Sniper Zverejnené 4. Júl, 2008 Autor Zverejnené 4. Júl, 2008 No pozor, čo sa týka svietenia o tom mudroval bob a ja som svietenie do súvislosti so spotrebou nedával. Len som chcel povedať to že svietim skoro stále (čo si on skoro myslel že nesvietim ani v noci).Čo sa týka rozdielu spotreby jazdenia s plnou alebo polovičnou nádržou, výsledok by sa samozrejme dostavil až po dlhodobom meraní. To je to isté ako keď si fajčiar povie, že 50 korún za škatuľku cigariet denne ho nezabije, ale keby si to zrátal za pol roka tak už by mal na slušný mobil.
Nokia Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 axel dlhodobo jazdim tak ze tankujem vzdy plnu a spotrebu mam optimalnu podla udavania hodnoty vyrobcov...viac citim rozdiel pri zmene stylu jazdy a pri zmene pocasia...
Cat Eye Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 Samozrejme, štýl jazdy určuje spotrebu. Napr. jazda brzda-plyn, nesprávne radenie rýchlostí, nesprávne nahustené gumy, rozbiehane a brzdenie pred semafórmi spravia svoje. Aj taká lenivosť zložiť strešný nosič dobre atakuje peňaženku. Áno, človek je rád, ak sa dostane na spotrebu v kombinovanej prevádzke udávanú výrobcom. I keď občas počúvame"machov", ktorí idú aj o dva litre pod, ale ich štýl jazdy naznačuje, že sotva dosiahnu priemernú spotrebu výrobcom deklarovanú spotrebu v meste.
bobsapp Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 axel plna nadrz je u mna 55litrov = cca 55kg navyseu mna okolo 40. Čiže ak by som tankoval dajme tomu iba štvrtinu nádrže tak by som si nebral iba 30kg navyše. celkovo mi išlo iba o to že to je iba pár korún nič viac a keby som mal chodiť 4krát tolko na benzínku ako doteraz, tak by ma.....to sralo :lol: . tak isto si nedotlakuvávam gumy každý týždeň aby som mal ideálne nahustené. hej v piešťanoch je tiež na každom kroku, cez jednu chodím dokonca domov, ale nie vždy nanej tankujem. a teba neučili že pri štartovaní a zbytočnom otváraní nádrže sa minie mrte pohonnej hmoty? :) to svietenie bolo myslené ironicky a iba čisto na axela :) (ja tak isto svietim tzakmer celý deň, podla toho akým autom idem)
bobsapp Zverejnené 9. Október, 2008 Zverejnené 9. Október, 2008 Tankuje niekto na Agip?U nás majú 2. najlacnejší benzín hneď po benzínke Tesco ktorý je o 10 halierov lacnejší, ale radšej to neriskujem.Išlo mi o to že ak niekto tankuje na Agip a nezbiera kupóny (10litrov 1 kupón) či by niejaké poslal :) Síce tie ceny sú ozaj smiešne, ale aj tak ma lákajú :lol:
Nokia Zverejnené 9. Október, 2008 Zverejnené 9. Október, 2008 ja tankujem v BA len Shell a ked nieje po ruke Shell ako teraz v nemecku tak som bol na ARALke...inac uz len OMV, iny benzin do auta nedam
Sniper Zverejnené 28. Október, 2008 Autor Zverejnené 28. Október, 2008 Aj o tomto je finančná kríza: Cena ropy klesla na 18-mesačné minimum Ceny ropy v pondelok poklesli o takmer 1 USD na 18-mesačné minimum, keď oslabujúci dopyt a rastúca finančná kríza vyrovnáva snahy Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) na zníženie produkcie. Ľahká americká ropa zlacnela o 93 centov na 63,22 USD za barel, čím sa dostala na najnižšiu úroveň od mája 2007. Londýnska ropa Brent si odpísala 64 centov na 61,41 USD za barel. Od júlovej rekordnej hodnoty nad 147 USD za barel si tak cena ropy odpísala takmer 60 %, a to pre rast ekonomického nepokoja, ktorý oslabuje svetový dopyt. Pokles ceny ropy sa objavil aj napriek dohode OPECu o znížení dodávok na piatkovom stretnutí vo Viedni, čo by malo pôsobiť naopak na rast cien.Burzy krachujú motoristi sa radujú. Možno je to blbé prirovnanie ale aspoň sa to rýmuje.
Sniper Zverejnené 13. November, 2008 Autor Zverejnené 13. November, 2008 Cena ropy sa prepadla na 55 dolárov Cena ropy pokračuje v poklese už tretí deň v rade a dnes sa dostala až pod úroveň 55 dolárov za barel, čo je najmenej za ostatných 21 mesiacov.A to sa ešte v lete nejaký mameluk z OPECu bohorovne búchal do pŕs, že ropa už nikdy neklesne pod 100 USD za barel, ale skôr sa bude blížiť k 200 USD za barel. Ináč tiež by som neveril tomu, že ropa ešte niekedy takto zlacnie.
Cat Eye Zverejnené 13. November, 2008 Zverejnené 13. November, 2008 V tom čase tiež nejaký mameluk nechápal, prečo je ropa taká drahá, keď všetci ťažia na plné pecky a podozrieval burziánov zo špekulácií. Kto vie, kde je pravda, čo je reálne, čo virtuálne?
Sniper Zverejnené 23. Február, 2012 Autor Zverejnené 23. Február, 2012 Od stredy nás čaká výrazné zdraženie benzínov a nafty Približne týždeň a pol po tom, čo sme začali benzíny tankovať najdrahšie v histórii, si za ne priplatíme. Od stredy budú čerpacie stanice na Slovensku zvyšovať ceny benzínov a nafty o 2,5 centa za liter. Priemerná cena najpredávanejšieho benzínu 95 Natural sa po zdražení dostane na nové historické maximum. Prekročí úroveň 1,530 €/liter. Priemerná cena nafty bude atakovať hranicu 1,450 €/liter. Ceny pohonných hmôt už prekračujú predkrízové úrovne. Skutočná cena benzínov a nafty je výrazne nižšia, ale vďaka poplatkom, ktoré smerujú do krajín, kde sa ropa vyťažila + poplatky ropným spoločnostiam spôsobujú, že ceny pohonných hmôt sú výrazne vyššie. A samozrejme, svoje si tiež zoberie štát, ktorý však znížením spotrebnej dane môže výrazne zlacnieť benzín. Spomínam si na dobrý článok, spred asi 4 rokov: Znížiť daň na benzín a naftu chce aj Mikloš Posilnenie koruny voči euru v posledných rokoch podľa podpredsedu opozičnej SDKÚ Ivana Mikloša umožnilo, aby sa znížila spotrebná daň z pohonných látok. Pre príslušnú novelu, ktorú chce predložiť na najbližšej schôdzi parlamentu, bývalý minister financií oprášil starý poslanecký návrh súčasného premiéra Roberta Fica. Ten v minulosti ako opozičný politik viackrát požadoval nižšiu daň na benzín a naftu. Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/3872094/znizit-dan-na-benzin-a-naftu-chce-aj-miklos.html#ixzz1nCds9bbSFico a po ňom Mikloš chceli kedysi velice zlacňovať benzín a naftu, je mi zvláštne že ani jedného z nich to teraz tak krátko pred voľbami nenapadlo.
xenocide Zverejnené 23. Február, 2012 Zverejnené 23. Február, 2012 Fico a po ňom Mikloš chceli kedysi velice zlacňovať benzín a naftu, je mi zvláštne že ani jedného z nich to teraz tak krátko pred voľbami nenapadlo. Obavam sa, ze tych "zopar" stoviek milionov eur zo spotrebnej dane je dostatocny dovod, aby s danou ani nepohli. To este mozeme byt radi, ze ju nezvysuju.
Nokia Zverejnené 23. Február, 2012 Zverejnené 23. Február, 2012 vysoke ceny benzinov maju jednu vyhodu...menej aut na cestach :)
xenocide Zverejnené 23. Február, 2012 Zverejnené 23. Február, 2012 vysoke ceny benzinov maju jednu vyhodu...menej aut na cestach Hm, tak TOTO som este nezaregistroval....
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz