Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

vďaka, páni :agree:

asi by mi poradili aj v záhradníctve, ale nechcela by som zbytočne platiť za niečo, čo nepotrebujem 

ide to na miesto, kde skutočne nemusí vyhrať súťaž krásy, len musí zamedziť rastu kdečoho zeleného a malo by pôsobiť navonok upravene a nejakú chvíľu aj vydržať

/ videla som to kedysi prvýkrát u jednej známej na záhrade ... ale už veľmi dávno, záhradu jej robia profesionáli, a kôrou mala vysypané časti priamo na zemi, ale tam sa robila záhrada pomerne často /

Zverejnené

Ja sa veru nerad hrabem v zahradke. Uz davnejsie som si urobil toto:

post-42-0-87587400-1371745900.jpg

Co na obrazku samozrejme nevidite je asi 50 cm lesenarska rura kolmo zabetonovana v zemi /aby nedoslo k epic failu, ked je v kotliku vela gulasu/. Ta kolma rura, ktoru vidite je volne zapustena v tej lesenarskej a tym padom je vytahovacia a otacatelna. Aj tie jakle, ako vidite na spodnom roste sa zasuvaju do seba, tym padom su rosty polohovatelne v kazdom smere, daju sa vysunut, vsunut, otacat a daju sa oddelit od konstrukcie. Pod miestom, kde su nasunute na kolmej rure su poistky z kratkej rurky, s prevrtanou dierkou v ktorej je vyrezany zavit a upraveny srob s ruckou na utahovanie. Ked varim gulas, co dost dlho trva, na spodny rost si ulozim spekacky alebo klobasky, otocim to pod kotlik a robim na ohni dve veci naraz. Na konci kazdeho rostu je hacik na kotlik, je teda mozne pri vacsom ohni varit v dvoch kotlikoch naraz. Rosty su zo starej chladnicky, ocistene od plastu a dobre vypalene. Pre mna perfektna a prakticka vec :)

• Pridať bod 3
Zverejnené

super! ovládaš cez smartphone, predpokladám. :)

Zverejnené

dobre vymyslené.... ale ten kotlík je len reklama, ešte je na ňom "etiket" :thumbsup:

Zverejnené

mam este maly servomotor, je dost mozne, ze o rok-dva prihodim foto s dalsim komponentom :)

Zverejnené

Záhradu mám, aj keď niekedy to ľutujem. :D S polovičkou sme nedávno boli kupovať záhradný nábytok v Baumaxe a neverili by ste, koľko druhov toho existuje (kuk na tom linku). :D Pol dňa sme vyberali, aby sme nakoniec nič nekúpili, lebo sme doma nechali kartu. :-!

Zverejnené

prvá uroda:

Ehm... mne ešte ani nekvitnu. :)

Zverejnené

to neva...my už ich požereme a potom ti budeme závidieť :zubiska:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

V poslednej dobe som si všimla, že niekoľko záhrad rodinných domov v blízkom okolí je "vyzdobených"

trpaslíkmi rôznych tvarov a druhov :hmmm: ...

... je to nová móda, alebo tí trpaslíci mávajú aj inú funkciu ako záhradu podľa majiteľa "skrášľovať"? :neviem:

Zverejnené

možno strašia krtkov či nálety drozdov :)

trpaslíci z módy zjavne nikdy nevyjdú, len nech to nie sú tie desné umelohmotné, to radšej žaby a vodné víly z umelého kameňa ... ale to už brúsim do inej témy :)

Zverejnené

náhodou...taký trtpajzlyk je užitočný... krt výjde von, zlakne sa z ingfarktuje a je pokoj. :zubiska:

Zverejnené

v jednej predzahradke v Banskej Stiavnici som videl vodnika

urcite sedel na nocniku, mal take velke vypulene oci...

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

moja balkónová paradajka má už nejaké dva metre do výšky, a plno plno strapcov zelených paradajok ... len nechcú červenieť, potvorky :)

post-3-0-29532200-1374774606.jpg

• Pridať bod 2
Zverejnené

ľudia, kto sa rád hrabe v zemi a pleje? máme k dispozícii jednu menšiu džungľu, kde sa môžete realizovať...

Zverejnené

prvých 9 červených koktejliek som obrala na balkóne ! :)

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

včera narýchlo a trochu predčasne obrané, po tom čo ich objavili mravci

post-2793-0-11633900-1376518326_thumb.jpg

Zverejnené

aktualne spracovavame slivky, postupne ako dozrievaju jednotlive sorty, na kompot - slivky polene, ktore posluzia neskor na kolace

zvysok putuje na skvapalnenie

jaj, a gombolce sme mali minuly tyzden na obed ;)

Zverejnené

alarm, možno si to človek pri tvojom dome rovno aj odfotil. rovnaký kabrinec...  :zubiska:

Zverejnené

to nepôjde alarm, pretože nijakú manželku nemám (mne život strpčujú mravce v záhrade :D ), ale zato mám v záhrade a vo dvore 42 ovocných stromov + 2 stromkové ríbezle + niekoľko koreňov viniča.

broskyne na fotke sú odroda Flamingo, Redhaven mala prvú úrodu 2ks ale tam ma mravci predbehli a ani sme ich neochutnali, a Cresthaven ešte len dozrieva, tiež má prvú úrodu tak som zvedavý aké budú.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov