Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

No kvôli tým známym problémom Nickovi reálne (napriek tomu, že zmluva mu skončí až koncom budúceho roka) hrozí, že budúci rok možno nebude v BMW-Sauber - v podobnom duchu sa vyjadril Mario Theissen...v kvalifikácii ho Robert "šrotuje" k pomeru 12:1...a dôležitosti kvaldy nemusím snáď hovoriť...Celkovo Robertovi všeobecne vyhovuje zákaz TC(minulý rok mal zas Robert dosť problémov s vyvážením monopostu), svoj štýl tak vie naplno rozvíjať...Nick je spoľahlivým a veľmi rýchlym pilotom, ale pri jazdcovi takého kalibru ako Kubica je to enormne náročné...

Ako aljak napísal, tak aj sa pridávam - zomrel skvelý bývalí závodník, 3-nás. víťaz 24H Le Mans a a F1 WCH 1961  :lol:  

R.I.P. 

• Odpovedí 766
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

266

• aljak63

179

• weirdo

69

• moltom

52

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Vcera som bol na Hungaroringu na akcii Ferrari days...tu su fotky:

http://www.moltom.com/coppermine/index.php?cat=32

Okrem par monopostov tam jazdilo aj kopec exotov - najme stare 250, Datony, nejake 512 BB a take tie male pretekarske derivaty Dina.

Navyse som sa dostal do boxov a mal moznost si vsetko pokukat a pofotit vratane F1 boxov...pocas startu a testu motorov to tam bo riadny rachot :lol:...no proste parada...

Zverejnené

Tak za nami sú piatkové tréningy, síce som ich nevidel, no podľa toho čo čítam tak 2. tréning bol divoký a to vďaka "tradičnému" počasiu Spa, keď polku tréningu pršalo a mrholili...napr. Fisi aj Kimi havarovali v Turn 9, Mark Webber ešte na začiatku búral...v prvom bol najrýchleší Felipe, v druhom Nando, celkovo keď sa pozriem na časy boli v oboch tréningoch najrýchlešie Ferrari a Mclaren...BMW-Sauber boli na tom dnes dosť biedne, Hondy boli viacmenej klasicky tragické...každopádne sú to len tréningy/viem, otrepaná fráza :lol: /,ale ja v popredí opäť očakávam súboj červených a nás strieborných. 

http://www.autosport.com/news/report.php/id/70287

http://www.autosport.com/news/report.php/id/70294

Zverejnené

No super! F1 je naspat a konecne je tu opat prekrasna trat Spa-Francorchamps na ktorej sa je vzdy na co pozerat! Posledne 3 belgicke GP vyhral Kimi a bolo by super keby sa mu to podarilo aj teraz kedy by sa opat zislo ukazat svetu ze nielen Massa je v top forme ale ze aj Kimi na to ma a boj o titul este nevzdal!

Uz prve treningy boli celkom zaujimave a dramaticke, uvidime coho sa dockame dneska v kvalifikacii!

Zverejnené

Takže chladnejšie podmienky nám opäť vyhovujú - Lewis 1., Heikki 3., skvelá práca, verím, že zajtra bude Mclaren podobne silný a konečne by mohlo byť aj double :lol: ...ďalší skvelý výsledok pre Toro Roso, hlavne ma potešil Bourdais....u Toro Roso sa v posledných pretekoch ukazuje výhoda Ferrari motoru oproti Renaultu, ktorý používa "materský" Red-Bull...pretože šasi je prakticky tožné, samozrejme sú odlišnosti v chladení, v kapotáži motora atď, no STR využíva takmer plný potenciál motoru...

Teším sa už na zajtrajší závod, samozrejme veľa bude závisieť aj od počasia, ktoré je v SPA tradične nevypočitateľné vďaka prostrediu.

Zverejnené

Ah jaj, na Pole je Hamilton, co mi veru radost nerobi! Ale aspon ze cely prvy rad nepatri McLarenu a vedla Hamiltona sa postavi na start jeho najvacsi konkurent v boji o titul Felipe Massa. 2.rad je opat mclarenovsko-ferrariovsky a z 3.miesta startuje Heikki a az 4.miesto patri Kimimu, ktory v poslednej dobe posobi naozaj nejako pomalsie a to najma v kvalifikaciach, snad aspon v zavode to bude o poznanie lepsie a minimalne na podiu by som ho rad videl (samozrejme najradsej uplne na najvyssom stupienku)!

Opat prekvapili skvelo pripravene monoposty Toro Rosso, ked sa obaja jazdci dostali az do TOP10, aj ked len pozicie 9 a 10, ale myslim si ze nadrze dali obaja doplna co sa im moze pri vyjadzoch SC poriadne vyplatit a mozu miesat poradim aj na prieckach najvyssich! Sklamany musi byt Kubica, ktoreho maximom bol vcera len cas na 8.mieste. No a som rad aj ze Mark Webber je na 7.mieste a snad vybojuje konecne dalsie bodiky po tom dlhom cakani (4GP bez bodu)! Prekvapili ma aj Toyoty a to najma kvoli az nezvykle zlym vykonom v kvalifikacii ked sa ani jeden ich pilot nedostal do top10!

No uvidime co to dneska bude, Spa byva zaujimave a nevyspytatelne - aj kvoli pocasiu a tiez kvoli narocnosti trate, kde casto na trat vychadza aj SC! Ocakvam boj medzi McLaren a Ferrari, ale vsetko sa moze stat a vobec by ma neprekvapilo ani napr vitazstvo Vettela :lol:

Zverejnené

no, nepotesili ma vo ferrari, este massa ako tak, ale kimi je nejaky cajovy... uvidime, ale skor tipujem, ze dnes to bude zasa hamiho..

Zverejnené

nebudem vraviet, ze ma na konci skoro trafil slak...

konecne sa kimi rozhybal, start super, sice ho hami nahanal celu vc, ale myslela som, ze predsa... no ten zaver ma dorazil..

jak to, ze ked bol kimi v ml, tak sa mu stale kazilo auto a hami jazdi bez problemov..

Zverejnené

Tak posledné 3 kolá boli skutočne infarktové, pulz som mal aspoň 140  :lol: Nakoniec drámu vyhral famózny Lewis!  :) Ten jeho súboj s Kimim bol dych berúci a ja som len v dúfal to, že sa nezrazia, nakoniec ale predsa Lewis to dokázal...ale teraz úprimne je mi ľúto Kimiho  :) Taký je šport a jednoducho tak ako Kimi aj Lewis museli viac riskovať išli o víťazstvo, ide o šampionát, žial Kimi dostal v Blanchimont aquaplaning...no a navyše si zadarmo k drúhemi miestu prišiel Massa  ;) ale čo už....takisto som nechápal ako sa Nick dostal na 3. miesto, ale v BMW sa rozhodli skvelo, keď 2 kolá pred cieľom vsadili na inter....ešte 3/4 kola pred koncom bol 3 Bourdais, ktorý má za sebou parádny výkend, konečne skvelú kvalifikáciu no nakoniec v tých infarktových momnetoch sa prepadol na 7. miesto...ale aspoňže nepadol až za body...No a Heikki podal trochu rozpačitý výkon - štart mal priemerný dostal sa do vzhluku a katastrofálne sa prepadol až na 11. m.....potom ale išiel bravúrne, s Markom to ale trochu prehnal - predsa len bol trochu ďaleko, no neskutočne ma rozčúlilo, že za tento bežný závodný incident/ktorých napr. DC vyviedol v tejto sezóne požehnane a to ešte nebezpečnejšie situácie privolal no ale pritom penalty nedostal + nekonečno ďalších prípadov/ dostal drive through... ;) no ale nič na tom nezmením, nakoniec Heikki mal v posledno kole nejaké technické problémy a vypadol. Dôležité ale je aj to, že Mclaren opäť skresal v pohári konšt. náskok Ferrari, ktorý len činí 6 bodov a naopak Lewis si zvýšil náskok na Massu....čo mal ale rozčuluje, že vyšetrujú incident medzi Kimim a Lewisom, keď Lewis cutol bus stop, zároveň ale Kimihi v rámci pravidel pustil a potom ho až znova Lewis predbehol....takže veštko bolo v rámci pravidel.

No verím, že sa na výsledkoch už nič nezmení, každopádne tieto preteky budeme mať dlho v pamäti  ;)

Zverejnené

Kua zasa to nevyslo...

Samozrejme Mcfanusikovia tu budu ospevovat fantastiky vykon Hamika, ale jaksi si zabudol tiborko na jeho chybu v prvom kole a na fakt ze na Kimiho nestihal cely pretek az pokym nestrihol Busstop a potom veeelmi pofidernym sposobom predbehol Kimiho v Lasource - pofidernym preto, lebo skratenim sikany ziskal vyhodu na rovinke aj ked naoko pustil Kimiho pred seba. Bolo to dost vychcane od Lewisa a dufam ze ho diskvalifikuju :lol:

Preteky boli napinave az do konca, prosto fantazija az na ten zaver. Z neho zial vysiel menej stastne Kimi, co uz sa stava v tejto sezone pravidlom.

Nevadi, Ferrari ukazalo rychlost a dufam ze ju potvrdi o tyzden v Monze.

PS: som momentalne v UK, takze som to pozeral s anglanskym komentarom a bola to nocna mora. Komentatori onanovali pri kazdom zabere na Lewisa, jeho meno padlo snad 2x za cely pretek, inac to bol jedine "the leader of the world championship" a samozrejme az do zaveru pretekov donekonecna omielali ako by Lewis uzasne viedol, keby to nebol dodzubal v prvom kole. Hrozneeeee. Nezabudli samozrejme pri predbiehani zaostavajucich jazdcov komentovat ako Lewisa zdrzuju, ale to, ze ked Kimi obiehal tak nanho lewis stiahol vzdy aspon 0.5 sek. to komentovane nebolo. No, s objektivitou to nemalo nic spolocne...zial.

Zverejnené

Samozrejme Mcfanusikovia tu budu ospevovat fantastiky vykon Hamika, ale jaksi si zabudol tiborko na jeho chybu v prvom kole a na fakt ze na Kimiho nestihal cely pretek az pokym nestrihol Busstop a potom veeelmi pofidernym sposobom predbehol Kimiho v Lasource - pofidernym preto, lebo skratenim sikany ziskal vyhodu na rovinke aj ked naoko pustil Kimiho pred seba. Bolo to dost vychcane od Lewisa a dufam ze ho diskvalifikuju

Podobný komentár som od teba očakával, ale myslím si že námietky sú neopdostnené - Lewis konal v rámci pravidel pri akcelerácii nechal Kimiho ísť pred seba, /ktorý btw. ak si si nevšimol, tak  vtrhol doslova pred Lewisa/ a potom ako to dovolujú pravdilá, ihneď ho Lewis predbehol...a btw. nepíš mi komentáre o zaujatosti...okay? lebo zaujatý si aj ty....a to, že Lewis chyboval na v drohum kole/a nie v prvom/ neviem, čo má čo meniť na výsledkoch, to tak by som mohol vytiahnuť veľký počet víťazov GP, ktorý napriek napriek evidentnej chybe vyhrali....a to DQ - to ani nebudem komentovať  :lol:

Btw. anglický komentátori - každý väčšinou drží "svojmu" - áno komentátor by mal byť objektívny, ale myslím si, že v Taliansku je to také isté ak nie očividnejšie, navyše úroveň Jamesa Allena a Martina Brundela by som nespochybňoval...

Zverejnené

Ako som povedal a stojim si za tym, ak by sa zasa Lewis nehnal do zakruty ako blazon a neprebrzdil ju, ale zaradil sa pekne za Kimiho, v La Source by sa tak lahko pred neho nedostal. Lewis teda ziskal vyhodu...

No a k tej chybe v druho kole - precitaj si svoj prvy prispevok po tejto VC - "famozny Lewis" pises...famozny lewis chyboval a nemal sancu preliezt cez Kimiho bez toho aby si opet skratil sikanu. Tot moj nazor.

Take veci sa vsak stavaju, je to sucat pretekania - ale aby si potom este Lewis otvaral papulu ze sa Kimi zachoval nefer, tak to uz je vazne moc...

Zverejnené

A Kimi robil to isté pred Bus Stop ako Lewis - brzdili tak neskoro ako sa len dalo a Kimi bol na výhodnejšej strane....takže argumentácie typu, že Lewis tam išel ako blázon neobstoja...btw. pripomínam ti, čo vyvádzal MS pred de la Rosom na Hungaroringu 2006 - okrem toho, že už z intermediate mal skoro slicky išiel extrémne pomaly vďaka tomu, si dvakrát cutol šikanu, keď sa Pedro dostal vedľa neho a dokonca ho aj zablokol a ignorantsky sa choval....takže to jeden z mnoha príkladov...takže tak

Stojím si za tým, že Lewis bol famózny - urobil tú chybu zároveň, ale nevyviedol žiadny iný prúser a opäť ukázal svoju neskutočne vyvynutú psychiku vzhľadom na svoj vlastný vek...no ale už vidím, že mi tu budeš argumentova ďalšími Lewisovými chybami v sezóne, ktoré spravil a dokonca i nespravil...                              

Edit: http://www.autosport.com/news/report.php/id/70401

:)  Fuuj....politika opät vyhrala nad športom, čisto nenádpande víťazstvo darujú Felipeovi....a teraz sa vás pýtam - a on si to ako zaslúžil?

Hnus velebnosti, škandál. Práca Maxa a jeho mafie.  :lol: :)

Zverejnené

Super! Ja som spokojny! Spravodlivost zvitazila :) dakujem tratovym komisarom za spravodlivy verdikt!

Massa je viiiitaz :lol: A Nick je aspon druhy ... skoda ze ti jazdci za Nickom nevedeli ze sa bude davat penalizacia a mozno na konci preistotu vypustili! Aj tak som rad z tohto, hoci Kimiho mi je velmi velmi luto a z boja o titul je trochu mimo :)

Zverejnené

Vysbetli mi aká spravidlovosť zvíťazila? však toto aj Kimimu ublížilo....celá sezóna je o hone na Mclaren, alias o tom ako Max chce, čo najviac odstrániť Mclaren

Inak neodpovedáte na Heikkiho prípad a na ostatné "spravodlivé" rozhodnutia....ja čakám

Zverejnené

Heikki vs Mark ... podla mna jeden z klasickych stretov v zakrute kde si jazdci nenechaju ani kusok miesta, ako povedal tiborko - takych uz DC pocas sezony predviedol az-az! bolo mi luto Marka, ale aj Heikkiho - obom to pokazilo GP!

Kimi vs Hamilton ... suhlasim s moltomom, bolo to nefer od Hamiltona, hoci bol to napinavy suboj ale Hamilton bol az prilis chamtivy (ako vzdy) a proste sa dostal pred Kimiho na konci cielovej rovinky nepeknym a nefer sposobom! Mohol Hamilton pockat na lepsie miesto alebo na Kimiho chybu a bolo by to bez problemov ... sam si za to moze!

Zverejnené

aljak

S prvou časťou súhlasím s druhou to máš absolútne pomílené a pripomínam ti opäť, že toto aj Kimimi uškodilo - toto sú rozhodnutie v štýle ako v 99, ako v r. 2006 v prípade Monzy Fernando "vs" Felipe, ide to o politiku, urobiť z Felipeho šampióna

S tou chamtivosťou je to až trápne :lol: Lewis urobil presne podľa pravidel čo mal, ty proste Lewis neznášaš z duše a všetko čo robí je zlé...celá sezóna je v duchu antikampane proti Mclarenu...

Zverejnené

No, tak sa zda ze FIA sa opet zachovala objektivne a potrestala vynneho - Lewis sa nezachoval koser - a nie je to prvy krat, pametate na francusko?

Ale objektivne - je to smutne ze sa rozhoduje takto za zelenym stolom - mal som radsej F1, kde sa o seba trieskali hlava nehlava a nikoho to netrapilo...tie casy su uz ale prec...zial.

Lewis je dobry - popri Kimim a Felipem najlepsi v poli, len by si mal drzat viac pri zemi, a nemat take namyslene kecy v kuse...navyse robia hlupe hlupe chyby, tak sa nemozes cudovat ze za ne pikaju. Preco sli obaja (Lewis+Heiki to boli tusim, nie?) ako trtkovia v poslednej casti kvaldi v malajzii v idelanej stope??? Len oni dvaja?? Preco Lewis nepustil Vettela ci koho pred seba vo Francuzku? preco preco? Mohli mat omnoho vecsi bodovy naskok, ale robia sprostosi a potom to samozrejme nahrava Ferrari. Mame sa stazovat na FIA za tych 5 sekund o ktore mal kimi dlhsie na kolesach zahrievace v monaku a dostal drivethrough? Odfajcil Massa v boxoch vo Valencii Sutila? Nie. Zaradil sa zanho. Zato Lewis odpalil Kimiho v Kanade a ziskal vyhodu vo Francuzku a SPA...bodka

Zverejnené

A Kimi odpálil Adriana Sutila v Monaku, vo Francúzsku mal byť odmávaný Kimi do boxov kvôli výfuku, Heikki bol absolútne ten víkend bez viny, v Malazjii išlo aj komunikačnú chyby, no koľko takých situácií bolo, ktoré zostali bez povšimnutia....ďalej Monza 2006 atď...navyše aj Kimi mohol dostať trest za Valenciu - ohrozil mechanikov...trest pre Ferrari za Valenciu je naozaj veľmi smiešný....atď...ale ide hlavne tu o propagandu Massu, teraz je už rozhodnuté, že Kimi bude dvojkou....jo a o hlúpych chýb by som mohol spomenúť Massov trápny pretek v Silverstone, ďalej Kimiho spomínané chyby

Lewis a namyslený - to ani komentovať nebudem, má skvelé športové sebavedomie nie je povýšenecký, ale ty si z toho nervózny. Opakujem - nezískal žiadnu výhodu, Lewis nemal na trati navyše mokrej priestor, cutnutie bolo nevyhnutné, inak by s Kimim búral...

Zverejnené

Kimi vs Sutil a dalsich XY podobnych incidentov nebolo nikdy trestanych - je to racing accident. Nieco ine je vsak, ked sa to stane v boxoch.

Massa vo Valencii nikoho neposkodil ani neziskal vyhodu - naopak musel pribrzdit a sam tym stratil..pokuta je ale smiesny trest. To uznavam.

FIA vsak takmer VZDY presetruje ak sa niekto nacpe v sikane do boku druheho jazdca v zakrute, vystrci ho a pokracuje dalej v jazde - je jasne preco, lebo tym ziskal vyhodu, tak ako Heiki dnes.

To s tym ze Kimi ohrozil vlastnych mechanikov a sam sa pripravil o umiestnenie to snad ani nepotrebuje komentar...to si prehnal - taketo incidenty sa vobec NIKDY netrestaju.

Kimiho vyfuk vo Francuzku - to je naozaj rozporuplna situacia uznavam - tu obcas povolaju a obcas nie - nariklad Schum a jeho bocne deflektory pred par sezonami, alebo ked nechali v Kanade na trati oba (fu, tusim Williamsi) kruzit s plantajucimi spetakmi...

Kimi dvojkou vo Ferrari nie je, na rozdiel od Heikiho - videl si dnes suboj v druhom kole na rovinke? Pripadalo ti ze Kimi pustal Felipeho dopredu? Spametaj sa Tiborko a netrep - vo Ferrari stanovia jednotku az po tom, co jeden z jazdcov strati relanu sancu na zisk titulu. Na rozdiel od Larenu s preferovanym Lewisom, ktory sa tym naopak vobec netaji.

A vid posledny bod - ano Massa aj Kimi mali v silverstone katastrofalne preteky a ja som to hned po preteku nalezite okomentoval. Zatial co ty ospevujes Lewisa za perfektny vykon napriek jeho chybam a pochybnemu fair play spravaniu sa na trati. Lewis nemusel samozrejme ist mimo sikanu - mohol pribrzdit a zaradit sa za Kimiho. Alebo sa aspon nepokusat s nim vydrbat a potom este pindat na jeho ucet. A sory, ale nikdy som nepocul od Kimiho (1xWorldChamp) ani Schumachera (7xWC) o sebe tvrdit aky boli uzasny a koncentrovany a rychlejsi a lepsi a najlepsi v celom preteku ako to robi obcas Lewis (0xWC)...

mozme dalej diskutovat...

Zverejnené

Tak poprvé, útoky na moju osobu si odpusti  :lol:

Po ďalšie - nauč sa čítať, Kimi bude dvojkou od Monzy, Heikki mal od začiatku sezóny veľké problémy s gumami a sezóna mu dosť tak utiekla. O Fair Play môže vyprávať pán "MS"....len aby sme si to vysvetlili. Nehovoriac o tom, že RB musel vždy od začiatku robiť dvojku...a ešte raz Schumi - mal zato veľa arogantných vyhlásení vyhlásení napr. o NASCAR, o JPM, takmer nidky si neuznal závažné chyby, a tá jeho aroganica a neférovosť na trati bola viac dnes jasná - keď sme už pri SPA, tak v roku 2000 ho MS v 300 natlačil na trávu, našťie Mika to ustál...alebo nebezpečný Schumiho výjazd z boxov v Montreal 98 pred HHF začo by si zaslúžil byť DQ....jo a na Moznu 2006 som odpoveď ešte nedostal....Jo a zas hádzanie špiny na Lewisa - vie uznať vážne chyby, minulý rok v polke sezóne lietal až v oblakoch, no každý v tej jeho poícii by sa choval podobne....zároveň ale nesršil arogancou...v Kanade urobil fatálnu chybu, ale náležite si ju aj priznal a trest bol neadekvátne prísny, ale neriešim...jo a Felipe zrovna nepatrí medzi jazdcov, ktorý by si tiež občas vedel uznať chyby...Kimi a Adrian - hmm...keď si to porovnám so súbojom Heikki vs Mark, teraz v SPA....a za toto Heikki dostal trest

Ale inak NO Comment

Zverejnené

Ja som utocil na tvoju osobu? Ale no...ak mas pocit ze som sa niecoho takeho dopustil tak prepac.

Ale nechapem preco tu teraz do tejto diskusie miesas Schumiho? Bavime sa predsa o LH, ak nemas argumenty k tejto teme tak sa nesnaz odbocovat. Napisal si par pripadov, kde podla teba FIA sla proti McLarenu - ja som reagoval a cakal tvoju odpoved a miesto toho tu pises o MS...

Tak este raz:

Kimi vs Sutil v Monaku - Kimi odfajkol seba aj Sutila - racing accident (Kimi dostal smyk a nebolo to pocas predbiehania), ktory keby sa trestal tak DC asi nedokonci ani jeden pretek sezony. Heikiho dovod penalizacie znel: avoidable Accident, jednoducho povedane, heiki nestratil kontrolu nad monopostom ako Kimi v monaku, ale pchal sa dopredu a vystrcil Webbera, pricom sam pokracoval v jazde...ak sa ti to stale zda byt rovnaky pripad ako Kimi vs Sutil v monaku, kde Kimi stratil kontrolu nad monopostom tak uz neviem ako ti to mam vysvetlit.

Ja nehadzem spinu na Lewisa, to on je schopny robit sam...predbieha skratenim sikany (v tejto sezone 2x) a pritom sa vyjadruje na margo Kimiho ze sa choval nefer!!!!!

Schum a Rubens - Rubens mal v zmluve ze je dvojka, nemusel to podpisovat, mohol do ineho tymu. Pocnuc zakazom tymovej strategia zo strany FIA toto nariadenie vo Ferrari dodrziavali - po prichoe Felipeho o tom nik ani na sekundu nepochyboval...pametas na Turecko 06? SC, vsetci jazdci idu do boxov, kde najprv obsluzia Felipeho (ehm dvojku) a Schum caka za nim, nasledkom toho Schum straca sancu tento pretek vyhrat. Ak si myslis ze to tak nie je, cakam na nejake pripady, kedy Felipe spomalil, pustil pred seba Schumiho a zaradil sa zanho, tak ako to bola bezna prax trebars v Renaulte v case dvojice Fissi a Fernando...uz sa fakt nechcem viac opakovat - ALE JEDNOTKA/DVOJKA BOLA SUCASTOU STRATEGIE FERRARI AZ DO ZAKAZU FIA, tak tu prosim ta uz prestan konecne vytahovat tie stare pripady kedy to nebolo zakazane...Lebo to bol stary ujo Ron, ktory povedal ze v jeho tyme nikdy nebudu uprednostnovat jazdca a teraz to robia uz od zaciatku sezony! bodka.

PS: pozri si pozorne, ale naozaj pozorne video z kanady 98...na konci boxovej ulicky je taky vycnelok, kde cely pretek stal typek s modrou vlajkou a ukazoval vychadzajucim jazdcom ze maju dat prednost. No a pozri sa ci tam ten chlapik je v case ked z boxov vychadza Schum a ci ho niekto upozornuje na bliziaci sa monopost. Nie je tam, asi sa siel vystat...Schumacher mal asi tak 1/4 sekundy aby reagoval v tej rychlosti a mozno to mohol spravit inac, v ziadnom pripade vsak nemozno hovorit o umyselnom vystrceni z trate.

Kazdy z jazdcov robi obcas chyby, ale Lewis ich robi viac a velmi okato a v 99% si trest zasluzi.

Zverejnené

A potom, že je kto zaujatý  :lol: že prečo kydám na MS? odpoveď je jasné - koľko aroganice on povyvýdzal na trati to nemá obdoby a kategoricky odmietam tvrdenia, že Lewis koná väčšinou nefér. Okrem toho Heikki vs Mark - opakujem DC mal dostať penalizácie za svoje incidenty, zrazu ho ale dostane v jedinom prípade Heikki, zaujímavé nie? A teraz ti poukážem na jeden paradoxný prípad: Monako 2002 - Kimi je pred Rubensom a Rubens pri brzdení narazil do Kimiho, trochu podobná situácia ako tento rok v Monaku, s tým rozdielom, že Rubens nestratil kontrolu, proste brzdil neskôr ako Kimi....a čo sa to stalo? Rubens dostal 10 sec. Stop and Go....je jasné, keby bol v podobnej situácii MS penalty by nedostal...zaujímavé nie? a že Kimi stratil kontorlu nad autom...a koho je to chyba? no predsa jeho, ostatným sa to nestalo - vďaka svojej chybe odpálil Adriana z bodov...ale to je samozrejme v poriadku, no nie?  :) že vyťahum staršie prípady - vyťahujem ich, lebo aj ty neustále omielaš všetky Lewisove chyby dokonca aj tie, kde nikomu nič nenapáchal....

Rubens bol naivný, keď išiel do Ferrari, ale potom ho to omrzelo - ale čo to mali byť za nechutné veci ako A1 Ring 2001, 2002? to boli vo Ferrari tak dementní, že to urobili na cieľovej rovinke. No na neoprávnené uprednosťnovanie Lewisa nemáš žiadne dôkazy...keby to tak bola, tak v Silverstone mal pole získať Lewis a nie Heikki, v Istanbulu mal Heikki v kvalde porazil Lewisa s ťažšou nádržou a pod...zároveň Heikki mal veľa problémov s gumami, keďže jeho štýl je trochu odlišný od Lewisovho a preto na pódiu sa vyskytol iba 2 do roka a nebol okato za Lewisom o jednu, či dve pozície nižšie...a včera videl si okamih, keď Lewis vyšiel z 1. pit stopu a pred ním bol Heikki? Heikki si držal pozíciu, lebo útočil na Roberta v danej situácii bol Heikki rýchleší a Lewis mal studené gumy....zároveň, ale kvôli Robertovi sa Lewis držal Heikkiho...no opakujem - Heikki v tú chvílu mal výhodu...ďalší príklad:Fuji 2007 - Felipe opakovane nútil Roberta ísť mimo trati a trikrát si veselo išiel skrátiť šikanu a išiel na plný plyv vedľa trate a v cieľovej rovinke získal výhodu a skončil pred robertom - na jednej strane krásny súboj, na druhej strane kontroverzná situácia, ktorá mali byť preverovaná...a bola? ani náhodou. Montreal 98 som si teraz pozrel viackrát, viacero vidií - a ak si nevšimol bola dokonca SC fáza a to sú typické výhovorky MS a jeho fanúšikov, že pretekára nevidel....uznávaný a vynikajúci jazdec na jednej strane, na druhej strane robí sa, že je slepí, nenechal ani kus miesta Frentzenovi a natalčil ho...to snáď mi nevor, že ho nevidel, lebo to je na smiech...

Nie je to vždy na 100%, ale politické pretlačovanie Ferrari je viac než len evidentné. BTW. Mclaren sa odvoláva.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov