Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2009 (Švajčiarsko)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

...::: Quarterfinals :::...

Russia vs. Belarus - 4:3 (0:0, 3:3, 1:0)

Goals: 26. Proshkin, 37. Atyushov, 38. Frolov, 48. Kovalchuk - 23. Koltsov, 34. Antonenko, 40. Salei

Goalkeepers: Bryzgalov (3/16), Eremenko (0/6) - Mezin (4/32)

Shots: RUS vs. BLR - 32:22

Finland vs. United States - 2:3 (0:0, 2:3, 0:0)

Goals: 21. N.Kapanen, 38. Hyvonen - 31. Brown, 33. Oshie, 35. Suter

Goalkeepers: Rinne (3/35) - Esche (2/49)

Shots: FIN vs. USA - 49:35

Ďalší program MS 2009:

...::: SEMIFINALS - Semifinálové zápasy :::...

• Obrázok Russia vs. Obrázok United States
  • Obrázok Canada / Obrázok Latvia vs. Obrázok Sweden / Obrázok Czech Republic

V Berne odštartovala finálna fáza celých MS 2009!

Russia vs. Belarus - V prvom štvrťfinále sa stretli doteraz neporazení Rusi s výborne brániacimi sa Bielorusmi. Zápas to bol poriadne napínavý a nečakane sa Rusi vytrápili. 1.tretina bola bezgólová, no potom v 2.tretine sa s gólmi akoby vrece roztrhlo! Najprv v úvode 2.tretiny poslal Bielorusov do vedenia v presilovke Koltsov, no už o necelé 3 minúty bolo vyrovnané na 1:1 zásluhou Proshkina. Bielorusom sa v 2. polke zápasu podarilo znovu dostať do vedenia, keď na 2:1 dával Antonenko, avšak ani teraz bieloruské vedenie dlho nevydržalo - po necelých 3 minútach vyrovnal na 2:2 Atyushov, a 23 sekúnd na to sa Rusi dokonca dostali do vedenia zásluhou Frolova - 3:2. Do konca 2.tretiny však Bielorusi vyrovnali, keď Salei využil presilovku a po tejto divokej tretine svietil stav 3:3. V 3.tretine padol iba jediný gól - a bol to víťazný gól celého stretnutia. Úspešný bol v 48.minúte Kovalchuk a Rusi vybojovali tesné a vydreté víťazstvo 4:3! Strelecky aktívnejší boli dneska podľa očakávaní Rusi v pomere 32:22, a Bielorusi bránili čo sa dalo, ale dneska to bohužiaľ nevyšlo! Mezin nezažiaril tak ako obvykle a jeho 88% úspešnosť nebola nič extra! Na druhej strane Bryzgalov poriadne vyhorel (a to najmä v 2.tretine), jeho úspešnosť bola len 81% a na 3.tretinu Rusi nasadili do brány Eremenka, ktorý zlikvidoval všetkých 6 striel súpera a aj vďaka nemu sa Rusi tešili z postupu. Bielorusi teda končia na MS a obsadili 8.miesto. Rusi idú ďalej do bojov o medaile, a večer očakávali svojho semifináloveho súpera.

Finland vs. United States - Vo večernom štvrťfinále na seba narazili favorizovaní Fíni a proti ním súper zo zámoria - USA! V úvodnej tretine góly nepadali a do šatní sa išlo za stavu 0:0. V 2.tretine sa to však poriadne rozbehlo. Hneď v 1.minúte 2.tretiny využil presilovku Fínska Niko Kapanen a Fíni boli vo vedení 1:0. Americká odpoveď prišla až po polke zápasu, keď rovnako v presilovke vyrovnal Dustin Brown a bolo 1:1! Odpoveď Američanov však nebola len 1-gólová, ale necelé 2 minúty po Brownovi bol úspešný aj Bluesman T.J. Oshie, a za ďalšie 2 minúty USA zvýšili už na 3:1, keď bol úspešný Ryan Suter. Tomu sa vraví katastrofálna 4-minútovka pre Fínsko a zároveň dokonalý obrat pre USA. Fíni do konca tretiny ešte znížili a z gólu sa tešil Hannes Hyvonen. Po 2 tretinách bol stav 3:2 v prospech USA! V 3.tretine žiadny gól nepadol a Američania tak prekvapivo zdolali Fínov tesne 3:2! Strelecká aktivita jednoznačne na strane Suomi a Američanov rozstrieľali 49:35, škoda len že v gólovej koncovke ťahali za kratší koniec, resp. Robert Esche skvelo vychytal Fínov s 96% úspešnosťou, Pekka Rinne dneska odchytal síce solídne s 91% úspešnosťou, ale aj tak to nepomohlo a jeho team prekvapujúco končí už v štvrťfinále. Fíni iste mysleli na medailu a nadviazali by tak na prekrásne 3 roky, keď vždy brali cenný kov (1x striebro, 2x bronz), na týchto MS však odídu už iste bez medaile. Američania si zmerajú sily v semifinále proti Rusom, a snáď im oplatia prehru z osemfinálovej skupiny, kde USA prehrali 1:4. Keď už moji Suomi sú mimo, tak to prajem USA! Ale je to obrovská škoda, že Suomi mi vypadli už takto skoro a bez nároku na medailu - hokejové Fínsko dneska smúti (a ja tiež)!

• Odpovedí 245
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• aljak63

50

• Tom182

26

• bobsapp

26

• lopata555

25

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Jooooooooooooooj Fíni vypadli? aljak :lol:

Wow, nebyť toho že nájdem medzi najnovšími príspevkami túto tému tak ani neviem že sa MS ešte hrajú, po odchode SR z MS to všetko pre mňa akosi skončilo :)

Zápas Čechov so Švédmi bude zaujímavý, ale v tom, že absolútne neviem kto postúpi. Kanada vs Lotyšsko, tam je to myslím že jasné.

Zverejnené

No veru, je to smutné, že Fíni budú chýbať v boji o medaile. Najviac to teraz prajem Američanom! Logicky by som ich mal teraz nenávidieť a preklínať, ale už dlhodobo patria medzi moje NAJ teamy, no a kľudne im to doprajem. Navyše bol by som šťastný, keby T.J. Oshie a David Backes nad hlavu dvíhali víťaznú trofej! * Lets Go USA *

A sranda, že pred nami to najdôležitejšie (boje o medaile), a na SK sú MS už "skončené"! :lol:

Zverejnené

po odchode SR z MS to všetko pre mňa akosi skončilo

ono je toto na SK bezny jav :lol:
Zverejnené

No ja náhodou teraz hokej pozerám. Lotyši do toho :lol: . Ale ak budú také dobré zápasy aké boli včera tak sa máme na čo tešiť.

Zverejnené

Povedal by som, že je to pripad každej krajiny. Inak, pre mňa MS ešte len teraz začali bez ohľadu na to, či tam SR je alebo nie. Tie skupiny sa mi zdaju dosť nezaživne. Pravy hokej začina až teraz.
Zverejnené

Neviem či je to bežné, ale čo ma má zaujímať na hokeji keď tam nehrá Slovensko (vlasť)? Radšej dám prednosť futbalu, na to sa krajšie a lepšie pozerá a je to jedno či je to nejaká európska liga alebo Liga majstrov. Hokej ma tak neberie.
Zverejnené

No pre mnoho tých najtypickejších slovenských "fanúšikov" MS už neboli posledné 2 roky, keďže najviac ľudí začína fandiť až keď sa dostanú až prakticky do bojov o TOP8, čiže aj o medaile. Základné skupiny a osemfinálové skupiny ľudí moc nezaujímajú... A keď náhodou vypadnú už pred štvrťfinále, tak vtedy je tu úplne normálne sa tváriť, že hokejové MS proste neboli. Veď čo? Normálka :lol:

Zverejnené

aljak a prečo píšeš o "najtypickejších"? Čo je na tom zlé keď ma hokej nebaví a pozriem si ho maximálne vtedy keď hrajú naši? Považuješ to za nenormálne? Potom by sme za mali začať baviť o tvojej "normalite".

keďže najviac ľudí začína fandiť až keď sa dostanú až prakticky do bojov o TOP8, čiže aj o medaile.

A na tomto je divné čo? Zápasy v skupinách a nadstavbe sú omáčky, hrať sa začína až od štvrťfinále, niekto to tu už spomínal. Prečo by som sa mal ísť posrať za nejakým zápasom USA proti Fínom? Ovlyvní to nejako moje duševné zdravie? Tvoje určite...
Zverejnené

Správny fanúšik je taký, čo sleduje zápasy svojho teamu bez ohľadu na to aké sú dôležité, a HLAVNE fandí v dobrom i v zlom. Mne aj keby Fíni vypadli do Division I, tak by som ich nezahrabal pod čiernu zem. Fandil by som im ďalej, a o tom je fandenie... A sledovať aj iné zápasy tiež nieje od veci, je dobré vidieť aj budúcich súperov svojho teamu. A hokej je krásna, dynamická a skvelá hra - radosť sa pozerať, a ešte keď je to kvalita - tak to už nieje o čom!

A to vravím o tých "fanúšikoch", čo nevedia poriadne vymenovať ani hráčov, čo tam hrajú, no všade vykrikujú ako fandia, fandili a vždy aj budú fandiť. A keď sa nedarí - tak sa tvária buď ako keby MS sa ani nehrali, alebo svoj team zahrabú pod zem a nechajú ho tam odpočívať, až kým sa nezačne nejako viac dariť. Si taký? Myslím, že nie ... takže nemusíš pochybovať o svojej normalite :lol:

Zverejnené

No škoda, ale bolo to tesné! Bielorusi ale ukázali znovu, že do TOP8 sveta určite patria!

Dufám že myslíš TOP8 tohto šampionátu lebo to by ma potom zaujímal tvoj rebríček.

Bavíme sa tu o tom že na SK sa fandí svojim iba kým hrajú.

V Kanade nefandia až kým sú neni vo finále, V Rusku ak by vypadli v štvrťfinále tak to pre nich končí, Lotyšských fanúšikov sme videli....a kopec krajín....To že niekto nieje hokejový fanatik neznamená že nie je fanúšik.

Zverejnené

Bielorusi už dlhodobo hrajú dosť vyspelo, hoci tá ich taktika na betón-obranu je dosť anti-hokejová! Ale tak TOP8 na týchto MS určite áno, a inak? No tak v svetovej TOP10 určite sú, niekde tak na úrovni Lotyšov (aj majú trochu podobný štýl hry). Ale tak bolo by treba vidieť všetky národné výbery v plnej sile, aby sa dali zrovnať - tak snáď na Olympiáde sa dočkáme!

V Kanade nefandia až kým sú neni vo finále

Ani sa nečudujem! Oni sa teraz zaoberajú iným hokejom :lol: - A veruže lepším!

Európsky fanúšikovia berú MS úplne inak ako tí zámorskí. To je jasné...

Zverejnené

...::: Quarterfinals :::...

Canada vs. Latvia - 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Goals: 27. Heatley, 35. Hamhuis, 38. Stamkos, 44. Lombardi - 38. Galvins, 42. Vasiljevs

Goalkeepers: Mason (2/23) - Masalskis (4/48)

Shots: CAN vs. LAT - 48:23

Sweden vs. Czech Republic - 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Goals: 24. Weinhandl, 39. Tarnstrom, 58. Jonsson - 49. Cajanek

Goalkeepers: Gustavsson (1/34) - Stepanek (3/20)

Shots: SWE vs. CZE - 20:34

Ďalší program MS 2009:

...::: SEMIFINALS - Semifinálové zápasy :::...

• Obrázok Russia vs. Obrázok United States
  • Obrázok Canada vs. Obrázok Sweden

Za nami sú už aj všetky štvrťfinále a je známa štvorica, ktorá bude bojovať o medaile!

Canada vs. Latvia - 3.štvrťfinále malo jednoznačného favorita, ktorým bola Canada. Po prvej bezgólovej tretine sa to v druhej tretine poriadne rozbehlo. Skóre otvoril až v 26.minúte a vďaka Heatleymu Canada viedla 1:0. Ďalšie góly padli v 2.polke zápasu, najprv Hamhuis zvýšil v presilovku už na 2:0, no ale 3 a pol minúty nato potom vo vlastnom oslabení Lotyši znížili vo vlastnom oslabení na 2:1 - gól dával Galvins a Lotyši boli v kontakte. Radosť z kontaktného gólu však netrvala dlho, lebo už o 17 sekúnd neskôr Stamkos využil presilovku a Canada viedla 3:1, a za takého stavu končila 2.tretina. Hneď v úvode 3.tretiny Lotyši znovu znížili a tešili sa opäť z kontaktného gólu Vasiljevsa a bolo 3:2. Zase to nevydržalo moc dlho a po 100 sekundách prišiel ďalší kanadský gól, o ktorý sa zaslúžil Lombardi a bol to zároveň aj posledný gól zápasu, výsledok bol teda 4:2 v prospech Canady. Streleckú aktivitu po celý zápas držali v rukách Canada a na strely vyhrali vysoko 48:23 - čiže 2-násobne aktívnejší ako Lotyši. Obaja brankári podali také dosť priemerné výkony s úspešnosťou okolo 90%, ale keďže na Chrisa Masona mierilo menej striel, dostal aj menej gólov, Masalskis mohol robiť čo chcel, ale na Canadu nemal. Canada po 7.krát za sebou postúpili do semifinále a idú útočiť na medailu, Lotyši na MS končia na 7.mieste a to vyrovnali svoje maximum z rokov 1997 a 2004. Canada večer čakala na svojho súpera.

Sweden vs. Czech Republic - Posledné štvrťfinále malo byť to najvyrovnanejšie a favorit v tomto zápase nebol presne známy. Bola to zároveň aj repríza minuloročného štvrťfinále, vtedy Švédi vyhrali 3:2 v predĺžení. Včera to bol poriadny boj o miesto v TOP4 a teda aj v priamom boji o medaile. Aj v tomto zápase bola 1.tretina bezgólová (takisto ako aj v ostatných štvrťfinále). V 2.tretine aj góly začali pribúdať - 1.gól padol v 24.minúte a padol v presilovke do českej brány, Švédi viedli 1:0 po góle Weinhandla (ten rozhodol aj minulý rok v predĺžení). Do konca tretiny už na rozdiel 2 gólov zvýšil opäť v presilovke Tarnstrom, a bolo 2:0 - pre Čechov to vyzeralo dosť zlé. Tesne pred polovicou 3.tretiny však padol kontaktný gól, ktorého autorom bol v 2-násobnom oslabení Čajánek - 2:1! Česi tak mali znovu šancu, ale 2 a štvrť minúty pred koncom sfúkol plameň nádeje Kenny Jonsson, ktorý dal záverečný gól zápasu a stanovil finálny výsledok na 3:1 pre Tre Kronor! Strelecká aktivita bola po celý zápas vyššia na strane Česka a svojho súpera prestrieľali 34:20. V bráne Švédska bol však perfektný Gustavsson, ktorý mal síce aj kopu šťastia, ale nesie veľkú zásluhu na postupe, jeho úspešnosť včera = 97%! Na druhej strane podpriemerný výkon Štepánka, ktorý z 20 striel inkasoval 3 góly. Švédi postupujú do semifinále po 9.krát za sebou a naposledy v TOP4 chýbali v roku 2000 (boli 7., v štvrťfinále ich vyradili Fíni). Česi už 3.krát po sebe končia v štvrťfinále, tentokrát skončili na 6.mieste. Švédi si teda zmerajú sily v semifinále s Canadou, prene tak ako aj minulý rok (vtedy do finále išla Canada po výhre 5:4). Zrejme to opäť bude napínavý a zaujímavý zápas!

Konečné poradie na pozíciach 5 - 16

5. Finland, 6. Czech Republic, 7. Latvia, 8.Belarus

9. Switzerland, 10. Slovakia, 11. Norway, 12. France

13. Denmark, 14. Austria, 15. Germany, 16. Hungary

Zverejnené

OFF TOPIC

Správny fanúšik je taký, čo sleduje zápasy svojho teamu bez ohľadu na to aké sú dôležité, a HLAVNE fandí v dobrom i v zlom.

a co ty vies aki sme my fanusikovia...za to ze nemame vsade vycapene Slovakia, ako ty Suomi este neznamena, ze sme shitny fanusikovia...a co ta je vlastne do toho? mam pocit ze rozoznavas skalneho fanusika /co si samozrejme ty/ a tych ostatnych, ktori fandia len ked sa im to zide

je snad moja vec ci si pozriem zapas vo stvrtfinale a budem fandit, alebo vobec...a aj ked, tak za to ze nesledujem celu sezonu a nemam prehlad aj o nahradnikoch na MS este nesvedci o tom, ze nemam narok sa pozriet na zapas a zafandit

co si ty furt otvaras hubu ohladne takychto veci fakt nechapem...ano, vieme, ty si ten najlepsi, najmudrejsi, najvernejsi fanusik...Finov, lam, a inych im podobnych...ale nemusis filozofovat ohladne toho, aki su vsetci okolo teba

Zverejnené

Z tych co postupili dalej prajem USA ale to skor kvoli Ronovi Wilsonovi

inak mi je hokej jedno pozriem nepozriem akosi ma prestal bavit uz davno

a fandenie nejako ide mimo mna :-)

Zverejnené

akoby tu bol niekto frustovany ze jeho dream tim vypadol :lol:

Zverejnené

dollphinka

Vkladáš mi do úst veci čo som nikdy nepovedal. A inak, ja hovorím vo všeobecnosti ak si si nevšimla.

Nevypísal som konkrétnych takých tých "fanúšikov", ktorí fandia len keď sa darí alebo len v zápasoch kde o niečo ide.

Zverejnené

úspech v hocičom, čo vidí hoci len malý kúsok sveta, potrebuje tento národ ako soľ ... tak všeobecne

futbal je roky zakapatý, tak bol na rane hokej, v ktorom sme mali tím a jednotlivcov, ktorým sa super fandilo, a úžasne sa bavilo na tom, keď námestia mohli revať a polievať sa sektom ...

ako to prežívajú jednotlivci či fanúšikovia, ktorým nejaký šport veľa nehovorí, len občas, či takí, ktorí sa zgrupnú v krčmách a revú na hokejistov na ploche, je to udalosť roka, a keď slováci prehrajú, vypadnú, dostanú na frak, cítia sa byť buď frustrovaní, alebo ich to prestane baviť, alebo začnú fandiť niekomu len tak, lebo majú radi dobrý hokej ...

určite je ešte kopa dôvodov, prečo niekto pozerá, nepozerá, prestal pozerať, fandí, nefandí ... tých skutočných sklaných je pomenej, čo je prirodzené

nie je prečo po večeroch biť sa o miesto v krčme, nie je pre koho prísť o hlasivky, zasa sme raz v čomsi zlyhali, a okrem nadávok si to každý spracuje ako vie a chce, podľa naturelu či krčmy či územia či kdečoho

zakaždým je to tak, dlhé roky, za hlbokého socizmu svojho času výhra 3:2 nad CCCP bolo niečo, čo stmelilo národ a priviedlo ho k eufórii ... sú to chlieb a hry, je sa na čo tešiť a vyblázniť sa, alebo nie je, aj tak trvá každý zázrak tri dni

a rozoberať hokejistov sa mi teraz nechce, bolo mi ich ľúto po poslednom zápase, vedeli, že sú v blate, a bolo to na nich vidieť

ani funkcionárov ... mne osobne je zle, dlhé roky, keď počujem o akýchkoľvek funkcionároch v akomkoľvek športe ... z toho nič dobré nekuká, nemusím ich, ďakujem

väčšina ľudí fandí tým svojim, a na budúci rok zasa budeme s nejakou, že akou, neviem, ale s nejakou nádejou očakávať, že sa predsa len naplnia krčmy a bude sa z čoho radovať a vrešťať po námestiach a dokonale rozumieť hokeju : )

no pome ďalej tipovať ... ešte chvíľu

Zverejnené

Super Rusi nakoniec vyhrali nad USA 3:2 a sú zaslúžene vo finále . Rusko len tak ďalej a vo finále či už rozbiješ Canadu alebo Švedóv čo porazili našich bratov Čechov je už jedno ....

Zverejnené

No zaslúžili si to dosť oba teamy, dobre hrali obe strany! Takže až tak jednoznačné to nebolo, ja osobne som smutný, že do finále išli Rusi... USA mali nato, ale nevyšlo to bohužiaľ. Ja v tejto chvíli to Zlato prajem najviac asi Canade, ale ak sa do finále dostanú Tre Kronor tak samozrejme to doprajem aj im. Proste chcem vidieť Rusov so striebrom! Nehovorím, že Rusi si finále nezaslúžia, ale prial som to veru inším teamom ako práve im!

Zverejnené

Ja som to nemyslel len ako že v tomto zápase. Ale zatiaľ za prevedený výkon na týchto MS. Jednoducho si to Rusi zaslúžil, teda aspoň podľa mňa.

Zverejnené

A to vravím o tých "fanúšikoch", čo nevedia poriadne vymenovať ani hráčov, čo tam hrajú, no všade vykrikujú ako fandia, fandili a vždy aj budú fandiť. A keď sa nedarí - tak sa tvária buď ako keby MS sa ani nehrali, alebo svoj team zahrabú pod zem a nechajú ho tam odpočívať, až kým sa nezačne nejako viac dariť. Si taký? Myslím, že nie ... takže nemusíš pochybovať o svojej normalite :lol:

Všetkých našich hokejistov by som určite nevymenoval, možno 2/3. A ovplyvní to niečo? Hokej je kolektívna hra, nech sa volá kto ako chce, pokým mužstvo nehrá ako jeden muž tak nemá nárok na postup zo skupiny. Myslím, že v prípade Slovenska to platilo.
Zverejnené

Ani ja nevymenujem celý fínsky káder, tak ale aspoň zo 10 hráčov čo tam hrajú poznať je skôr povinnosť každého fanúšika :lol:

btw. Bielorusi dostali MS 2014! :)

Zverejnené

aljak nešpekuluj

lebo sa Ťa začnem pýtať na FA PremierLeague, Liverpool, etc

a takisto budeš hapkať ako tí, ktorých "kritizuješ"

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov