Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

cesnak som začal sadiť asi pred 2-3 rokmi, ešte nemám prax. Sadil som ho spolu s cibulou, ale minulý rok som zasadil na jeseň. Zo zvyku som čakal, veď ak sa zberá cibula, pozbieram aj cesnak. Naďhyba ! Zabudol som na to, že takto sadený cesnak má už teraz po vegetačnom období. Dva mi už zhnili, ostatné už suším na balkóne... Ale sú velké, niektoré sú ako pomaranče. Nie ako minulý rok, to som musel počúvať celú zimu, že toto, tento drobizg ,to je pomsta, kto to má čistiť....a ďalší víkend znova, a ďalší znova... A tak som kúpil túto odrodu. Ale ak si myslíte, že to bolo v poriadku, tak to nie. Vraj, taký krásny cesnak, hádam ho nechceš sadiť, veď to je škoda.... :zubiska: . Ani z voza ,ani na voz.

post-2333-0-39566600-1497298775.jpg

• Pridať bod 2
Zverejnené

ríbezle som nerád oberal ,ani som ich nechcel papať, ale keď mi stará mama posypala výdatne ríbezle v pohári cukrom, boli fantastické. Keď som si ich posypal ja, neboli dobré... :zubiska:

Zverejnené

ríbezle môžem v akejkoľvek forme: červené, biele, čierne, a milujem ich mutáciu s egrešom -  joštu  :)

Zverejnené

:yes_yes: aj ja môžem ríbezle  v akejkoľvek forme, čerstvé,  do zmrzliny,  na koláč, robím aj ríbezľový džem  :dalbysomsi: máme aj čierne ríbezle, odfotím až dozrejú   :)

Zverejnené

:) dnes, keď sme cestovali  do práce, tak v jednej dedinke  som  v diaľke zazrela pole s  levanduľou.   veľmi som sa potešila, lebo naživo som to zatiaľ  blízko nás  nevidela.., a levanduľu mám rada, páči sa mi. málinko máme aj doma v skalke. 

celý deň mi  levanduľové pole,   behá po rozume. zrejme sa  pôjdem aj zblízka  pokochať  tou krásou.  :)

Zverejnené

:) tak,  na to pole sme šli, bola to pekná diaľka, prechádzka,  pokochali sa krásou,  ale  nie levanduľovou   :smilieee:

post-2385-0-03754500-1497451242_thumb.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

včera som bola u mamy a brata. majú čerešne, tak sme naoberali a zavarila som niekoľko fľašiek. :) málinko som nechala aj na bublaninu s čerešňami. :dalbysomsi:

post-2385-0-62119400-1497683642_thumb.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

dozrievajú marhule, ale prišla nejaká pohroma. Ešte ani nedozreli, asi vietor a pozhadzoval ich na zem. A to som sa tešil, že nepomrzli...

Tento rok je to nejaké zvláštne. Časť stromu je už dozretá, časť je ešte zelená. Ja viem, že sú v tieni, ale takto to nebývalo...

post-2333-0-72707600-1497782014.jpg

post-2333-0-05065700-1497782019.jpg

post-2333-0-20832500-1497782026.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

ešte sa vrátim k tomu cesnaku. keď sme mali záhradu, aj my sme tam mávali aj cesnak. ale nejaké mrchy, myslím, že to boli  háďatká, sa nám do neho pustili.

Ríbezle sú super, čo lekváru som sa z nich navarila...aj z červených, aj z čiernych,  niekedy som aj egreše pridala, kvúli pektínu, ja som nedávala gelfix  na zhustnutie. Tie lekváre sú stále dobré, ešte teraz vyžierame zásoby z rokov minulých.

Ale ríbezle sú skvelé aj na marhuľový koláč, na vyplnenie "holých" miest. bejvávalo, mávali sme aj 15-20 cm dlhé strapce. Postupne z roka na rok sa strapce skracovali. To ale už sme vedeli, že záhardu dlho mať nebudeme.

Zverejnené

Práve som si dovarila lekvárik, marhuľový...mňam.

post-2333-0-34384900-1497990868_thumb.jpg

• Pridať bod 2
Zverejnené

Toto bude o stromoch , ktorym sa nerozomiem a zatial nebavia.

Je to stara jablon. Ja ako patnast rocny som sa po nej stveral a v juli kusal do maleho sladkeho jablka. Dnes - vyborny paravan.

A slubil som ruze, len uz .. koncia su ani nie, odviknute,

fotka nebude lebo je priliss velka , zmensoval som ju niekolko krat.

post-3-0-33579500-1498393953.jpg

Ruza. post-1625-0-28742900-1498390374.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

Bude o stromoch.

Verili by ste ze ten papek dal urodu co zavaris do tridsiatich poharov? Broskyne, minuly rok.

post-3-0-16388100-1498409426.jpg

• Pridať bod 1
  • Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Keď sme prišli domov z práce,  nakladali sme uhorky z našej záhrady. To bude chrumkavá bašta.  :dalbysomsi:

post-2385-0-71105900-1500306340_thumb.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

My mame uhoriek malo - vysadenych ,vcera zena dala tri pohare co som nasiel. Ale vcera som posial hrasok a este mrkvu - kupil som v Tesku tu pozdnu som zvedavy ci vzide do decembra. 

Posial som aj hrasok, ten budem sadit po desatich dnoch , ci ked sa nieco niekde uvolni - este mesiac a pol(este tri krat). 

Ta mrkva verim,ze ma nesklame - sla po hrasku - poda sa mi zdala vcelku dobra - zalievat ju budem pravidelne - snad ja verim a dufam ju do dvoch tyzdnov uvidim. Hrach je vysadeny na mieste cibule. Nabuduci rok tam budu na celej tej ploche len kaleraby.

Zverejnené

Včera som sa vrátil z týždňovky z Medera.  Vymočený, unavený, vyslnený....a hneď večer kontrola záhrady. Zistili sme, že cibulu už treba vytrhať a tak som dnes doobeda odišiel na plantáže a teraz som sa vrátil. Okolo 10:00 som pozrel na cibulu a tááák sa mi nechcelo začať ju trhať ,až to bolelo. Dôvod bolo, že už na polovicu cibule svietilo slnko. Pozbieral som odvahu ,zobral motyku a poď ho. Mohol som to urobiť až večer, keď nebude taká horúčava, ale ja nepoznám slovo "zajtra". Našťastie. Na večer sa strhla hujava a miesto, kde bola niekolko týždňov sušená cibula na koreni sa zmenilo na nepoznanie. Asi by som ju musel fénovať :smilieee: . Nakoniec to dopadlo dobre a je už na balkone a suší sa. Uff.

post-2333-0-27707900-1500754778_thumb.jpg

post-2333-0-60043900-1500754894.jpg

• Pridať bod 2
Zverejnené

Pekna uroda z takej plochy. My sme mali mensiu. Dnes uz vychadza aj hrasok aj mrkva co som minulu nedelu zasadil.

Zverejnené

Z mrkvou a petrzlenom to je u mna zle. Nechce vyjst. Rozmýšlam, čo tam nasadiť, a rovnaku plochu už mám volnu inde. Hrach už je v mrazaku, uhorky už budem rozdavať (zavarené aj zmrazene) , rovnako, ako papriku a rajčiny. Potreboval by som popol z dreva, take 4 pytle, aby som trochu zjemnil tu hustu zem, palim v kozube na zahrade drevo, ale je to malo. Nie je tu niekto, kto v zime prikuruje drevom a popol vyhadzuje? Okolie Bratislava.

Zverejnené

Uff, uz neviem co z toho robit :) Cukety a patizony rozdavam kade tade.

Dnes som prvykrat odtrhla tekvicu - len musim zistit ci je to klasicka, alebo hokaido. Podla velkosti by som povedala klasicka, ale necudovala by som sa keby to bol nejaky gigant. Aj cukety kupujeme v rovnakej velkosti, ale nam rastu do gigantickych rozmerov. Ta na fotke ma 37 cm :zubiska:

post-16-0-60281000-1501266985_thumb.jpg

A rastu aj dyne cervene, len sa obavam, ze je tu pre ne malo teplo. Zatial su to male lopticky, uvidime ci dozreju.

• Pridať bod 1
Zverejnené

krásna úroda, a ako by som si práve teraz dala patizóny... jaj :)

Zverejnené

U nas sa dari tekviciam a nenormalne narastla fazula. Zajtra idem posadit - najprv vykopat cast zemiakov a potom zasadit hrach. 

Hrach - chcem to skusit ci sa to da pestovat aj neskor. Ale je to lahky cukor pre chalana, a hnojivo(narok tam na tom mieste posadim mrkvu, karelab,petrzlen,salat ). Skusenost.

Zverejnené

Minule som nakladala cibuľku(orešec),   pridala som k nemu aj  zelené paradajky(pokrájané na mesiačiky),  karfiol(malé ružičky) a feferónku. veľmi nám to chutí. :dalbysomsi: zavárali sme aj lečo, ktoré jesť  moc nemusím,   ale môjmu manželovi, aj synom  chutí.

dnes ma kolega prekvapil, keď mi doniesol kvety :) Portulaka 

večer  kvety vysadím.

tu je o nich popísané viac.. http://designplanday.com/sk/landshaft/rasteniya/portulak-50-foto-dekorativnyj-lechebnyj-krasavec/

post-2385-0-92739400-1501847218_thumb.jpg

Zverejnené

Fotku sem nedám, predstavte si zmenšený strom po vybuchu atomovky. Tak vyzerá moja cvikla. Ostali len pahýle!!!

Deň pred tým sme boli ráno v záhrade, a švagrova cvikla mala obžratý jeden "koreň". Prišli sme večer a už to boli len tie hrubé pahýle.

A na druhý deň padla za obeť moja. Bol som tam až do 19:30, pršalo, čakal som bezdomovcov ako vyliezajú zo zeme ,ale nič, ani jeden jediný. Kto to obžral??? A dnes hrach...vyžratý. :angryfire: 

Zverejnené

U mna minulo sobotny hrasok. Dnes je to cez tyzden. V piatok celkovo 5. V nedelu 37 - 40 (dve riadky) , v pondelok 57 - 47 a dnes 67 - 46.

Celkovo to odhadujem na necelych 60 percent co zatial vyslo. Prve co som pred tromi tyzdnami sadil vysli na 40 percent dosadzal som. Vlaha je, vodu mam. Mozno uz dosadzat nebudem - nebudem kupovat semena. Ale som dost sklamany. Vodu mali az vela, ci nevysli ci ich nieco obzralo? Je tam nahovno poda. Blato ak to velmi polievas sracka. Dve sacky som vysial. Pri mrkve - na sacku som cital ,ze vraj tisic patsto semien. Kludne tu mrkvu mozem spocitat - mozno vyslo stopatdesiat. Aj to som prestrelil.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov