tomassi Zverejnené 27. Október, 2008 Zverejnené 27. Október, 2008 ooooowysky wysky wysky tak toto tu sa k legende svetovej hudby prirovnávať nepatrí inak som tak rozmýšľalexistuje ešte niektorá skupina, kt. má po sebe pomenovaných fanúšikovsú nejakí RollingStoneňáci, TuPacovci, ...ja som počul len o Rockeroch, HipHoperoch, Metalistimožno Curaci(nie čuráci, ale Kjuráci, podľa TheCURE)ale toto som zašiel trošku mimo kamarát mi vravel, že momentálne sú v Nemecku taktiež 2 skupinkyRockeri (zväčša domáci Nemci) a HipHoperi (zväčša mladí Turci, kt. sa nevedia nikam zaradiť) 1
wysky Zverejnené 27. Október, 2008 Zverejnené 27. Október, 2008 Legenda je legenda. A depeche je depeche.. To o tompotomAle fanusikovia su vsade rovnaki... :) Ked niekto utoci na ich idoly, brania ich zubami-nechtami... :lol:
game Zverejnené 3. September, 2010 Zverejnené 3. September, 2010 jeden puberťácky sused je fanúšikom tohto fenoménu ... keď nemá nikoho doma, púšťa to na plné gule a mňa z toho nadvihuje, to je akurát tak na mozog, texty sú plné nehy a ľudskosti, všakáno :blush: keď počujem tie násilne násilné a silácke texty, a vidím násilne silácky a drsný ksicht toho kontrafaktového nešťastníka, je mi nevoľno, ale čo už ... potom si dá nejakým nešťastníkom za pár eur natočiť sám seba a má klip ... meingott ... no nič, napadlo mi to, lebo som čítala práve jeden článok :) slovesnký hip hop a rap, chlapčenské drsné vyholené hlavinky a svetoví chlapci :) Je slovenský hip hop mŕtvy? Hip hop dnes už asi málokoho vzrušuje. Hip hopové hudobné vzorce sa stali súčasťou popu; typickým prípadom prerodu rebela na popový idol, vhodný aj pre malé deti, je Rytmus. Ozývajú sa hlasy, že hip hop je mŕtvy - stalo sa mu to, čo kedysi punk rocku. Rozpustil sa v kyseline komerčného stredného prúdu. Na druhej strane, festivaly sú tejto hudby plné, nedávno napríklad skončil trojdňový Hip Hop Kemp v Hradci Králové, s návštevnosťou nemá problém ani festival Toto je hip hop. Vzbura a reklama Jedným z pionierov slovenského hip hopu je Pavol Remiáš, známy ako Lyrik H. Skupine JSS z Prievidze, ktorej bol členom, sa podarilo vydať album už v roku 1997. „Rap, to bola krásna príležitosť na tínedžerský vzdor proti konvenciám, proti postkomunistickej upätosti, robotníckej opitosti sídlisk v okresných mestách a v Bratislave. Aj po trinástich rokoch je to tá istá príležitosť," hovorí. Čítajte viac: http://kultura.sme.sk/c/5530791/je-slovensky-hip-hop-mrtvy.html#ixzz0yUXvbtLU že by ? po trinástich rokoch je to stále tá istá hudba, tie isté texty, silácky drsné tváre, tváriť čo najznechutenejšie je stále rovnako in. kruci. stačí pozrieť na tie tváre na fotkách, samý drsňák, protestujúci proti komunizmu a kyseline stredného prúdu s pivným bruškom po trinástich rokoch ... či opičiaci sa protestujúci chlapci bez valného talentu ... či ako ? je mŕtvy ? : )
doll Zverejnené 4. September, 2010 Zverejnené 4. September, 2010 je zbytocne zacinat diskusiu o SK hip-hope, ked kamenom urazu je samotny nazor na HH to ze niekomu nesmakuje, nevonia...OK..ale nech ho tu prosim takto nerozobera, lebo je to smiesne :blush: game, povedz mi jedno, ako si predstavujes hip-hopera? :) ze spieva o chorvatskych plazach vo volnej kosielke pri zapade slnka? :) keď počujem tie násilne násilné a silácke texty, a vidím násilne silácky a drsný ksicht toho kontrafaktového nešťastníka, je mi nevoľno, ale čo uža ako ma vyzerat vlastne spevak ktory spieva ten svoj zaner? nasilne silacke reci, myslis? ja nie, je to trocha aj o niecom inom, co vsak ludia s vyssie spominanou ironiou vo svojich nazoroch a zbytocnymi otazkami jednoducho nepochopia :) mne osobne je nevolno pri pohlade na Z. Smatanovu, ale co uz 1
game Zverejnené 4. September, 2010 Zverejnené 4. September, 2010 kdesi som tu raz dávno písala, že v primeranom pubertálnom a postpubertálnom veku syn aj všetci jeho kamaráti boli zanietení tvorcovia hiphopu, sedeli spolu a tvorili. ktosi vyrábal hudbu, ktosi písal texty, držalo ich to nejaký rok dva, ani neviem, prešlo to ako prišlo, bola to módna vlna, chlapcov to draplo rovnako ako tisícky iných trochu mi to pripomenulo ... práve som dočítala staré čínske príbehy, kde sa ľudia typovo delili, vznešené dámy mali vždy hladké čelá, učenci vysoké čelá a inteligentné oči, zbojníci jazvy a zloduchovia zachmúrené čelá a zasmušilé tváre ... :blush:keď pozriem na fotky rytmusa a tých mladých hiphoperov, strašne mi to tie poviedky pripomína mladý sused, ako píšem, to tu púšťa bežne, našťastie nie príliš často, ale keď už tak už - hudba je minimum celú hodinu tá istá, protestujúci hlas protestuje, a dokonca aj hippies vyrástli po trinástich rokoch z ideálov a protestov proti koženej spoločnosti, a ani nerapovali, len spievali a rozdávali lásku keď niekto chce rapovať, nech rapuje, píše protesty, nech nosí gate pod členkami, nech ukazuje dvomi prstami do zeme či kamkoľvek sa to pri tomto štýle patrí, ale zakape to pomaly, ďalšia generácia si nájde svoj protest ... aspoň si myslím, že je to prirodzené, večne zachmúreným nemožno byť, večne ani nie je proti čomu protestovať nespisovnými slovami, ale koho to teší aj ako starnúceho dospeláka, v pohodekaždý štýl má stále svojich priaznivcov, techno, rap, hip hop, rock, taký hentaký aj onaký, dokonca poznám dnešných sedemdesiatnikov, ktorí vytiahli na svetlo sveta po revolúcii hippies anzug, to všetko je oktyp, štýl svojho protestu má zrejme každá generácia, protest proti meštiackosti, strednému prúdu, proti prevládajúcemu životnému štýlu, proti tv komercii, proti kdečomu, to patrí vždy k nastupujúcej generáciilen prejde boom, prešiel boom techna, prejde aj tento násilne zasmušilý hiphop, a stále mi to pripadá násilne násilnícke ... také nasilu chlapácke, čo už : )
doll Zverejnené 4. September, 2010 Zverejnené 4. September, 2010 boom techna? presiel?to tazko :blush: ale nenazvala by som to boomom, jednoducho bolo tu, je tu, a pre milovnikov techna tu aj vzdy bude urcite by som to neprirovnavala k hnutiu hippies - ich hudba bola prejavom isteho odmietania, neprisposobovania sa pravidlam, chceli byt ini..a to suviselo s vtedajsou dobou hip hop je tu uz velmi dlhe roky, nebola to vzdy len hudba, ale hlavne styl zivota, kulturaa to ze je dnes hudbou dospievajucej mladeze, holt...ta z toho vyrastie...hip hop odtialto urcite nezmizne, pretoze to nie je len boom, len je zrazu viacej moznosti ako sa dostat k hudbe, ako hudbu pocuvat..a samozrejme je tu aj tvorba zahranicnych umelcov, ktorym sa chce vela mladych podobat ja ked vidim mladeznika iduceho po ulici a pocujem zo sluchatiek vulgarnosti, tak ano, je z toho zle aj mneavsak nie je hip hop ako hip hop, na domacej scene sa produkuje aj odpad, to je jasne 1
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 4. September, 2010 Zverejnené 4. September, 2010 Vela ludi si uvedomuje alebo prinajmensom tusi, ze ziju pokrytecke zivoty a ze su im vnucovane rozne zivotne stereotypy, zivotne predstavy, postoje, hodnoty, atd., ktore na jednej strane prijmaju a riadia sa nimi, ale v zasade sa s nimi nestotoznuju. V takejto situacii mava u ludi mimoriadny uspech ten, kto vyslovi to, co si ostatni myslia. Uspech KF spociva v nesmiernej pravdivosti a vypovednej hodnote ich posolstiev. Existuje zoskupenie v spolocnosti, ktoremu toto posolstvo nie je pristupne. A to z casti (u niektorych) preto, lebo ich postoje a predstavy su spomenutym sposobom najviac posramotene. Toto je urcita kasta ludi, ktorych lyrika KF dokaze pohonit po ich strbavych hlavach. A to je druhou zlozkou ich uspechu. Vo vseobecnosti sa jedna o klasicky priklad dvoch spolocenskych zoskupeni, z ktorych jedno manipuluje druhym, a KF jednou z odpovedi. To je v spolocnosti uplne bezny jav. V zanri, mimo zanru, v hudbe, aj mimo hudby. 1
tomassi Zverejnené 5. September, 2010 Zverejnené 5. September, 2010 Uspech KF spociva v nesmiernej pravdivosti a vypovednej hodnote ich posolstiev. ja práveže u KF, Rytmusa, . . . postrádam akúkoľvek autenticitu a príde mi to skôr ako slizký - napozovaný hop-hop :blush: narozdiel od VECa, A.M.O., . . . 1
game Zverejnené 22. September, 2010 Zverejnené 22. September, 2010 dnes som si zasa užila, mladý sused bol doma sám celé poobedie, celá štvrť počúvala hip-hop, ale ešte aj v pravidelných intervaloch chodil pľuvať z balkóna ... :D možno to patrilo k veci, ale pri vešaní prádla to už bolo na mňa moc ... na revúce básnenie som nepovedala ani slovo, ani na kontrafakt a spol, hoci z toho bolo počuť v každej pesničke čosi o podpisovaní nejakých zbytočných papierov ... ináč len to, že to aj rýmovalo ... ale to pľuvanie ma mierne dožralo ... dovešala som, zakričala, že by mi mohol prestať pľuvať ponad hlavu, a zavrela balkón ... ja som moc dobrá suseda, to raz takto jeho strýkovi šibalo, pred pár rokmi, tiež keď dospieval, náš spoločný sused sa vychytil a vypol mu istič ... :D hm, nemyslím, že ma v tom angažovanom randáli počul ;)
game Zverejnené 2. Október, 2010 Zverejnené 2. Október, 2010 ide to aj bez nadávok, bez siláckych vulgárností, keď skutočne hovoria o tom, čo je ich jeden z objavov talentu ... isteže tu hrá úlohu aj ich slepota, človek okolo toho neprejde bez emócií, ale to je vec, o ktorej rapujú, dúfam, že o svojom živote budú aj naďalej, že zostanú v tej rovine pravdy, nech im to vydrží http://www.youtube.com/watch?v=7lfwAbr8_To&feature=related 1
tomassi Zverejnené 14. Január, 2011 Zverejnené 14. Január, 2011 týmto smerom sa mal SK hiphop uberaťnielen pózovať v US stylehovoriť o tom, čo je tu http://kultura.sme.sk/c/5716467/hudba-ktora-to-nalozila-husakovi-lexovi-aj-harabinovi.html aj zvuk slušný 1 1
tomassi Zverejnené 27. Február, 2011 Zverejnené 27. Február, 2011 názorovo vyhranená Hlava slovenského undergroundokomernčého hip hopu http://www.youtube.com/watch?v=R2A7h8Z-oDI 1
lopata555 Zverejnené 27. Február, 2011 Zverejnené 27. Február, 2011 game, povedz mi jedno, ako si predstavujes hip-hopera? :vystraseny: ze spieva o chorvatskych plazach vo volnej kosielke pri zapade slnka? :) doll čo tak toto ? :)
lopata555 Zverejnené 3. Marec, 2011 Zverejnené 3. Marec, 2011 to som sem dal aby som dokázal že Hip hop sa dá aj bez vulgarizmov :D ... dúfam že si to nepochopila inak :D
doll Zverejnené 3. Marec, 2011 Zverejnené 3. Marec, 2011 pustila som a asi po troch sekundach som vypla :D staci mi nazov kaktus :D a co sa vlastne ma pytas? ja som nejaky znalec na HH? :D
lopata555 Zverejnené 3. Marec, 2011 Zverejnené 3. Marec, 2011 Dobre keď posudzuješ speváka podľa názvu Ok ,ja som len reagoval na tu uštipačnú otázku ktorú si dala game z ktorej bolo úplne cítiť že hoper ma byť drsný a ... a co sa vlastne ma pytas? ja som nejaky znalec na HH? :D keď ťa čítam tak aj hej
doll Zverejnené 3. Marec, 2011 Zverejnené 3. Marec, 2011 no tak citaj aj nadalej..lebo mam pocit ze ti to ide velmi zle.. a prosim, nezatazuj hlavku hladanim vhodneho kandidata na hopera roka.. 2
lopata555 Zverejnené 3. Marec, 2011 Zverejnené 3. Marec, 2011 ja sa nezaťažujem mne to ide úplne samo :D ... možno nie si znalec na HH ale aspoň svojou suverenitou si tak určite pôsobila :D 1
Sniper Zverejnené 8. Marec, 2011 Zverejnené 8. Marec, 2011 Konečne niekto sundal Rytmusa :bezradny: https://media.freespace.sk/temy/3188/rytmus.flv
slimak Zverejnené 8. Marec, 2011 Zverejnené 8. Marec, 2011 Dnes som si presiel tuto temu, necital, len preletel hladal odkaz na nejake video co doposial koho zaujalo. Zaujimal ma ten rytmus, nakoniec som si to vypocul na youtube. prkl.http://www.youtube.com/watch?v=6voGNlUV4qs&feature=relatedbolo to prve naco som nadabil asi nieco lepsie, on je spiestan? Ina rec. Pocul som dalsich 5 piesni ako ide to rychle minutu posun dalej Nikdy sa nezavdacis ci zlatokopka.Ok z coho ten chlap zije? Okrem jednej piesni vradiu s tinou som ho nikdy nepocul, nikdy nevidel. Chapem ,ze Giraltovciach daju 10 000 eur za vystupenie nejakej superstar, ci nejake 4 000 na firemnou vecierku. Ale kto plati tohto exota? 1
doll Zverejnené 9. Marec, 2011 Zverejnené 9. Marec, 2011 Konečne niekto sundal Rytmusa :bezradny: si tiez z tych, ktory caka na nejakeho magora, ktory ani nevie co hovori, a nazyva to "sundal som Rytmusa"? takymito loosermi sa zaoberat, neviem...cihate co kto povie, chytate sa stebielok..podobny level ako ten chlapec z toho videa to sem mozme pridavat linky o tom, co povedal asocial na namesti na radicovu a podobne..co vy na to? viedla som taku diskusiu na nete, kde jeden kontakt z kamaratovych, kazdeho kto si nedovolil povedat krive slovo na Rytmusa, nazval Rytmus lover .. ja neviem ci tito ludia su zakomplexovani ked ostatni nezdielaju presne rovnaky nazor ako ten ich, ale to ze proste nehovorim aky je dementny, aky je komercny, aky je neviem aky a onaky dovolim si povedat ze jeho texty su x krat lepsie, ako texty zahranicnych raperov ba i interpretov, ktorych hravali/ju aj v radiach (pardon, ja som zabudla, ludia co sa serinkaju do takychto veci nepocuvaju o com spievaju..ehm, alebo nerozumeju) ten chalan si zarobil take love ako ani jeden z vas odtialto...a to ze si zarobil rapom a dajme tomu vulgarnym prejavom...a? a co? a ze je komercny? a? ved to sam davnejsie vyhlasil v mediach, ze bude, a ze je mu jedno co si o tom ini myslia.. podme radsej riesit politikov...pardon, volicov bulov.. zaujimave ako vie uspech niekoho cudzieho iritovat a podte do mna, minuska za Rytmusa citatelia tejto temy oblubuju :( 1
lopata555 Zverejnené 9. Marec, 2011 Zverejnené 9. Marec, 2011 ten chalan si zarobil take love ako ani jeden z vas odtialto...a to ze si zarobil rapom a dajme tomu vulgarnym prejavom...a? a co? a ze je komercny? a? ved to sam davnejsie vyhlasil v mediach, ze bude, a ze je mu jedno co si o tom ini myslia.. podme radsej riesit politikov...pardon, volicov bulov.. a nič ... ale hádam máme právo povedať ak sa nám tento vulgárny prejav nepáči ... či nemáme ?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz