slimak Zverejnené 18. Apríl, 2018 Zverejnené 18. Apríl, 2018 Keby si nenapisal ,ze je to hrach by som tipoval ze to je. Nejaky salat, ci nejake morske korale.Paci sami ze si medzi riadkami dal az dost velke rozostupy - medzere. Ale naco si daval semienko vedla semienka. Nevies ruku posunut o 4 cm? Ci to chces pretrhavat? Ale nie vysliti semienka. Podla mna chyba je ,ze si to daval nahusto. Pestujes to prvy krat? Suto uz vacsie rastlinky a ma fotka mozno splietla. Byvas asi na juhozapade. My mame trojcentimetrovy hrach. Sa mi zdalo ze to mas na husto. Zbytocne plytvanie semienkami. mohol by si ich dat o dva tyzdne neskor. Rastlinky su krasne. A poda mi uz vcelku pripomina aj nasu. Je to fotka. kvalitou moze byt uplne ina. Ale z obrazku. My mame stale ilovitu - ale da sa prerobit a relativne rychlo. Za dvadsat mozno aj 5 rokov. Ci skor. Rozdiel medzi Bratislavou a Revucou - su cca tri tyzdne. Vegetacne. V Bratislave kosilii travniky - mestste sluzby a u nas bol este sneh stopy snehu.---------Zajtra nafotim moju zahradu aby ste ma mohli skritizovat - poradit. Vacsinu 60 percent urobil otec.
alarm Zverejnené 19. Apríl, 2018 Zverejnené 19. Apríl, 2018 Jediný dôvod, prečo je nahusto sú dva :ahooj: :1)minulý rok mi okrídlence vyzobali asi 1/4 , nie každí vzide, ale tento rok nič nevyzobali a vyšli všetky.2)Nemalo význam, aby som odkladal pár semienok, račšej ich tam nahádzem3)Hrach sa neplazí po zemi, mám metrovú konštrukciu z karirohoží, tú zapichnem do zeme a hrach sa teperí po nej hore. Má to výhodu, že má viac svetla a nezdržujú sa pod ním slimáky -bezdomovci.
slimak Zverejnené 19. Apríl, 2018 Zverejnené 19. Apríl, 2018 Ja som ta nechcel kritizovat - len dal som svoj nazor(a z fotky mozno zle odvideny). O chvilku ukazem nas hrach a podla mna horsie posadeny. Na tej fotke zla poloha posadenia hrachu. Na husto. Uzke riadky. Ja by som ich dal len dva. A nesadil by som to naraz ale po dvoch tyzdnoch. Ale otcovi nieco aj vyslo. Ten kompost nenormalne svedci paradajkam. Uhorky sa tam sami prebudili. Je ich tam cez 40. Redkovke ani nie. Preto som vonku vysial v nedelu a dnes skusil dat(otec) tam aj papriky, Tie paradajky, ked tam daval pred dvoma tyzdnami boli mensie ako tie papriky. A posledna fotka je ako by som chcel sadit zemiaky. Vacsia kopa, viac priestoru, viac udrzi vlahu, Vacsi chodnik po ktorom mozes aj chodit. Jedna z veci co mi vadi na otcovi pri pestovani. Dupe - chodi po pode ani si neuvedomi, ze ju stlaca. Nici rastliny. Preto som aj vyhlbil chodniky. Takto on sa snazi mozno nedupat - ale spravi to. Zena si tiez nasadila hrasok - jeden riadok. Ako to ma okolo udupane? Len ona to nechape. Ani som jej to nepovedal. O tyzden si bude sadit dalsi - jej to poriadne zrylujem.Vzadu je novy konpost. Vcera som to prvy krat prehadzal. Bol mrtvy ,ale dostal travu a roztrihal som cernice co som predtym tam dal dlhsie,myslel,ze to pojde. Neslo. Neviem co sa zmenilo - vcera to na vrchu bolo na vrchu suche a zimne, na spodu vlhke a zimne. Teda nejake take ako v januari.Dnes som tam vsturil ruku . A uz to bolo teple. Nastrihal som ten zvysok co nebol. Dal som tam zelenu travu. Prehadzal. Dal cikanice. A ide to. Neviem co je najdolezitejsie. Asi vsetko.Mikro organizmy sa prebudili. Macka dnes chytila 40 cm hada,pozeram na nu co to ma za motuz v papuli. Ja som hada mimo ZOO videl asi treti raz v zivote. ona ho nenakusla,len sa chcela snim hrat. Ale had sa boji. nehrasa. Tak som hada poukazoval detom,aj susedovym na palicke - ako to to robia v prirodovednych filmoch. Had ,ked prisiel k nemu pes ho len onuchal sa zase cvrkol a neskor utiekol.https://www.google.sk/search?q=uzovka&rlz=1C1FGGD_enSK499SK499&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwin1YmOiMfaAhUBYVAKHdy1BmEQ_AUICigB&biw=1164&bih=631Bola to uzovka.
alarm Zverejnené 19. Apríl, 2018 Zverejnené 19. Apríl, 2018 Ja som ta nechcel kritizovat - len dal som svoj nazor Tak som to aj pochopil, a keby si aj kritizoval, no a čo... :smile2:
slimak Zverejnené 19. Apríl, 2018 Zverejnené 19. Apríl, 2018 Skreslovanie fotky. ked sa pozriete na fotku zo sklenika predne paradaky a paprika je zlta. Realne je zelena.Aj tie paradajky, NO a nic, mas pekny hrasok a urodnejsiu podu. A posadil si to spravne ako si chcel. Moj otec ,chce mat peknu zahradu. Ved mne to nevadi. Ale ja chcem aby tam sa nieco aj urodilo. Ale do 5 rokov sa ktomu snad dopracujeme. On tam je kazdy den 8 a viac hodin. Je to jeho zivot.
slimak Zverejnené 19. Apríl, 2018 Zverejnené 19. Apríl, 2018 A dam fotku paradajok zo spodu. Prekvapilo ma to ze sa im tam dari. Tam su v skoro do desat centimetrov v komposte. Otec ak ich tam presadzal ich hlbsie dat nemohol. Oni mali vysku 5 cm. Ale zas nieje to cisty kompost a nedozrety - je tam dost aj hliny. A polievato. Redkovky tiez rastu ale vysli mu velmi slabo. Ja som vnedelu,ked som sa rozhodol,ze posadim redkovku von, neveril,ze mu nejaka redkovka prezije. Mozno nejaka ano. 2
doll Zverejnené 20. Apríl, 2018 Zverejnené 20. Apríl, 2018 Zasadený špenát a redkovky.Vnutri zatiaľ rastu cukety, cherry rajčiny, melóny, hokaido. Zatiaľ čakám, keby prišli prízemné mrazy.Na balkón mäta, bazalka a pažítka. Všetko zo semena. O mäte som čítala že je ľahšie kúpiť sadenicky. Skúsila som inak, zatiaľ sa nič nedeje :(
alarm Zverejnené 20. Apríl, 2018 Zverejnené 20. Apríl, 2018 doll: na semiačka používam "zakoreňovač"-taký biely prášok. Neviem, akú má úlohu, ale funguje.
slimak Zverejnené 20. Apríl, 2018 Zverejnené 20. Apríl, 2018 Jediný dôvod, prečo je nahusto sú dva :ahooj: :1)minulý rok mi okrídlence vyzobali asi 1/4 , nie každí vzide, ale tento rok nič nevyzobali a vyšli všetky.2)Nemalo význam, aby som odkladal pár semienok, račšej ich tam nahádzem3)Hrach sa neplazí po zemi, mám metrovú konštrukciu z karirohoží, tú zapichnem do zeme a hrach sa teperí po nej hore. Má to výhodu, že má viac svetla a nezdržujú sa pod ním slimáky -bezdomovci.Ze zijeme v inej oblasti mame aj inych skodcov.Aj ked vtaky. Daj to trosku hlbsie. dvojka . mas priestor - hrasok kludne mozes sadit do konca jula. Aj mrkvu. Trojka. Mate slimaky. u nas v podstate niesu. Ako v zahrade(ina poda). Vedla zije aj uzovka co ju doniesol kocur. Ale od nas ta uzovka velmi rychlo zmizla. ---Ja sa viem starat len o rastlinky,ktore zasadim. Otcove, zenine, kriky a stromy su mi vpodstate ukradnute. Nebudem sa o ne starat.Burinu vytrhnem,len kvoli tomu ,ze pojde do kompostu. Myslim burinu z riadku co zasadil niekto iny. U mojich rastlin burina nebude. Je to tak. A nielen u mna aj u otca. On sa stara len o svoje. ci aj nestara. Zena nieco skusa,zasadila hrasok,ale nie na plod ale struky? Nech to aj dokonci,
alarm Zverejnené 20. Apríl, 2018 Zverejnené 20. Apríl, 2018 Aj ked vtaky. Daj to trosku hlbsie. Čo je hlbšie? V riadku sedel holub a systematicky sa posuval ako ladoborec a zanechaval po sebe brázdu. Keď dokončil svoju prácu, bola tam ryha cca 6cm hlboko. :happyroll: 1
slimak Zverejnené 24. Apríl, 2018 Zverejnené 24. Apríl, 2018 Čo je hlbšie? Daj tam macku, dve. Mne chytaju mysi, hrabosov, uzovky aj vtaky. Niekedy aj chrobaky zozeru. Vcera skusil ist na straku. Ten vtak bol velky ako ten kocur.
slimak Zverejnené 4. Máj, 2018 Zverejnené 4. Máj, 2018 paradajky v dazdi - dnes trosku poprsalo, otec ich uz musel dat von. Dalsie fotky sa mi uz nechce prikladat. Dnes sme zohnali aj piliny aj prehadzali kompost. Teploty su nenormalne. 1
Jovzin Zverejnené 9. Máj, 2018 Zverejnené 9. Máj, 2018 Boooze aj ja chem taku peknu zelenu travu :( Tu u nas na Dobrisi to je katastrofa. Samy suter a mach a pupava. Budem rad ak sa mi podari nieco vypestovat. Plus by tu trebalo naviest aspon 150ton takej dobrej cerno/hnedo zeme. Slimak ? Ten travnik aj hnojis niecim ci iba kosis ?
slimak Zverejnené 10. Máj, 2018 Zverejnené 10. Máj, 2018 Jovzin to len tak vyzera na tej fotke po dazdi. Travnik je suchy. A to aj vcera prsalo. Dnes nie a teda je este suchcsie. Kompost pomaha drzat rastlinkam vlahu. Travu ci hnojim? Tohto roku nie. Minuly rok som na jar dal dvakrat a raz mi to aj vypalilo dieri. Keby som mal vela kompostu a nemal kde davat - mozno o dva roky dam ho na travu. Ak ho dam k stromom - trava je tam zivsia.
slimak Zverejnené 11. Máj, 2018 Zverejnené 11. Máj, 2018 Otec co posadil(zasadil do dvadsat plodin) vsetko mu vyslo viac ako si predstavoval, ci niekedy zazil. Minuly mesiac sa nadchynal paradajkami, dnes sa nadchyna cibulou. Ked ti to rastie sa o to aj viac staras. Sam si posadil paradaky, stymi paradajkami sa budeme aj ohadcovat ako spanielsku.Nezdochla mu ziadna. Nejake aj dal svokrovi. Neviem aka bude uroda. Ale teraz to ozaj vyzera ,ze tych paradajok bude prilis. CO to sposobilo?TOTO. Minulu jesen pozeral na mna ako debila. Nechapal co robim ani ja som to nechapal. Teraz ked mam problemi s nohou to prehadzuje on,lebo uz vie. 2
slimak Zverejnené 11. Máj, 2018 Zverejnené 11. Máj, 2018 Aby ste chapali v tej povodnej zemi sa nedalo vypestovat nic. Ja som posadil asi 60 guliciek redkovky. Vysledok je toto(je to na lavo, vysli asi 8 a dnes su asi 5). Trikrat som to polial a pochopil ze to nema vyznam. Kalerabu sa aspon teraz dari. neviem aky bude o dva mesiace. Ci sme tam nemali dat viac kompostu aj ked viac sme ho uz nemali. Moj otec je srandovny - som mu povedal co snim(aj s kompostom ci rastlinami) a kam. On si spravil po svojom. Ale vcelku spravne. Niekedy ma aj pocuval. Ja som nemal cas. Je to v podstate velmi dobre. Otec je na dochodku dvadsat rokov. Viac menej od vtedy sa venuje zahrade. Baviho to. Len mal napicu podu. A na tejto fotke je uz kompost na vedlajsej strane. Tam kde mala byt redkovka,len nevysla a bude kompost o desat, patnast dni chcem zasadit kel, kapustu, karfiol,chcem to skusit. Otec to nedaval,lebo to ani neslo, nevedel.
slimak Zverejnené 16. Máj, 2018 Zverejnené 16. Máj, 2018 Dnes poprsalo. Bolo sucho - dnes poprsalo ako tak akurat na dnes. Nemam zasoby vody a dnes co poprsalo - ciastocne staci pre tie rastlinky. Ale co ma celkom tesi su tie otcove paradajky. Vsetky su rovnako velke, nezdochli. Dam fotku ,oni aj rovnako kvitnu. Teda vsetky rastlinky dostali rovnake podmienky a vsetky rovnako ziju. Ak vytvoris dobre podmienky preziju vsetky. Ale ak ti rovnako vsetky aj kvitnu aj rodia - tak si im musel dat ozaj rovnake podmienky a dobre. Na tej fotke, co mozno nevidiet kvitnu vsetky 9 rastliniek. Ale mame ich asi 80 a oni rovnake su vsetky a neviem a zas asi nekvitnu vsetky. Ked sa dari vsetkym a to na sto percent nieje to nahoda. 1
alarm Zverejnené 17. Máj, 2018 Zverejnené 17. Máj, 2018 prvá uroda... ale majú deficit slnka a prebytok slimákov 3
doll Zverejnené 19. Máj, 2018 Zverejnené 19. Máj, 2018 Prvá úroda redkvicky a špenátu :)Fantastická chuť. Bez hnojenie, bez postrekov. Cukety rastu, melonom sa moc nechce.. 1
alarm Zverejnené 20. Máj, 2018 Zverejnené 20. Máj, 2018 Nepotrebuje niekto zaváracie poháre? Velké, malé... ,víčkovacie, šroubovacie...12 bedničiek inak to pôjde do OLO.
D'Ady Zverejnené 21. Máj, 2018 Zverejnené 21. Máj, 2018 vcera som synovi posunul naucnu literaturu - Rez a tvarovanie ovocnych drevin, Malu pomologiu a Štepenie, vrublovanie, ...Ma zahradu, ma snahu, tak nech studuje ;-)Tento rok sa ukazuje dost vsetkeho ovocia, tak bude musiet rozmyslat, ako to spracovat. Volajako ho asi dokopem aj zalozeniu kvasu, vlani sme nepalili, tak nech doplnime zasoby :D 1
game Zverejnené 22. Máj, 2018 Zverejnené 22. Máj, 2018 a mne sa neskutočne cnie za úžasnými čerešňami z maminej záhrady... žiaľ, už ich oberá niekto iný,záhrada má iného majiteľa, už to nemal kto obrábať.... čo najviac mrzí mamu, ale už to skutočne nešlo :(
slimak Zverejnené 22. Máj, 2018 Zverejnené 22. Máj, 2018 Už ma nebaví písať na mobile. Kaleráby je ektore končia. Zrejme kvôli tomu že boli aj v suchu veľa polievanie. Vyhnili korienky.
slimak Zverejnené 23. Jún, 2018 Zverejnené 23. Jún, 2018 Par fotiek. Zemiaky. Je co vylepit,aj ked u zemiakov neviem ake budu plody. Ked sme ich posadili vychadzali,postupne aj rychlo. Len bolo sucho. Na rok ich mozno posadim len 4 dvojriadkov ,menej husto a na kratsiu plochu. Neviem aka bude uroda. Ale mne stacia asi dve vrecia. Tam by malo narast aspon 5. Minuly rok sa zemiakom darilo - horsie davam do kmpostu- este aj dnes mam zemiaky z minuleho roku. Vrece mi dal aj svagor. Su tam uhorky na skelete foliovnika - ich bude tiez vela. Kazde tri dni niekto moze zavarat. Nie len zena - to budem musiet rozdavat. Su tam aj kalerabi co sa im dari, a moje priesady pred mesiacom tam bol hrach.Par fotiek, cibula paradajky a orech.Mame maliny(dva litre kazde dva dni), ceresne(to sa pozberat neda - to ma u nas kazdy), ribezle sa priviezli od svokrovcov a jahody spolu dali jeden lekvar. 2
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz