hu/mambo/index.php?option=...&Itemid=147 http://www.luno.hu/mambo/index.php?option=...&Itemid=147 http://www.culture.gov.sk/files/file491.html http://www.exil.sk/?id=354&tree_id=99600 http://www.svet.czsk.net/clanky/svet/ratolest.html http://www.psp.cz/eknih/1920ns/ps/tisky/t5355_00.htm http://sk-bc.ca/slovo/files/56/GregorPapucek.doc :lol:
Drow Zverejnené 24. December, 2008 Zverejnené 24. December, 2008 sani Historických faktov je tam minimum. O maďarizácii ani zmienka.Len názory niekoho o niečom.Ničím nepodopreté.Jediné čísla sú o počte slovákov v Maďarsku.Nechce sa mi diskutovať,len naq margo 600 000 uvádzaných slovákov by som ti pripomenul ,že v Trianone kde Beneš chcel k ČSR pripojiť aj Miskolc a urobiť tzv. slovanský koridor do juhoslávie,Beneš uvádzal 200 000 slovákov v Maďarsku.A nakoniec o tvojich zdrojoch hovorí toto,,ktorá na rozdiel od Ďuricovej úplne skresľuje uhorské dejiny? ! :lol: Len toľko ,že ďuricove knihy stiahli aj zo slovenských škôl. Ale pôvod slovákov je tam pekne popísaný.češi,moraváci, poliaci. :) Že si to nečítal?lebo keby áno,tak to sem nedáš. :)
lopata555 Zverejnené 24. December, 2008 Zverejnené 24. December, 2008 Drow ............ tak sa mi zdá že jediný tu máš patent na rozum .................. mysli si čo chceš. Ale pre mňa je človek čo popiera Maďarizáciu taký istý ako ten čo popiera Holokaust ................... ale asi na Maďarských školách sa učíte dačo iné ...............
Darkman Zverejnené 24. December, 2008 Zverejnené 24. December, 2008 Drow Jedine cim sa ty tu ohanas je nejaky udaj z citania, ale absolutne sa vyhybas odpovedam na priame otazky, ako, kto zatvoril maticu slovensku? Kto zavrel slovenske gymnazia? Toto su fakty, ktore hovoria o snahach Uhorskej vlady potlacat narodne uvedomenie ostatnych narodov. Tie tvoje statisticke cisla o scitania len hovoria o tom, nakolko boli tieto snahy uspesne. Kedy už konečne pochopíte (len to by ste museli chcieť),že my tu nie sme privandrovalci!To ste vy.Keď sa môj otec narodil v tejto dedine ,žiadny slovák nežilA mozno ked sa narodil tvoj prapradedko, tak v tej dedine zili len slovaci... Tvoj otec je velmi maly casovy horizont, aby sme podla neho mohli posudzovat kto je/nie je privandlovalec.
Jozef50205 Zverejnené 24. December, 2008 Autor Zverejnené 24. December, 2008 Drow vykasli sa nato, ak si das tie klapky dole zistis svoje omyly , inak prijemne prezitie Vianoc
Drow Zverejnené 24. December, 2008 Zverejnené 24. December, 2008 Darkman,Lopata Nájdite siDolné Saliby,Horné Saliby,Veľká Mača,Malá Mača,Košúty,Čierna Voda,Čierny Brod ...... To sú dediny na Tzv.etnickej hranici.Vy vlastne ani neviete kde žijete a o čom je tu reč. darkman.zavrela ich maďarská vláda.Zisti si za čo a či by ich za to nezavrela dnes aj tá dnešná slovenská. Jozef Aké omyly???ty veľmi dobre vieš,že mám pravdu.Práve od teba som čakal,že to tým dvom šuhajom vysvetlíš.
lopata555 Zverejnené 24. December, 2008 Zverejnené 24. December, 2008 Drow :lol: :) keď budem mať na teba čas ti dačo ohľadom toho napíšem ale Sviatky si nebudem tebou kaziť ..............
Jozef50205 Zverejnené 24. December, 2008 Autor Zverejnené 24. December, 2008 aké? Ze nebolo pomadarcovanie? Ze v M nezlikvidovali Slovensku menšinu? to su tie tvoje ošibky...
lopata555 Zverejnené 25. December, 2008 Zverejnené 25. December, 2008 No Drow ................... takže, vedel si napríklad že až do 60 rokov 19 storočia bol úradným jazykom latinčina v Uhorsku ...... . Lenže potom nastáva to čo tu stále popieraš, Maďarizácia ............. šak zavádzali maďarský jazyk aj do slovenských škôlok, zrušili nám aj národostný zákon, a o Apponyiho školských zákonoch z roku 1907 ani radšej nebudem hovoriť, Černovú budem stále pripomínať lebo na vysviacke kostola nie sú potrebný žandári. Alebo sú? Lebo u nás sa vysvecoval kostol pred 10 rokmi a nemali sme tam ani policajtov, ani žandárov, ani ŠTB ani KGB ani FBI ani nič , .......................... ani tam nik nepobehoval zo samopalmi , puškami ani ničím ............... a keď chceš osobne Ti kúpim lístok do Bratislavy aby si pozrel aj tu pametnú tabuľu o násilnom odvlečený bezbranných detí . A to že pred silnou Maďarizáciou sa hlásilo k maďarskému obyvateľstvu okolo 29% občanov v Uhorsku. A toto sú fakty môj zlatý ................ uvedom sa .............. A k tým tvojim dedinkám no Slovákov vyhnali alebo ich prinútili aby sa hlásili k Maďarskému obyvateľstvu ................
Drow Zverejnené 25. December, 2008 Zverejnené 25. December, 2008 Lopata už som prišiel na to ako sa niekdo dáva do ignore.Tak sa maj.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz