Cat Eye Zverejnené 7. Február, 2009 Zverejnené 7. Február, 2009 Provinční politici sú často tupci. Teraz najnovšie vyplávalo na povrch aj oficiálne to, čo sa dávno vedelo. Radar je namierený predovšetkým proti Rusom. Najnovšie iniciatívy Obamovej administratívy zrejme povedú k pozastaveniu výstavby radaru a k rokovaniu o redukci jadrových zbraní na obidvoch starnách. Ruská administratíva je tomu naklonená. Ono napokon v období globálnej krízy je dosť logické, aby prevládol zdravý rozum.
lopata555 Zverejnené 7. Február, 2009 Zverejnené 7. Február, 2009 Najnovšie iniciatívy Obamovej administratívy zrejme povedú k pozastaveni výstavby radaru a k rokovaniu o redukci jadrových zbraní. Konečne rozumný prezident v USA ............... teda aspoň zatiaľ aby som to nezakríkol
Cactales Zverejnené 2. Marec, 2009 Zverejnené 2. Marec, 2009 Obama je ochotný vzdať sa plánov na vybudovanie radaru v Česku ak Moskva pomôže v rokovaniach o jadrovom programe Iránu http://www.sme.sk/c/4331554/obama-chce-s-m...c-s-iranom.html Rusko je strategickým partnerom Iránu pri budovaní jadrových elektrární ale aj v prípade, že by Rusi pristúpili na takýto návrh Irán, ktorý svoju prvú jadrovú elektráreň otestoval minulý týždeň, by už nebol príliš ochotný svoje zámery prehodnotiť. Najnovšie iniciatívy Obamovej administratívy zrejme povedú k pozastaveniu výstavby radaru a k rokovaniu o redukci jadrových zbraní na obidvoch starnách. Ruská administratíva je tomu naklonená.Zvažovala sa zrejme aj takáto možnosť, ale Američanom pripadalo možno nakoniec ako vhodnejšie podmieniť zrušenie výstavby radaru niečím, čo bude súvisieť s Iránom, keďže práve iránska hrozba bola hlavným argumentom jeho výstavby.
weirdo Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 boze to je blbec .. horsi prezident ako clinton
sani Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 Ak sa bude stavať radar v Česku a raketová základňa v Poľsku na základe možnej hrozby, tak potom sa pýtam kde budú padať zostrelené rakety ? Na inom fóre som na to debatoval a k jasnému výsledku sme nedošli. Bola zverejnená nejaká oficiálna verzia ? Alebo je podstatné len to, aby rakety nedoleteli do západnej Európy. Ja si myslím že základne by mali stáť na hraniciach európskej únie a nie vo „vnútrozemi“. Ak si vezmeme reakčný čas pokiaľ počítače vyhodnotia útok, čo mimochodom nieje jednoduchá záležitosť, pokiaľ sa zaktivizujú obranné rakety v Poľsku, pokiaľ vyštartujú, kde asi tak dôjde k zostreleniu, na čie hlavy to bude padať a možno aj vybuchovať ? Čo ak rakety budú vybavené jednoduchým detekčným systémom a ten v prípade ohrozenia proste urobí buch ? To nieje americký film s happy endom, kde raketa vybuchne ako krabička zápaliek a zostane po nej len prach a dym. :lol:
Cat Eye Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 Ten čierny chlapec má moje sympatie (aj Clintonka)... svetová zahraničná politika sa pomaličky začína kultivovať a dostáva sa novú kvalitatívnu úroveň. Možno nahradí spoločná bezpečnostná doktrína (alebo aspoň spoločný postup v ohniskách napätia) tupé exibicionistické napínanie svalov. A to by nebolo tak málo.
Sniper Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 kde budú padať zostrelené rakety ?Zhruba tam kde sa zostrelia. Podstatné je že sa zostrelí raketa, ktorá nesie jadrovú hlavicu. Hlavica by nemala vybuchnúť. Ja si myslím že základne by mali stáť na hraniciach európskej únie a nie vo „vnútrozemi“.Ak Iránci vystrelia raketu tak obranný systém zareaguje do niekoľkých minút alebo dokonca sekúnd. Je pravdepodobné že raketa bude zostrelená ešte niekde nad Čečenskom, Gruzínskom, Sýriou alebo iným pokojným územím. Ak si vezmeme reakčný čas pokiaľ počítače vyhodnotia útok, čo mimochodom nieje jednoduchá záležitosť, pokiaľ sa zaktivizujú obranné rakety v Poľsku, pokiaľ vyštartujú, kde asi tak dôjde k zostreleniu, na čie hlavy to bude padať a možno aj vybuchovať ?Všetko by mala byť otázka maximálne 1-2 minút, možno ani to nie.
game Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 tandem Obama Clintonová plus ostatná suita začal celkom dobre, pokúsiť sa získať Rusov na elimináciu šialencov je lepší spôsob, ako vytvárať nové ohniská napätia, a proti Rusom míňať potenciál v časoch krízy, z ktorej sa treba vyhrabať dokonca lepší ako tu mať nad hlavami akýkoľvek radar či čokoľvek, čo tu bude strašiť, a priťahovať pozornosť a pokusy ako to prekonať, a radar postavený v strednej Európe by logicky nebol namierený len na Irán a spol ... ale aj severnejšie, strašiak pre Rusov, a nová studená vojna by bola znovu nad našimi hlavami... postaviť radar možno aj potom, keď schodnejšie cesty zlyhajú ... rusi pomáhajú iráncom v jadrovom programe, získať rusov pre spoločný postup by bol husársky kúsok ... uvidíme
wysky Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 Mám podobné názory. Američania skúšajú nájsť riešenie. Možno motívom je asi aj snaha o šetrenie výdavkov v prípade upustenia od výstavby radaru.
lopata555 Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 boze to je blbec .. horsi prezident ako clinton náhodou mne sa ten prezident zatiaľ páči ............ a Clinton tiež nebol zlý ........... určite vždy lepší ako Bush
game Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 práve sa objavil článok Medvedev by sa mal k Obamovmu listu vyjadriť v utorok O existencii korešpondencie medzi Obamom a Medvedevom informoval v pondelok ruský denník Kommersant s odvolaním sa na nemenované zdroje z Moskvy a Washingtonu. Šéf Bieleho domu je údajne ochotný odvolať plány Spojených štátov vybudovať protiraketový štít v strednej Európe výmenou za pomoc Ruska pri rokovaniach s Iránom o ich jadrovom programe. V liste sa uvádza, že odstránenie iránskej hrozby odstráni aj dôvod rozmiestnenia radarovej základne v Česku a desiatich raketových striel v Poľsku. Preto ak Spojené štáty a Rusko, ktoré štít považuje za ohrozenie svojej vlastnej bezpečnosti, budú postupovať jednotne, "na protiraketovú obranu je možné zabudnúť", píše denník. Šéf Bieleho domu vo svojom apeli na svojho ruského kolegu dotkol celkovo piatich kľúčových oblastí - okrem štítu a Iránu mal spomenúť kontrolu zbraní, situáciu v Afganistane, nový systému európskej bezpečnosti či globálnu ekonomickú krízu. Moskva údajne Obamovi dosiaľ neodpovedala. začína ma to veľmi vážne zaujímať ... kde je a kde ešte zostal nejaký rozum, či sme schopní na jednej planéte existovať ako ľudia ... časť celkom určite nie poliaci sú sklamaní ... chcú rakety ...
wysky Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 poliaci sú sklamaní ... chcú rakety No, ono je to ťažké. Na jednej strane sú pochopiteľné pacifistické myšlienky, na druhej strane je vec, že ak ťa niekto ohrozuje, je potrebné byť pripravený v rámci prevencie. S rozvojom zbraní, čím ďalej sofistikovanejších, je spojený aj vedeckotechnický pokrok. Veci a technológie, ktoré boli vyvinuté pre zbrane, často nachádzajú uplatnenie aj v civilnom sektore. Je pochopiteľné, že špičkové technológie využívajú najme vojaci. Nie je tomu inak ani u radaru v Brdoch. Niečo som uvádzal do jednej témy o technológiách.
Cat Eye Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 poliaci sú sklamaní ... chcú rakety ... Šáááák len nech provokujúúú a Rusiská im tam nejakúúú puscia! :lol:
wysky Zverejnené 3. Marec, 2009 Zverejnené 3. Marec, 2009 booože, ja som to zle prečítal. Čítal som že politici a nedávalo mi to zmysel... :lol: Ej game, keby si to dala s veľkým písmenom... :)
wysky Zverejnené 4. Marec, 2009 Zverejnené 4. Marec, 2009 V dnesnom SPORTE, v jeho politickej casti je sprava, ze Medvedev odmietol Americanom s Iranskym jadrovym programom. Vraj "nie je produktivne to takto spajat". V HN je informacia, ze Obama neponukol ziadnu vymenu radaru za jadrovy program. Mal to vyhlasit Medvedev. Zaroven vsak bude Rusko s Americanmi spolupracovat pri rieseni problemu iransky jadrovy program. Tak si to preberte.
lopata555 Zverejnené 3. Apríl, 2009 Zverejnené 3. Apríl, 2009 Česi protestujúci proti umiestneniu amerického radaru v krajine majú podľa vlastných slov v pláne pokračovať v protestoch aj počas návštevy Baracka Obamu v Prahe. Urobia tak napriek tomu, že pražský magistrát im protest pred Kongresovým centrom "z bezpečnostných dôvodov" zakázal zdroj Dobre len protestuje, i keď neverím že si moc pomôžete ale dúfam že áno
weirdo Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 náhodou mne sa ten prezident zatiaľ páči ............ a Clinton tiež nebol zlý ........... určite vždy lepší ako Busha co take ten prezident zatial urobil? technicka - prispevok si pisal 3.3. tak som zvedavy, cim ta tak stihol ocarit do tohoto datumu
lopata555 Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 Americký prezident Barack Obama dnes nariadil zatvoriť väzenia na Guantáname na Kube do jedného roka. Splnil tak svoj sľub z prezidentskej kampane v roku 2008, že zadržiavací tábor zatvorí. to bolo tuším 22.1.2009 ! Barack Obama je údajne ochotný odvolať plány USA vybudovať radar v strednej Európe výmenou za pomoc Ruska pri rokovaniach s Iránom. to bolo tuším 2.3.2009 ! daľej sa mi páči že sa snaží rokovať aj z Ruskom a nevynecháva ho ako sám pán najvyšší George Bush ! je to málo? a teraz na oplátku povedz čím ta DO toho dátumu neočaril !
iamwhite Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 A ma ambiciu "rokovat" s Iranom. Fakt super.
weirdo Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 iamwhite, suhlas. rokovat s militantnym fundamentalistickym rezimom, ktory Ameriku vola Great Satan a chce ju znicit, je fakt "dokonaly" napad.
Tom182 Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 ved nech len rokuje s Iranom..nevidim problem, som zvedavy co z toho vzide militantnym fundamentalistickym rezimomtak to uz ano :lol:
weirdo Zverejnené 4. Apríl, 2009 Zverejnené 4. Apríl, 2009 tome, ty si zaslepeny islamista a sarkazmus nad vecou presne vypovedal, za co stoji tvoj nazor
iamwhite Zverejnené 5. Apríl, 2009 Zverejnené 5. Apríl, 2009 Rokovat s islamistami je slepa ulicka, historia to velakrat potvrdila a potvrdzuje sa to aj dodnes. Ked vo svatej zemi podpisu Zidia s moslimami primerie, moslimovia o dva dni na to znovu odpaluju rakety na civilne objekty. Problem s islamistami je ten, ze sa s nimi jednat neda. Akykolvek ustupok voci nim nechapu ako ustupok, ale ako svoje vitazstvo. Perzania boli kedysi vyspely narod s bohatou kulturou, ale v sucasnosti so statom, ktory uznava ajatollaha Chomejniho (cloveka, ktory okrem toho ze bol nenavistny hajzel soptiaci siru na vsetky strany, taktiez schvaloval sex s detmi ci dobytkom) ako otca statu nie je moc o com rokovat. Bohuzial. Na takychto plati len sila.
Tom182 Zverejnené 5. Apríl, 2009 Zverejnené 5. Apríl, 2009 ano weirdo nie som odchovany na eurabii a vecernych spravach...militantno-fundamentalisticky rezim..pod nim si ja osobne napriklad predstavim Taliban, ale nie Iransku republiku, no budiz..je skoda o tom pisat...no nechcel by som zit ako ty v permanentnom strachu a islamofobie
lopata555 Zverejnené 5. Apríl, 2009 Zverejnené 5. Apríl, 2009 ja tiež nevidím problém s nimi rokovať, možno to bude na dačo dobré
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz