Skočiť na obsah

Aké pripojenie vybrať?


Bijou

Odporúčané príspevky

Potrebovala by som trošku pomôcť, poradiť, nechať si odporučiť a podobne ohľadom výberu nového pripojenia. Za všetky odpovede vopred ďakujem.

 

Beriem do úvahy hlavne tieto fakty:

Bývam v širšom centre BA, nemáme pevnú linku, len UPC.

Predstavujem si cenu okolo 6 stovák / mesačne.

Rada by som využívala jedno a to isté pripojenie na 2-3 compoch v domácnosti ( 2 z toho notebooky)

V priebehu roka sa budeme sťahovať do domu s už existujúcimi rozvodmi UPC, takže by to chcelo niečo čo sa dá preniesť bez nejakého extra vysokého poplatku (počítam s viazanosťou na 24 mesiacov).

 

Pomoooc, prosím, neviem vybrať... :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 26
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Jovzin

    5

  • Klingonka

    5

  • Ryan Giggs

    4

  • Bijou

    3

Top prispievatelia v tejto téme

takže by to chcelo niečo čo sa dá preniesť bez nejakého extra vysokého poplatku

Neviem ako to rieši UPC, ale myslím že to by nemal byť problém, ide iba o zmenu adresy, nie služby.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Odporucam UPC - Chello

 

Mas but small za 450sk/mesiac co je 2048/256 kbit/s

Alebo medium za 650sk/mesiac co je 10240/1024 kbit/s

 

Pokial si das 24mesacnu viazanost tak mas instalaciu za 1sk

 

Co tyka stahovania, tak s chellom je to naozaj bezproblemove. Svoj modem mozes pichnut do hociakej zasuvky, nie je potrebna ziadna aktivacia.

Jedine co budes musiet poriesit je, aby ti fakturu posielali na inu adresu :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jj, nad chellom rozmýšľam tiež, akurát mi nie je jasné, či sa chello small alebo medium dá použiť aj pre viac počítačov, keďže na ich stránke uvádzajú, že sa to dá len s chellom professional alebo classic... a v inej sekcii zase, že s každým produktom... na maily mi neodpovedajú, budem to musieť riešiť telefonicky hneď ako mi dojde domov telefón (matka) :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nedavno menili politiku, ze je mozne zapojit aj viac pocitacov. Pred tym to bolo mozne len od professional. Aj ked neviem o nikom koho by postihli za to, ze si tam dal viac kompov ako mohol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

A čo mám robiť keď už mi končí zmluva, treba to nejako odhlásiť alebo rovno vrátiť modem ?

Spravidla končí iba zmluvná viazanosť, takže pokiaľ chceš ukončiť aj zmluvu o poskytovaní služby, je potebné to riešiť u providera. Modem sa v takom prípade podľa zmluvy nezvykne vracať, pokiaľ je kupovaný za dotovanú cenu s podmienkou viazanosti
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A čo mám robiť keď už mi končí zmluva, treba to nejako odhlásiť alebo rovno vrátiť modem ?

ty si písala tuším niekde, že máš t-mobile, ak sa nemýlim... treba normálne prísť tam a podpísať žiadosť o ukončenie poskytovania služieb a hlavne dávať bacha ku akému dňu - aby skutočne doba viazanosti uplynula, inak sa nevyhneš celkom mastnej pokute za nedodržanie zmluvných podmienok... (cez 10 litrov)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

Ahojte ludkovia.

 

Mam otazku. Kedze sme nedavno kupili domcek v okoli KE a planujeme si tam dat nejeke to pripojenie k netu. Avsak da sa tam dat max nejake wifina alebo mozno tie Orange alebo T-Mobile alebo O2 internety. A tak sa chcem opytat ma niekto skusenosti co byva na dedine s netom od orangeu alebo T-Mobilu ?

Hlavne v oblasti pingov, rychlosti a stability...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skús sa spýtať v ANTIK. Môj brat ho má v meste a ide mu to rýchlo-aj sťahovanie súborov. Výpadky málo kedy. Je to skoro v každej dedine pri KE. Orange a T-mobile nejde všade kvalitne a O2 je pomalé.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No vsak Antik mam tu u nas v KE na jazere. Super net fakt ho zboznujem a kedze som si na neho uz zvykol aj na tu jeho rychlost a ziadne padanie skoro a aj na FTP... Ale bolo by to super ak by sa tam dal dat Antik, avsak neviem skusim sa popytat ze ci tam maju pokrytie alebo daco. Lebo zatial tam mame wifi a je to fakt onicom no. Ako asi je to lepsie nez tie Orange a T-mobile net ta wifina ale aj tak vypadky celkom casto, ping skace hore dole ako na horskej drahe, a o tom ze obcas sa to sekne v polke nacitania stranky ani nehovorit radsej. Proste dost tam mam nervy pri tej wifine, kedze no som si uz zvykol na Antik tu v meste :lol:

 

Tak uvidime dik za info skusim zbehnut do Antiku sa popytat ci tam maju pokrytie :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Btw chcem sa opytar nejaku radu pre net na vidieku? Kedze sme nedavno kupili dom nedaleko KE a je tu iba nejak dedinska wifi ktora je fakt na hovno. Latency skace v jednom kuse chvilu mam 150 ping a niekedy mam aj 5000 ping. A platim si mesacne za 1mb pripojenie ale tak zatial som ho nevidel. A nkde v zmluve nepisali ze je to zdielane pripojenie ale vyzera to tak. Ze celu jednu dedinu napojili na jeden server a cize ked 4 ludia stahuju porno cez torenty tak mam ledva 256kb pripojenie. Lebo dost casto si davam testy na rychlost a ping a je to fakt hrozne. Najlepsie ide ten net skoro rano ked cela dedina spi alebo tak okolo 23:00 v noci. A obcas cez den ale to iba do 12:00 kym sa nevracaju ludia z roboty. A cez weekend to je hnus.

 

Premyslam som nad netom od Orange alebo t-com alebo O2. Ale neveim nemam skusenost s nimi. Nieco som pocul ze Orange robil aj projekt Orange pre vidiek ci dedinu ale existuje to este? Lebo na jeho stranke vidim iba internet na doma ziadne internet pre dedinu. Hlavne co chcem tak je stabilita netu a toho pingu. Rychlost stahovania mi je jedno kedze ak nieco idem stahovat tak naklusem do KE a na Antiku to stiahnem za 5 minut ale tu na dedine hlavne chcem aby to bolo ako tak stabilne a aby to malo max ping do 250ms. Rychlost mi je tu viac menej ukradnuta kedze ako som pisal tu by som urco viac ako 500mb subor nestahoval. Dik za rady.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mobilna siet v dedine (takze ziadne 3g) bude mat bezne pingy daleko cez 250ms, a rychlost tiez nebude bohvieaka. Bohuzial, dedina je dedina, tam zatial technicky vyspely internet moc necakaj. Jedine co ma napada, je skusit, ci v nej nema T-Com ADSL pokrytie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

NO tiez dufam ze to ADSL bude mat t-com tu v tej nasej dedine. TO je lepsie nez ta hovadska wifina. Ako nedavno som cital clanok ze Orange internet na doma neni zly, ale tak necham si poradit od Vas. Kedze o tu rychlost mi fakt ani nejde. Hlavne nech mi to nepada a nech fakt pingy nemam cez 1000ms lebo ma urve. TO je pre mna zaial priorita. Kedze ako som pisal ak budem chciet neico stiahnut tak naklusem do KE a tam mam do hodky toho nastahovane az az.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov