Skočiť na obsah

Rok 2012 - koniec civilizácie?


Sniper

Odporúčané príspevky

Pri browsovaní internetom som narazil na informáciu že niekedy okolo roku 2012 by malo dôjsť ku kolapsu internetu. Neviem presne čo za tým má byť, podľa istých výpočtov už v roku 2010 by mal internet prestal "fungovať" pretože 13 tzv. "root" serverov nebude stačiť kapacitne. K úplnému kolapsu by malo prísť v roku 2012. Spomínal sa aj problém súčasných IP adries, ktoré v priebehu 3-4 rokov už nebudú stačiť, ale architektúra IPv6 sa už zavádza do praxe (inak tie IP adresy vyzerajú dosť divne), takže tento problém by mal byť vyriešený.

 

Kedysi v súčasnom Mexiku prekvitala jedna výnimočná civilizácia, ktorá na vtedajšiu dobu dosahovala vysokú technologickú úroveň. Táto civilizácia záhadne zmizla niekoľko storočí pred príchodom Španielov do Mexika v 16. storočí. Išlo o civilizáciu Mayov. Samozrejme samotní Mayovia nezmizli úplne, Španieli sa s nimi stretli a keby ich zvitky nepovažovali za dielo samotného diabla tak by sme o tejto výnimočnej civilizácii vedeli ďaleko viac. Ale vieme, že Mayovia mali aj vlastný kalendár, neobyčajne presný, ktorý končil dňom 21. 12. 2012.

 

Rozporuplný prorok Nostradamus, ktorý sa preslávil niekoľkými proroctvami, ktoré sa skutočne vyplnili má tiež niečo s rokom 2012. Treba povedať aj to, že v niektorých predpovediach sa dosť sekol, ale... je dosť pravdepodobné, že ľudia nepochopili, ale zle si vyložili jeho verše. Podstatné je, že Nostradamus predpovedá na rok 2012 nejakú veľkú zmenu, ktorá výrazne ovplyvní tento svet. Dosť často sa spomína mýtická planéta Nibiru, ktorá si to križuje Slnečnou sústavou a práve v roku 2012 by sa mala natoľko priblížiť k Zemi, že sa môže s ňou zraziť alebo vyvolať také kataklyzmi, ktoré zničia našu civilizáciu.

 

Samozrejme treba počítať s tým, že ide iba o mýty. Traduje sa aj mýtus, že skutočný zánik našej civilizácie by mal nastať v roku 2029, keď asteroid Apophis narazí do Zeme a spustí reťazovú reakciu, ktorá vyústi do 3. svetovej vojny, poslednej na tejto planéte.

 

Či koncom roku 2012 skutočne dôjde k zániku našej civilizácie môžeme len hádať. Pravda je taká, že na živenie tohto mýtu nezostáva veľa času, takže za 3,5 roka sa dozvieme či tieto predpovede a úkazy sa skutočne zakladajú na pravde a nešlo len o "planý poplach".

 

Máte nejaké informácie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No s tym internetom je to zubate uz od zaciatku. Internet... TCP/IP je decentralizovana architektura (bol navrhnuty s tymto zamerom), nepozna root servre. Jedine co ti moze prestat stihat su linky, ale tie si mozes natahat nove a nasledne ich zapojit to existujucej architektury. A automaticky load-balancing liniek, ktore maju rovnaky start<->ciel je uz davno zvladnuta zalezitost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kua, prečo som mal pocit, že od Darkmana si to budem musieť 2x prečítať aby som aspoň trochu tomu porozumel? :lol:

 

No však práve že tá terajšia architektúra nebude za tie 2-3 roky stíhať. Ale internet som spomenul len tak bokom. Tam išlo najmä o ten rok a tú náhodnú zhodu. Na druhej strane môcť povedať že súvis to môže mať. V dnešnej dobe je už značná časť sveta naviazaná na internetové služby, veľa firiem funguje po sieti a bez internetu sa nezaobídu. Prípadný kolaps internetu by vyradilo zo služby nespočetné množstvo služieb, aj keď si myslím že tie najdôležitejšie sú -nejako- chránené pred týmito prípadmi.

 

Internet... TCP/IP je decentralizovana architektura (bol navrhnuty s tymto zamerom), nepozna root servre

Čo myslíš tým, že nepozná root servre? Doteraz som bol v tom, že celý internet je "poháňaný" 13 servermi, ktoré tvoria akési jadro internetu.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s podobnou predpoveďou som sa stretol i ja, dokonca som o tom pozeral reportáž. v rozhovore sa tam vyjadrili viacerí odborníci, predpokladali v blízkej budúcnosti príchod tzv. "informačného temna".

 

išlo o to, že postupne sa všetky možné informácie digitalizujú a skladujú vo forme, ktorá nie je príliš trvanlivá. odborníci predpovedali, že v určitom období bude príliš veľa informácií uložených na zariadeniach, ktorým takmer súčasne skončí životnosť a vtedy nebudeme mať možnosť preniesť uskladnené údaje inam, nebude dosť času ani kapacity.

veľa z nich sa podľa tej teórie navždy stratí a to zaviní veľké kolapsy rôznych inštitúcií po celom svete.

 

myslím, že ak sa takéto teórie objavujú, je to dobre. ľudia si uvedomujú čo sa môže odohrať a stále je dosť času na to, aby tomu predišli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niečo ako polepšime sa, aspoň na poslednú chvíľu ?

o tomto roku 2012 som už čítala, dosť dávno, tiež tam bolo pozbieraných zopár predpovedí ... ale bolo tam aj riešenie ... mal prísť človek, vodca, niekto, kto by mal odvrátiť zlo, raj je aj to v Nostradamových predpovediach ... niekto v mladšom strednom veku, čiže niekto, kto je už narodený, je na svete, je tu ...

podivné ...hm ?

 

na druhej strane som kdesi čítala, že Nostradamove predpovede končia kedysi v roku tritisíc aj niečo ... potom 2300 aj niečo ...

 

na Nibiru si treba pozvať Zecharia Sitchina ... on je na to odborník ... Nibiru veľmi zasvätene spája so Sumerom a jeho bohmi ...

 

prečo 2012 ?

stále robíme aj na papieri ... keď stemnie svet, znovu sa zväčší ...

 

koniec sveta bol ohlásený už mnohokrát ... v roku 1000 to nabralo nepredstaviteľné rozmery, ľudia rozdávali majetok a činili pokánie a čakali ... na niečo, čo neprišlo ... cirkev to takmer neprežila, ale otriasla sa z toho, a prežila ďalších 1000 rokov ...

 

2012 ? asi nám zostáva len čakať ... to bude za chvíľu : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No však práve že tá terajšia architektúra nebude za tie 2-3 roky stíhať.

Si nemyslis ze ta architektura po ktorej momentalne cumis videa na youtube, stahujes &#33;&#33;warez&#33;&#33;y a pozeras streamovanu telku je ta ista architektura ktora tu bola pred desiatimi rokmi. :lol:

O casoch kedy net stihal len nejake e-maily a plain text komunikaciu ani nehovorim :)

Aj architektura internetu sa furt rozvija :)

 

Prípadný kolaps internetu by vyradilo zo služby nespočetné množstvo služieb, aj keď si myslím že tie najdôležitejšie sú -nejako- chránené pred týmito prípadmi.

Rovnaky dopad by mohlo mat vyradenie telefonickeho spojenia, kolaps cestnej siete.....

 

Čo myslím tým, že nepozná root servre? Doteraz som bol v tom, že celý internet je "poháňaný" 13 servermi, ktoré tvoria akési jadro internetu.

Internet nie je pohanany nicim. Je decentralizovany. Nejaky centralizovany protokol by dnesnu monstrozitu internetu neuniesol ;)

Naposledy si to mohol pocitit ked sa nedavno pretrhol podmorsky kabel niekde v indonezii. Zvysok internetu si bez problemov fungoval dalej.

Najslabsie miesta su tie, kde sa koncentruje transkontinentalna komunikacia, ale to je zas len o architekture, ktora je rozsiritelna.

 

Ja len ked si tak namatkovo presmatram v hlave, tak sa mi vybavi asi 5-6 koncov sveta, ktore som stihol prezit ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj tak je zaujímavé, že ľudia sa potrebujú strašiť koncami sveta

včera som našla tú knihu, kde sa to spomína, v podstate to isté, ako písal Axel, len plus ten spasiteľ, niekto, kto zachráni svet ... niečo na spôsob Brucea Willisa alebo tak ...

nie tak dávno v očakávaní konca sveta a prenesenia na vesmírne lode páchali hromadné samovraždy... deti slnka ? už ani neviem, ako sa tá sekta volala ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

O tom Apophise už spomínali aj na Discovery.

 

2012 je nejako skoro. V internete sú aj rovnaké adresy a internet funguje (videokonferencie, hry po sieti). Tak potom budú nejaké 16-tkové adresy - že za 9 bude ABCDEF, nejaký zložitejší protokol, to nebude problém. Dakedy boli len do 127 - trieda A či aká.

 

Koniec sveta bude asi vtedy keď sa minie ropa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak potom budú nejaké 16-tkové adresy - že za 9 bude ABCDEF, nejaký zložitejší protokol, to nebude problém. Dakedy boli len do 127 - trieda A či aká.

Bohuzial nie :lol: Od zaciatkov IPv4 (co su adresy ktore teraz pouzivame, a co su adresy ktore pouzivaju od zaciatkov TCP/IP), mame furt tie iste adresy. t.j 8bit.8bit.8bit.8bit

 

Triedy predstavuju len rozdelenenie tohoto priestoru, a automaticke rozdelenie IP na adresu siete a adresu stroja v classfull routrovani (nechcem ist moc do detailov, kedze je to asi trosku mimo temy). Pociatky nedostatku adries treba hladat v rozhadzovani IPv4 adries, ktore vzniklo v pociatku.

 

Strasne vela rozsahov je rezervovanych.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lenže stále je to len po 256 (čo je-bude asi málo), či už aj to vyriešili ? Adresa stroja sú len posledné 3 čísla, však ? (už si nepamätám ako to bolo) a ostatok sú adresy siete, nie ? Takže veľa sietí a málo prac. staníc.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lenže stále je to len po 256 (čo je-bude asi málo), či už aj to vyriešili ? Adresa stroja sú len posledné 3 čísla, však ? (už si nepamätám ako to bolo) a ostatok sú adresy siete, nie ? Takže veľa sietí a málo prac. staníc.

No, ked uz zacinas :lol:

 

Existuju 2 pristupy 

 

1- Classfull (uz mrtve), kde sa to rozdeluje podla toho v akej triede je adresa

 

Class A - 1.0.0.0 - 126.255.255.255 - adresa stroja je poslednych 9 cisiel

 

(celych 127.0.0.0 - 127.255.255.255 je rezerovovanych pre localhost... dalsi priklad plytvania :))

Class B - 128.0.0.0 - 191.255.255.255 - adresa stroja je poslednych 6 cisiel

Class C - 192.0.1.0 - 223.255.255.255 - adresa stroja su posledne 3 cisla

Class D* - 224.0.0.0 - 239.255.255.255 - rezervovane pre multicast

Class E* - 240.0.0.0 - 255.255.255.255 - rezervovane

 

2 - Classless, dnes standard. Na rozdelenie adresy na sietovu a hostovu cast sa pouziva maska. Bezne sa to oznacuje ako A.B.C.D /F

kde F je maska, a hovori o tom, kolko bitov z celej adresy patri sieti.

 

Nedostatok adries ma vyriesit IPv6

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kamos mi ukazal clanok, kde je napisane, ze jedna predpoved Nostradama hovori o dvoch skutocne celosvetovych vojnach v rokoch 2011 az 2015, v ktorych bude vyhubenych 30% celkovej ludskej populacie. budu sa pouzivat chemicke zbrane a jedina moznost ako prezit bude v horach a podzemnych krytoch. na viac veci si teraz nespomeniem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Koniec sveta bude asi vtedy keď sa minie ropa.

ale nie ... civilizácie vyrastali aj bez ropy, alternatívnych zdrojov je už niekoľko, bude to zrejme trochu iný život, a možno si len Gaia trochu od nás oddýchne, možno jej len prestaneme farbiť na šedo krásne modré nebo

možno rýchlostné preteky budú menej rýchle, a žrúti ropy pôjdu na vodík či vodku či čo ...

ropa bola urýchľovač, ale dvojsečný ...

 

 

 

sisel,

 

keď má nastať koniec civilizácie v roku 2012, kto bude bojovať ešte v roku 2015 ?

možno tých tridsať percent zoberie kyjaky a dorazí sa navzájom ... a možno k tomu smerujeme nadobro

 

neveľmi verím síce, že sme jedinou civilizáciou v tom čiernom a dúhovom nekonečne, ale rozhodne sme asi jedinou, ktorá je schopná zahubiť ten modrý a zelený klenot pod vlastným zadkom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tam je pes zakopany. podla jedneho proroctva Nostradamus predpoveda koniec sveta, podla ineho o nasledujuce 3 roky budu zurit dve svetove vojny.

prave som si spomenul, ze Velka Britania bude potrestana, zrejme bude ona agresorom

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Paradigmou 2012 sa už dosť dlho zaoberá Jaroslav Chvátal, nižšie uvádzam jeden z článkov uvedených na webovej stránke časopisu Matrix 2001, je to celkom zaujímavé čítanie. Článkov okolo Mayov je tam oveľa viac. Tu je ten link:

 

Mayský kalendár

 

Podľa mňa však vôbec nejde o koniec sveta. Ak už uvažujeme o nejakom konci, môže to znamenať koniec tohto veku a v roku 2012 nastane očistenie Gaie. Jehovisti majú koniec sveta každý rok - a zatiaľ nič. :lol:

 

ale nie ... civilizácie vyrastali aj bez ropy, alternatívnych zdrojov je už niekoľko, bude to zrejme trochu iný život, a možno si len Gaia trochu od nás oddýchne, možno jej len prestaneme farbiť na šedo krásne modré nebo možno rýchlostné preteky budú menej rýchle, a žrúti ropy pôjdu na vodík či vodku či čo ... ropa bola urýchľovač, ale dvojsečný ...

No, ja tu vidím taký pomenší problém... A to je počet ľudí obývajúcich túto planétu a miera závislosti človeka na energii, konkrétne na rope. Na vodík určite nepôjdu, neviem si predstaviť, že by ho skladovali vo veľkom množstve... Trpáci neustále spomínajú uhlie ako alternatívny zdroj, to však tiež nie je bohvieaký stabilný zdroj energie, a už vôbec nebude schopný plnohodnotne nahradiť ropu.

 

Rozporuplný prorok Nostradamus, ktorý sa preslávil niekoľkými proroctvami, ktoré sa skutočne vyplnili má tiež niečo s rokom 2012. Treba povedať aj to, že v niektorých predpovediach sa dosť sekol, ale...

Veď práve, že sa sekol a Nostradamus sa vraj seká veľmi často. Podľa najnovších historických zdrojov to bol platený šarlatán - môže byť, ale nemusí. Podľa mňa ide o to, aby sme zbytočne nepodliehali proroctvám a žili tak, aby sme z nášho konania nemali výčitky svedomia. Alebo, aspoň nie také veľké. :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja si myslím o tom že je to aj z časti pravda ... niečo sa stane možno nie ale keď to Nostradamus predpokladal tak je to možne ... no ja sa skôr bojím roku 2029

 

http://www.celestiamotherlode.net/catalog/...zo_Barcella.jpg

 

obrazok toho asteroida a takejto vzialenosti preletí

 

http://www.aerospaceweb.org/question/astro...pophis-2029.jpg

 

ked to hovoria ty vedci tak to je už viacej pravdepodobne ako nostradamus v minulosti.... ja ho ani nechapem ako vtedy vedel čo sa stane ... fakt to bol šarlatan a veštec jak ma byt ale dost z toho sa sekol. čí to pride alebo nie to sa dozvieme ...

 

tu mate video o tom roku toto je druha čast ... hned vedla by ste mali bat prvu

 

http://youtube.com/watch?v=gZUzFYwZlXA&feature=related

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Netto ja by som len chcel podotknúť, že taká vzdialenosť ktorou preletí podľa tých výpočtou okolo zeme je dosť zdrvujúco blízka a mohlo by ísť o dostatočne veľké narušenie dráhy zeme ale ked zoberieme veľkosť asteroidi 1.4 km tak niečo také zrejme nehrozí. Samozrejme klimatické zmeny to môže vyvolať. Skôr sa obávam o mesiac ten je menší a jeho obežnú dráhu by to mohlo pozmeniť dosť reálnejšie ako našej zemi. Nuž nakoniec každým rokom co je ten objekt bližšie sú výpočty presnejšie a nakoniec ani nemusí preletiet ako tam písali a dokonca mu pocas cesty môžu pozmeniť smer iné objekty vo vesmíre a tak je šanca teraz takpovediac jedna ku milión že nás to trafí... :lol: uvid´me o 21 rokov

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj keby, možno dovtedy vynájdu nejakú technológiu ktorou by mohli ten asteroid vypáliť.

 

Nedávno som čítala že chcú spustiť nejaký hadrónový LHC urýchľovač ktorý by mohol vygenerovať čiernu dieu. To by bol ozaj ukážkový koniec sveta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ale snaď to nespustia veď čo by nam tu potom ostalo. By sme isli jak smeti do vysávača. Ale najskôr to je len zase nejaký blud na internete ale možno nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

najskôr to je len zase nejaký blud na internete ale možno nie.

toto je na dnešnom svete najkrajšie ... asi to nie je ptravda, ale možno je

snáď nikto nie je taký trafený, že si pod vlastným zadkom odpáli planétu, ale možno je

možno vedia, čo činia, keď sa chystajú hadrónovým lúčom vytvoriť čiernu dieru, možno ani nie

zhlboka sa nadýchnime a možno to bude poslednýkrát, a možno ani nie : )

 

pripomína mi to opakovanie histórie spred nejakých päťdesiat rokov, keď sa chystali odskúšať vodíkovú bombu, a napriek varovaniam mnohých vedcov, že to môže spôsobiť reťazovú reakciu a zapáliť všetok vodík v atmosfére, ju iní vedci na nátlak vojenských kruhov odskúšali a v pohode riskovali, že sa vznietime a nebudeme ... žiadny problém : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to zjavný nepomer medzi možnosťami človeka a jeho egoismu, nízkej empatie v prospech všetkých. Snahou o absolútnu moc a snahou o podriadenie si všetkých ostatných. Ľudstvo ako celok ešte nedospelo do stavu, kedy by vedelo využívať možnosti vedy a techniky v prospech všetkých. Podaktorí vedci si to síce v histórii aj uvedomili, ale tie objavy už boli - a boli zneužité proti človeku. Atómové, chemické, bakteriologické a iné zbrane. Preto je dôležitá demokracia a obmedzenie moci získanej machináciami v ekonomickej a politickej oblasti. Zanedbatelné percento ľudí ovláda zvyšok sveta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Presne tak alfi máš pravdu, lebo ľudia ešte neprišli nato ako čo najefektívňejšie využívať to čo tu máme a nerobiť taký bordel o ktorom tiež len priveľa kecajú a nič s tým nerobia.

 

Game bolo už iste veľa takýchto vecí čo mohli spôsobiť koniec civilizácie, ale stále sme tu a tieto poplašné správy už akosi neberiem vážne lebo čo sa odohráva v médiách, novinách a na internete je zväčša len milá sranda. To ako keby som začal na nejakej svojej web stránke uverejňovať nejaký príbeh falošný, a za pár mesiacov by stránka nabrala spád návštevnosť, znelo by to vierohodne a nakoniec zistime, že v roku 2064 zomrieme na nedostatok kyslíku :lol:

 

Veľmi dobre sa vie, že nezomrieme na nedostatok potravy alebo pitnej vody lebo sú už teraz zdroje energie (zamlčané, utajované) ktoré by dokázali čistit vodu alebo umelo dopestovať rastliny v teple a umelom svetle.

 

My ľudia sa len hráme na slepú babu. Keď však bude niečo hroziť vtedy sa veci pohnú a vid´te sami majú prísť všakovaké pohromi nič sa však nedeje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Flash,

ten môj príspevok bol značne ironický ...

presne takto, ako si to napísal vo svojom príspevku

najskôr to je len zase nejaký blud na internete ale možno nie.

vyzerajú internetové stránky xy sekty, spoločenstva, jednotlivcov, anjelov svetla a kdekoho, sú ich mraky ... poďte s nami, lebo bude koniec sveta, keď sa k nám pridáš, koniec sveta nebude, alebo mu ujdeš, alebo zachrániš svet, alebo ťa zoberú na palubu dobrí mimozemšťania

stránky podľa naturelu, podľa inklinácie k mystike, či naopak k vede, či k hocičomu inému ... možno ten koniec sveta bude, možno nie

ironický rovnako ako tento :lol:

 

s tou vodíkovou bombou to nie je irónia ... to je fakt.

 

takto sa správame k svojej planéte, zdrojom a ľuďom

nemyslím že sa na tom veľa zmenilo. napriek odstupu času a pokročilejšej vede.

neustále zomierajú ľudia od hladu ... zjedia všetko, čo nezje ich, počet ľudí narastá každým dňom, planéta zostáva iba jedna.

kedy mienia tí kompetentní využívať tie tajné zdroje ? za pár rokov nás bude pri tomto tempe sedem miliárd ... a voda a potopy pomaly odnášajú úrodnú zem aj úrodu, ľadovce sa roztápajú, z večne zamrznutej pôdy na sibíri je blato, rastliny sa pomaly sťahujú do nových oblastí, zvieratám sa mení ich prirodzené prostredie ... pohromy sú tu ... hm ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov