doll Zverejnené 17. Apríl, 2017 Zverejnené 17. Apríl, 2017 Dnes sme sa s priatelom prechadzali okolo zahradkarskej osady, a teda, niektore chatky krasne prerobene, udrziavane. Aj sme sa zamysleli nad tym, ze byvat v byte a kupit si na vikend takuto chatku v okoli. Namiesto stavby rodinneho domu v buducnosti. Viem si predstavit travenie vikendov takymto sposobom :rolleyes: 2
game Zverejnené 6. Máj, 2017 Zverejnené 6. Máj, 2017 tak už tu chábajú len vojenské rady od alarma, a ešte zopár záhrad... ani naša mamina tu tento rok nebude, už ju nemá kto obrábať. od nás je ďaleko, ja už nie, a mama je po nevydarenej operácii a uznáva, že už to nepôjde. :(
iskra Zverejnené 19. Máj, 2017 Zverejnené 19. Máj, 2017 moja mama tiež už oveľa menej sadí, ako predtým, keď bola mladšia, keď žil aj môj otec. mame s bratom toľko, koľko majú aj úplne stačí. čo môžeme, pomôžeme.my si sadíme na našom pozemku, a keď nám niečo chýba, tak si dokupíme. zamestnanie, obriadiť okolo domu, záhradky, všetké povinností, čo človek má, tak je čo veru stíhať. včera sme si doma posadili niekoľko priesad, aby bola po ruke čerstvá zelenina 1
member2793 Zverejnené 23. Máj, 2017 Zverejnené 23. Máj, 2017 a ešte zopár záhrad...tak aktuálne z tej mojej... včera som si trochu zaohŕňal, kvalitu brázdy kontroluje moja dvorná asistentka :thumbsup: a ešte krátky kuk do umelohmotníku ... kaleráby sú zatiaľ väčšie ako papriky, ale ono sa to zmení :Dv zelenom "kochlíku" vzadu sú zasadené naše Adélky, ako sme pracovne nazvali mäsožravky, ktoré sme tento rok pokusne zasadili ... zatiaľ sa im darí, tak uvidíme čo z nich vyrastie 3
slimak Zverejnené 23. Máj, 2017 Zverejnené 23. Máj, 2017 Clovek2 mna by zaujimalo to co ti vysi nad zemiakmi?
alarm Zverejnené 23. Máj, 2017 Zverejnené 23. Máj, 2017 Pochválte ma :agree: ...Hrach už má krásne struky, ešte možno týždeň-dva a bude to. 3
game Zverejnené 23. Máj, 2017 Zverejnené 23. Máj, 2017 chválime všetkých záhradkárov! :klobuk: alarm už oberá úrodu, potom zasa nebude môcť pohnúť krížami :) tak sa pochválim aj ja, mojou balkónovou... tento rok takto dvojfarebné muškáty, a zasa budú vysoké rajčinky...: 2
alarm Zverejnené 23. Máj, 2017 Zverejnené 23. Máj, 2017 Z hrachom problémy nebudú, ale čerešňa, to už je iné kafe... :bezradny:
member2793 Zverejnené 24. Máj, 2017 Zverejnené 24. Máj, 2017 Clovek2 mna by zaujimalo to co ti vysi nad zemiakmi?chlapovi v mojom veku už môže visieť kadečo :D /napríklad fúzy, brucho, ... /, ale konkrétne mne nad zemiakmi visí koniec antény na príjem krátkych vĺn, úplne konkrétne je to TTFD.anténa je tam umiestnená len provizórne, od minulej jesene. tento rok si hádam nájdem čas na jej trvalú inštaláciu na vhodnejšie miesto... anténa je vlastná výroba, lebo medzi moje záujmy patrí aj rádiotechnika a elektronika ... tu na fóre je téma o elektronike +/- okrajová záležitosť, o rádiotechnike tu nemáme nič, čo je v podstate aj jedno, lebo nemám príliš potrebu sa k tejto problematike vyjadrovať... CS fóram špecializovaným na tieto témy sa širokým oblúkom vyhýbam, stačilo mi tam prečítať pár diskusií, a bolo mi jasné že diskutovať tam, nie je práve môj životný sen :D a ak potrebujem informácie z tejto oblasti, tak ich radšej vyhľadávam na zahraničných fórach... viem že v tejto téme je tento príspevok totál OT, ale neviem do ktorej témy by som ho dal ... ak by tu príliš klal oči, ešte stále ho moderátori môžu presunúť na nejaké vhodnejšie miesto... ale je to jednorazová záležitosť, a viac na tému moje rádio hobby písať na fóre nebudem...
slimak Zverejnené 24. Máj, 2017 Zverejnené 24. Máj, 2017 Ved OK, ja som sa len nevedel na co to moze sluzit. Vyzera to(mne to pripominalo) ako skelet hojdacej siete, ci nejaky system na vesanie pradla. Len som nechapal,preco to ide ponad zahradu. Na ohrnanie zemiakov asi pouzivas navijak. A mas nejake zariadenie co hadze zem na obe strany? Ja mam len pluh.
member2793 Zverejnené 24. Máj, 2017 Zverejnené 24. Máj, 2017 na ohŕňanie používam Vari systém, s plúžkom na oborávanie ... ak mi večer zostane čas tak sem dám fotku ... ešte to mám v zostave na ohŕňanie...
slimak Zverejnené 24. Máj, 2017 Zverejnené 24. Máj, 2017 Aha asi nieco podobne. My mame navijak,ale to ide rychlo(ma to silu a nevies to sam zastavit, a ten co to vypina to moze vypnut o sekundu neskor a to uz si o dva metre dalej) orat sa stym da,ale ohrnat asi nie. Je tam este lano. Ale zas my mame velmi zlu - ilovitu podu - tam predtym boli mociare. Teda ten Vari system, mozno aj maly traktorik by mal problem. Ked sa podari pluh zapichnut do zeme, ide navijak co ma cez 100 kil a moze byt aj stangami zapichnuty do zeme za pluhom.
alarm Zverejnené 24. Máj, 2017 Zverejnené 24. Máj, 2017 Tiež som si zadovážil ohrňovák, ale môj je automatický a solárny.Keď je pekne a svieti slniečko, prídem do zahrady a automaticky zahrniem zemiaky. 1
slimak Zverejnené 24. Máj, 2017 Zverejnené 24. Máj, 2017 Toto je moja zahrada, aj ked ja sa staram len o ten travnik vzadu ,kde trenujem so synom. Aj to mi nevyslo pri hnojeni. Ako som to hadzal mam tam pol mesiace - kde je trava bujna a za 4 dni je vyssia o 4 cm ako inde. Na tom sa hrat neda. Teda pred treningom si ju skosim, ak budem mat dalsi trening o 4 dni si skosim travu a ihrisko pri dome. Hnojit budem az o mesiac. Otec ma na to aj stroj,len som o tom nevedel. 2
member2793 Zverejnené 25. Máj, 2017 Zverejnené 25. Máj, 2017 Aha asi nieco podobne.áno, niečo podobné Ale zas my mame velmi zlu - ilovitu podu - tam predtym boli mociare. Teda ten Vari system, mozno aj maly traktorik by mal problem. Ked sa podari pluh zapichnut do zeme, ide navijak co ma cez 100 kil a moze byt aj stangami zapichnuty do zeme za pluhom.v ílovici by mal asi Vari dosť veľký problém, v takej zemi skôr nejaký štvorkolesový malotraktor, ideálne aj s predným náhonom... tu máme normálnu černozem, tú ten Vari ešte výkonovo zvláda, ale má čo robiť...
slimak Zverejnené 30. Máj, 2017 Zverejnené 30. Máj, 2017 Dnes u nas prsi od jednej. A je to len velmi dobre. Na meteograme na tri dni nemalo prsat dalsie 4 dni co by bol uz pruser, na to desat dnovom boli zrazky aj dnes aj zajtra. Naposledy sprchlo v utorok stredu minuly tyzden. Cez vikend aj vcera bolo horuco aj poda pod travou sucha zacala praskat. Teda som velmi rad,aj ked som si nezahral tenis. Ja viem manazovat vodu na dva tyzdne pre papriky do sklenika - ked je jej menej sto litrov/ku korienkom s kupou) ak viac to vytapam. Ale hlavne sa staram o travnik a som rad ze zaprsalo. Vodu z vodovodu - dam na plodiny ak by to bolo extremne, ale na travu to sa neda.
iskra Zverejnené 6. Jún, 2017 Zverejnené 6. Jún, 2017 u nás až dnes pršalo. sme radi, lebo bolo príliš sucho. zem celkom kvalitne polialo, nemusíme večer polievať zeleninu. vzduch je sviežejší. :) ruže, hortenzie, okrasné kry
slimak Zverejnené 6. Jún, 2017 Zverejnené 6. Jún, 2017 Mam aj fotky,len mobil som nechal v garazi s vakom od tenisu. U nas prsi, ako vody je dost. Zahradkarenie aspon co robim ja je manazment s vodou - o to sa staram a polievam. Inak je to jedna znadvolezitejsich veci. Dalsia priprava pody a spravne zasadenie, dalsia starostlivost o rastliny - teda okopavanie. Polievam papriky, mne sa nepacili, male.. a otec ze su dobre a uroda bude dobra. Tak som sa na ne aj pozrel, a oni ti uz mali aj plody ,dokonca v piatok to malo aj 5 cm, dnes by sa to dalo zjest. Ako uznal som ze na zaciatok juna OK. Raz som polial aj vonkajsie plodiny otcovi - a malo to uspech. Rano vyzerali o sto percent lepsie. A travnik. Cely minuly tyzden som pozeral predpoved. Zaujimali ma zrazky. Mal som plan uz vpiatok som kupil hnojivo, zacat prsat malo od nedeli.Vnedelu som to aj pokosil, pritom prisiel prvy dazd, mal so odrobene o tretej, aj v kuchiny som varil, aj kompost trosku poprehadzoval, aj travnik co ma nezaujima som pokosil. Siel som na pivo. So susedom dal 4. Medzi tym bol jeden lejak, potom som popolieval papriky a siel kupit cigarety,pivo dalsi lejak. Mi to nedalo - malo prsat az v pondelok. Hlavne som mal vypite, o osmej vecer som zavolal chalana a som sa rozhodol hnojit. Chalan tlacil ten rozmetovac. Proste som to odflakol a vsetko urobil zle a opacne. Samozrejme nasledujuci den nespadla ani kvapka. Vlhka trava, nenastavene davkovanie, prehnojene dvojnasobne, chalan ked zastal,ci sa obracal tam to bolo este nasobne viac, nasledujuci den ziadne zrazky a slnko. Ale aspon dnes od siestej vecer poprsalo, spadlo aj desat mm za pol hodinu. Spalenin je tak cca jedno percento, ale kebz som to spravil spravne mal by a chcel krajsiu travu. Od vlhkosti chemikalii sa znicili stebla, snad nie aj korienky. Uvidim. Tam kde to bolo najviac vzpalene som vcera aj dnes daval vodu co spadla do suda - paprikz ma nayaujimali, ale potom ak bol lejak za chcvilku sto litrov som dal aj paprikam.
slimak Zverejnené 8. Jún, 2017 Zverejnené 8. Jún, 2017 Tu je ta paprika z pred tyzdna. A co sa tyka travnika v spalenisti sa dvihaju zelene potvori. Ale to budem mozno vediet tyzden cimesiac co stym robit, cely travnik vyzera zatial na grc. A pritom aj vcera naprsalona meter 5 litrov. Naj lepsia trava aj najhustejsia je ta co sa o nu nestaram a vobec. 1
iskra Zverejnené 9. Jún, 2017 Zverejnené 9. Jún, 2017 jeminenky, že "celý trávnik zatiaľ vyzerá na grc" :smile2: nepreháňaš? :) papriku máte peknú, mňam, aj záhrada, už aj na fotografii vyzerá parádne, celkový pohľad, no proste krása! pridám begónie, ktoré som si len pred týždňom vysadilačervené ruže, už máme niekoľko rokov, máme ich pred zadným dvorom a bylinky, ktoré používame na dochutenie jedál, na prípravu osviežujúcich nápojov :) 1
slimak Zverejnené 11. Jún, 2017 Zverejnené 11. Jún, 2017 Dal som plus, aj ked kvetiny ma nezaujimaju,ale vsimol som si na garazi u nas nejake ruze. Ale ten travnik. Vcelku OK. Keby nezaprsalo je tam pust. Mohol byt krajsi silnejsi,ale v celku so spokojny. Este sranda vyrobca hnojiva ze tam mangan co sposobi syto zeleny travnik. U mna opak ale nevadimito. 1
iskra Zverejnené 11. Jún, 2017 Zverejnené 11. Jún, 2017 slimak :D nabudúce, ak budeš taký láskavý, odfoť aj ruže na garáži B) dám Ti plus :D
slimak Zverejnené 11. Jún, 2017 Zverejnené 11. Jún, 2017 Su pekne ,odfotim. Nie je to celkom tak , ze kvety si nevsimam. Alebo ze ten co pestuje kvety je menej zahradkar ako co sa staram o travu. Teraz som sa vratil, popleivany sklenik, ta paprika je uz zjiedena, popolieval som aj uhorky a kaleraby, je to lrpsie steplou vodou,ale hlavne aby to zajtra nemusel robit otec, ak chce , nech nieco pokope. ------ Cele aby to malo zmysel, ja som polievac, otec co sa o to stara, ale musi byt aj ten co to zoberie, pozbiera a to je zena a deti. Priklad tohto roku ta zahrada vyzera lepsie, lebo otec nemusi robit polievaca a zberaca. Aj zber zabije nejaky cas, hrach a jahody mozno aj 5 hodin , ja by som to nerobil, zena ano.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz