Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vyjadril som nazor na F1 a ty si regoval takto.

ja zase nechapem ako mozes sledovat taku frasku ako futbal. priserne skorumpovany sport.

Suhlasim, že "porovnanie" nebol ten najspravnejši vyraz. Aj keď absolutne nerozumiem :) , prečo si tam z ničoho nič spomenul futbal, ked ja som hovoril o formule. Ale nevadi, zrejme si mal dôvod. :lol:

diskusia zaujímavá, ale trošku kroťte vášne

Môžeš použivať jednotne čislo, ja som uplne krotky a mam z toho zabavu. To len kolega to trošku psychicky nezvladol, ked som si dovolil kritizovať taky užasny a najlepši šport, ako formula. :)
  • Odpovedí 766
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

266

• aljak63

179

• weirdo

69

• moltom

52

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

No ono je tak, že aj ty by si sa asi obránil voču tomu, keby niekto v niektorej futbalovej téme začal písať, že je futbal všeobecne nudný... :lol:

ked som si dovolil kritizovať taky užasny a najlepši šport, ako formula. 

Ono, "formula" je veľmi široký pojem v motorizme  :) ...môže to byť F1, GP2, ICS...a to sú rozdielne série  :)

Zverejnené

No ono je tak, že aj ty by si sa asi obránil voču tomu, keby niekto v niektorej futbalovej téme začal písať, že je futbal všeobecne nudný... :lol:

Ee, to sa veľmi myliš, pretože ja dokažem rešpektovať nazor inych, aj keď je uplne opačny ako ten môj. :)

Ono, "formula" je veľmi široký pojem v motorizme wink.gif ...môže to byť F1, GP2, ICS...a to sú rozdielne série

Zase so slovičkami sa hrať nemusiš. Rozumel si veľmi dobre. :)

Zverejnené

Btw., máme za sebou piatkové tréningy a v obidvoch bol najrýchlejší Lewis, v prvom boli na prvý dvoch miestach Lewis a Heikki  :lol: Celkovo to vyzerá na Mclaren, Ferrari súboj, čiže nič prekvapujúce, ktovie ako BMW, dnes výrazne zaostali(ale je to dané odlišným plánom navyše je piatok je piatok)....myslím si celkovo, že v 2. polke sezóny Mclaren predbehne BMW v pohári konštruktérov, MP4-23 sa zdá byť čoraz silnejšia :) Inak zas je premenlivé počasie - prvú tretinu 1. tréningu pršalo, trať potom vyschla, Kubica asi 15 minút pred koncom tréningu mal "kolíziu" s bariérami, keď v nájazde k štadiónovej časti stratil kontrolu na vysychajúcej trati...ale bol aj pár iných šmykov,ako to už býva...

Zverejnené

Ľudia, tento víkend sú preteky a vy tu neprispeivate  :lol: :)

Tak v duchu tréningov aj teraz v kvalde bol Mclaren najrýchlejší, konkrétne Lewis  :) ...a Heikki je 3., mohol byť aj 2, škoda, že v oboch pokusoch to trochu prehnal - najprv v 12 zákrute, potom v poslednom pokuse v 17/v poslednej/ zákrute išiel priširoko, no i tak som veľmi spokojný a nadšený silou Mclaren-u ;) ...Ale je jasné, že červených neodpisujem - Felipe je 2., takže sa môže všeličo stať, Kimi ale nejak evidetne "nenašel" set-up v prvom pokuse Q3 robil množstvo malých a chýb, keď viackrát o dosť míňal vrcholy zákrut...treba vyzdvinúť Vettela, proste ten chalan je parádne rýchly a potvrdil to tým, že sa dostal do Q3 a skončil 9. ;) ...Bourdais pri svojom druhom pokuse v Q2 posral brzdenie do vlásenky a skončil len 15 ;) ...a celkovo v kvaldách je Vettel rýchlejší...Tradične skvelý výkon podal Fernando - 5. miesto, kým Neslinho skončil až 17....ono Nelsinho nemá to ľahké - má vedľa seba Fernanda a priemerný stroj, no je to už trochu na zamyslenie, že ho Nando pravidelne poráža...v Magny Cours mal zatiaľ asi najlepšie preteky, keď sa dostal pred Nanda, ale to je jeho asi najsvetlejší momnet v sezóne. No ale ešte späť k dnešku - Jarno skončil 4., opäť potvrdil pozitívny vývoj Toyoty, Red-Bull má zas v top ten celkovo 3 autá(2x Red-Bull,1x Toro Roso)

Hú, tak už sa teším na zajtrajšok, dosť možné je, že bude premenlivé počasie a silný vietor, každopádne dúfam, že zajtra opäť uvidím víťazstvo Mclaren-u  ;)

Zverejnené

Paráda  :lol: Ďalšie víťazstvo Mclaren-u, ďalšie víťazstvo Lewisa  :) Niet pochýb o tom, že si víťazstvo aboslútne zaslúžil....Mclaren trochu veľa hazardoval počas SC fázy po Glockovej ťažkej havárii, keď nezavolali Lewisa do boxov, iba Heikkiho a tak nám mohlo víťazstvo odplávať  :) Našťastie sa to nestalo, Lewis zvládol vynikajúco tých 7 kôl po SC a i keď sa dostal až za Heikkiho, nakoniec sa ale predral do predu, najkrajší okamih bol keď predbehol Felipeho.... ;) skvelý manéver to bol od neho - Felipe si držal defenzívnu stopu, nakoniec pustil Lewisa na špinavšiu soptu, ale Lewis to zvládol bravúrne ;) . No a šokovaný som z 2. miesta Piqueta Jr.  ;) ...výrazne mu pomohlo SC, iba chvílu pred Timovov hávariou bol v boxoch, Renault už nemalo čo stratiť, takže natankovali Nelsinha dokonca pretekov a akoby zázrokom sa im to ihneď vyplatilo...veľká dávka šťastia, ale zároveň jazdil skvelo s R28, neurobil žiadnu väčšiu chybu, odolal tlaku, teda až na Lewisa, ale sám Piq. nechcel priveľa riskovať a tak zbytočne nezvádzal ostrý súboj a skončil 2.  ;) Nateraz má kreslo zachránené, síce ho nejak extra nemusím, ale na duhej strane si myslím, že tento výsledok ho psychicky nakopne...ale dokonca sezóny ešte 8 GP... ;) naproti tomu robil Fernando dnes veľké množstvo drobných chýb, ktoré ho neraz stáli pozícii a skončil až 11.  ;) No a na SC trochu doplatil Heikki - i keď išel do pit lane, keď sa otvoril, ale myslím si, že Heikkiho pneumatiky(mäkššia zmes) asi nedržali dobre - pravdepodobne si zas príliš "zožral" zadné pneu...ale aspoň 5. miesto  ;) No a Ferrari dnes "excelovalo"  ;) ...proste Mclaren je teraz veľmi silný a Ferrari sa posledné dve preteky trápilo  ;)

!!McLaren!!  ;) ;)

Zverejnené

Uau tiborko, to je snad novy rekord v pocte smajov na prispevok :lol:

No nic, Mclarenu to tentokrat vyslo a Ferrari zasa velmi nie...skoda, lebo Lewis sa takto dotal do vedenia sampionatu. Nechava ma to vsak pokojnym, Ferrari ma extremne silne finise sezon a po minuej sezone vieme ze to nie je najsilnejsia stranka lewisa...

Co ma mrzi je Kimiho nevyarena kvalda a potom to tankovanie poas SC, po ktorom ostal visiet az na 12 priecke...podla Domenicaliho to bolo dobre rozhodnutie, ale neviem ako to mali zratane, keby Kimi ostal na trati tak ako Lewis, mozno by to dopadlo lepsie - na cerstvych gumach sa mozno mohol posunut vyssie. Massa ma sklamal zasa raz, mal problemy s brzdamy vraj a bla bla, no sposob, akym sa nechal opet predbehnut bol amatersky...uplne jak sulin sa tam odserie do idealnej stopy a necha Hamimu tolko miesta...

Kimi ale predviedol par nadhernych predbiehacich manevrov a pekne sa prebijal hore. Len mat trochu rychlejsie auto.

Uz tych chyb a zavahani zo strany Ferrari bolo viac ako dost v tejto sezone, uz by sa mali spametat, elbo takto ten titul daruju tomu fuserovy v striebornom aute a to ma moc nepotesi...

Zverejnené

Mne to nevadí, keď Ferrari robí také strategické chyby  :lol: od odchodu Rossa Brawna je tam väčší bordel...a už je len otázkou času, kedy sa Mclaren dostane pred BMW, ale finish sezóny bude pravdepodobne opäť nervydrásajúci...no a to, že Lewis urobí podobné chyby ako minulé roky v Číne a v Brazílii, tak to si zas nemyslím...i keď je to možné,  a je pravda, že Lewis predviedol tento rok fatálne chyby, ale takisto aj Felipe, či Kimi....no a navyše minuloročnú Čínu by som nepripisoval ako chybu len na Lewisov účet, žial vtedy ho Mclaren nechal nepochopiteľne dlho na trati, čo spôsobilo, že sa guma doslova strhávala dole z kolesa...a auto bolo prakticky neriaditeľné...a tom so teda nepochopil, že čo to malo byť od Mclarenu  :)

Každopádne sa uvidí, teraz ide Hungaroring, myslím si, že tam bude Mclaren opäť silnejší, rovnako silnejší bol aj minulý rok...je pravda, že teraz je rok 2008, ale naviac ešte Mclaren-u vyhovujú trate takého typu  :)

Ale som rád, že je to také tesné na čele, to je čo my fanúšikovia si želáme  ;)

Zverejnené

je to tesne a je to zaujimavejsie, ked je maly rozdiel bodov, ale ja osobne by som bola radsej, keby sme (ferraristi) mali aspon 20 bodovy naskok... :lol:

Zverejnené

No to by chýbalo  :lol: ...

Inak Mclaren nedosiahol v tejto sezóne double, takže je na čase, aby na Hungaroringu Mclaren získal 18 bodov  :) :) No tak ľahko to nepôjde, ale bola by to paráda... ;) Hu, ale dokonca sezóny je ešte priďaleko... 

Zverejnené

McLaren tak lahko Double neziska - Heiki podava moc nevyrovnane vykony, resp. Mclaren favorizuje samozrejme Lewisa a ide im predovsetkym o pohar jazdcov, ktory ziskali naposledy skoro pred 10 rokmi (kua Ferrari nan cakalo 19 rokov, mohol by Laren este vydrat jednu dekadu :lol:).

Inac sa objavili informacie o novom zariadeni co vyuziva McLaren - vraj packami pod volantom mozu jazdci menit krutiaci moment popri radeni a dosahovat tak lepsiu trakciu pri vyjazde zo zakrut, najme pomalych. Nejak sa mi to nezda, jednak neviem ako je mozne menit krutiaci moment - ci zmenou sytosti zmesy, alebo casovania zapalovania...a FIA im to aj tak zatrhne, ved je to McLaren!!!!:)

Pink

vsetci by sme boli radi, keby sme mali 20 bodovy naskok, takto ale Lewis dostane na frak opet v poslednom preteku, narusi to jeho ego poloboha, mentalne sa zruti a prestahuje na barbados, kde bude robit taxikara na riksi...

Zverejnené

Ach jaj, zas s tým Lewisom začínaš... :lol: Stále musíš narážať na jeho ego...ževraj poloboh...pochybujem, že sa Lewis mentálne zrúti a vôbec, že hocikto v takto tvrdom športe sa zrúti...okrem toho z Lewisových výkonov je očarený aj sám MS(v tomto má plus bod u mňa :) )a čo sa týka narušenie psychikcej rovnováhy, tak to sa môže stať(tlak je vždy enormný) - ale to je reálnejšie skôr u Massu ako u Lewisa  :) A nezabudni, že Lewis mal minulý rok svoju prvú sezónu v F1... ;)

A viem, že sa double tak ľahko nezískáva, ale skôr si myslím, že ho v najbližšej dobe získa Mclaren...Heikki a nevyrovnaný? ok, trochu je, nechcem sa vyhovárať, no je to jeho prvý rok v Mclaren-e, takžiež mal v niektorých pretekoch trochu smoly, v niektorých nevedel z auta dostať všetko...ale rýchlosť rozhodne má, trebalo by to pretavať na väčší úspech.  ;)

Zverejnené

co mozem konstatovat ... Ferrari sa musi pozbierat, a to cim skor, inak sme v pecku ... McL sa vzchopil a to sa mi nejak nepaci :lol:

Zverejnené

Ale Tiborko - ved poznas moj nazor na Hamika a moje sympatie k nemu, tak ber moje prispevky trosku s rezervou :lol: pokusal som sa byt ironicky.

No Heiki by rozhodne mal vecsie sance, keby sa nemusel zakazdym pratat Lewisovi z cesty ked sa za nim objavy...Lewis aj ron si ho pochvaluju, je to taky DC nosic vody zatial. Spekuluje sa vsak aj o tom, ze do Larenu pride Nico a Heiki sa vrati do Renaultu, odkial kopnu Nelsina. Jeho vykony su biedne totiz a toto druhe miesto nemozno brat ako etalon, kedze sa vysvyhol hore vdaka taktike a SC (nechcem tym zhadzovat jeho vykon samozrejme, predsa len dosiel druhy). Kazdopande neocakavam double Larenu v tejto sezone - je tam vela rychlejsich jazdcov (2x Ferrari, 2 x BMW) ako Heiki a museli by povypadavat, alebo pokafrat taktiku aby to vyslo...za normalnych okolnosti laren double neziska.

Weirdo - no, to je fakt...ta snura pokazenych pretekov sa predlzuje, doteraz dodrbavali len taktiku, stale vsak boli rychlejsi, avsak v nemecku uz mal laren malicko navrch. Finise byvaju v podani Ferrari silne :)

Zverejnené

Okay, neberiem ti názor na Lewisa, čo s tým narobím, keď ho už raz nemáš rád(tak ako ja nemám rád Felipeho)  ;) :lol:

Heikki a nosič vody?a musí sa zakaždým pratať z cesty: :)  nad týmto by som sa trochu pozastavil - keď je jasné, že Lewis má v tejto fáze sezóny oveľa väčšiu šancu na titul a jasne viac bodov ako Heikki, ktorý mal problémy aké som už napísal v predchádzajúcom príspevku, tak je asi aj logické, že mu nebude stáť v ceste a podvolí sa keď bude treba - v takej fáze to schvalujem, na tom nie je nič zlé...a nechápem stále prečo by Mclaren nemohol mať double - stačí ešte Heikkimi viac spoznať možnosti auta a tímu a potom kľudne môže z toho byť double Mclaren - Lewis & Heikki... ;) som o tom presvedčený...okrem toho je Lewis prirodzene o trochu rýchlejší... ;)

Ale s tým čo si napísal o Nelsinhovi súhlasím - podal silný výkon na záver, ale SC mu nehorázne dopomohol, takže keci niektorých ľudí na rôznych serveroch typu Nelsinho ukázal, že je lepší ako Fernando a odteraz Nando nemá šancu voči nemu a pod. sú aboslútne nezmyselné  :)

Zverejnené

Huh, s KERS, ktoré sa zavedie budúci rok sú ešte problémy - nemyslím tým "detské muchy" ale dosť seriózne závady - minule horela časť továrni Red-Bull v Milton Keynes, teraz jeden mechanik BMW-Sauber dostal elektrický šok potom, čo sa dotkol auta pri tom ako chceli auto stiahnuť do garáže... pre presnosť - viac info: http://www.autosport.com/news/report.php/id/69391

+ Häkkinen o Lewisovi... http://www.autosport.com/news/report.php/id/69385  :lol:

Zverejnené

Dost dobre si neviem predstavit ten KERS na principe zotrvacnika. Hlavne ma dost zaujima coho je schopny taky kotuc o hmotnosti 5kg, rotujuci okolo 60 000rpm pri havarii...

Zverejnené

Tak to si nechcem predstaviť...no nie som technický znalec, ale musí sa nejak zapracovať na bezpečnosti a spoľahlivosti...a v F1 viacnásobne, keďže to nie sú sériové autá...

Zverejnené

nema to takmer nic spolocne s F1, ale co dopekla bola toto za sutaz???

Obrázok

Zverejnené

To vyzerá na bývalú Japonskú Formulu 3000, alebo Formula 3....a tá potom bola nahradená Formulou Nippon...tak nejak(konkurencia ostatných "juniorských" sérií - napr Nippon je konkurencia GP2, či Formula Renault....)  :lol:

Zverejnené

Ono v juniorkách, či v iných sériách sa všeobecne viac "lieta"....no ale v japonských sériách sa lieta ešte viac, vychádzajúc z ich "bojovnosti"  :lol:

Zverejnené

Len pripomínam, že tento týždeň sú testy v Jereze, dnes bol najrýchlejší Kovalainen, ale je pravda, že v testoch má každý tím iný program....takže objavilo sa niekoľko aerodynamických noviniek - Mclaren testoval na predku podobnú "uši" ako má už Honda a BMW-Sauber, Ferrari už tiež vyskúšalo ten nevzhladný "žraločí kryt" motora...Verím, že nové modifikácie a nové aero prvky na MP4-23 posunú Mclaren ešte ďalej  :lol:

Zverejnené

Včera sa stretli v Maranelle zástupcovia všetkých tímov+ Bernie a zástupca CVC, aby sa dohodli o "budúcnosti F1" Teda nedohodli sa ako bude vyzerať F1 v budúcnosti, čiže v podstate ani nič nové o novej Concordskej zmluve konkrétne nepadlo(klasika :lol: ), ale vytvorili novú organizáciu/združenie FOTA, ktorá bude spolupracovať s FIA a FOM na vytváraní pravidiel a na novej Concordskej zmluve....tak som zvedavý, lebo tie naťahovačky sú klasicky veľmi dlhé...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/69513

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov