tiborco Zverejnené 1. August, 2008 Autor Zverejnené 1. August, 2008 Takže máme za sebou prvé 2. tréningy, výsledky nie sú nejak prekvapujúce - v prvom bol 1. Massa, v druhom bol 1. Lewis, za ním bol prekvapujúco Piquet Jr., 3. Heikki a 4 Nando...takže Renault vyzerá byť teraz celkom rýchly, ale je to zatiaľ len piatok, každopádne som podľa toho čo som sledoval, tak opäť by mal byť Mclaren najsilnejší, i keď teraz bude asi Ferrari bližšie, no ale verím, že Mclaren by mohol opäť vyhrať...no ale je ešte o tom priskoro hovoriť... :lol: Ale optimizmus mám :)
tiborco Zverejnené 2. August, 2008 Autor Zverejnené 2. August, 2008 Hmm, nejak sa vám nechce prispievať :lol: :) Tak len skromne napíšem, že prvá rada patrí pre Mclaren - Lewis & Heikki :) A presne takýto výsledok očakávam aj zajtra, myslím si, že Mclaren má na to všetky predpoklady ;) Ferrari je 3. a 6. pričom Kimi bol opäť horší - nejak trochu zaostávam za svojimi schopnosťami v poslednom čase, teda myslím hlavne v kvalifikácii(posledné 2-3 víkendy)....Toyota je opäť dosť silná, o čom svedčí 5. miesto Glock, tentoraz bol dokonca rýchlejší ako Jarno....naopak katostrafálna kvalda to bolo pre Nicka, skončil až 16, (i keď je pravda, že bol blokovaný) Takže zatiaľ nadmerná spokjojnosť a aby som nezabudol, je to prvé double pre Mclaren v kvali. v tejto sezóne ;)
tomassi Zverejnené 3. August, 2008 Zverejnené 3. August, 2008 už som to sem písal,ale teraz som si na istom,že Ferrari by mali zažalovať za špionáž v McLspočiatku som myslel, že tie zaváhania, resp. chyby v taktike sú iba náhodou,no dnečšné vypadnutie Fellipeho ma úplne presvedčili o úplnom kopírovaní stajne McLaren Mercedes inak Heikkigratulácia :lol:
tiborco Zverejnené 3. August, 2008 Autor Zverejnené 3. August, 2008 Jo, Heikki vyhral!! :lol: Jeho prvé víťazstvo v kariére, som veľmi rád, zvlášť potom, čo to vyzeralo, že Felipe vyhrá, keď bravúrne odštartoval(musím uznať) prakticky väčšinu pretekov viedol, no ale potom to prišlo - 3. kolá pred koncom sa mu odpálil motor :) Krásny okamih :)...Inak, jasné, že Heikkimu to víťazstvo tak trochu spadlo do lona, ale taký je šport, Felipemu v Magny Cours taktiež do lona spadlo víťazstvo a v tom je šport nádherný - keď sa dostaví nejaký nečakaný okamih(samozrejme, keď je to v neprospech súpera ;) ) ;) A Heikki si už po toľkých problémoch v sezóne víťazstvo absolútne zaslúžil ;) Gratulácia patrí aj Timovi - Toyota je veľmi silná, nie náhodu skončil druhý, Jarno skončil síce až 7., ale pre Toyotu je dnešný výsledok veľkým úspechom...no a 3. skončil Kimi, polku pretekov sa trápil za Fernandom, potom sa cez boxy dostal pre neho a skončil na pódiu, takže Kimi môže byť rád(v posledných kolách hádzal veľmi rýchle kolá, no ale potom sa dostal za Tima, takže stratil na stabilite), zvlásť po včerajšej nevydarenej kvalde...žial Lewis skončil až 5., veľká škoda toho defektu ľavej prednej pneu ;) Inak mohlo byť teoreticky double Mclaren....no ale podtatné je, že Mclaren dnes vyhral...inak na tvrdšej zmesi Mclaren trochu strácal za Ferrari, naopak ako aj Heikki hovoril na supermäkkej bol Mclaren rýchlejší...inak ešte je zaujímavé, že dnes nie ojedinele boli problémy s tankovaním, v troch prípadoch aj horelo, našťastie sa nič vážne nestalo/horelo konk. u Bourdaisa,Nakajimu,Barrichella.../ Takže u mňa panuje spokojnosť, sme konečne 2. v šampionáte a našťastie Lewis neutrpel tak veľkú škodu ;) btw. Heikki je stým víťazom, ktorý vyhral preteky F1 ;) !!Go Lewis, Go Heikki!!
tiborco Zverejnené 9. August, 2008 Autor Zverejnené 9. August, 2008 Nejak tu ľuďom nie je do rozprávania :lol: Tak aspoň čo sa v F1 deje napíšem - GPDA má stále obavy z KERS, Webber sa vjadril, že nemôžu zostať pokojný, kým nezistia príčinu skratu u BMW Sauber, niektoré tímy žiadajú dokonca odsunutie KERS na rok 2010 no veľa peňazí sa do toho vrazilo(údajne to pre tím stojí aj 35 mil. libier)... + je tu porovanie Mclarenu a Ferrari z pohľadu Bridgestone, čo sa týka toho ako sa MP4-23 a F2008 správajú s gumamy...a viacmenej sa potvrdilo, že Mclaren je viac pretáčavý, preto má v horúčavách väčšie problémy s opotrebovaním...každopádne na začiatku sezóny bol na tom Mclaren horšie, teraz je tu už aj v horúčavách citeľne lepšie... http://www.autosport.com/news/report.php/id/69715
moltom Zverejnené 10. August, 2008 Zverejnené 10. August, 2008 Tiborko - no asi je tu malo prispevkov kvoli dovolenkam...prave som sa vratil z chorvatska. Madarsko som nevidel live, ale uz som toho dost precital a co dodat? Felipeho startovny manever pripominal suboj Piqueta so Sennom v roku 86, aj ked to nebolo take brutalne...ale aj piquet to skusal vonkajskom - no bravo Felipe chceme viac takych startov. Ten pokazeny motor bola smola, rovnako ako aj Lewisov defekt, aj ked je pozoruhodne, ze Lewis doteraz vlastne nemal pocas preteku ziadnu poruchu, len problemy s pneumatikamy. Kimimu to zasa nejako neslo a dufam ze dalsie okruhy mu budu vyhovovat viac. No a najviac ma potesil vkon Ferrari na pomalom okruhu - necakal som taku rychlost, najme po slabej kvalifikacii. Zda sa ze vysoke teploty nam naozaj hraju do karat. Uz sa tesim na pretek na novom okruhu.
tiborco Zverejnené 13. August, 2008 Autor Zverejnené 13. August, 2008 :lol: Jedna tragická správa - bývalý šéf aerodynamiky Renaultu Dino Toso zomrel po dlhotrvajúcej rakovine, mal iba 39 rokov. http://www.autosport.com/news/report.php/id/69768 R.I.P.
aljak63 Zverejnené 21. August, 2008 Zverejnené 21. August, 2008 GP EUROPE 2008 Program GP Europe 2008: Piatok - 22.8.2008 1st Free Practice: 10:00 - 11:30 2nd Free Practice: 14:00 - 15:30 Sobota - 23.8.2008 3rd Free Practice: 11:00 - 12:00 Qualifying: 14:00 Nedeľa - 24.8.2008 RACE: 14:00 Základné info o okruhu: Počet kôl - 57 Dĺžka kola - 5,440 km Dĺžka závodu - 310,080 km
tiborco Zverejnené 22. August, 2008 Autor Zverejnené 22. August, 2008 Tak máme za sebou prvé dva tréningy na novej mestskej trati vo Valencii...mimochodom trať sa mi veľmi pozdáva - rýchle rovinky, ostré brzdenie, šikany,most...proste spĺňa zatiaľ moje očakávania....nie je to ako Monte Carlo(ktoré je oveľa pomalšie a užšie), skôr mi pripomína mestské trate v USA a v Canade, kde ChampCar a CART jazdili (a teraz aj ICS) :lol: 1. tréning šokojúco vyhral Vettel, navyše Bourdais bol 4...v 2. tréningu bol najrýchlejší Kimi, Mclareny taktiež veľmi rýchle, ale mám pocit, že keď zostane teplota trate tak horúca tak bude opäť trochu väčšie problémy, každopádne uvidíme....v 2. tr. boli celkovo rozdieli podtstane nižšie, dokopy celé pole sa zmestilo do intervalu 1.9 sec ! :) http://www.autosport.com/news/report.php/id/69934 http://www.autosport.com/news/report.php/id/69947
aljak63 Zverejnené 23. August, 2008 Zverejnené 23. August, 2008 Sice som ani jeden trening nevidel, ale videl som maly zostrih a trat vyzera perfektne, ako tiborco pise: pripada mi to tie mestske okruhy v americkych seriach. Ale naozaj klobuk dole pred usporiadatelmi, ze okruh vyzera velmi prijemne. Snad sa na nom dockame aj krasnej GP s kopou zaujimavych situacii a nech vyhra najlepsi (Kimi) :lol: Vseobecne sa opat ocakava boj medzi Ferrari a McLarenom, ale na mestskych okruhoch dokaze vselikto prekvapit a ocakavaju sa aj vyjazdy SC, cize o body moze a aj o najvyssie pozicie moze bojovat naozaj ktokolvek!
tomassi Zverejnené 23. August, 2008 Zverejnené 23. August, 2008 no uvidímeale Nürburgring ostane vždy mojou srdcovkounie je nejaká šanca, že sa opäť vráti do seriálu F1 ???
aljak63 Zverejnené 23. August, 2008 Zverejnené 23. August, 2008 Ale samozrejme ze Nurburgring sa este vrati :lol: Len sa bude jazdit pod nazvom Großer Preis von Deutschland, a kazdy rok sa striedaju s Hockenheimom ... tento rok bol Hockenheim, cize buduci rok je tu Nurburgring ... a mali by sa kazdy rok striedat!
tiborco Zverejnené 23. August, 2008 Autor Zverejnené 23. August, 2008 No s tým názvom u Nurburgringu to ešte zďaleka nie je tak ľahké - keďže ako názov GP Nemecka má rezervované prevádzkovateľ Hockenheimu, kým ADAC ktoré sprevádzkuje Nurburgring nemá zatiaľ právomoci na tento názov....čiže dosť možné je aj to, že sa to pôjde podobne ako v minulosti(naposledy v 98) pod názvom GP Luxemburska....každopádne sú o tom stále spory... No ale teraz k Valencii:Ako čítam posledný 3. tréning bol dosť divoký, čo sa časov týka a poradia...a opäť tesné rozdiely... http://www.autosport.com/news/report.php/id/69979
tiborco Zverejnené 23. August, 2008 Autor Zverejnené 23. August, 2008 Ach jaj, Massa má pole :lol: ale napokon kvalda nedopadla zle ani pre Mclaren - 2. a 5./Lewis, Heikki/, čiže celkom okay....veľmi vydarený výkon má Toro Roso - obidvaja v Top 10, Vettel 6.(v Q2 bol dokonca najrýchlejší) a Borudais 10....od Bourdaisa sa ale aj celkom dalo čakať, keďže v ChampCar sa prevažne jazdilo na podobných okruh, dokonca som očakával, že bude na tom lepšia ako Vettel, ale celkovo je to skvelý výsledok, jasne lepší ako Red-Bull, ktorý bol celý víkend katastrofálny...takisto na prd sa to skončilo pre Hondu... Na závod sa obzvlášť teším, rozdiely sú veľmi malé(v tréningoch to bolo viac než zrejmé)predbiehanie bude ale veľmi národčné - Vettel, Barrichello, ale aj iní spomínajú, že to bude asi náročnejšia ako sa čakalo....každopádne väčšina je abolútne nadšená okruhom :) ...veľmi sa mi ľúbi ľavá pravá dlhá "rovinka" pred poslednou zákrutou, a potom veľmi ostré brzdenie... :) Jo, a Nick ukázal prostredník Glockovi - ;) btw. Glock ho zdržal, no penalty nedostal...ehm zaujímavé/Heikki nezmyselne dostal napr. v Magny Cours, za údajné blokovanie Webbera, pričom Mark o tom ani netušil a ani necítil žiadne blokovanie...a navyše bordel tam robil Nakajima...no ale čo už ;) / http://www.autosport.com/news/report.php/id/69986 Verím, že teraz na štarte lepšie zareagujú Mclareny, bolo by dôležité aby Lewis predviedol parádny štart ;)
aljak63 Zverejnené 24. August, 2008 Zverejnené 24. August, 2008 A je za nami kvalifikacia na novucickom mestskom okruhu vo Valencii. Najlepsie si so vsetkym poradil Felipe a zasluzene je na POLE! Opat vyborny vykon! Naopak Kimimu v poslednej dobe kvalifikacie moc nejdu a 4.miesto sice nieje az tak zle, ale urcite by som ho radsej videl minimalne v 1.rade. Tam je hned vedla Felipeho Hamilton, takze dufam ze z prvej zakruty bude ako prvy vychadzat cerveny monopost Felipeho. Opat skvelo zajazdil Kubica a je na 3.mieste. Neuveritelnym prekvapenim boli oba monoposty Toro Rosso, a to najma femonemalny Vettel a jeho 6.miesto na starte - tak to je skvela vizitka. Zaujimave je ze obe ToraRossa sa umiestnili pred ich materskou stajnou Red Bull, ktora vcera dost pohorela - Webber 14. a DC 17.! Domaci Nando ostal pred branami poslednej casti kvalifikacie no a odstartuje z 12.pozicie! Som zvedavy ako to dneska vsetko prebehne a ci sa dockame viacerych avizovanych vyjadzov SC! Lets go KIMI! :lol:
tiborco Zverejnené 24. August, 2008 Autor Zverejnené 24. August, 2008 Ja dúfam, že po štarte bude tentoraz prvý Lewis :lol: ...inak u Kimiho sú tie kvalifikácie v posledných mesiacoh strašiakom - nevie dostatočne si na jedno rýchle kvalifikačné kolo zahriať pneumatiky, preto potom stratí za Felipem...takže Kimimu lepší výsledok v závode odpláva v kvalde... !!Go McLaren!! Verím v naše víťazstvo :)
weirdo Zverejnené 24. August, 2008 Zverejnené 24. August, 2008 na GP Europy sa mi najviac pacili tie rozkosne sexi pipky, ktore reziser bral do zaberu kazdych par minut. kiezby si ho ostatni zobrali za priklad. inak cela GP stala za prd, pes sa mi skoro pochcal, lebo som cakal na jeden (!!!) predbiehaci manever na urovni a prvych 12 kol NIC! Ble. Asponze Felipe vyhral, skoda Kimaka. Neviem ktory debil zase nevytiahol hadicu. Slaka, uz by sa mohli poucit.
tiborco Zverejnené 24. August, 2008 Autor Zverejnené 24. August, 2008 No preteky patrili medzi tie nudnejšie, trochu som sa sklamal, v GP2 boli dnešné preteky oveľa zaujímavejšie, lenže to je o tej technike o problematike toho, že v F1 je ťažké jazdiť za niekým a tobôž ho predbehnúť, keď stráca pilot pítlak....medzi jedna z mála zaujímavých monetov bola tlačenic v Turn 2, kde Nakajima odpáli Nandove zadné krídlo...no vyhral Massa, čo ma neteší( :) ), viacmenej ale horúci 45 C asfalt vyhovuje všeobecne viac F2008 ako pretáčavejšej MP4-23...nakoniec ale s výsledkami nie som nejak sklamaný - veď Lewis skončil 2., Heikki 4., takže Felipe získal "len" 2 body na Lewisa a Heikki sa dostal pred Nicka...a čo je dôležité v pohári konštruktérov dens Mclaren získal o 3 body viac ako Ferrari...čiže možno sa takto pozerať aj z pozitívnej stránky :) No a teraz k incidentom u Ferrari: takže Kimiho druhý box - myslím si, že tam to bola aj Kimiho, či skôr jeho chyba - Ferrari totiž využíva namiesto "lolipopmana" semafory - a ako sa dalo vidieť Kimimu ešte nesvietil 3. semafor....takže toto pokašlal skôr Kimi, na jednej strane je síce modernejšie s tými semaformi, na duhej strane sa mi zdá spolahlivejšie mať lízatkovú tabulku...toť môj názor...v prípade incidentu Massu a Sutila za to mohlo Ferrari - taktiež si myslím, že bez semaforov by to bolo spoľahlivejšie a Ferrari si to aj zle vypočítalo...no jo, ale inak neviem prečo Felipe na tlačovke kydal na Sutila, to skôr Sutil by mohol kydať na Ferrari, čo to stvárali :lol: No jo a spoľahlivosť Ferrari kolíše v poslednej dobe ;) Inak Kubica zajazdil zas na hranici možností, čo mu prinieslo pódium, v podtstate prvá trojka sa oproti včerajšku ani nezmenila...Toyota mala opäť vydarené preteky, obidvoch jazdcov na bodoch, myslím si, že Toyota má napokon najväčšie šance zostať a teda vybojovať si 4. miesto v poh. konš...Renault bol prepadák, Red Bull bol tiež katastrofálny, Toro Roso naopak malo oveľa lepší víkend. O 2 týždne je Spa, šampionát je naďalej dosť tesný ;)
moltom Zverejnené 24. August, 2008 Zverejnené 24. August, 2008 Tak je po prvej VC vo Valencii a mam zmiesane pocity. Na jednej strane bezchybny vykon Felipeho, ktory ak bude v nasadenom tempe pokracovat, tak moze ziskat titul. Lewis nemal sancu a ked v druhom stinte zacal stracat pravidelne pol sekundy, jeho osud v tejto VC bol specateny. Ferrari sa vraj navyse podarilo vyriesit problemy so zahrievanim pneu v prvom kole...zrejme sa to vsak tyka len Felipeho. Kimi zajazdil slabo, jeho vykon kolisal, na live timingu bolo vidno ze sa casto dopustal chyb a nejazdil zdaleka tak vyrovnane ako Felipe. Potom navyse zostal za nim vysiet po jeho vjazde z boxov a sam to nakoniec pokafral (nebola to teda chyba elektronickeho lollypopmana) a zaklincovala to ta porucha motora. Spolahlivost sa teda vo Ferrari vyriesit nepodarilo...skoda, cakal som ze sa poucili. Pacil sa mi este vykon Toyot a Torro Rosso, ktore je prekvapenim VC. Ostatny zajazdili standart. Okruh ma vsak sklamal (teda skor dnesna F1), ziadne predbiehanie comu sa ani nemozno cudovat - mimo idealnej stopy bol na trati prach a jednoducho sa tam jazdit nedalo. Cakal som viac jazdeckch chyb a nejaky ten SC, ale nic z toho sa nekonalo. Co dodat? Felipe potesil a Lewisov vyraz v tvari nebol 2x happy - brazilcan ho uz dvakrat po sebe zajazdil a britovi sa to nepaci. PS: k incidentu v boxoch pri vyjazde Felipeho - nechapem tie dementne diskusie zaujatych striebornakov o treste pre Massu vsade na nete..takychto incidentov som videl uz XY a malokedy bol nejaky vysetrovany (na ziaden takyto pripad si nepametam) a nieto este potrestany...skoda mrhat energiou. Hor sa na dalsiu VC a tentokrat dufam ze bez poruch:P weirdo - tie pipky sa nedali nevsimnut..prachacske pindy v luxusnych bikinach...kua ja chcem byt jazdec F1 (sukajuci smajl :lol:)
aljak63 Zverejnené 25. August, 2008 Zverejnené 25. August, 2008 GP Europy jednoznacne ovladol Felipe Massa, ktory nedal absolutne nikomu sancu! Posobil totalne suverenne a bezchybne - takze vitazstvo je namieste a ak mu jeho suverenita vydrzi tak kludne moze ziskat titul, co by bolo celkom prijatelne, kedze Felipeho mam rad uz dlho a som si ho oblubil este aj ked zacinal v Saubery! Cele preteky ale boli riadne nudne a snad svojou nudnostou ich uz ziadne v tomto roku neprekonaju. Jedine zaujimave okamihy boli - start, kolizia Nakajima vs Alonso, Sutilov naraz, zastavky a problemy Ferrari v boxoch, a napokon bohuzial vybuch Kimiho motora! Inak su tie vysledky podobne ako vysledky kvalifikacie! Je mi luto Kimiho, pretoze skvelo tlacil na Trulliho a aspon tu by sme sa mozno dockali boja ... bohuzial motor nevydrzal (mozno aj kvoli nadmernemu pretazeniu z Kimiho strany) a tak cerveny monopost musel byt odstaveny mimo trate! Co sa tyka incidentu v boxoch - bola to Kimiho chyba, pretoze vystartoval skorej ako mal a stiahol mechanikov aj s hadicou. Co sa tyka Massovho vyjazdu z boxov - myslim ze nieje co riesit, taketo situacie su uplne bezne a stalo sa ich mnoho uz aj tento rok, cize nechapem to vysetrovanie a pokutu ... Nooo, ale hlavne ze Felipe nedostal horsi trest! Co este dodat? Skvele vykony podali Toyoty a tiez Tora Rossa, no a sklamal dost Nick Heidfeld, a aj Red Bully, ktore v poslednej dobe jazdia katastrofalne! Boj o titul sa zacina uz teraz a bude zaujimave sledovat ako sa to vsetko vykrystalizuje a kto sa napokon bude tesit z titulu! Najblizsie tu mame GP Belgium, kde sa zvykne Kimimu velmi darit a posledne 3 GP co sa isli v SPA, stal Kimi vzdy na najvyssom stupienku a tesil sa z vitazstva! Snad sa mu to podari aj teraz! Lets go Kimi!
tiborco Zverejnené 25. August, 2008 Autor Zverejnené 25. August, 2008 moltom Ja som sa už viacmenej vyjadril, že to bola Kimiho chyba - niečo ako keď atletik čaká na štart a vybehne skôr....tak by som charakterizoval Kimiho chybu...No a myslím si, že Ferrari bo zásluhe dostali trest - mali si to lepšie spočítať/i keď jasné, že takéto incidenty sa stávajú, takže toto netreba nejak ani riešiť...len pripomínam, že Mclaren a jeho jazdci aj tento rok dostali za prkotiny tresty - Francúzsko a pod...Mlayzia, i keď tam bolo vina, ale skôr na strane tímu, že neinformovali poriadne Lewis a Heikkiho o tom, že ešte daktorí idú rýchle kolá....tam mal dostať len team a nie jazdci, nezmyselné 5 miestné posunutia/...vinu nehádžem na Massu, no neviem čo si Felipe o sebe myslí, že ešte v boxovej uličke ho mal Adrian pustiť.... Inak ak sa vám zdalo, že po pretekoch Lewis vyzeral otrávený, tak to bolo spôsobené tým, že bol chorý - mal vysoké teploty a bolesti krku, takže dokonca aj hrozilo, že de la Rosa nastúpi na jeho miesto na túto GP...takže myslím si, že aj Lewisov výkon bol parádny, navyše išiel čisto podľa stratégie ako potreboval, už v prvom stinte bolo viacmenej jasné, že horúci asfalt len ťažko tentoraz prinesie Mclarenu výhru :lol: No a ešte sa pozastavím Kimimu - zdá sa, že nevydáva zo seba tých povestných 110 %...v kvalde je už kôli spomínaným pneu pomalý, ani jeho štarty nie sú bohvieako úžasné, no a potom sa zasekne a poznáte - v F1 sa ťažko predbieha, keď nie ste jednoznačne oveľa rýchlejší...jo a ešte niečo: keď Kimi prestúpil do Ferrari, tak vo Ferrari mu dali väčšiu voľnosť v súkromí, menej PR akcií, proste aby sa cítil lepšie vo Ferrari, viac voľný...v skutku si ale myslím/a túto myšlienku včera vyslovil komentátor na RTL Klube/ že paradoxne možno Kimimu viac vyhovoval konzervatívnejší Mclaren - proste potreboval by aby bol viac pod dohľadom tímu, proste ostrejšiu ruku...tým nechcem naznačiť, že Kimi nič nerobí, ako je známe v tomto športe sa neskutočne každý nadrie, ale proste aj takéto drobnosti pôsobia na komplexnosť jazdaca a na jeho výkony... ešte raz k okruhu - mňa nesklamal, v GP2 som videl veľmi dobrý závod, skrátka ale je to zatiaľ problém súčasnej F1, a tým problémom je spomínané predbiehanie...(ale, to, že absolútne nevyšlo SC bolo aj na mňa podivné, očakával som min. 2 krát)... každopádne tento rok je to vo všeobecnosti o čosi lepšie, pomáha k tomu, že TC bolo vyradené....a verím, že nové pravidlá v konštrukcii monopostov už od budúcej sezóny predbiehaniu prispejú pozitívne - čiže viac akcíí.
tiborco Zverejnené 27. August, 2008 Autor Zverejnené 27. August, 2008 Tak sú tu isté informácie o tom ako vyriešiť dilemu okolo názvu GP Europe - je dosť možné, že nakoniec ju predsa bude používať opäť Nurburgring a Valencia sa premenuje na "GP Mediterran "....nie je nič isté, ale veď sa uvidí :lol: Viac na http://www.autosport.com/news/grapevine.php/id/70091
moltom Zverejnené 28. August, 2008 Zverejnené 28. August, 2008 Tiborko Ziadat trest pre Ferrari za to ze Kimi zrazil vastneho mechanika je prkotina a to iste plati aj pre Felipeho - taketo vyjazdy su naozaj nicim vynimocnym a nejake penailzacie pocas preteku za to si ani nepametam...nieco take moze ludom do hlav tlacit ten senil JAckie Stewart ale nik iny. No jo, lewis bol otraveny, mozno tou chorobou a mozno ho nastvalo ze uz dve VC po sebe nemal na Felipeho:P Mclaren nebol nezmyselne penalizovany - teda okrem toho blokovania, pretoze to pokladam za nezysel cele jak to je...za starych cias pocas 12 kolovej kvaldy si kazdy jazdil jak chcel a nikto sa nestazoval, dnes su na to piloti citlivy a mne sa to nepaci. Vo Fra. si Lewis pomohol k lepsiemu miestu skratenim trate. Mal pustit Vettela (tusim to bol Vettel) spet ako to robia vsetci jazdci.
tiborco Zverejnené 28. August, 2008 Autor Zverejnené 28. August, 2008 moltom Obidvaja nehovoríme úplne o tom istom - :lol: ja som nežiadel žiaden trest pre Kimiho vo Valancii, nikde som o tom nepísal...a taktiež som nežiadal penalizáciu Felipeho, ale žiadal som aspoň nejakú tú pokutu pre Ferrari kvôli incidentu Massa vs Sutil...Nakoniec aj dostali, i keď je dosť nízka, ale teraz mi je to ukradnuté :) A keď niečo neriadim sa v prvom rade Jackiem Stewartom, ale uznávam ho a myslím si, že stále má čo povedať k dianu F1 - proste je to veľká osobnosť :) A Magny Cours - ja som nehovoril o situácii Hamilton vs Vettel ;) /i keď takých situácii bolo nespočet a napr. niekedy dostali daný pretekár trest, ďalší niekedy nie.../...mal som na mysli situáciu Kovi, Nakajima a Webber - a Heikki dostal 5 miestny trest za údajné blokovanie Marka v Q2, pričom tam zavadil a zazmätkoval Kazuki...a navyše Mark povedal, že necítil, že by bol blokovaný, nemal absolútne sťažnosti a to Mark si povie otvorene svoj názor... Tak dúfam, že sme si vyjasnili nejasnosti ;) Keby niekoho zaujímalo - včerajšie výsledky testov v Monze/i keď umiestnenia nie sú nejak zvlášť rozhodujúce v prípade testov, ale všimnite si tých neskutočne malých rozdielov medzi prvými troma/ http://www.autosport.com/news/report.php/id/70099
aljak63 Zverejnené 29. August, 2008 Zverejnené 29. August, 2008 Za nami je uz aj 2.den testov v Monze kde tentokrat kraloval Quick-Nick na BMW! Nebolo by odveci keby Heidfeld sa konecne zacal aj realizovat pocas zavodnych weekendov lebo v poslednej dobe to co predvazda je fakt bieda! Na 2.mieste skoncil Rosberg, 3. Kovalainen, 4. Vettel a az na 5.mieste v testoch skoncil Felipe. atd atd No a je tu aj smutna sprava, ked nas navzdy opustil jeden z byvalych majstrov sveta PHIL HILL vo veku 81 rokov, ked zomrel po dlhej Parkinsonovej chorobe. R.I.P. Phil (1927 - 2008)
Odporúčané príspevky