Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Za nami je aj kvalifikácia, nanešťastie ju vyhral Felipe, ale rozhodovať sa bude zajtra...i keď by som bol rád, keby Lewis bol o jednu pozíciu na štarte vyššie, zdá sa, že Mclaren ide do toho viac konzervatívne a na dlhší prvý stint...4. a 5. /v poradí Lewis a Heikki/ miesto na štarte nepovažujem za slabý výkon, štart bude ale nervydrásajúci - obzvlášť, keď Jarno štartuje z druhého, Kimi z tretieho a Nando je za Lewisom na šiestom...dôležité bude, aby Mclaren bez priveľkých komplikácii zvládol preteky, v čo veľmi dúfam a takisto aj dúfam v šťastný koniec pre Mclaren a hlavne - titul pre Lewis-a  :lol:

No a ešte verím, že DC dojde bezpečne bez kolízií do ciele, verím, že uvidí v posledných pretekoch kariéry v F1 šachovnicovú vlajku... :) DC má moje sympatie stále, už len preto, že dlhé roky strávil v Mclarene (sezóny 96 až 04) a v 99´ma práve sila Mclarenu, kedy zaň jazdil DC a Mika ma presvedčila kuknúť si preteky F1  :)

• Odpovedí 766
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

266

• aljak63

179

• weirdo

69

• moltom

52

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Nevadi, zatial je to dobre. Ak to takto ostane aj zajtra, nemam nic proti.

GO LEWIS GO

GO MCLAREN GO

:lol:

Zverejnené

škoda, že Massa nemá nikoho,

kto by na neho tlačil

práve naopak má dvojitú ochranu

myslím však, že sa Lewis poučil a zajtra to zvládne

Zverejnené

Dúfajme a verme tomu chlapci, že sa to podarí  :) Už netrpezlivo čakám na GP.... :lol:

Come on Lewis! Come on Heikki! Come on Mclaren!

Zverejnené

Kvalifikacia opat mimoriadne tesna! V Q1 v jednej sekunde 17 monopostov (vsetci okrem Rosberga, Fisiho a Sutila), v Q2 14 jazdcov (s vynimkou DC), a v Q3 8 jazdcov v jednej sekunde (vsetci okrem Bourdaisa a Glocka), tam vsak uz zavazilo aj mnozstvo paliva v monopostoch! S vysledkami som velmi spokojny - PolePosition pre skveleho a domaceho Felipeho, ktory zajazdil uplne famozne a vidiet ze boj o titul nevzdal ani nahodou! Do karat mu hra aj to ze jeho konkurent v boji o titul Hamilton startuje az za dvojicou Trulli, ktory zajazdil velmi dobru kvalifikaciu a odstartuje z prveho radu a aj 3. Kimi, ktory zdolal Lewisa len o 5 tisiciniek sekundy! A Hami je teda az na 4.mieste - a kedze ma 7 bodovy nadskok, tak to pre neho vobec neni zla vychodiskova pozicia. Vedla seba ma na starte Heikkiho a za nim startuje Nando - a ten veru bude chcet urcite ukazat ze Renault je vo forme a nechcem byt zlym prorokom ale viem si predstavit zeby sa tito dvaja (Hami a Nando) aj zrazali a obaja by v pretekoch uz nepokracovali :lol: A to by sa Nando stal v ociach mnohych fanusikov hrdinom. Pre mna uz hrdinom davno je takze toto by mu len pridalo este viacej sympatii u mna.

No je sa na co tesit - caka nas napinavy vrchol sezony! :)

Lets go KIMI, FELIPE & FERRARI

Zverejnené

Tak a dneska je deň D. Massa veríme že vyhráš aj keď to nie je v tvojich rukách. A Ferrari vám tiež veríme takže len toľko teraz. O pár hodín to už začne a nevieme sa dočkať. :lol:

Zverejnené

nechcem byt zlym prorokom ale viem si predstavit zeby sa tito dvaja (Hami a Nando) aj zrazali a obaja by v pretekoch uz nepokracovali A to by sa Nando stal v ociach mnohych fanusikov hrdinom. Pre mna uz hrdinom davno je takze toto by mu len pridalo este viacej sympatii u mna.

Ja zas dúfam, že Ferrari opäť zazmätkuje v boxoch alebo Jarno, či Kimi ustrelia zadok Massovho F2008...a pod...ani to nie je nemožné...no nie?... :lol: to, žeby Nando bol pre teba ešte väčším hrdinom je na smiech, obzvlášť, keby to urobil úmyselne, tak ver, že druhej polovičke fanúšikov by sa hrdinom nestal/pochybujem, že by Nando zato išiel do Lewisa úmyselne, média radi ešte viac nafukujú situáciu/...tak ale toto sú také ferraristické keci...už som si na tie reči zvykol...

Na jednej strane je fanúšik rád, keď sa rozhoduje v poslednej GP, na druhej strane Lewis už mal mať v Shanghaii oprávnene titul, ale "inkriminovaná" Spa/alias dlhoročná politika FIA/ dala nadôležitejšie bonusy pre Felipeho a Ferrari... :)

Zverejnené

Jarno sa nezvykne len tak bezhlavo pustat do subojov a este ked ma taku poziciu na starte ako ma ... ale tak stat sa moze uplne vsetko! A som si isty ze Kimi bude pocas dnesnej GP kryt Felipemu chrbat a keby sa zrazili oni dvaja to by sa asi cely svet co fandi Ferrari totalne zhrozil, lebo razom by bol aj pohar konstrukterov mozno mimo nich!

A epizoda Spa ... to su take hamiltonovske kecy stale dokola Bla-Bla-Bla :lol: ale uz aj ja som si na tie reci zvykol. :)

Zverejnené

teoreticky by kimak mohol ustrelit zadok hamiltonovi a felipemu by stacilo pohodlne dojst na 1.-2. priecke ...

kua a zasa to nemam kde pozerat, to je na slaktrafenie!!!!! @$#@%$$#@%^$$#@$%

Zverejnené

RTL Klub to dáva vždy, čo ti asi moc nepomôže ... vyzerá to zaujímavo hneď od začiatku, pršalo, neprší, na poslednú chvíľu menili pneu, za chvíľu budú meniť na suché, dejú sa veci na dráhe, rozhodne je znovu čo pozerať

Zverejnené

No ešteže Dvojka nesklamala... 54 kôl do konca, Massa zatiaľ prvý, Hamilton niekde okolo piateho miesta či kde, no ešte to môže byť zaujímavé. Hamilton ako najhoršie môže skončiť aby získal titul?

Zverejnené

No vyzeralo to na riadnu nudu, ešteže začalo pršať. Massa vyzeral byť novým šampiónom, keď Vettel predbehol piateho Hamiltona, ktorý tým prišiel o titul šampióna. Nebyť toho že Glock záhadne spomalil a pustil pred seba Vettela a Hamiltona, tak celá Brazília by oslavovala. Videl som už len radosť vo Ferrari a okamžité sklamanie akonáhle sa dozvedeli že sa Hamilton predsa len dostal na to potrebné piate miesto. Ako záver sezóny to bolo celkom podarené, rozhodlo sa skutočne v posledných sekundách.

Morálny víťaz je Massa, Hamilton za to že sa nechal predbehnúť pre mňa doteraz neznámym Vettelom a "pustil" ho pred seba mňa doteraz neznámy Glock by si nezaslúžil ani druhé miesto v konečnom poradí.

Zverejnené

Glok a to malo znamenať čo????? To si nemusel ani štartovať. Mohol si zostať doma pri pive. Takže peniažky zasa raz rozhodli.

A Massa nie je dôležité vyhrať ale byť najlepší.

Zverejnené

Glock je akoze pridrbany??? Som vysoko sklamany!!! Tak krasne preteky a toto je proste manipulacia formuly 1! Je mi na vracanie! :lol:

Zverejnené

To zahadne spomalenie sa vola suche pneumatiky. Nebol jediny, kto mal posledne kolko pomalsie o 20s ako zvysok pola...

Zverejnené

No ale je zaujímavé že pol kola predtým Kubica, či kto to tam bol, na suchých trhol Vettela aj Hamiltona.

Zverejnené

fuuuh, dnes to bolo huste na konci... infarktove stavy ma chytali.. taka drama na konci sezony, vyborne preteky..

jeden bod a titul je v haji.. :lol: skoda..

Zverejnené

Bohuzial som nevidel, neviem povedat, co sa stalo, ale jedno je iste, DOCKALI SME SA!!!! Ale to trvalo kurnik sopa!!!!! V jeden den oslavovat majstra sveta v F1 aj vo WRC, krajsia nedela uz asi nemoze byt...

Zverejnené

No ale je zaujímavé že pol kola predtým Kubica, či kto to tam bol, na suchých trhol Vettela aj Hamiltona.

Prosim ta, neber tych nasich komentatorov na STV vazne. Vsak ti nevedia co sa deje na trati. Co ja viem, tak Kubica tiez prezul na mokre.... Uz len podla logiky...ak by neprezul, ako by mohol byt za nimi? Ved predsa jazdil za nimi v case ked este ani Hamilton ani Vettel neboli v boxoch. Ak by neprezul, tak by musel byt nejakych 15-20s pred nimi.
Zverejnené

nechal predbehnúť pre mňa doteraz neznámym Vettelom...Glock záhadne spomalil

:lol: nemám slov...prvý krát v téme "formula 1"? :)

ináč akosi som tušil že tu padne po Lewisovom titule slovíčko "morálny" víťaz :)

Zverejnené

BobSapp

Ano, tiez sa mi nieco take marilo :lol: ... ale nie, ozrejmite mi tu situaciu, lebo som to nevidel, preco k tomu doslo? Fakt je to pustenie kvoli peniazom, ale ma nieco Glock s Lewisom :) alebo je to o pneumatikach??

Zverejnené

Axel

Dá sa vidieť, že F1 ani poriadne nesleduješ, obzvlášť si nesledoval poriadne udalosti v tejto sezóne a potom tu kecáš somariny typu, že Kubica mal suché pneumatiky na záver, hoci BMW išlo ako prvé prezuť a Robert potom zbytočne zamiešal v súboji...a spojenie neznámy Vettel, ani komentovať nebudem...a prosím ťa pre oboznámenie sa so situáciou si kukne nejaké review sezóny, že čo sa vôbec dialo...

Ale dôležité je, že kto je majstrom sveta sezóny 2008? LEWIS HAMILTON!!!! :lol: :) Paráda, konečne sa Mclaren po 99´dočkal jazdeckého titulu, navyše Lewis je najmladším majstrom! Neskutočne som šťastný, obrovská dráma to bola, Lewis nešiel zbytočne do risku, možno až príliš bezpečne išiel...záver bol skutočne na nervy, vedel som, že Timo Glock zostal na suchých pneumatikách/aj vďaka tomu, že som to pozorne sledoval, počúval no a v neposlednom rade som nekukal STV2/ a v dúfal som to, že keď už je Vettel pred Lewisom, tak nakoniec Glock stratí kvôli silnejúcemu dažďu a tak sa to stalo...

!!GREAT JOB!!  :) Mclaren!!!!!!  ;)

Zverejnené

Zacalo to vsetko tym, ze par kol pred koncom zacalo prsat. Glock ostal na suchych pneumatikach a tym sa prepracoval na stvrte miesto. Posledne kolko nestihal, mal asi o 20s pomalsie kolo ako zvysok pola. V jednej z poslednej zakrut (zakruta cisla 12 na mapke co je na formula1.com), teda nie v poslednej, kedze to je ta pred boxami, a tam uz bol Glock daleko za Vettelom a Hamiltonom, bol polahky predbehnuty. Nikto si toho nevsimol...toboz nasi komentatori na STV. Isiel uplne vonkajsiu stopu...ako keby bol okolo pozadu.

Zaujimave je napriklad ze od zakruty cislo 12 po ciel stratil este dalsich 6 sekund...

Niektori ludia sa tu chytaju slamky, citujuc nasich obdivuhodnych komentatorov na STV. Pravda je ale taka, ze Toyota neodhadla taktiku a zatial co ostatne timy prezuli hned na zaciatku (asi po skusenostiach zo SPA), Toyota vsadila na risk, ktory nevysiel. Ak by sa nieco take stalo mimo diania o mastrovi sveta, tak po tom ani vrabec neprdne. Teraz je z toho konspiracna teoria tyzdna, ak nie mesiaca.

edit: Vyjadrenia ze Glock poslednu zakrutu spomalil su chybne a evekuju dojem ze Hamilton s Vettelom jazdili dlhsie tesne za nim. Pravda je taka, ze nikto ani len necakal ze ho dobehnu, preto si nikto z pociatku nevsimol ze ho predbehli. Glock isiel pomaly cele posledne kolo. Podla mna by stacil jeden zaber z Glockovho monopostu ako si to pekne smyka po okruhu na rozprudenie tychto diskusii.

Zverejnené

ináč akosi som tušil že tu padne po Lewisovom titule slovíčko "morálny" víťaz :lol:

To som písal absolútne nezaujato, pretože celé Ferrari aj McLaren sú mi ukradnuté ako lanský sneh, len som mal pocit že Massa by si ten titul zaslúžil oveľa viac, bol to ten ktorý viedol a potreboval body, nie Hamilton, ktorý sa len vozil na istotu.

Inak FYI fandím Williamsu už 14-ty rok aj keď neviem či dnes vôbec boli na trati, tuším sa tam niečo s nápisom lenovo na chvíľu mihlo.

Zverejnené

....ak nie roka. Tak som rad, ze sa to ujasnilo a ze mozem s este vacsou radostou oslavovat titul, ktory si McLaren za tie roky zasluzil, uz minuly rok sme to mohli mat, tak tento rok som si uz nic ine ako titul nepripustal;).

BRAVO LEWIS, BRAVO MCLAREN!

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov