Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Kot vyhra kto vyhra no kto No predsa Ferari z Filipe Masom

• Odpovedí 766
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

266

• aljak63

179

• weirdo

69

• moltom

52

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

No ono ide sa do tuhého, každopádne si si mohol pozrieť ako sa píše Massovo meno a meno tímu a nielen z voleja hodiť sem takýto príspevok... :lol:

Zverejnené

No on to nie je az take podstatatne kedze som napisal v stile pis ako pocujes sice to by Amici museli napisat namiesto Kubica - Kubika.....................

ale ide do tuheho uz iba Hamilton a Massa mozu vyhrat ale fandim cervenim uz od malicka cize dufam ze vyhraju.

Zverejnené

No tak to je fakt "genialne" ze z kalendara vyhodili prave Canadu! Je mi to luto hlavne preto ze tam tie GP boli casto velmi zaujimave, viacero moznosti k predbiehaniu, no a neodmyslitelna Wall of the Champions! To vsetko mi tam bude chybat! Navyse po skrtnuti Indy na severomerickom kontinente (ako uz spominal tiborco) neostane ziadna GP, a to je podla mna dost zle! Keby to bolo nevyhnutne nieco skrtat tak asi by som vyhodil prec Barcelonu. A co vy?

A som rad ze u Ferrari opat uvidime Lollypopmana! :lol:

Zverejnené

Ja by som vyškrtol Magny Cours - trať je dosť dobrou výzvou, no 90% závodov boli divácky neatraktívne, infraštruktúra je tam o ničom, atmosféra taktiež nie je bohvieaká a už dva roky sa vyškrtáva z kalendára, no politické záujmy vždy vyhrali... i keď tú trať Bernie doslovo neznáša...ale zas je pochopiteľné, že to by bola blamáž pre Francúzsko, keby nemali GP F1, Francúzsko je všeobecne "rodiskom" motoršportu...pre Francúzsko má ale o veľa väčší význam Le Mans...A ešte k tej Canade - od roku 2010 bude nevyhnutné mať GP v Sev. Amerike, F1 je v podstate zastúpená pomaly na všetkých významných častiach sveta, ale práve na tak veľkom trhu ako je USA a Canada nebudú preteky budúci rok...hmm...ono s USA to bude teraz aj ťažšie sa dohodnúť na GP - predsa len finančná nabrala ohromné rozmery, ľudia/diváci, organizátori, dodávateľia.../ budú musieť viac šetriť a Berniemu nebudú peniaze postačujúce...

Zverejnené

Mam tu viacero zlozitych otazok hh :lol: Kto mi poradi?

Ktery pilot F1 se pred svou automobilovou karierou stal mistrem sveta v cyklokrosu?

Ktery mistr sveta F1 se puvodne venoval veslovani?

Ktery mistr sveta F1 zemrel na infarkt v prubehu automobiloveho závodu?

Otec ktereho mistra sveta F1 byl ve sve zemi ministrem zdravotnictvi?

Ktery mistr sveta F1 vyhral serii CART hned v prvnim rocniku svého pusobeni v ni?

Zverejnené

Ktery mistr sveta F1 zemrel na infarkt v prubehu automobiloveho závodu?

1967: D.Hulme

Zomrel v roku 1992 za volantom BMW M3, pocas zavodu Bathurst 1000 v australii...na infarkt... mal 56 rokov.

Zverejnené

aljak

Ktery mistr sveta F1 vyhral serii CART hned v prvnim rocniku svého pusobeni v ni?

Nigel Mansell,v 92´získal titul v F1 a v 93´vyhral titul v CART, stanovil tam pár rekordov/ktoré prekonal Montoya v 99´/

No ale teraz k "téme" - za nami sú piatkové tréningy vo Fuji, prvý vyhral Lewis, v druhom tréningu sa 18. zmestili do 1 sek. (0.944 sec) a vyhral ho Timo Glock(ďalej je zbytočné rozpisovať, keďže je piatok...a ďalej už poznáte :lol: ) ...no a potom si všimnite, že Bridgestone na domácu GP prišiel s peneumatikami so zelenými drážkami, v rámci Eko kampane...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/71254

http://www.autosport.com/news/report.php/id/71257

Zverejnené

Vdaka za pomoc, tie dalsie 3 otazky som nakoniec este rozlustil aj sam :) len tak pre zaujimavost:

Ktery pilot F1 se pred svou automobilovou karierou stal mistrem sveta v cyklokrosu? - Alex Wurz

Ktery mistr sveta F1 se puvodne venoval veslovani? - Graham Hill

Otec ktereho mistra sveta F1 byl ve sve zemi ministrem zdravotnictvi? - Nelson Piquet

No a na Hamiltona ide dalsia kritika, tento krat od jeho velkeho kamarata R.Kubicu, ktory sa o Hamiltonovi vyjadril takto: Hamilton jazdí prehnane agresívne a príliš sebavedomo. Miestami je toho priveľa a je doslova nebezpečný. Taký názor máme viacerí a hovorilo sa o tom aj na jazdeckom brífingu. No tak nemyslim si to teda sam, a mysli si to drviva vacsina jazdcov v sucasnej F1, a aj mnoho ludi. :lol:

Hamilton reagoval na kritiku slovami: Je mi jedno, čo si myslia ostatní chlapci - no tak to je fakt "originalne" ked mu je jedno ze ohrozuje ostatnych svojou sebavedomou jazdou a este taketo vyroky k tomu, proste ziadna argumentacia! :)

A Hamliton este dodal: Som tu preto, aby som si odvádzal svoju vlastnú prácu. Reprezentujem svoj tím, seba samého, moju rodinu a moju krajinu, odvádzam to najlepšie. Ahaaa, no a este same svoj vykony nazyva najlepsimi, akoze trochu sebakritiky by vazne nazaskodilo!!! ;)

Na margo co som napisal - nevymyslel som si to, su to citacie jazdcov, takze ja som Kubicu nenahovoril aby to povedal (a ani ostatnych jazdcov, ktori maju na Hamiltona podobne nazory ako prave Robert Kubica)! ;)

Zverejnené

co vie taky kubica o hamiltonovi? :lol: mne sa jeho styl paci a plne ho v tomto podporujem..miestami je nebezpecny..ale to je cely kolotoc F1..skor su alebo boli nebezpecni japonsky debili ako Katayama, ktori vobec nevedia jazdit..

"je mi jedno co si myslia ostatni"...vsak ma pravdu, co sa bude zapodievat blbostami ktore sa na neho sypu? ved je to profesional a nebude mysliet na to, ze si niekto o nom suska aky je on nebezpecny...kazdy moze jazdit ako on..len niektori to nevedia

..odvadza to najlepsie ako vie...co je na tom zle? ked si to clovek povie? jazdim a jazdim najlepsie ako viem..ved tak to ma byt..alebo ma radsej povedat..jazdim, ale to len tak biedne..vsak naco budem jadit najlepsie ako viem?

takze Lewis go!!! ukaz im to :)

Zverejnené

Takze vidno ze o vztahu Hamilton - Kubica nevies nic, takze ti to obzrejmim. Medzi nimi dvomi je dost priatelsky vztah, takze myslim ze "taky" Kubica vie o nom dost vela! No a ze mu je jedno co si o nom myslia ostatni, tak to podla mna je dost blby vyrok, pretoze vidno ze je to sebecky narcis co vie uznat len svoje kvality. A zeby bol nejaky ohladuplny na trati, tak o tom sa povedat neda (vid napr. Glock in Monza 08).

..odvadza to najlepsie ako vie...

ale on tam nepovedal ze to najlepsie ako vie! Ale povedal ze odvadza to NAJLEPSIE, a za tym bola bodka. Ziadny dodatok ani upresnenie. Proste povedal ze odvadza to Najlepsie. Takze voooobec ale voooobec si to nepochopil. Keby tam bolo aj to ze "ako vie", tak to mu berem - lebo tak jazdi kazdy jazdec a dava do pretekov co najviac!
Zverejnené

maju kamaratsky vztah..a mozno vies ze kamarati sa mozu dotahovat :) takze to kubica povedal len tak zo srandy...a lewisovi je jedno co si o nom ostatni myslia..aj mne to je vlastne jedno..som preto ako to ty nazyvas sebecky narcis? ked si niekto o mne mysli ze som curak..tak nech si to mysli, ved aj ja si o nom mozem mysliet co chcem :lol:

ale vratme sa k F1..povedal najlepsie..dobre..tak to ukoncime bodkou..povedal ze jazdi najlepsie a ked to nechame takto, ma vlastne pravdu, jazdi najlepsie. po tom ako Villeneuve skoncil je Lewis najjasnejsi zjav v celom kolotoci formúúl :)

Zverejnené

Boha, ked sa tomu nerozumies tak sem nepis :)

A toto dotahovanie vobec nebolo! Toto nebolo vobec zo srandy. Toto bol jeho nazor na Lewisovu jazdu. A povedal ze si to nemysli sam ale aj ostatni jazdci takze aj oni sa len dotahuju? A myslia to zo srandy? Sa zobud!!! :lol:

No jedno mu to moze byt pokial si to myslia len obycajny ludia ktori nezasahuju do F1! Ale pokial ho takto hodnotia jazdci a ini ludia zakomponovani v F1, to by ho veru mohlo zaujimat. Ale to by pan Blackie musel pochopit ze si nemoze robit co chce a kedy chce, a predbiehat ako a kade chce! Je v F1, tak by bolo dobre sa vediet aj spravat!!! ;)

Ah, no ten tvoj Villeneuve! btw. to ze Jacq Hamiltona nikdy neuznaval a je jeho velky kritik, to ti vobec nevadi? Ahaaa ... no mozno by aj vadilo keby si chodil na F1 stranky a cital by si aktaulity, ty expert!!! :)

Zverejnené

aljak

len taká otázočka

akým štýlom jazdili

M. Schumacher, Senna, Prost, ... ?

Zverejnené

tak toto co si tu vypisal su vsetko velikani F1! Samozrejme aj oni nemali az tak velmi vyberavy styl, najma co sa Schumiho tyka. Ale aspon sa neprezentovali takymi sprostymi vyrokmi. Samozrejme ze tu zase budu tiborcove "argumenty" o tom ze take hamiltonovske doneba siahajuce sebavedomie je uplne v poriadku. Kazdy ma svoje ambicie, kazdy chce byt najlepsi, kazdy chce nieco dokazat, takze obcas sa stane ze pride premotivanost. Ale Hamilton je podla mna extrem, lebo nielenze na trati sa nevie spravat ale este aj mimo trate sa prezentuje ako totalny sebec a namyslenec. :lol: moj nazor (a nielen moj ale aj kopu ostatnych ludi, funkcionarov a dokonca aj jazdcov).

Zverejnené

pozor pozor Senna je BOH...nezasluzi si aby sa jeho meno spominalo v tejto srandovnej diskusii :lol:

Zverejnené

Kazdy ma svoje ambicie, kazdy chce byt najlepsi, kazdy chce nieco dokazat, takze obcas sa stane ze pride premotivanost.

občas???

tí páni, ktorých som napísal jazdili pretek, čo pretek na hrane

a to nie až po tom, čo sa stali slávnymi, ale od počiatku svojej kariéry

Zverejnené

Treba vsak podotknut jednu vec! F1 za Sennu a Prosta sa neda rovnat s Formulou sucasnou. Takze porovnavat Sennu alebo Prosta so sucasnymi jazdcami, to je trochu odveci! Porovnat by sa dal z tych co si vypisal akurat tak Schumacher a Hamilton, hoci prave sa uplne obisli! Schumiho som nemal rad, no ale prisiel Hamilton a ten ho hravo prekonal v nesympatickosti a vypocitavosti!

Zverejnené

Aljak tak ako ty ani ja som nezažil éru Senna-Prost,

ale z toho čo som videl v dokumentoch a pod.

neexistovala väčšia rivalita a vzájomné súboje v histórii F1

ako práve medzi týmito dvomi pretekármi

Zverejnené

Ale ja proti rivalite nic nemam, skor som rad ked funguje rivalita, a to dokonca medzi teamovymi kolegami! A ja tu vobec nic o rivalite som ani nevravel, proste len som vravel ako sa sparava Hamilton a ze je to neskutocne aky je rozmazanany! Iba to som tu cely cas rozoberal, hovoril som to davno - uz riadne dlho!!! A len rad tu prispejem dalsimi citaciami takych uzasnych vyhlaseni ako produkuje prave Hamiltonik!

Zverejnené

aljak

Mohol by si už prestať  každom druhom príspevku negatívne o Lewisovi? Lebo mám pocit, že už nič iné sem nevieš hodiť...Lebo mi to už brutálne lezie na nervy...a na margo toho, že ho to nezaujíma, čo povedali "ostatní" - a Kimi má aký prístup? hm...I don´t know, I don´t care o tom často rozpráva Kimi....a odvázda najlepšie...a preboha to zas máš z toho komplexy? Však o čom je závodenie - predsa o závodení, o riskovaní, taktizovaní a pod...ďalej snáď nemusím vysvetlovať...jo a nezdá sa mi, že Robert jazdí jemnejšie ako Lewis, ono vieš média strašne radi pridávajú čo to k vyjadreniam jazdcov....a keby si lepšie čítal, tak si si mohol povšimnúť, že Lewis vie v čom urobil minulý rok chyby - proste ako nováčik pred poslednou GP to nervovo nezvládol úplne, sám sa priznal, že akoby lietal....a tento rok skutočne vie aj taktickejšie jazdiť, proste okrem jeho parádnehého pracovania s autom sa priučil mnhoým ďalším poznatkom, tak ako aj ostatní sa učia...no a jo a btw. Robert bol v Singapore po štarte pekne agresívny, keď sa cez obrubník napchal ku Heikkimi, Kovi skoro skončil v múre...ale nesťažoval som sa hoci to bolo trochu za hranicou...Jacq Lewisa nikdy neuznával, tak to máš trochu pomýlené informácie...áno kritizoval ho, ale nie je v takej miere ako to tu predvádzaš ty...no a rasistické slovné hračky by si mohol vynechať....a Tom nesleduje tak F1...ale správne vystihol ako by mal jazdec pristupovať k závodeniu a ako nie....btw "názor mnohých" - a mnohí ho naopak uznávajú, u športovcov a aj známych ľudí je to často vyrovnané...jedny ho nemusia, druhý hej

Ale teraz k Fuji - pole má Lewis  :lol: Niet čo dodať, skvelý výsledok aj čo sa času týka, Heikki je 3., medzi "nami" je Kimi, ktorý po dlhej dobe /GP Magny Cours/ sa dostal do do prvého radu....Felipe skončil aj na moje počudovanie 5., čo ma samozrejme vôbec nevadí  :) Ale zajtrajší závod bude dosť nervydrásajúci....aj v prípade nás fanúšikov  :)

Zverejnené

Iba pripomeniem ze media mozu sice prekrucat, ale nemozu citovat nieco co niekto nikdy nepovedal :lol:

Aaaaaale nechapem co na tom Hamiltonovi vsetci vidia, ved to je namysleny skoromajster sveta :)

Zverejnené

aljak

Neviem ako to už mám inak okomentovať, ale čím viac kydáš na Leiws, tým viac si žereš nervy...a ver, že médiá majú veľkú moc, ale teraz to neriešme...a teraz si všeobecne myslím, že mohli by sme sa skôr venovať k závodnému víkendu vo Fuji....hmm?   :lol:

btw. Lewis nepovedal, že odvádza najlepšie prácu, presnejšie povedal:

I'm here doing my own job

... :) ...takže Lewis robí všetko ako najlepšie vie...a to je logické
Zverejnené

Ja sa rad povenujem samozrejme aj zajtrajsej GP :lol: tak o Lewisovi zase nabuduce (mozno aj zajtra ak nieco zase pokazi) :) Ale snad zajtra tu budu lietat chvalospevy na Kimiho, pretoze dneska mi urobil radost!

Okey, takze ku kvalifikacii. Dneska to bolo pocas celej kvalifikacii a vsetkych 3 casti poriadne napinave!

V Q1 bola TOP17 v 1 sekunde. Cize to bolo neskutocne tesne vsetko. Velkym prekvapenim hned nazaciatku bolo vypadnutie Quick-Nicka (sice dneska by si zasluzil skor prezyvku Slow-Nick) a zajtra odstartuje az zo 16.miesta!

V Q2 sa do 1 sekundy dostala TOP12! A tu v podstate ziadne prekvapka neboli.

No a napokon prisla finalna faza kvalifikacie, ktora rozhodla o rozdeleni pozicii v prvej 10ke! V jednej sekunde bola TOP8, no a na chvoste Q3 sa ocitli akurat tak obe ToraRossa, ale to iste pre rozdielnu taktiku v boxoch! PP ziskal napokon Hamilton (uz siesta PP v tejto sezone). A z prveho radu startuje aj Kimi, pre ktoreho je to konecne poriadny kvalifikacny uspech - po 7 GP je Kimi spat v prvom rade a snad po 4 GP bez bodu (taku katastrofu zazil naposledy Kimi este v roku 2002) pride konecne aj vyrazny bodovy uspech, no a najviac by som si prial samozrejme vitastvo! Snad to teda bude dobre! Skvele 3.miesto si vyjazdil Heikki a iste bude miesat poradie aj na uplnej spici. 4.miesto pre vitaza zo Singapuru - cize Nando opat ukazal ze aj z toho slabeho Renaultu dokaze vybit riadne vela. No a TOP5 uzatvara Felipe Massa, ktoremu to nevyslo uplne podla predstav, tak snad zajtra mu to pojde lepsie. 6.miesto pre Kubicu, ktory aspon trochu opravil pokazene renome BMW po vypadnuti Nicka v Q1. No a 7. a 8. miesto pre obe domace Toyoty, ktore iste budu chcet siahat na body zajtra!

Zverejnené

A mame po dalsej GP tohtorocneho serialu F1! A opat to bola dost divoka a dramaticka GP, v ktorej zvitazil FERNANDO ALONSO!

Zacnem pekne poporiadku: skvely start Kimiho Raikkonena a tu z nicoho nic Hamilton neviem co chcel dokazat tym ze isiel totalne neskoro na brzdy a Kimiho vytlacil totalne mimo trate, za co dostal adekvatny trest! Ale toto som fakt nepochopil co chcel dokazat tymto nebezpecnym manevrom! To iste sa dialo aj medzi Heikkim a Massom, ked obaja skoncili vo vybehovej zone a to skvele vyuzila dvojica Kubica a Alonso a obaja sa ujali vedenia! Za nimi prebiehali obrovske boje medzi monopostami Ferrari, McLaren a Toyota. Tam doslo k dolezitemu okamihu ked Massa stratil za Trullim pritlak a nevydaril sa mu najazd do sikany co isiel vyuzit prave Lewis, ale doslo ku kolizi medzi oboma najvacsimi kandidatmi na titul a Hamilton skoncil v hodinach. Bolo jasne ze to neostane bez trestu a tak Felipe dostal prechod boxami a ako Lewis tak aj Felipe mali akoby po pretekoch!

V dalsej faze prisli odstupenia Heikkiho, ktoremu bohuzial nevydrzal motor a z 3.miesta odstupil, a podobne dopadol aj Glock, ktory tiez kvoli technickym problemom opustil bodovane pozicie. Vpredu sa usidlila trojica Kubica, Nando a Kimi. Prilsli prve zastavky v boxoch a tam to dokonale vyslo prave Nandovi, ktory preskocil Kubicu a jeho nadeje na vitazstvo boli obrovske.

Po celu GP prebiehali zaujimave manevre, a hlavne Felipe a Lewis sa chceli dostat co najviac dopredu. Pri tejto snahe Felipe kolidoval opat pri vyjazde Bourdaisa z boxov, a opat stratil drahocenne sekundy! Lewis na tych zadnych poziciach veru nic moc extra nepredvadzal a akurat sa s Hondami predbiehal. Felipe mal ale obrovsky apetit a proste chcel body co sa mu nakoniec aj podarilo, ked ziskal napokon jediny bodik ktory uchmatol na konci Webberovi.

Z vitazstva sa tesil uz 2.krat za sebou famozny Nando Alonso, ktory zo svojeho Renaultu vytlacil totalne maximum a naozaj skvelym vykonom sa mohol tesit z dalsieho vitazstva. Na 2.mieste prisiel Robert Kubica, ktory mal dost problemy s pneu a na konci aj s Kimim, ale nakoniec svoje 2.miesto ustrazil. Na podiu dosiel Kimi, ktory konecne po 4 bezbodovych GP bodoval a dokonca na podiu - skoda tej prvej zakruty ked mu tam skrizil cestu Hamilton a prisiel vtedy o dost pozicii a hlavne Nando a Kubica mohli pohodlne unikat!

Na 4.mieste podciarkol skvely uspech Renaultu Nelsinho Piquet, ktory startoval az z 12.miesta, ale vdaka skvelej taktike dokazal prist takto vysoko. 5.miesto vybojoval Jarno Trulli, ktory cely cas jazdil viacmenej stabilne a nenapadne. 6. a 7. miesto pred jazdcov Toro Rosso, opat skvela vizitka tohto teamu. Bourdais na 6.mieste, a Vettel siedmi. No a bodovu osmicku uzavrel aspon bodikom a najrychlejsim kolom Felipe Massa, ktory sa aspon o kusok priblizil v priebeznom poradi k Hamiltonovi, ktory finishoval az na 12.mieste! Sklamanim mozeme hodnotit aj slaby vykon Slow-Nicka, ktory neziskal ani bod a prisiel az na 10.mieste za Markom Webberom, ktory prisiel o bod az v uplnom zavere GP kvoli opotrebovanym pneu.

Co z toho vyplyva? 2 GP pred koncom vedie stale Lewis Hamilton so 6 bodovym nadskokom pred Felipe Massom. Sancu na titul si stale udrziava aj Kubica vdaka dnesnej vydarenej GP - na Hamiltona straca 12 bodov a na Massu 6! Este teda nic neni rozhodnute a bude to este poriadne dramaticke! V poradi teamov sa opat na 1.miesto prepracovalo Ferrari a pred McLarenom (dnes bez bodov!!!) ma 6 bodovy nadskok. A za McLarenom zaostava BMW len o 7 bodov, cize aj tu je vsetko este otvorene!

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov