Skočiť na obsah

Ceny benzínu a nafty

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Pôvodne som rozmýšľal nad dvomi témami, kam by som to pichol, ale pre túto komoditu bude asi vhodnejšia vlastná téma.

Už dlhšie sledujem v spravodajstve správy o tom že ceny benzínov a nafty každý týždeň idú hore o 30-40 halierov a zakaždým si rovnako zanadávam.

Mňa už začínajú rozčulovať ceny nafty, keď tankujem, haliere si nevšímam ale robí to cez 44 korún za liter. Keď natankujem za 300 Sk tak sa 3x odveziem do lochu a domov a môžem ísť tankovať znovu. Palivo je skutočne značne predražené a štve ma Fico, ktorý pred voľbami SĽÚBIL, že benzín a nafta budú lacnejšie, ale akosi sa nemá k činu.

Bohužiaľ zníženie cien tak skoro už asi nenastane pretože pokým barel ropy bude za 140 dolárov (a v budúcnosti pôjde len hore) tak sa s lacnou naftou môžeme rozlúčiť. Prognózy hovoria že na budúci rok bude barel za 200 dolárov. Samozrejme cenu za barel ovplyvňuje aj oslabujúci dolár, to treba tiež brať do úvahy.

Dnes som čítal článok o nejakých slovenských turistoch vo Venezuele, potrebovali natankovať do džípu naftu, za liter zaplatili v prepočte 50 (slovom päťdesiat) halierov. Venezuela je členom OPECu tak aspoň vidieť ako táto zločinecká organizácia reguluje ceny, ale treba spomenúť aj to, že Venezuela buduje pod dohľadom Huga socializmus takže ich ropa je preto taká lacná. V SAE myslím že tankujú v prepočte 3 Sk za liter.

Ako znášate ceny benzínov a nafty a akú cenu v budúcnosti ste ochotní akceptovať?

• Odpovedí 37
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Nokia

12

• Cat Eye

10

• Sniper

8

• bobsapp

4

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené obrázky

Zverejnené

ja tankujem raz za 2-3 tyzdne plnu nadrz ktora ma vyjde cca 2200 korun

to ci dam za nu 1800 alebo 2200 ma uprimne nejak netrapi...

fico slubil a ti co si ho zvolili si aj tak nevsimli ze nic pre to nespravil, znizit spotrebnu dat by bolo mozne, ale vsak naco ked nam to dobre zaraba

inac k tej venezuele sa mi to nezda, 50 halierov za liter je strasne malo

byvali sef robi v kuvajte a hovoril mi ze natankovanie velkej nadrze do dzipa (75-80litrov) ho vyjde okolo 700-800 korun, uz si nepamatam presne cislo...v tychto krajinach je benzin strasne lacny, ale 50 halierov mi pride az moc, to by sa oplatilo si ho sukromne nechat z venezuely dovazat :lol:

Zverejnené

stúpajúce ceny znášam veľmi ťažko, z môjho úbohého študentského rozpočtu nie je vôbec jednoduché financovať poriadne drahý benzín, v praxi to vyzerá asi tak, že si musím všetky vybavovačky dobre zorganizovať a obehať v logickom poradí, alebo vykašľať sa na pohodlie a rýchlosť a skôr porozmýšľať nad MHD... ak cena ešte o niečo stúpne budem nútená používať auto len veľmi zriedka a presedlať na električku :lol:

Zverejnené

ja tankujem raz za 2-3 tyzdne plnu nadrz ktora ma vyjde cca 2200 korun

A neoplatí sa viac tankovať polovicu nádrže? Vláčiť všade so sebou plnú nádrž sa mi nezdá moc rentabilné.

inac k tej venezuele sa mi to nezda, 50 halierov za liter je strasne malo

Vidíš a preto tam bol Fico aby sa od Huga niečo priučil k tomu ako sa buduje socializmus :lol: Ja som to čítal v jednom časopise, takže sa spolieham na to čo tam bolo napísané.

Natankovali 15 litrov (asi) nafty za 1 bolívar, 1 bolívar je zhruba 50 USD centov.

Zverejnené

ja som si zvykol nejak tankovat plnu, ten rozdiel v spotrebe s plnou ci poloplnou je zanedbatelny a hlavne mam usetreny cas behania na pumpu

a kedze tankujem na shellke shell v-power tak si pekne zbieram body (vzdy v nedelu, takze mam dvojnasobok bodov) a za tych par korun potom pekne ceny zbieram :lol:

ked treba jazdim viac, casto sa mi ale nechce nikam ist a jazdim akurat do prace a spat a v peknom pocasi idem radsej bicyklom :)

Zverejnené

Ako znášam ceny benzínu? V pohode. Už dávno sa nerozčuľujem nad vecami a javmi, ktoré nemôžem ovplyvniť.

Jednoducho cvakám a nezamýšľam sa nad tým. Nakoľko denne dochádzam za prácou tam a späť 70 km, mesačne takujem 2-3 krát (spolu asi 100 l benzínu v priemere). Tankujem vždy plnú nádrž, pištol najskôr držím chvíľu v ruke, aby sa vytlačil vzduch a na koniec nikdy nedorovnávam. Vypne - vypne, stačí. Mám pocit, že sa takto viac ušetrí...

Nemienim sa nijako obmedzovať ani dochádzať autobusom, vlakom - vlastný voľný čas a pohodlie je pre mňa dosť vysoká hodnota. Treba sa viacej snažiť a viacej zarábať.

BTW

Nadávať na Fica za všetko je asi IN, ale my, rozhľadení, vieme, že v čase parlamentných volieb a kreovania vlády (jún-júl 2006) stál benzín 95N okolo 41-42 Sk ( viď http://www.natankuj.sk/?go=vyhladavanie&am...emerne_ceny_tab ) a nežerieme všetko Miklošovi, ktorý sa postaral o takmer rekordnú výšku spotrebnej dane na uhľovodíkové palivá a mazivá v rámci Európy.

Zverejnené

A neoplatí sa viac tankovať polovicu nádrže? Vláčiť všade so sebou plnú nádrž sa mi nezdá moc rentabilné.

To je naozaj zanedbatelná položka tie litre naviac.

Ja tak isto tankujem plnú nádrž, nechce sa mi behať 3-4 krát do týždna na benzínku.

Čo sa týka tej ceny. Ja iba tankujem, chvalabohu neplatím :lol:

Zverejnené

To je naozaj zanedbatelná položka tie litre naviac.

No tak to by si sa divil, a keď to začneš platiť zo svojho príď sa podeliť o svoje dojmy.

Nadávať na Fica za všetko je asi IN, ale my, rozhľadení, vieme, že v čase parlamentných volieb a kreovania vlády (jún-júl 2006) stál benzín 95N okolo 41-42 Sk

Haaaaaaaa, ficovolič sa ozval :lol:

Ja len to, že keď bol v opozícii, bohorovne sa udieral do pŕs že ceny benzínov treba znížiť a teraz tára dookola že to nie je možné :) To je len jeden z jeho prehmatov.

Zverejnené

No tak to by si sa divil

prosím, ja sa chcem diviť. daj link na niejakú štatistiku

po odpočítaní toho čo by som zbytočne najazdil kvôli jazde na benzínku, zbytočnom opätovnom štartovaní po dotankovaní a cene času ktorý na nej stráviš (posledné dve dotankovania na shellke ma tak vytočili. raz som čakal na stojan tak 10 minút a druhý krát mi do tváre pokladníčka povedala že mám ísť do druhého plného radu lebo ona musí ísť vyložiť fidorky)je to skutočne zanedbateľné.

aj keď ako tak čítam, ty budeš z tých čo radšej ani nesvietia cez deň aby nespálili viac koruniek.

Zverejnené

No tak to by si sa divil, a keď to začneš platiť zo svojho príď sa podeliť o svoje dojmy.

inac to by aj mna zaujimalo, kedze si to platim zo svojho tak mi prezrad pls tvoje informacie :lol:

Zverejnené

Haaaaaaaa, ficovolič sa ozval :lol:

Ja len to, že keď bol v opozícii, bohorovne sa udieral do pŕs že ceny benzínov treba znížiť a teraz tára dookola že to nie je možné :) To je len jeden z jeho prehmatov.

Dnes som tankoval za 39,90 Sk/l (95 N) je to stále menej ako 41-42 v čase volieb... Je zlé, keď niekto žerie populistické drísty politikov a ešte za ne platí z vlastnej peňaženky. Chcelo by to trochu nadhľad nad vecou. :)

Polemizoval som o cenách v dvoch volebných obdobiach. Zjavne si nepochopil a zjavne si prezentoval názor straníckej alebo zväzáckej úderky ;)

Zverejnené

CatEye prave pozeram www.natankuj.sk a co nevidim

natural 95 na shell v bratislave stoji od 41.30 po 42.10

takze ak chces porovnavat benzin z hypernovy ci pump ako jurki a spol, tak to pls oznam vopred...

porovnavat benzin z poriadnych znaciek a z tych co miesaju benzin s vodou a inym bordelom nieje moc koser :lol:

nebudem polemizovat za koho ako stal benzin, chcem len spomenut ako sa fico bil do prs ze znizi spotrebnu dan na pohonne hmoty a ked tu moznost ma, tak nic nespravil :)

http://www.strana-smer.sk/index.php?id=akt..._cien_pohonnych

tu mas link co nas pan premier sluboval pred volbami a nejak na to rychlo zabudol :)

Zverejnené

Je to dnešné ESSO (Agip) pri výjazde na diaľnicu v PN.

Reči politikov (najmä predvolebné) ma nezaujímajú... Ani volebné guláše, ani sľuby dvojnásobných platov. Nikto ti toľko nedá, čo ja sľúbim... Je mi ľúto tých, čo veria alebo prikladajú neprimeranú váhu predvolebným sľubom... Ani populistické drísty z opozičných lavíc ma nezaujímajú. Nikdy a od nikoho.

Zverejnené

neprikladam, len konstatujem ze ficko slubi, ficko slubi ficko hovno splni :lol: a za to je voleny

hmm, ako pozeram tak v ba stoji na esso pumpe n95 od 40.80 do 41.30 :) predsa len mate ten benzin lacnejsi ako my v ba :)

Zverejnené

Prídi natankovať... :lol: Možno je to tým, že v okruhu 100-200 metrov sú tam tri pumpy (Fuel, Tesco, ESSO Agip) a do 500 m ešte Slovnaft a Shell...

post-840-1215074757_thumb.jpg

Zverejnené

no u nas je najlacnejsi benzin na panonskej kedze su tu v blizkosti omv, shell, jurki, jet, slovnaft...benzin tu stoji aj o korunu, korunu a 50halierov oproti cenam inde v meste

ale kvoli par halierom do piestan nepojdem :lol: kym nestoji benzin 60 korun liter tak to prezijem :)

Zverejnené

Môžeš zobrať kočku a spojiť to s pekným výletom do slušného, pekného mesta. :lol:

Na túto pumpu chodím stále... Idem do práce, mám ju pekne hneď na "pravačku" a pekne bez problémov vybieham a hneď som na diaľnici. Zdržanie minimálne.

Zverejnené

ja zijem v peknom meste :lol: takze vylety si robim uz len do krajsich miest :)

Zverejnené

dalsi z komplexov malomestiactva :lol: zaradim ta asi do klubu :)

bratislava nemoze byt pekna uz len z principu lebo to je bratislava....

Zverejnené

dalsi z komplexov malomestiactva :lol: zaradim ta asi do klubu :)

To beriem... :)

Zverejnené

ja k tomu len toto lebo uz som v nokiovom klube antiblava.

cena LPGdnes 16.90 a to je radost sa vozit.

Zverejnené

prosím, ja sa chcem diviť. daj link na niejakú štatistiku

po odpočítaní toho čo by som zbytočne najazdil kvôli jazde na benzínku, zbytočnom opätovnom štartovaní po dotankovaní a cene času ktorý na nej stráviš ...

aj keď ako tak čítam, ty budeš z tých čo radšej ani nesvietia cez deň aby nespálili viac koruniek.

Daj mi link, daj mi link, o inom nevieš písať? Keby si na základnej škole dával pozor tak by si vedel že čím je vozidlo ľahšie tým sa palivo efektívnejšie spotrebúva, tým že vláčiš plnú nádrž máš zbytočnú záťaž a tým aj väčšiu spotrebu. Ale ak to kompenzuješ tým že nemusíš zachádzať na pumpu (neviem ako to máte v Piešťanoch riešené, tu v Trenčíne kam sa pohnem tam je pumpa) tak si jazdi ako chceš. Čo sa týka svietenia, aj v tomto prípade by si sa divil.
Zverejnené

axel plna nadrz je u mna 55litrov = cca 55kg navyse

skus mesiac vozit navyse nejaku 55 kilovu pipku a uvidis o kolko ti realne stupne spotreba...

spotreba mozno realne stupne tak, ze na plnu nadrz najazdim o 5km menej

minule som pozeral vypocty, kolko usetris pri svieteni a pocitalo sa to na haliere...

Zverejnené

Je to tak, ako vraví Nokia. A ak budeš tankovať malé objemy, tak koľkokrát tankuješ, toľkokrát na začiatku do nádrže púšťaš benzínovo-vzduchovú zmes. Akosi sa mi potvrdilo, že auto má menšiu "spotrebu" ak tankujem vždy plnú nádrž a nie po 500 korunách.

Svietenie versus spotreba? To je pekná blbosť. Aj keby (čisto teoreticky a hypoteticky) to bolo 0,5 litra/100 km, tak sa to z hľadiska bezpečnosti vyplatí... Ale ono sú to nanajvýš haliere.

A na svietenie by si mali zvyknúť aj tí, čo nesietia vôbec. Od októbra je to celoročne povinné http://spravy.pravda.sk/pokuty-vodicom-stu...7_sk_domace_P04

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov