aljak63 Zverejnené 8. September, 2008 Zverejnené 8. September, 2008 Konečne to tu riadne zije :lol: ja nemam rad ani MS ani LH, ale ak si mam vybrat kto mi viacej vadi (vadil) tak vyhrava Hamilton! Ked pretekal Schumi ani som len nepredpokladal ze este ho niekto prekona v tom ako sa prezentuje na trati a aj mimo nej ... ale prisiel Hami a prekonal ho, a to mu stacila aj jedna sezona! A neznasam Hamiltonove debilne rozhorovy, ako sam seba povazuje za najlepsieho jazdca - no poriadne namysleny je, niekto by povedal ze sebavedomy, ja vravim NAMYSELNY! A myslim ze niesom daleko od pravdy! btw. NIESOM Ferrarista! a keby o titul bojoval Heikki a Massa, tak fandim Heikkimu! snad to postaci ako dokaz ze niesom antiMcL ani Ferrarofyl :)
tiborco Zverejnené 8. September, 2008 Autor Zverejnené 8. September, 2008 Ach jaj...Lewisa nemáš rád od inkriminovaného manávru v GP2 Istanbul 2006(každý závodník v motorizme urobil minimálne jeden taký manéver, takže tie námietky sú neopodstatnené, navyše reakčne to stihol parádne, rovnako ako ostatní sa mu stihli vyhnúť - o závodenie je hlkavne o reflexoch)...Je to ostrý a tvrdý závodník, ale narozdiel od MS nejde až za hranice fair play. Bez diskusie...S tou údajnou "namyslenosťou" to už nebudem komentovať, aspoň nateraz, navzájom sa nepresvedčíme. Bodka. Čím viac presvedčuješ ľudí, že nie si Ferrari Fan, tak tým viac zároveň vyzdvihuješ a fandíš Ferrari :lol: :) Pridávam sem čo povedal Lewis a ak si pozriete videá na youtube hovorí k veci a pravdivo: "When the heavens opened, Kimi was a little cautious under braking and I was able to get really close," explained Hamilton. "When I had a look around the outside at the chicane, we almost had an accident, and I needed to steer left to avoid him. As we crossed the start/finish line, I left him the space to get back ahead and then managed to get my car up the inside at La Source."
aljak63 Zverejnené 8. September, 2008 Zverejnené 8. September, 2008 Mas pravdu, nemal som ho rad uz v GP2! Ale potom prisiel do F1, na 1.gp mal perfektny start a dokonca ma celkom aj uputal, a na zaciatku sezony posobil este celkom krotko a skromne, casy sa menili a krotkost a skromnost odisla do uzadia a Hamilton sa zacal spravat ako keby bol nejaka celebrita a proste zacal stupnovat svoje vyroky o sebe az do nie moc vhodnych metafor! Mne sa paci agresivna jazda aku predvadzal napr JPM, ale ten to robil s uvazenim a takmer nikdy sa vedome nedovolenym sposobom pred niekoho nenasackoval! btw. na nete sa objavili spravy ze Alonso podpisal s BMW na 3 roky!!! A zevraj by mal nahradit Quick-Nicka ... som zvedavy co je na tejto informacii pravdy, ale znie to naoazaj riadne zaujimavo a ak je to pravda buduca sezona moze byt pre Nanda opat celkom uspesnou!
pink Zverejnené 8. September, 2008 Zverejnené 8. September, 2008 dnes je toho na nete dost - pridam sem jeden blog - http://kahanec.blog.sme.sk/c/163492/Formul...-opravnene.html a ja s diskusiou, ktora sa zrejme celkom rozrastie....
tiborco Zverejnené 8. September, 2008 Autor Zverejnené 8. September, 2008 aljak Športovec a ani obchodník by sa nikdy nemal správať skromne....ďalej tu potom ide o to, kto má akú povahu...a Lewis arogantnú povahu nemá. Inak, asi vidíš do Lewisovho mozgu, ale vedomé "fauly" neurobil. Okola Nanda teraz som nezastihol tie informácie, každopádne je horúcim kandidátom i Honda/i keď tam je väčšie riziko, každopádne Ross od začiatku tohto roka preferuje sezónu 2009/...
pink Zverejnené 8. September, 2008 Zverejnené 8. September, 2008 dolezite momenty zo vcera http://www.youtube.com/watch?v=jXRwaYsOy_c
tiborco Zverejnené 8. September, 2008 Autor Zverejnené 8. September, 2008 Btw. prečítal som si ten blog,čo sem pink hodila - chlapík sa hrá na najmúdrejšieho, no o dnešnej F1 abslútne nemá prehľad, nie som vyštudovaný aerodynamik, ale kto sleduje F1, tak vie, že keď x sa dostane za jazdcom y a je trochu rýchlejší, tak ani za svet neobehne jazdca y, keďže je známe, že v súčasnosti kameňom úrazu v F1 je jazda tesne v blízkosti - výrazná strata stability a mechanického gripu...(preto je kvalda nepochybne extrémne dôležitá a aj následný štart) a práve tieto problémy majú vyriešiť budúcoročné zmeny v aero. Lewis pred La Source vybočil z Kimiho tieňa a dokázal neskôr zabrzdiť a dostať sa pred neho...jo a bus stop "incident" je nehorázne prehisterizovaný zo strany Anti-Hamilton založených fanúšikov...Lewis po bus stup-e išiel jasne jemnejšie na plyn ako Kimi, čím Kimiho pustil pred seba a následne bol oprávnený predbiehať Kimiho. Neurobil v tej situácie nič chybne.
tiborco Zverejnené 9. September, 2008 Autor Zverejnené 9. September, 2008 Hodím sem jednu zaujímavosť - a síce takú, že "Race Control" dokonca dvakrát uistili Mclaren, že Lewis konal abolútne v rámci pravidiel...a dobre viete, že tímy sa v kontroverzných a iných nejasných situáciach obráti na Race Control...už aj to je zaujímavé v F1, že stewardi tam nie sú na plný úväzok, že v ich nasadzovaní je zmätok a pod., takže jasné, že konali v záujme FIA-Ferrari lobby. http://www.autosport.com/news/report.php/id/70443
tiborco Zverejnené 10. September, 2008 Autor Zverejnené 10. September, 2008 Tak pridávam ďalší myslím si, dosť opodstatnený názor na tú "kontroverznú" situáciu - tentokrát od Pata Symondsa, takže stojí to za to si to prečítať... http://www.autosport.com/news/report.php/id/70457
aljak63 Zverejnené 11. September, 2008 Zverejnené 11. September, 2008 No, musim uznat ze ked na tu situaciu hladim s odstupom casu tak to povazujem za dost kontroverzne rozhodnutie potrestat Lewisa! Uz sa o tom vela popisalo a vsade su nejake PRE a PROTI, ale v tejto chvili to ja povazujem za dost nepremysleny krok ktorym zasiahli do diania tohto rocniku F1! To je moje oficialne stanovisko k tejto kauze! Ale musim na druhu stranu povedat ze v podstate mam z toho aj radost, hlavne kvoli Felipemu, a to ze boj o titul je v tejto chvili dost tesny! Bohuzial Kimiho sance sa radikalne zmensili, hoci cele preteky a este 3 kola pred koncom to vyzeralo na comeback do boju o titul, ale nakoniec je vsetko inak a Kimi ma obrovsku stratu, samozrejme vsetko sa da zvratit, ale pri sucasnom bodovani a spolahlivosti ako Lewisa tak ja Felipeho ... bude to dost tazke, aj ked nie nemozne!
tiborco Zverejnené 11. September, 2008 Autor Zverejnené 11. September, 2008 No tak to veľmi rád čítal, že si zmenil stanovisko :lol: Bohužial opäť prehovorila politika...opakujem sa, ale koľko závažných situácií sa nepotrestá, no Mclaren za túto sezónu potrestaný pomaly za každú záležitosť, kde bojujú a pod...to už aby Lewis a Heikki neútočili a nesúbojili...však to je choré A ja z Felipeho nemám vôbec radosť/to snáď nemusím podrobne vysvetlovať, aký mám k nemu "vzťah/, politickou propafandou dostal pre víťazstvo...Uznávam jeho schopnosti, no mne bol vžzdy strašne nesympatický už od počiatkov v Sauberi, kedy bol ešte doslova pohromou na trati... :) OK, uznávam, že urobil jedinečný progres....je to vynikajúci jazdec, no myslím si, že Lewis, Nando aj Kimi sú dokonca na ešte vyššej úrovni...no ale Kimi dodrbáva kvalifikácie, preto nachytal takú stratu na Massu...Nuž nad týmto všetkým sa asi neoplatí ročulovať, no človeka to nenechá...
aljak63 Zverejnené 12. September, 2008 Zverejnené 12. September, 2008 Nooo ale aj tak stale ostava faktom, ze ani ten Lewisov lisiacky manever nebol uplne fer! Takze to stanovisko moje je akurat take ze sa mi nepaci ako ovplyvnuju sampionat ... Ale FIA sa pochopitelne nudi a vybera si za vsetko riadne poplatky a potom este pridava k tomu pokuty za kadejake "priestupky" (teraz nemam namysli prekrocnenie limitu v boxoch). FIA chce zrejme docielit absolutnu ferovost subojov, ale zavodenie je prave o tom ze kazdy chce bojovat a nie cakat na superove chyby! Blizi sa Monza, tak dufam ze nedostane niekto penalizaciu za to ze niekto kto bol za nim 200 metrov stratil na rovine pritlak hh :lol: To bol vtedy vazne asi najnezmyselnejsi trest v historii F1! Co sa tyka Felipeho, mne bol praveze sympaticky uz od jeho ucinkovania v Saubery, hoci tam posobil dost chladnokrvne a v subojoch robil obrovske chyby. No vdaka jeho manazerovi Nicolasovi Todtovi sa potom dostal do Ferrari, aj ked v podstate to bolo tak ze v tej dobe boli Saubery nieco ako "farma" Ferrari, pretoze odoberali ich motory. Ale Felipe mal rok prestavku pocas ktorej testoval pre Ferrari a tam ziskal plno skusenosti a stal sa kompletnejsim pilotom. Potom si este 2 roky zajazdil v Saubery a pockal na volne miesto u Ferrari po odchode Rubinha a odvtedy je plnohodnotna sucast Ferrari! A podla mna patri urcite do TOP5 najlepsich jazdcov co su tam. Okrem neho by som tam zaradil este tychto: Kimi, Nando, Lewis a Kubica.
tiborco Zverejnené 12. September, 2008 Autor Zverejnené 12. September, 2008 No je Monza 2006 a to údajné blokovanie/cca tých 150-200 m/ by som označil za aboslútne nechútne ovplyvňovanie šampionátu, len aby MS získal na konci roka a kariéry titul...však to by za každú kvalifikáciu by prakticky každý mal byť potrestaný....však keď človek logicky rozmýšla, no nie? :) no ale aspoňže MS titul nezískal, ale vtedy ho právom získal Nando :) Inak v Monze je "búrlivé" počasie, v 1. tréningu bola trať mokrá a potom sa ešte viac rozpršalo a tak na čle skončili Force India - a 1. bol Adrian...štvrtina jazdcov ani čas nemala...v 2. tréningu trať vysychala až vyschla, Kimi skončil 1., Mclaren-y na 4 - 7 mieste - v poradí Lewis a Heikki...i keď sú to zatiaľ tréningy, aj v 2. tréningu boli na tom Force India viac než skvelo - Adrian Sutil bol 9., Fisi 12...takže toľko k dnešným testom... Btw, s Kimi aj Felipem vo Ferrari predĺžili kontrakty do konca 2010...prípad Spa sa bude ešte rozoberať 22.9....kiežby Lewis dostal naspäť oprávnené a regulárne víťazstvo, žial FIA s Ferrari si budú tlačiť svoje lobby :lol: Na ten Lewisov manéver mi nikto nezmení názor, bol to prefektne urobený manéver, neporušl pravidlá, Lewis urobil to čo musel, pustil Kimiho pred seba ako to prikazujú pravidlá v takýchto situáciach...inak Kimi navyše brzdil do La Source priskoro takže Lewis ho predbehol, keďže výborne vystihol možnosť a dostal sa pred neho...predsa o tom je závodenie...
pink Zverejnené 12. September, 2008 Zverejnené 12. September, 2008 kimi prvy, snad to vydrzi, myslim, ze bude prsat, predpoved je dazd, dokonca najviac ma prsat prave na severe talianska.. este pre potesenie - mark webber a uputavka na singapur.. http://www.redbullracing.com/4th-Sector/Webber-Singapore/ :lol:
tiborco Zverejnené 13. September, 2008 Autor Zverejnené 13. September, 2008 No na základe piatkových testov sa veľa toho nedá usúdiť, takže dúfam, že Mclaren absolvuje zbytok víkenda v podobnom duchu ako minulý rok/čiže double Mclaren finsih/ :) Ale tá upútavka a animácia sa mi tiež pozdáva, treba viac takýchto upútaviek...trať je veľmi úzka, takže predbiehať sa bude len sporadicky, každopádne nápad uskutočniť nočné preteky v Singapore sa mi veľmi pozdával už od začiatku...veď prečo nie....potom uvidíme :lol:
aljak63 Zverejnené 13. September, 2008 Zverejnené 13. September, 2008 Riziko dazda pocas weekendu je obrovske! Pocas kvalifikacie sa ocakava 22´C a dazdove kvapky pocas celeho trvania kvalifikacie! Co sa zajtrajsej GP tyka, tak by malo byt 19´C, a riziko dazda je obrovske, a aj pravedpodobne! Mame sa teda na co tesit a uz aj dneska kvalifikacia snad prinesie zaujimave situacie a vysledky LETS GO KIMI :lol:
tiborco Zverejnené 13. September, 2008 Autor Zverejnené 13. September, 2008 Čudujem sa, že po kvalifikácii sem ešte nikto nenapísal... ;) Tak ako aj aljak predpoludním naznačil dopredu, nad Monzou sa opäť spustil lejak...v Q1 pršalo už slabšie, takže niektorí očakávali, že by intermediate boli dostatačujúce...dážď ale zosilnil, žial Lewis aj so svojimi inžiniermi na to doplatil, zvolili si inter. stratili čas, takže narad sa vrátili "monzúnové" pneumatiky, ale už bolo neskoro, na trati bolo už nehorázne veľa vody...no jo, a bude štartovať až z 15. miesta :lol: :) No jo, je to obrovské sklamanie, ale nie jediný z topky, ktorí tak dopadol - Kimi je 14, Robert je 11...a po štarte v strede pola to bude pre každého z nich dôležité prižiť prvú šikanu...A teraz sa dostávame k pole - ten získal Vettel - veľká gratulúcia mu patrí ;) , zároveň sa stal najmladším pole získateľom v histórii F1...proste Vettel celú sezónu ukazuje svoje geniálne schopnosti, je to talent podobného kalibru ako Lewis, Robert..., úspech podčiarkol aj Bourdais, nakoniec 3. miesto mu síce uniklo/"šlohol" mu ho Mark/, ale aj 4. miesto je skvelé - takže veľké uznanie dnes patrí hlavne STR :) ...na pole mal "zarobené" aj Heikki, nakoniec z toho 2. misto, čo je ale dôležité, počas celej kvalifikácie bol za týchto podmienok extrémne rýchly, v Q1 bol najrýchlejší, v Q2 bol nepatrne za Vettelom...takže aspoň z časti som spokojný... ;) ...čo ma znepokojuje je Felipeho 6. miesto...oproti Kimimu a Lewisovi je to bezpochyby veľké výhoda....každopádne zajtra sú preteky, verím že Heikki by sa mohol dostať po štarte na 1. miesto, čo by bolo veľmi dôležité...Lewis to bude mať extrémne náročné, navyše bude v boji priamo s Kimim....keď bude zajtra sucho, tak nedávam veľa šancí na dobré umiestnenie...ale keď budú podobné podmienky ako dnes, tak sa môže stať hocičo, a v to aj verím...mám tušenie, že zajtra budeme svedakmi napínavého závodu... ;) Go Lewis!! Go Heikki!!
aljak63 Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 Waw! No vcera to bola totalna loteria, a to najma v casti Q2, kde nastala nahla zmena intenzity dazda a to znemanalo dokonaly koniec nadeji pre trojicu Kubica, Kimi a Hamilton! Uz to bola senzacia, ale ta vacsia este len prisla ... PolePosition pre Sebastiana Vettela - kto by to bol na zaciatku sezony povedal? A to mal v Q3 celkom konkurenciaschopnych jazdcov ako Heikki a Felipe! Proste toto bola Vettelov velky den a PP ako pre neho tak aj pre Toro Rosso, tak toto si historia zapamata. Skvely vykon aj druheho jazdca zo STR - Bourdais na 4.mieste. Tak u STR sa muselo riadne slavit. Navyse uspech cervenych bykov (Red Bull / Toro Rosso) podciarkol uzasnym vykonom Mark Webber, ktory je treti! 5.miesto pre Nica Rosberga - to je tiez vynikajuci vysledok!!! V podstate moze byt velmi spokojny aj Heikki kedze ostatna konkurencia je trochu dalej za nim. Takisto aj Felipe ma oproti Hamiltonovi priam skvelu poziciu! Start na Monze je tazky, najma prva sikana ... Uvidime co to dneska urobi so stredom pola kde su aj favoriti. Uz aj keby dneska neprsalo (ale asi bude) - prinesie to skvely napinavy zavod, a mozno sa dockame aj prekvapujuceho vitaza. Celkom by som to Vettelovi prial - ukazal ze ma obrovsky potencial a do buducnosti s nim treba ratat! Predpoved pocasia: Odvcera stale prsi, a dneska odrana su hlasene burky az do 16tej, kedy by malo vraj prestat prsat. Teplota pocas GP by mala byt 19´C! Noooo - dneska to opat vyzera na riadnu loteriu a vyzera to na dramaticku a zaujimavu GP!
aljak63 Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 A senzacia je na svete!!! SEBASTIAN VETTEL na monoposte Scuderia Toro Rosso s motorom Ferrari viiiitazi na GP Italie!!! Sebastian uz vcera prekvapil ziskom PolePosition, ale dneska zmenil historiu! Stal sa najmladsim vitazom v historii F1 (vcera sa stal najmladsim, kto ziskal PP), a to vobec nie nejako nahodne ale uplne bezchybnym a suverennym vykonom sposobom start - ciel! Kto by to bol pred sezonou povedal ze jazdec Toro Rosso zvitazi vo Velkej Cene F1? Ale po dnesku je jasne ze Formula ma noveho hrdinu menom Sebastian Vettel! Cele preteky boli velmi zaujimave a napinave! Startovalo sa sice pod SC fazou kvoli bezpecnosti, takze kolizie na starte sa nekonali. Ale uz pri starte prislo velke sklamanie prave v teame ToroRosso, ked na starte ostal stat Bourdais a jeho ucinkovanie v GP sa zmenilo na kruzenie s jednokolovou stratou hned od zaciatku. Mozno by v STR mali este vacsie oslavy, hoci uz aj bez Bourdaisovho vykonu to bude iste mega-oslava! Heikki skoncil druhy, a celu GP jazdil prakticky svoj standart a jazdil stabilne kola a zrejme mu stacilo aj 2.miesto! Na podium vystupil aj Robert Kubica, ktory startoval az z 11.miesta a v GP zaznamenal vyrazny postup vpred hlavne vdaka skvelej taktike, tak isto ako aj jeho BMW kolega Nick, ktory skoncil na mieste cislo 5! Na 4.mieste finishoval Nando, ktory ako prvy zariskoval s prezutim Intermediumiek a 5 bodov je skvela odmena! Felipe len 6.miesto - ziadny posun oproti startu, ale najdolezitejsie je ze v cieli bol pred Lewisom, ktory mal sice skvelu taktiku, ale osychajuca trat mu dost skrizila plany a prisiel az siedmy, navyse v zavere mal kopu problemov udrzat za sebou Marka Webbera, s ktorym takmer kolidoval. Mark prisiel na 8.mieste, co tiez nieni zle, ale iste po vcerajsom 3.mieste v Q by radsej bol v predsie! Katastrofalne skoncila GP pre Kimiho, ktory skoncil bez bodu na 9.mieste, co je oproti startovemu 14.miestu znacny postup ale aj za to aj za to je 0 bodov a to je dalsie sklamanie. Katastrofalnejsie to vsak skoncilo pre obe Toyoty, ktore startovali z TOP10, ale napokon im osychajuca trat doslova znicila preteky a v cieli to bolo len 11.miesto pre Glocka a 13. pre Trulliho. No a sklamany musi byt aj Nico Rosberg, ten startoval z 5.miesta ale rovnaky dovod ako aj u jazdcov Toyoty mu nedovolil lepsie umiestnenie ako 14.miesto! Bola to skvela a zaujimava GP, na ktoru sa tak skoro nezabudne a to najma pre to kto ju vyhral! Este raz gratulujem fenomenalnemu vykonu 21-rocneho rodaka z Heppenheimu Sebastianovi Vettelovi ___________________________________________________ Na zaver pripajam zoznam Vettelovych rekordov v F1: - Najmladsi jazdec, ktory sa umiestnil na bodoch - GP USA 2007 - 19 rokov, 349 dni - Najmladsi jazdec, ktory viedol v pretekoch - GP Japan 2007 - 20 rokov, 89 dni - Najmladsi jazdec, ktory ziskal Pole-Position - GP Italy 2008 - 21 rokov, 72 dni - Najmladsi jazdec, ktory ziskal Podium - GP Italy 2008 - 21 rokov, 73 dni - Najmladsi jazdec, ktory vyhral Velku Cenu - GP Italy 2008 - GP Italy 2008 - 21 rokov, 73 dni
nutrinka Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 Bola to skvela a zaujimava GP, na ktoru sa tak skoro nezabudne a to najma pre to kto ju vyhral! Este raz gratulujem fenomenalnemu vykonu 19-rocneho rodaka z Heppenheimu Sebastianovi Vettelovija viem, že tu nemám čo robiť, ale nemá Vettel 21 rokov? /už už idem :lol: /
tomassi Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 Co sa tyka Sutila ... zrazu ma ake ohromne mnozstvo fanusikov! Neuveritelne, dokonca mu zrazu fandi aj TOM (aj ked si ho zrejme ocividne mily s Vettelom - na jeho "prehlad" nic neobvykle)! A vsetci sa tvaria ako keby ho Kimi isiel zostrelit, no urcite to mal "naplanovane" :lol: Hej, je to obrovska smola takto prist o zivotny vysledok, ale nieje prvy ani posledny co bol zozadu niekym zostreleny a tak prisiel o skvelu poziciu... btw. TOM - skvely "prehlad" - hlavne ten tvoj Vettel :) :) ;) asi to je v rodine ;)
aljak63 Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 Teraz neviem co si tym chcel povedat ... poplietol som si Sutila a Vettela? Nevsimol som si ... Alebo si myslis ze teraz kvoli tomuto fandim Vettelovi? No tak sa mylis ... je mi sympaticky a som rad ze vyhral lebo to prinieslo do F1 uplne prekvapenie a je to senzacia, ale Vettel je pre mna neutralny jazdec, hoci patri medzi tych sympatickejsich pre mna ale stale je plno jazdcov ktorym fandim ovela ovela viacej. Ale kazdy vieme ze Vettel ma pred sebou velku buducnost, to vieme uz velmi davno a dneska je to uz absolutne potvrednie aj pre tych co si to predtym nevsimli... btw. ked to sem Nut pisala ja som prave Editoval a pridaval rekordy, ale mal som tam predtym omylom 19
tomassi Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 myslel som tým to, že si sa pri Suttilovi pomýlil ako vtedy TOM jjčaká ho veľká budúcnosť, no pod zadkom potrebuje väčšiu silu
tiborco Zverejnené 14. September, 2008 Autor Zverejnené 14. September, 2008 Heh, aljak to už opravil :lol: možno myslel na mňa, tak preto dal tých 19 rokov :) No ale k téme - wov!! :) ;) Parádny, bravúrny výkon od Seba Vettela, pódium u STR už bolo na spadnutie, ale tot prekonalo všetky očakávania - proste ja som nepredpokladal, že si to 1. miesto nielen udrží, ale aj suverénne vyhrá...a na tak mladého chalana má excelentnú psychiku, neskutočnú rýchlosť najmä v daždi...fakt, škoda, že Bourdais mal technické problémy...gratulácia patrí aj Neweymu - šasi RB4/STR3 prakticky dozrelo a STR má ale výhodu v motoru - skutočne sa zdá, že Ferrari má lepšie parametre oproti Renault/Mecachrome - tých 20-30 HP rozdiel tam je, rozdiel aj určiete v krútiacom momente...možno je to trochu prehnané, ale Nando povedal, že momentálne si myslí, že STR je 3. najsilnejší tím - je to diskutabilné, ale nemajú od toho ďaleko... No a čo sa týka celkových výsledkov, tak u mňa vládne priemerná spokojnosť - Heikki skončil 2., ale predsa len dalo sa vidieť na ňom sklamanie, osobne som čakal, že potrápi Vettela...Heikki nebol extra šťastný, s teplotou pneumatík sa evidentne trápil, takisto aj s brzdami, ako spomínal na interview, ale sám priznal, že nebol sám...ale taktiež nič nestratil oproti včerajšku, takže dobrá práca ;) geniálne 1. pit-stop strategy vyšla Robertovi aj Nandovi, v podstate ihneď dostali inter, keďže prišlo o niečo neskôr do boxov ako Lewis - myslím si, že Lewis mohol byť kludne druhý, žial ten dážď sa nedovalil, takže musel ísť neplánovane na 2. pit stop, ale jeho výkon bol tiež maximálne ohromujúci, /nech aljak hovorí čo na neho chce, ale hovorím fakty ;) /...proste ako on predbiehal, ako bravúrne kontroloval auto pri tých manévroch... ;) takisto aj Timo Glock bravúrne predbiehal, nakoniec "zrušený" dážď vystrelil Toyoty mimo bodov...len fakt škoda, že Mclaren predsa nenasadil inter...ale aspoň, že straty nie sú veľké, jediný bodík stratil, stále vedie/iba ale o bod, ale to vďaka FIA a ich spoločníkoch, inak regulérne by mal mať náskok 7 bodov...proste nemôžem zabudnúť na ten fakt/...Mclaren je celkovo 5 bodov za Ferrari, ale s uznaným Lewisovým víťazstvom by aj Mclaren aj Ferrari mali 133 bodov...no proste no comment...no jo, Ferrari čo dnes predviedlo...to bola slabota ;) A šup o 2 týždne do Singapuru!
aljak63 Zverejnené 14. September, 2008 Zverejnené 14. September, 2008 ale vsetko sa moze stat a vobec by ma neprekvapilo ani napr vitazstvo Vettela :lol: Nehovoril som to pred tyzdnom? :) no a jasne, pomylil som si Vettela s tiborkom :) priznavam sa, obaja sa dost podobaju, tak to preto hh ;) no a uznavam - Hamilton predbiehal pekne, aj ked ten jeho suboj a vytlacenie Glocka nebolo prave moc kosher!!! A ani ked predbiehal sa mi zda ze Nanda a zrazu sa hned pred neho pychol a Nando mal co robit aby do Lewisa zozadu nenabural! a este k suboju Coulthard vs Nakajima ... uz ked som videl ze tito dvaja sa blizia k sebe som vedel ze toto dobre neskonci a tak sa aj stalo! proste ked sa stretnu tito dvaja niekde tak to nemoze skoncit inak len koliziou.
Odporúčané príspevky