Cactales Zverejnené 11. Marec, 2008 Zverejnené 11. Marec, 2008 Jozef To, že štrnásti členovia porušili stanovy je skôr zámienka ktorá Dzurindovi poslúžila na to, aby sa zbavil opozície v strane a umlčal ďalších potenciálnych kritikov. Medzi kritikou a rozbíjaním strany je určitý rozdiel.
Jozef50205 Zverejnené 11. Marec, 2008 Zverejnené 11. Marec, 2008 ano, ale nie takto, najprv v mediach a potom na stranickej pode, ak by to bolo opacne nemam nic proti a Dzurinda si kritiku zasluzi ,aj cele vedenie strany, no najpr to pertraktovat v mediach, to je akoze co ... ? Predsa stranicka disciplína je zahrnuta aj v Stanovach a kazdej politickej strany.Spinave pradlo sa ma prat doma. Ak kritizujem, t.z. mám aj alternatívu na lepší chod strany, na lepšie vedenie, lepsieho lidra,na vyssie preferencie, oni nemali nic. Byt nespokojní majú pravo, aj ja ako ich volic tiez mám právo, ale ak sa maju udiat zmeny podla tých 14 k lepsiemu, prečo nedostali podporu.
Cactales Zverejnené 19. Jún, 2008 Zverejnené 19. Jún, 2008 SDKÚ-DS opustil aj jej podpredseda a poslanec Národnej rady Juraj Liška, ktorý ešte vo februári kritizoval Dzurindu. Ku kritike vedenia strany sa neskôr pridali aj signatári výzvy "Nastal čas na zmenu" čo malo za následok ich vylúčenie zo strany... Ako dôvod svojho odchodu Liška uviedol: „Neodchádzam preto, že mám lepšiu alternatívu, ale preto, že princípy, ktoré uznávam ja a moji blízki, s ktorými som do politiky vstupoval, neboli v poslednom čase napĺňané,“ zdôraznil na tlačovej besede. Liškovi sa nepáčil vnútorný systém riadenia strany, štýl politiky, ktorý v poslednom čase prezentovala SDKÚ-DS. Liškovi sa tiež nepozdávajú ani posledné zmeny stanov, ktoré posilnili moc centrálnych orgánov na úkor regiónov. „Nemôžem sa zmieriť ani s tým, že v Bratislave prebiehala preregistrácia členov strany a na návrh generálneho sekretára ich niekoľko desiatok, podľa mňa bez vážnych argumentov, nepreregistrovali,“ dodal s tým, že Mikuláš Dzurinda ako predseda stratil jeho dôveru. http://www.sme.sk/c/3936490/Podpredseda-SD...-zo-strany.htmlOpozičné strany sa teda rozpadajú ďalej a zrejme tento proces ukončia až ďalšie prehraté voľby... 1
Cat Eye Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 Dzurindovi z poslaneckého klubu odchádza už tretí poslanec - Po Kurucovi a Líškovi je je to rozhodca Ľuboš Micheľ...http://aktualne.centrum.sk/domov/politika/clanek.phtml?id=1160960
Nokia Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 mam pocit ze nasa pravica by sa mala lepsie ak by dzurinda odstupil...uz mu prepina...nech to prenecha mladsim a schopnejsim
Sniper Zverejnené 4. Júl, 2008 Autor Zverejnené 4. Júl, 2008 Slovensko len potvrdzuje že je v EUrópe unikátom. Takmer všade má pravica pevné miesto, či už vo vláde alebo "len" v parlamente, len u nás je len do počtu.
Cat Eye Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 Na Slovensku by mala predovšetkým vzniknúť skutočná pravicová strana... To nie je len o deklaráciach, v ktorom kúte politického spektra chcem byť videný. Jedine KDH, resp. len Čarnogurský má v tom jasno.
tomassi Zverejnené 29. September, 2008 Zverejnené 29. September, 2008 z KDHodišli ďalší 3ja členovia a namierili si to rovno k palkovcom (KDS) Marcela Pčolinská (1953) bola poslankyňou NR SR v roku 2002. Pôsobila vo výbore pre ľudské práva a národnosti a vo výbore pre európsku integráciu. Mária Majdová (1973) bola poslankyňou NR SR v rokoch 2002 2006. Pracovala vo výbore pre zdravotníctvo a vo výbore pre obranu a bezpečnosť. Alojz Rakús (1947) bol poslancom NR SR v rokoch 1998 2002. V rokoch 1990 až 1992 bol ministrom zdravotníctva. pri treťom mene som si spomenul, že som ešte nenapísal meno najsympatickejšieho politika
Ronja Zverejnené 29. September, 2008 Zverejnené 29. September, 2008 ...pravicova strana - ano, som za, ale to chce ozajstne osobnosti s rovnou chrbticou - bez snahy robit kompromisy za kazdu cenu, len "aby sme v hanbe nezostali..."
wysky Zverejnené 6. Október, 2008 Zverejnené 6. Október, 2008 Ludia okolo byvaleho mnistra Nemcisca sa dali do zbierania podpisov. Mozno vznikne ńova pravicova liberalna strana.
slimak Zverejnené 17. Máj, 2009 Zverejnené 17. Máj, 2009 Nenasiel som temu o SDKU. Tak sa len opytam. Ako sa volicom tejto strany pozdava fakt, ze strana ktora sa doteraz dvakrat vychvalovala primarkami, teraz ked by naozaj mohlo o nieco podstatne ist sa toho zriekli. prve boli za ucasti byvaleho nespokojneho ministra obrany, druhe uz boli len solo Dzurindu. A teraz nic. Smiesna strana. Zrejme tu je tema o SDKu, lebo uz som sa pozastavoval nad Stastnym, ktoremu StBci v jeho strane nevadia, ani jeho volebny leader Kukan.
Cactales Zverejnené 19. September, 2009 Zverejnené 19. September, 2009 KDH dnes podľa očakávania zvolilo za svojho nového predsedu eurokomisára Jána Figeľa, ktorého na túto funkciu navrhol doterajší predseda strany Pavol Hrušovský. Figeľa podporilo 304 z 309 delegátov Myslíte, že má pravica na slovensku nádej vyhrať parlamentné voľby a najmä vytvoriť stabilnú koalíciu? Novozvolený predseda KDH si myslí, že najbližšie voľby môže vyhrať jeho strana: Figeľ počas snemu vyhlásil, že KDH je schopné na budúci rok vyhrať voľby. "Andrejovi Hlinkovi trvalo 20 rokov, kým vyhral voľby. My tu budeme mať voľby o chvíľu, sme schopní vyhrať?," opýtal sa Figeľ. "Áno," reagovalo na výzvu približne 300 zástupcov zo všetkých regiónov Slovenska. Strana si 20. výročie založenia pripomenie už budúci rok vo februári. Hnutie má byť v súčasnosti podľa Figeľa dôslednou a konštruktívnou opozíciou. http://www.sme.sk/c/5024849/novym-predsedom-kdh-sa-podla-ocakavani-stal-jan-figel.html Čo môže reálne priniesť táto výmena vedenia? Skutočne môže ešte do parlamentných volieb výraznejšie ovplyvniť preferencie tejto strany? 1
game Zverejnené 19. September, 2009 Zverejnené 19. September, 2009 asi najjednoduchšia odpoveď je nie. Figeľ sa možno bude snažiť byť dôslednou a konštruktívnou opozíciou, ale podľa mňa nie je na to doba, aby vyhrali voľby, nie len Figeľ je kdh, a viac než okolo dvoch percent plus mínus nedosiahnu. kdh je zabetónovaná strana, ako sns, má svojich stálych voličov, nezmenili to ani dlhé roky preferované mená ako palko ani mikloško ani hrušovský
slimak Zverejnené 20. September, 2009 Zverejnené 20. September, 2009 Aky je rozdiel medzi figelom a hrusovskym? Figel je uz viac sedivejsi? Chce vyhrat (ano) a kvoli comu a kde? Co moze ponuknut? Zial nic. Mylim sa? :lol:
tomassi Zverejnené 23. September, 2009 Zverejnené 23. September, 2009 kamarát bol na tom KDH sneme a nevie odkiaľ novinári zobrali tú vetu o vyhraní volieb vraj nič takto priamo nepovedal Daniel Lipšic prišiel s návrhom, o kt. som už rozprával aj ja vo vedľajšej téme :lol: teda koalícia SDKÚ-DS + KDH + Most-Híd + SaS teda opäť stará známa finta z rokov '98 a '02 Figeľ sa ešte nevyjadril asi niekde zapatrošil telefón, keďže sa mu ho nepodarilo dvihnúť a ani reagovať na sms podľa mňa mohol aspoň ťuknúť, že info nie sú officiálne a vyjadrí sa až po rokovaní ako môžme teda vidieť, školenie Pavla Hrušovského, začínať sláviť úspech osobne sa teším na počínanie si tohto jednotného KDH Figeľa podporilo 304 z 309 delegátovpo voľbách ak jedni budú chcieť ísť vľavo, zatiaľ čo tento smer, druhí už teraz vylučujú
Sniper Zverejnené 23. September, 2009 Autor Zverejnené 23. September, 2009 Podľa mňa najideálnejšie by bolo keby SDKú a SaS dokázali zostaviť funkčnú vládu. Ale to si môžem podať žiadosť rovno do Snívajte s nami, budú radi keď zostavia koalíciu spolu s KDH a Most, ale to tiež bude taký zlepenec ako v r. 2002. Podľa tých predapokalyptických preferencií vychádza, že Smer bude potrebovať len jedného koaličného partnera, pre ktorého uvoľní jedno-dve ministerstvá, takže pravica bude musieť čakať ďalšie 4 roky a popracovať na sebe.
tomassi Zverejnené 23. September, 2009 Zverejnené 23. September, 2009 jedného isto nienepočítam, že chytia viac ako 35%budú potrebovať 2
tomassi Zverejnené 2. Október, 2009 Zverejnené 2. Október, 2009 včera bola skutočne vynikajúca lampa isto sa oplatí pozrieť C L i C K (Ivan Mikloš, Vladimír Palko, Richard Sulík, Daniel Lipšic, Peter Zajac) pána Sulíka a SaS som moc nemusel, ale po tom, čo predviedol v tejto diskusii koniec buď bol celý čas ticho a keď niečo povedal, tak mal radšej zostať ticho predsa KDH Ján Fígeľ sa vyjadril, že nepôjde do vlády s tými, čo podporujú zlodejinu a korupciu som zvedavý, či to aj pomenuje pravým menom, čiže SMER a spol.
pink Zverejnené 2. Október, 2009 Zverejnené 2. Október, 2009 vcerajsia lampa stala za to! marne patram, kedy ju opakuju, ak niekto vie a napise, tak mi urobi radost, dakujem... jo, zrejme sa bude dat najst na stranke tyzdennika tyzden... sulik sa tam stratil, nedostal moc priestoru, ale ani ten ponuknuty nevyuzil... a stevo hrib bol ako osa ... ale dobre tak... vcera to stalo za to, myslim, ze ficiak si to pozrel... edit: tomassi, dikes za link...
tomassi Zverejnené 2. Október, 2009 Zverejnené 2. Október, 2009 mne to na tej jojke nejak dlho načítava, tak môžte skúsiť tu od stredu na pravo a ešte niečo Štefan Hríb: Problém pravice v Lampe
pink Zverejnené 2. Október, 2009 Zverejnené 2. Október, 2009 ten link na archiv fici perfektne... komentar sh je plus...
tomassi Zverejnené 2. Október, 2009 Zverejnené 2. Október, 2009 na konci sa hovoriloaj o teme: od stredu naľavolen ktovi, kto tam príde, teda, či na SVK máme aj ľavicu SMER-SDKSSa ako povedal Ivan Miklošza SDĽ príde Ibi Maiga :lol: :) :)
pink Zverejnené 2. Október, 2009 Zverejnené 2. Október, 2009 o polnoci som uz odkvecla :lol:, preto to chcem vidiet este raz...
tomassi Zverejnené 3. Október, 2009 Zverejnené 3. Október, 2009 Ten Sulík ma začína čím ďalej,tým viac, dajme tomu štvať v hore spomenutej lampy, celý čas čušal a keď prehovoril, tak priznal, že používajú populistické praktiky deň potom Sulík odmietol Lipšicov nápad spojiť pravicové strany
lopata555 Zverejnené 3. Október, 2009 Zverejnené 3. Október, 2009 Ja som to tiež pozeral a musím povedať že to bolo dosť trápne :lol: ... Sulík a Palko sa do parlamentu ani nedostanú / môj subjektívny názor / ale trepali tam :) že čo treba a ako treba
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz