lopata555 Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 SMK nieje zakonom stanovena institucia na zastupovanie niekoho mensinovych prav Toto ani nik netvrdí že sú zákonom. Ale svojim spôsobom ich zastupuje dobre, dakedy až moc horlivo by som povedal.
dead Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 Podla tejto premisy (aj ked s vyrazne pozmenenymi suvislostami) by niekto mohol tvrdit, ze Slovakov zastupuje SNS a proti tomu by som samozrejme dorazne protestoval :lol:
sani Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 Dead SNS je jedna strana zo širokého spektra iných strán v ktorých sú rozdelený (slovenský) voliči, ale už samotný názov SMK, teda strana maďarskej koalície hovorý o spojení všetkých maďarských strán či maďarov do jednej strany, nehovorí to náhodou o tom že fakt zastupuje všetkých maďarov a ktomu si prirátaj fakt že obrovská väčšina, keď nie všetci sú členmi alebo len voličmi iba tejto jedinej strany, čo sa o SNS povedať nedá.Takže hoc to znie na prvý pohľad čudne, lopata má pravdu. Samozrejme v oboch prípadoch hovoríme o občanoch slovenskej republiky, pomenovanie slovák či maďar je len národnostné. :lol:
dead Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 hovorý o spojení všetkých maďarských strán či maďarov do jednej strany, nehovorí to náhodou o tom že fakt zastupuje všetkých maďarov :lol: ach jaj Samozrejme, ze to nic take nehovori. Zastupuje aj tych, ktori s politikou SMK nesuhlasia? Ako by k tomu prisli? Takže hoc to znie na prvý pohľad čudne, lopata má pravdu. ehm a v com ma pravdu? popisal tu dnes toho viac...
Cat Eye Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 Chlapci, trepete strašné sprostosti a máte v tom riadny guláš: Menšinové samosprávy sa stavajú do určitej miery na princípe miestnych (obecných a mestských) samospráv a takýmto spôsobom sa včleňujú do systému štátnej správy Maďarskej republiky.Tamže Pre slovenských Maďarov (ale aj Budapešť) by najväčším problémom bol princíp reciprocity. Bojujú totiž o nadštandard a otvorene to aj hlásajú.
Drow Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 CatPrečo by pre nich mala byť problémom reciprocita?
Cat Eye Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 Lebo by museli poskytnúť viac. Bližšie určite vysvetlí Czaky, Duray a Gyurczany.
Pete Zverejnené 5. December, 2008 Zverejnené 5. December, 2008 Informácia pre maďarských spoluobčanov-autonomistov DNES JE DECEMBER ROKU 2008 XXI: STOROČIE. SLOVENSKÁ REPUBLIKA A MAĎARSKÁ REPUBLIKA SÚ V EÚ- bodka
Drow Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 Cat No bol by som radšej ,keby si to vysvetlil ty. PeteTebe nič neunikne.
Sniper Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 Cat,Axel Nejaký rok už spolu kecáme.Vyzeralo to ,že to máte v mozgovniach celkom v poriadku.Žiaľbohu to je tak,že keď slovák začuje slovo maďar,tak sa mu zahmlí pred očami a začne trepať dve na tri.No podľa toho čo od teba čítam tak tebe sa hmlí pred očami v jednom kuse keď začuje slovo slovák :lol: Axel A aké gény mali maďari v 10 .storočí,že ich porovnávaš s dnešnými? Tak na ktorého čerta sem pletieš gény?Pravdepodobne sa to určuje podľa niečoho iného!Podľa čoho? Prečo si na Slovákov taký alergický? Vytýkaš Slovákom ich správanie ale ty robíš presne to isté.
Drow Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 Axel Podľa čoho? No pravdepodobne,podľa toho,kto sa čím cíti byť! Vytýkaš Slovákom ich správanie ale ty robíš presne to isté. Mohol by si byť konkrétnejší.Čo to isté robím?
Cat Eye Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 Otázka nadštandardu menšinových práv rezonovala aj z úst László Sólyoma na prezidentskom stretnutí... O niektorých takýchto otázkach (samozrejme nie ultimatívnych a s citom pre vec) by sa samozrejme za určitých okolností dalo diskutovať. Tými okolnosťami by som rozumel zlikvidovať nacionalizmus vo všetkých podobách včítane importovaného a odstránenie protagonistov nacionalizmu z politckého života, širokospektrálnu deklaráciu nemennosti historických daností a faktická loajilita k vlasti. Napr. aj minulý týždeň Smer deklaroval ústretovosť zmenou školského zákona a riskoval roztržku s koaličnými partnermi. To sú už 2 významné legislatívne zmeny v krátkom období. Maďarská strana je na ťahu. Zatiaľ nekonala okrem nastolovanie nových a až nekritických požiadaviek, zaváňajúcich až do zasahovania do vnútorných záležitostí inej krajiny.
Drow Zverejnené 7. December, 2008 Zverejnené 7. December, 2008 cat Takže podľa teba maďari chcú nadštandard,slováci im ho nechcú dať a maďari majú problém s reciprocitou.Takže toto by som poprosil vysvetliť ešte raz. To,čo si popísal o Smere je jednoducho blbosť.A najlepšie je ,že si to celkom určite uvedomuješ.Vláda urobila problém z učebníc,narazila a musela cúvnuť.A teraz to vydáva za svoj ústupok?No toje drzosť najhrubšieho zrna.Normálne by som povedal,že im už načisto *******. Cat. Ešte by som bol rád ,keby si povedal,čo je to štandard a čo nadštandard.Alebo ešte lepšie,v ktorej krajine majú štandard a čo to obnáša a v ktorej majú nadštandard a to,čo obnáša.Aby sme vedeli o čom diskutujeme.
Jozef50205 Zverejnené 7. December, 2008 Autor Zverejnené 7. December, 2008 hra so slovickami, standart,nadstandart, nech sa prijme zakon o narodnostnych mensinach podobnyx Finskemu a je, a bude po vtakoch, politici sa hraju na svojom piesocku a problemy skutkove, ako je klientelizmus,mafinastvo,policajna svojvola sa zamlzuje vraj vyostrenými vztahmi s Madarmi, zaujimave, že o tych vyhrotenych problemoch neviem a zijem tu na juhozapade, to je problem politikov a nie nas, a preto aby uz raz bol tomu koniec prave narodnostny zakon podobny tomu Finskemu by to urcite poriesil... samozrejme za predpokladu, že takýto zákon bude prijatý i v Madarsku.... a punktum.
lopata555 Zverejnené 7. December, 2008 Zverejnené 7. December, 2008 Vláda urobila problém z učebníc,narazila a musela cúvnuť. Drow aký problém spravila? Učebnice boli v maďarčine jedine naše SLOVENSKE NÁZVY boli v slovenčine, takže neviem kde urobili chybu? Iba v tom že nakoniec to do tých učebníc dali.
sani Zverejnené 7. December, 2008 Zverejnené 7. December, 2008 Dead Samotní funkcionári SMK pripúšťajú že ich volia Slováci maďarského pôvodu na národnostnom základe, o nejakom politickom smerovaní strany sa im ani nesníva. Ináč ak si odpovedal, tak vieš o čom som písal, tak načo taká otázka "v čom má pravdu" ohľadom lopatu" ? To len aby reč nestála, alebo to má aj nejaký hlbší význam ?
Cat Eye Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 Drow, maďarskej menšine robíš presne takú istú službu ako Duray a Czaky, teda kontraproduktívnu... medvediu. Len štvanie. Ad: Novela školského zákona Najpodstatnejšie je, že napr. Szigeti a Berényi sú s uhraným kompromisom spokojní. Ten druhý to vo včerajšej debate s Čaplovičom dal najovo. Ešte že sú v SMK aj takýto ľudia a že taký ako ti má len silu jedného voličského hlasu. Škoda aj toho, ale demokracia je už raz taká. :lol:
Drow Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 Cat podľa čoho si usúdil,že ja s ním nie som spokojný?Čo za medvediu službu urobili Csáky a Duray?A nevysvetlil si ten problém s reciprocitou. Sani SMK je etnická strana a dúfam,že takou aj zostane,ale to nie je dané zo zákona!Ak by sa maďari rozhodli voliť tak ako by ste si vyželali(To znamená občiansky a nie etnicky) nemal by zo dňa na deň,kto zastupovať ich záujmy.Ak si včera pozeral Lipšica s Rafajom, tak tam to pekne odznelo.Doteraz boli názvy v maďarských učebniciach určované podľa predpisov.Teraz je na to zákon.Zaujímavé je ,že to vyčítal Lipšic Rafajovi.A toto bola aj Bugárova chyba.Nedokázal zabezpečiť zákonnú ochranu.Bol kľud,kým neprišiel iný minister.
lopata555 Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 Drow nerozumiem čo si tým myslel .................. neboli tie učebnice v maďarčine? Ešte raz jedine čo tam bolo po slovensky boli naše rieky, mestá, hory, .................. tak v čom bol problém? Vlastne tým že to odhlasovali porušili zákon ................
lopata555 Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 Drow ............. Stále to nechápeš? A koho sú? Teraz si mi pripomenul ako to Češi hovorili od našich hezkých Tatier až k Dunaju ..............
Drow Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 Lopata Už to pochop!Sú aj naše!Takže si ich máme právo volať po našom.
lopata555 Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 Drow .......V tom návrhu nie je vôbec zvažovaný štátny jazyk, čiže je porušená ústava, je porušený zákon o štátnom jazyku, je porušený zákon o geodézii a kartografii." Okey takže mi môžeme volať mestá, rieky, hory .................... v Maďarsku tiež po svojom?
Drow Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 Ak budeš bývať v Maďarsku tak samozrejme.Myslým,že tu už bol príspevok o tom ,že to tam aj tak funguje.A vieš,čo?Ani tam bývať nemusíš,volaj si to ako chceš. :lol:
lopata555 Zverejnené 8. December, 2008 Zverejnené 8. December, 2008 No ja som tu videl príspevok že máme právo na používanie materinského jazyka. Ale nič o tom čo som písal. A právo na používanie materinského jazyka máte aj vy. Dokonca ste to mali aj v učebniciach na posledných stranách tie názvy. Nevidím dôvod na to aby prvé boli Maďarské názvy / a až potom Slovenské / dokonca v zátvorke. Ale ver tomu že keby som žil v Maďarsku by som nevolal Budapešt dajakým iným názvom z "13 storočia" ................
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz