Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2009 (Švajčiarsko)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zas našim puky odskakovali, nevedeli si nahrať, a ani poriadneho strelca nemáme tak takto sa nedá vyhrať, Kanada nám naloží a poriadne

• Odpovedí 245
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• aljak63

50

• Tom182

26

• bobsapp

26

• lopata555

25

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

rozhodne sme dopadli lepsie ako sme hrali - to je bezpochyby.

smutne je, ze postup do dalsej fazy, ktory som dakedy bral ako uplne normalnu vec, zacinam po MS08 a 2 zapasoch z 09 povazovat za uspech. stvrtfinale by v sucasnom stave bolo velkym stastim / malym zazrakom.

Zverejnené

nj

volá sa to realita

aj keď strelecky nám to ide mimoriadne, produktivita a hra nič-moc

Po výkone ktorý predvádzajú momentálne maďari, Nemôžu! ostať v A-kategórii.

Zverejnené

SVK - BLR 1:2psn

Od roku 2005 to pomaly ide dolu vodou. Tiež som toho názoru, že za vrchol sa bude považovať postup do štvrťfinále.

Zverejnené

Ak nebudú k dispozícii naši špičkoví hráči, tak tomu tak bude.

Videli ste toho Handzuša v predĺžení počas oddychového?

Spravil toho viac ako Hossa za celé trénerské obdobie. :lol:

Aspoň vidieť, kto to má na lavičke pod palcom.

K tomu neuznanému gólu Bielorusa v nájazdoch.

Už som videl podobné zakončenie niekoľkokrát a zvykne sa to uznávať, aj keď podla mňa by sa nemalo.

Zverejnené

jedno je jasne...mame bezzuby utok....ziaden schopny strelec...

Zverejnené

K tomu neuznanému gólu Bielorusa v nájazdoch.

Už som videl podobné zakončenie niekoľkokrát a zvykne sa to uznávať, aj keď podla mňa by sa nemalo.

Vedel som hneď od začiatku, že to neuznajú, preto som bol po celý čas pokojný. V konečnom dôsledku sme z toho aj tak prd mali.
Zverejnené

Konečný verdikt bol spravodlivý - primeraný úsiliu každého mužstva...

I keď ma prehra našich s bielorusmi mrzí, súper si výhru zaslúžil...Teraz len dúfať, že sa naši nas**ú a vymlátia Kanadu :lol:

Zverejnené

...::: Group A :::...

Slovakia vs. Belarus - 1:2so (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Goals: 58. Hossa - 34. Stas, SO: Antonenko

Goalkeepers: Stana (1/20), Lasak (1/1) - Mezin (1/32)

Shots: SVK vs. BLR - 32:21

Canada vs. Hungary - 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)

Goals: 6., 28. a 45. St.Louis, 10. a 30. Weber, 13. Roy, 13. Neal, 42. Fisher, 51. Spezza

Goalkeepers: Mason (0/16) - Szuper (6/25), Hetenyi (3/26)

Shots: CAN vs. HUN - 51:16

Tabuľka A-skupiny:

• Obrázok Canada - (15:1) - 6 pts
  • Obrázok Slovakia - (5:5) - 4 pts
  • Obrázok Belarus - (3:7) - 2 pts
  • Obrázok Hungary - (3:13) - 0 pts

...::: Group B :::...

Switzerland vs. Germany - 3:2ot (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Goals: 9. Wick, 24. Seger, 62. Streit - 7. Ullmann, 34. Schubert

Goalkeepers: Gerber (2/22) - Patzold (3/38)

Shots: SUI vs. GER - 38:22

Russia vs. France - 7:2 (5:1, 1:1, 1:0)

Goals: 2. a 8. Radulov, 15. a 28. Tereschenko, 8. Zaripov, 9. Perezhogin, 50. Kovalchuk - 11. Hecquefeuille, 40. Tardif

Goalkeepers: Eremenko (2/25) - Ferhi (7/42)

Shots: RUS vs. FRA - 42:25

Tabuľka B-skupiny:

• Obrázok Russia - (12:2) - 6 pts
  • Obrázok Switzerland - (4:2) - 5 pts
  • Obrázok Germany - (2:8) - 1 pts
  • Obrázok France - (2:8) - 0 pts

A za nami je ďalší zaujímavý deň na MS - teda 3.deň MS!

A-skupina: Slováci v podstate prekvapujúco nestačili na Bielorusov a prehrali s nimi po samostatných nájazdoch 2:1. Slováci mali síce streleckú prevahu, ale v bráne Bieloruska narazili na vynikajúceho Mezina, cez ktorého dokázali z 32 pokusov skórovať len raz, dobre chytal aj Staňa, ale mal aj menej práce. No a v nájazdoch nič moc výkon od Lašáka, btw. - ten gól by som uznal (nie preto že padol do brány SK, ale preto že bol úplne normálny). V druhom zápase Kanaďania totálne vyzametali ľad s Maďarskom a zničili ho jednoznačne 9:0 - Martin St.Louis pripísal hattrick, na ľade Canada totálne kraľovala a v bráne si Chris Mason pripísal shutout, keď vychytal všetkých 16 pokusov Maďarov, ktorí naopak v bráne prestriedali oboch brankárov. Už istý postup do kvalifikačnej skupiny si zaistili Kanaďania a aj Slováci. O posledné postupové miesto zabojujú Bielorusi a Maďari.

B-skupina: Domáci Švajčiari sa radovali z víťazstva aj v 2.zápase, hoci včera to proti Nemcom išlo oveľa ťažšie. Hoci boli Švajčiari oveľa aktívnejší, zápas bol po 60 minútach gólovo vyrovnaný a nasledovalo predĺženie, kde Streit rozhodol a Švajčiari sa tešili z víťazstva 3:2. Brankári predviedli na oboch stranách veľmi dobré výkony. Vo večernom zápase dali Rusi hokejovú lekciu Francúzom a zdolali ich presvedčivo 7:2, keď rozhodujúci náskok si urobili Rusi už v 1.tretine a potom už mohli zvoľniť. Samozrejme aktivita ostávala v ich rukách a Ferhi inkasoval napokon až 7 krát, zatiaľ čo Eremenko odchytal v podstate solídny zápas, ale aj tak 2 góly od Francúzov je asi dosť. Zo skupiny si zaistili postup ďalej už Rusi aj domáci Švajčiari a o poslednú miestenku ďalej budú bojovať ešte Nemci a Francúzi.

Zverejnené

No a v nájazdoch nič moc výkon od Lašáka, btw. - ten gól by som uznal (nie preto že padol do brány SK, ale preto že bol úplne normálny)

JJ, bol to úplne normálny neregulárny gól, ktorý porušil pravidlá hry zvanej hokej.

Ako si dospel k tomu že je normálny a tým pádom asi aj regulérny? Pretože to s tým SK ti asi potom ťažko niekto uverí :lol:

V nájazdoch dostal Lašák iba jeden gól. Prvý dostal ešte Staňa.

Zverejnené

V NHL by platil, v Európe nie... Na ČT sa tomu poriadne venovali a rozoberali to.

Je to ale jedno, tak či tak by vyhrali Bielorusi, takže nič by to nemenilo na situácií.

Zverejnené

Podľa tých výsledkov by nás Kanada mala rozobrať ako ruské lego. Našťastie už nemôžeme vypadnúť, takže oproti vlaňajšku zlepšenie, ale aj v nadstavbe to bude len blamáž.

Zverejnené

je to bieda, fiasko... az sa mi nechce verit, ze sme vobec kedy dosiahli na medailu.. tak na kanada vyprasi, ze az..

Zverejnené

fiasko?

ten čo čakal niečo ako ničenie súperov z našej strany je rojko

V NHL by platil, v Európe nie... Na ČT sa tomu poriadne venovali a rozoberali to.

Je to ale jedno, tak či tak by vyhrali Bielorusi, takže nič by to nemenilo na situácií.

Nie je to jedno. Tvrdíš že by si uznal neregulárny gól! Asi zato že bol pekný? :lol:

Na CT som to nepozeral, ak tam dokázali že mal platiť, tak sa ospravedlňujem.

Zverejnené

NHL ma ine pravidla v detailoch, hra sa podla pravidiel IIHF a nie NHL takze asi tolko....

nech ten gol plati aj v mongolskej lige, tu platit nemal :lol:

Zverejnené

A ešte

Hovorili niečo o tom že sa s pukom vrátil dozadu.

No mne sa nezdalo ani celkom košér to, že Grabovski bol oboma korčulami v bránkovisku skôr ako puk a atakoval brankára. Možno som v tomto ale mimo :lol:

Zverejnené

Praveže tam bol podľa mňa ten problem. Nie preto, že sa s pukom otočil, ale že bol v brankovisku skôr ako puk.

Zverejnené

Tak ak to bolo kvôli tomu postaveniu v bránkovisku, tak to je inšie. Ja som bol stále v tom, že goal nebol uznaný kvôli tej otočke. A ja keď sledujem hokej, tak sledujem väčšinou NHL, preto som nejako toto nechápal hneď. Na ČT to pekne rozobrali, vyložili rozdiel pravidiel medzi NHL a IIHF. No aj tak tieto pravidlá IIHF fakt moc nemusím - hlavne čo sa vylučovania týka, no a potom aj takéto veci. Jediné, čo sa mi na IIHF pravdidlách páči je to prerozdelovanie bodov v prípade ak sa po 60 minútach nerozhodne - to by som prehodil aj do NHL! Aj keď 3 body za víťazstvo v NHL? No trochu nezvyk a odklon od tradície...

Zverejnené

mam taky tichy dufak ze v stredu rano precitam na serveroch "Slovensko prehralo s Kanadou iba 3:1 vdaka vynikajucemu Halakovi". Chlapcisko si ide budovat reputaciu pred publikom, tak snad mu to vyjde.

Zverejnené

Axel, na čo to teraz vyťahuješ

to, že Maďarsko nie je hokejovou krajinou je vidieť aj podľa obrazu ich fanúšikov (futbalových )

dovolím si však tvrdiť,

že ak by sme tam mali 3000 fanúšikov (medzi nimi by isto bolo dosť ľudí z BelasejŠlachty, Spartakovcov, a pod.) my a prehrali by sme,

našlo by sa pár volov,

kt. by na svoju úroveň stiahli ďalších a neskončilo by to o moc odlišne

toľko veľa by? :lol:

dúfam, že dnes budete našim južným bratom fandiť

veď 3 body sú podstatne viac ako 1

Zverejnené

No aj tak tieto pravidlá IIHF fakt moc nemusím - hlavne čo sa vylučovania týka

Náhodou, neviem či sa to len mne zdá, ale na týchto MS sa píska vcelku spravodlivo.

V každom zápase majú rovnaký meter.

Púšťa sa tvrdšia hra, pískajú sa fauly hokejkou.

Včera Švédi podľahli Lotyšom podobne ako my v nájazdoch. Pekný boj to bol.

Zverejnené

...::: Group C :::...

United States vs. Austria - 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Goals: 16. Brown, 32. Stafford, 41. O'Sullivan, 48. Blake, 53. Stempniak, 56. Niskanen - 35. Peintner

Goalkeepers: Esche (1/26) - Penker (6/38)

Shots: USA vs. AUT - 38:26

Latvia vs. Sweden - 3:2so (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Goals: 31. Redlihs, 40. Darzins, SO: Nizivijs - 16. Omark, 41. Johansson

Goalkeepers: Masalskis (2/40) - Liv (3/22)

Shots: LAT vs. SWE - 22:40

Tabuľka C-skupiny:

• Obrázok United States - (10:3) - 6 pts
  • Obrázok Sweden - (9:4) - 4 pts
  • Obrázok Latvia - (5:6) - 2 pts
  • Obrázok Austria - (2:13) - 0 pts

...::: Group D :::...

Czech Republic vs. Norway - 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Goals: 6. Marek, 10. Cajanek, 13. Vasicek, 33. Blatak, 52. Klepis - 22. Jakobsen, 40. Zuccarello-Aasen

Goalkeepers: Prusek (2/24) - Grontes (3/15), Lysenstoen (2/22)

Shots: CZE vs. NOR - 37:24

Finland vs. Denmark - 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Goals: 18. a 35. Miettinen, 52. a 60. N.Kapanen, 22. Pihlman - 11. Jakobsen

Goalkeepers: Ramo (1/19) - Dahm (5/38)

Shots: FIN vs. DEN - 38:19

Tabuľka D-skupiny:

• Obrázok Finland - (10:1) - 6 pts
  • Obrázok Czech Republic - (10:2) - 6 pts
  • Obrázok Norway - (2:10) - 0 pts
  • Obrázok Denmark - (1:10) - 0 pts

Včera sa hral 4.deň a poznáme ďalších 4 postupujúcich.

C-skupina: Američania podľa očakávaní zdolali Rakúšanov 6:1, hoci do konca 2.tretiny to nebolo až také jednoznačné, ale v 3.tretine už Američania ukázali kto je pánom na ľade - strelecky dominovali a v bráne spoľahlivo odchytal Esche, ktorý podal výborný výkon, čo sa nedá povedať o brankárovi Rakúska Penkerovi. Vo večernom zápase sa zrodilo vcelku prekvapenie: Švédi odohrali proti Lotyšom vyrovnaný zápas, ktorý sa rozhodol až v nájazdoch a to v prospech Lotyšov 3:2. Švédi boli 2-násobne strelecky aktívnejší, ale góly nejako nechceli padať. Lotyši môžu ďakovať Masalskisovi, ktorý naozaj skvelo vychytal Švédov a veľkou mierou sa podieľal na víťazstve svojho teamu. Liv odchytal v podstate priemer, a to včera na víťazstvo nestačilo. Aj tak ďalej postupujú Američania a Švédi, o posledné miesto zabojujú Lotyši a Rakúšania.

D-skupina: Česi narazili na Nórov, s ktorými nemali v podstate žiadne problémy - hneď v 1.tretine si Česi vypracovali rozhodujúci náskok 3:0 a potom už mohli aj zvoľniť, čo trochu Nóri aj využili a znížili, a navyše Nórom prospelo aj striedanie brankára - ale ani to nepomohlo zápas zvrátiť a Česi vyhrali 5:2. Večer absolvovali Fíni ďalšie severské derby, tentokrát proti Dánom, ktorý im narobili hneď v úvode problémy a dokonca viedli 0:1 - to však bol jediný dánsky gól a Fíni časom vyrovnali a zvýšili až na rozdiel 4 gólov na konečných 5:1 a to aj vďaka skvelým 2-gólovým strelcom Anttimu Miettinenovi a Nikovi Kapanenovi. Kari Ramo vychytal 19 dánskych striel a inkasoval len raz, čo nieje vôbec zlé! Už istý postup majú teda zaistený Fíni a Česi, no a o 3. postupové miesto si to rozdajú Severania z Nórska a Dánska.

Zverejnené

mam taky tichy dufak ze v stredu rano precitam na serveroch "Slovensko prehralo s Kanadou iba 3:1 vdaka vynikajucemu Halakovi". Chlapcisko si ide budovat reputaciu pred publikom, tak snad mu to vyjde.

No, len aby Filc nepostavil svojho milovaneho Lašaka. Dosť sa obavam, že hej.
Zverejnené

keby Filc miloval Lasaka, tak by si uz chlapec zahral viac ako rychlu smrt proti Bielorusku, ni? .. nemam pocit, ze by sa Halak dzubal do Svajcu, aby sedel na lavicke. Hra v Kanade, vie co na nich plati, a Filc nie je blby.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov