Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Darkman, dobre si to vystihol  :)

Moltom - fakt neviem, prečo sa za každým musíš oprieť do Lewisových výrokoch...a už vôbec to nie sú narcistické keci, tak potom trochu pokoj, človeče ...teraz v F1 Racing som čítal s ním krátky rozhovor, počas toho, čo nakrácal 4 hodiny reklamu pre Santander - a nepôsobil tam absolútne arogatne, bol uvoľnený, žiadne špeciálne, hysterické maniere, žiadne otravné pohlady....a veľmi ochotne spolupracoval s režisérmi a snažil sa podať čo najlepší výkon, poslúchal scenáristov a pod... :)

Toto som napísal ako zaujímavosť.... ;)

Lewis je pravý závodník s vysokým a zdravým sebavedomím...a navyše o tom Silvertone hovoril aboslútnu pravdu - bol najlepší  :lol:

• Odpovedí 766
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

266

• aljak63

179

• weirdo

69

• moltom

52

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

nechápem ako môže niekoho baviť sa odbavovať na Lewisových vyjadreniach.

Sebavedomie mu nechýba a čo? hovorí to čo chcú médiá počuť. koho by len zaujímali suché vyhlásenia o tom ako by chcel ak sa mu to podarí a ak mu budú hviezdy naklonené bojovať o titul?

červení si vždy nájdu niečo čo im bude proti gustu. keď už nie závod, tak aspoň dodrbem jeho osobnosť.

čo je také na tomto vyhlásení také, že si zhodnotil že má v hlave nasrané???

"Triumf v Silverstone ma extrémne podporil a motivoval. Som v dobrej pozícii, ale aj naďalej potrebujem bodovať."

Zverejnené

:)

ste ftipny...

Vadi mi jedina vec - nie to, ze vedie taketo reci, to by bolo ok...ale pri vsetkej tej chvale jaksi opomenul ze pred necelym mesiacom vdaka tomu ze je najkoncentrovanejsi zruinoval pretek sebe aj Kimimu, ze v monaku sice vyhral, ale jaksi zabudol na tu cast preteku, kedy vlastnou chybou dostal defekt a mal fakt stastie ze mohol pokracovat dalej a vdaka SC sa dostal do cela a kopec inych prikladov by sa dal menovat. Chcelo by to trochu viac skromnosti ostat nohami na zemi...

bobsapp

...na tom konkretnom jednom vyroku ktory si vypichol fakt nic nie je, skus sa teraz pozriet aj na tie ostatne...trebars ako zvladol to monako, alebo to o tej nebojacnosti ;):lol:....Ja zasa mozem povedat to iste o striebornych;) A fakt si myslis ze toto chcu media, ci fanusikovia pocut? Prejdi si diskusie k clankom, kde bolo uvedene toto vyjadrenie - je tam celkom dost fanusikov McLarenu, ktorych taketo kydy tiez moc nepotesili...

darkman - hore som to uz popisal - tie vyhlasenia sami o sebe nie su zle, len su dost prehnane vzhladom k chybam akych sa Lewis dopustil v tejto a aj v minulej sezone...

a na zaver tiborko

do lewisovych vyrokov sa opieram preto lebo mozem :), a este preto lebo to co predvadza sa neda nazvat zdravym sebavedomim ako si to popisal ty, ale zdravim narcisizmom...;)

Jo, inac som cital ze Lewisko bol jednym z pilotov, ktory po Kvalde v silverstone nepogratulovi Heikimu k zisku Pole. Aj to o niecom svedci.

Zverejnené

mne sa tak zdá, že tu máme nového Schumachera,

ale oveľa sympatickejšieho, jazdiaceho za správny tím,

ale hlavne vyhrávajúceho výkonmi na trati a nie Orwellovskou stratégiou v hlave tímového šéfa :lol:

musel čo už :)

Zverejnené

moltom

Stále to isté trepeš dookola  :) ....že mal šťastie atď...aj šťastie k tomu patrí, áno v Monaku chyboval, ale následnou parádnou jazdou a skvelou stratégiou vyhral preteky a dokonca aj talianské médiá mali na neho chválospevy a teraz dokonca aj španielské média majú teraz na neho chválospevy...už to začína byť smiešne čo tu vypysuješ....aj ja teraz môžem citovať Felipeho, Kimiho výroky atď...viem opakujem sa, no čo narobím, keď ty stýle dookola opakuješ tie drísty...napr. ako sa Felipe furt sťažuje o jazdcov okolo späť, no teraz on blokoval, keď Glock ho chcel o kolo predbehnúť...btw. toto spomínal Anthony Davidson...takže nevymýšlam si  :)  To len ako príklad

Tú Kanadu si stále evidentne nepredýchal a ak si si všimol Lewis si aj priznal chybu, no tebe to vadí, že teraz si dovoluje vyhlasovať, že je skoncentorvaný...a čo má fňukať nad chybami z minulosti? :lol:  ale s tebou sa teraz nedá, som rád, že sa tu diskutuje, no už to začína byť únavné

A to, že Heikkimu negratuloval, neviem odkiaľ máš...

Zverejnené

Tiborko

Ak mozes citovat Kimiho alebo Felipeho, tak o tom len nepis, ale to prosim ta aj sprav. Daj nejaky konkretny citat, ktory by sa niesol v podobnom duchu ako Lewisov;) Lebo sa mi zda ze o tom furt len trepes, ale nikdy nic konkretne nenapises...

Ja nepopieram ze stastie patri k pretekaniu, samozrejme ho treba a nepopieram ani to ze Lewis zajazdil v dazdi v monaku skvele, ale spravil jednu chybu, ktora vsak v 90% pripadoch znamena koniec preteku...a safety car ho potom vytiahol zo sraciek (a snad mi nechces povedat ze beries vazne tituky z talianskych, spanielskych ci nebodaj britskych novin, hlavne tie posledne menovane su cista propaganda, ktora nema s objektivnym spravodajstvom nic spolocne)...Chce to vsak viac ako zdrave sebavedomie - chce to poriadnu davku drzosti vyhlasovat ako skvele zvladol zavod v monaku ked mu k tomu dopomohla stastena a to poriadne.

Naco fnukat nad chybami? Netreba nad nimi fnukat - ale ani zabudat na ne. Lewis o sebe tvrdi ze je najlepsi a najkoncentrovanejsi - no vo svetle kanadskych udalosti to tak nevidim...

Ak je unavne pre teba diskutovat tak mas moznost nediskutovat, alebo i najst ine forum (najepsie strieborne, kde nikto nebude kritizovat tvojich favoritov)...miesto toho aby si argumentoval tak opakujes ze sa opakujem, ale v skutocnosti nediskutujes, len opakujes svoju pravdu dookola...

Tomassi

Noveho Schumachera :lol::) hehe Stary Schum taketo nieco o sebe neprehlasoval ani v casoch svojej najvecsej slavy a dominancie...vobec sa nepametam, ze by Schumacher ospevoval svoje vitazstvo v Spanielsku tusim 98, alebo 99, kde Mikovi v poslednom kole par zakrut pred cielom odisla prevodovka a skoncil z prveho miesta. Lewis by zrejme nezabudol vyzdvihnut svoj supervykon...aj tie sympatie a spravny tym vidim trochu inac;)

Zverejnené

moltomko

Mierim na to, ako Felipe pred svojimi tragickými pretekmi v Silverstone vyhlasoval, že sa cíti byť pripravený na titul a potom čo predvádzal na trati...a stými médiami si evidentne nepochopil čo som chcel povedať - je to samý bulvár to mi jasné, no je zaujímavé, že španielske a talianské média vyzdvihovali Lewisa, nie?...a viem aké sú média - posledné mesiace Briti neustále kydali na Lewisa, ale teraz sú tam tiež chválospevy... Lewis má sebavedomie, aké by mal mať každý športovec...a prečo by mal omielať Kanadu? Keď sa ho na to nepýtajú, nemá dôvod...a Monako?prečo by to bola drzosť, takéto niečo si vyhlásiť,hmm?...a zase to šťastie - nevšimol si si, potom už čisto "objektívne" že Kimi mal v Magny Cours šťastie, že vôbec došiel? alebo, že ho kôli tomu nejak komisári záhadne neodmávali do boxov? (no asi prečo...čisto náhodou je to Ferrari :lol: )

A inak, ty by si rovnako mohol ísť na nejaké červené fórum....no mám pocit, že zas sa hráš na objektívného fanúšika a moralistu...a okrem toho opakujem sa v niektorých veciach, no ty robíš presne to isté....a je logické, že ja si stojím za svojim...ako je aj logické, že ty za svojim, tak kde je problém? :)

btw. s Mikom nebolo to ani Španielsko 98 ani 99, ale 2001, takže predtým čo niečo napíšeš si to aj over...Michael sa preslávil hlavne svojim správaním na trati(príklad - Adelaide 94, Jerez 97...je toho ešte oveĺa viac...)

dávam si link - Anthony Davidson

nie je tam Felipeho citát, no Anthony opisuje Felipeho trochu pokrytecké správanie  :)

Zverejnené

Na nic sa nepokusam hrat Tiborko, vyslovujem len svoj nazor...

Mas pravdu, bola to sezona 2001, kedy Schum so stastym vyhral v Spanielsku - ale po tomto preteku neskakal meter dvadsat a netvrdil o sebe aky je velky a uzasny, a ake fantasticke vitazstvo to bolo (na rozdiel od napriklad takeho Alonsa, ktory sa neskutocne tesil z takychto vitazstiev, najme v sezone 2005 po Kimmiho poruchach, alebo po Suzuke 2006 a koniec koncov aj Felipe vo francuzku jasal, ale nebyt Kimiho problemov, nemal by sancu...ani to sa mi moc nepacilo). A neviem preco sem tahas Schumacherove incidenty z Jerezu a Adelaide - nema to s tym o com sa teraz bavime nic spolocne. Schumacher predsa po tychto pretekoch neospevoval svoj vykon a bavime sa teraz o narcistickych prehlaseniach jazdcov, alebo nie? Schumacher sa v tomto ohlade drzal viac pri zemi, na rozdiel od Lewisa ktory je zatial len skoro-majster-sveta ale podla reci je poloboh a na trati nema konkurenciu...to uz by ale mal viest tento sampionat s 30 bodovym naskokom pred ostatnymi a nie je tak.

Felipe - ano, felipe obcas a reci typu zabojujem o titul a podobne, ale nemam pocit ze by sa niekedy tak vystatoval (ani po vyhratom preteku) ako Lewis teraz po Silverstone - a to je to co mi na tom vadi...

K tomu Davidsonovi - stazoval sa niektory z tych jazdcov, ktory davali Felipemu kolo ze ich nepustil??? Asi vedia ze v dazdi nie je v spetnych zrkadlach vobec nic vidiet (spominal to aj Lewis, ked rozpraval o tom, ako sa cez neho dostal Rubens)...

Kimi mal vo Francuzku stastie? Ja by som povedal ze mal smolu, ze k takej poruche vobec doslo...F1 sledujem peknych par rokov, ale vyfuky sa moc casto nekazia. Navyse jazdil suverenne na cele a mal takmer iste vitazstvo. Proste smola...ale ta sa vycerpa a budeme zasa vitazit!!!

Tot moj nazor...ty mas vsak svoj a obaja mame radi F1 :lol:

Tak pockajme este do konca sezony a potom si mozme na tuto temu znovu pokecat ok?

Testy v Hockehneime sa niesli v rezii McLarenu a posledny den patril Ferrari...rozhodne to bude zaujimave a som zvedavy ci McLaren nastupi s tou plutvou na kryte motora, co zaviedli v Redbulle, v Renaulte a dalsich tymoch. Moc sa mi to nepaci, vyzera to tak divne. Dufam ze Ferrari s tym nepridu po case tiez...:)

Predpokladam vsak, ze za normalnych okolnosti bude mat Ferrari mierne navrch - predsa len mozu v rychlych zakrtutach uplatnit svoju aerodynamicku vyhodu (dufam ze ju este maju) a na novom Hockenheime prevladaju stredne rychle a rychle zakruty...ale mal som radsej stary okruh s dlhymi rovinkami - monopost bol nastaveny na maximalku a nizky pritlak a potom sa to v sekcii stadion pekne klzalo, dnes tm jazdia s omnoho vyssim pritlakom....

PS: Tiborko teraz som si vsimol ze si z Dunajskej stredy!!! Stravil som tam detstvo :)

Zverejnené

Tie Schumiho "hriechy" som vytiahol kvôli tomu, že aj ty si vytiahol napr. minuloročný preteky v Číne u Lewisa... ;) A celkovo sa mi nechce hádať o Michaelovi, pretože...no proste nechce sa mi rozčulovať  :lol:

Ale súhlasím v tom, že nateraz sa neolpatí o tom hádať  :)

No a teraz tá aerodynamika - ono tá plutva (alebo kotva) sa mi tiež veľmi nepáči, ale keď to má účel a prinesie to Mclaren-u požadované výsledky, tak prečo nie...a tie výsledky sú vraj pozitívne, ale ešte nie je rozhudnuté, či bude aj počas víkendu "zdobiť" MP4-23...budúci rok bude i tak menej tých krídielok, kvôli tým avizovaným zmenám aero...osobne si myslím, že Mclaren bude na úrovni Ferrari, predsa len čo to sa dá vyčítať z testov a Mclaren teraz s aerodynamikou ide na to dosť agresívne....jasné, v Silverstone boli špecifické podmienky, ale aj počas tréningov bol Mclaren najvyrovanejší a Ferrari strácalo....zas ale je pravda, že toto je iná trať a naposledy tu boli preteky pred dvoma rokmi...v štadiónovej časti očakávam, že Ferrari bude rýchlejšie, v technických častiach má Ferrari celkovo výhodu, ale myslím si, že v ostatných častiach bude Mclaren rovnako silný a na rovinke aj silnejší...teda dúfam  ;) A starý Hockenheim - dodnes som sa tiež moc nezmieril s tou "kastráciou" dlhých roviniek   :)

PS. tak urobíme v DS stretko?  ;) ;)

Zverejnené

Nechapem, ako môžete sledovať taku frašku ako je F1. :) Už par rokov je to strašna nuda. :lol:

Zverejnené

ja zase nechapem ako mozes sledovat taku frasku ako futbal. priserne skorumpovany sport.

Zverejnené

Každý nech sleduje čo má rád... :lol:

Ryan Giggs - a okrem toho F1 za posledné dve-tri sezóny rozhodne nie je nudná - je čo zlepšovať, čo sa týka predbiehania(to ale sú hlavne otázkou technických záležitosti, budúci rok sa to má zlepšiť), ale v súčasnosti je veľmi vyrovnaná, skvelá generácia mladších jazdcov, čo to robí aj počasie, takže je rozhodne sa načo pozerať  :)  

Zverejnené

dobre

taká otázočka na odlahčenie

odkedy na Silverstone nie sú bielo-modré obrubníky, ale klaickéčerveno-biele?

Zverejnené

Giggs - no jo futbal...fakt nemozem pozerat futbal kvoli zmrdom co sa zvalia v bolestiach na travnik po com len prebehnes vedla nich, a jednym ockom poskuluju po rozhodcovi. Je viem ze to patri k hre, ale je to hnus....jak to mozes pozerat?

Tiborko - zial do Dunajskej uz moc nechodievam, aj ked tam mam prakticky celu rodinu (sever 1, sever 2 a tak rozne po meste)...naposledy som bol na jesen...:lol:

Zverejnené

Futbal väčšinou (podotykam väčšinou) nie je nudny ako F1. Veď keby nemuseli chodiť do boxov, tak sa cele preteky nič nedeje a poradie v cieli by bolo take, ako po štarte. Kedysi som formulu miloval, sledoval som každe preteky, ale teraz je všetko o tom, kto ma aku techniku. Cele je to fraška, ešte väčšia ako slovenska liga. Z motošportu pozeram už len WRC a biky, občas plochu drahu. To su narozdiel od F1 napinave športy. A ak mam byť uprimny, tak lepšie sa zabavim aj pri snookri.

Zverejnené

Slovenska liga? Si asi robis srandu...to je ta najtrapnejsia odnoz sportu, ak sa to este da sportom nazvat. Ked vidim obcas v spravach ako sa ty magori na ihrisku potknaju o loptu, ktora sa potom dokotula do brany, tak sa pytam sam seba, ci sa necitia trapne sa adovat z takychto golov...

Ale toto je tema zaoberajuca sa F1 a nie futbalom...

Zverejnené

Giggs

Uvedom si, že pre niekoho môže byť futbal nudný - sem tam si ho kuknem(po väčšinou ale iba FA Primer League), no ja väčšinou nevládzem pozerať celý zápas...

Celkovo motorizmus je pre mňa oveľa atraktívnejší, a i keď sa vyskytujé (nielen) v F1 nudnejšie preteky, stále mi to pripadá atraktívnejšie, nehovoriac o tom, že si myslím v F1 a v celkovo motorizme sú psychicky tvrdší a stabilnejší športovci...

btw. k téme - FIA vypísala tender na Formulu 2 na sezóny 2009-2011 http://www.autosport.com/news/report.php/id/69114

Čo si o tom myslíte? Ja si úprimne myslím, že je to skôr zbytočné - ťažko vyžijú tímy z plánovaného rozpočtu 200 tisíc euro ročne, keď GP2 sú priemerné rozpočty okolo 3 až 6 mil. eúr ročne...

To myslí FIA fakt vážne, že F2 má byť "predstupňom" F1?...a to navyše s plánovaným výkonom okolo 400 HP... :lol: Ja si to nemyslím...GP2 je vynikajúca séria, výkonovo nie je veľmi ďaleko od F1(650 HP)...alebo Renault World Series, ktoré je parametrovo dosť blízko k GP2...F2 by mohla akurát viac vypĺnňať dieru medzi F3 a GP2, ale s tým rozpočtom a pod. si nemyslím, že má táto séria šancu so svojim posolostvom výrazne uspieť...

Zverejnené

Ale toto je tema zaoberajuca sa F1 a nie futbalom...

Uvedom si, že pre niekoho môže byť futbal nudný

Veď ja som nikdy netvrdil, že nemôže. Nech si každy pozera čo chce, len som vyjadril svoj nazor na sučasnu F1 a môj vzťah k nej. Otrel som si hubu o niečo, čo vam je sväte a hneď ste sa do mňa pustili ako pirane. :lol: Mimochodom, s tym porovnavanim F1 a futbalu ste prišli vy (konkretne weirdo), nie ja.

K teme: F2? Ďalši pokus FIA o to, ako nahrabať čo najviac peňazi. Zrejme zaujem o F1 klesa, tak to musia niečim oživiť, aby im nevyschli zdroje.

Zverejnené

Ubúdanie divákov v F1? Tak to si mimo, abolútne je evidentné, že F1 tých pár rokov nepozeráš...lebo súčasná tendencia je taká, že počet dívakov v F1 vysoko stúpa  :lol: :)

Zverejnené

Vychadzal som z poznatkov z môjho okolia. Mylne som sa domnieval, že by to mohla byť reprezentativna vzorka. :lol: :)

To je jedno, napriek tomu je to len o peniazoch.

Zverejnené

Giggs: :) menuj profi sport ktory nie je o peniazoch...zial je to vsak smutne, ked prachy hybu uplne vsetkym :lol:

Pravdu vsak ma Tiborko - o F1 rastie zaujem. Je to dane najme jadcami - vdaka Alonsovi ziskala F1 neskutocnu popularitu v spanielsku a vdaka Hamikovi teraz ozila britania...a samozrejme posledne tri rocniky F1 boli neskutocne napinave az do posledneho preteku...

GP2: moj nazor - nebude to fungovat...aj ked by bolo fajn keby to vyslo 200 000 eur, to je cca 6 mil sk...to by si aj nejaky prachac zo Slovenska mohol rozbehnut vlastny team.

Zverejnené

Giggs: :lol: menuj profi sport ktory nie je o peniazoch...zial je to vsak smutne, ked prachy hybu uplne vsetkym

Až na to, že v žiadnom športe s vynimkou futbalu, americkych (NFL, NBA, NBL, NHL) a par ďalšich športov sa netočia take veľke peniaze ako v F1.

Zverejnené

Výborne si to vystihol, nehovoriac o obrovskej popularite v Poľsku vďaka Kubicovi ... :) A minuloročná GP Brazílie bola vôbec 5.(!) nasjsledovanejším športovým podujatím za posledné roky s počtom divákov 83 mil. - to je len o 3 mil. menej ako Finále Champions League a dokonca skončila jasne pred Nascar Daytona 500(hoci v Nascar je viac "adrenalínu" podľa mňa, teda čo sa týka závodov :) ), a finále Wimbledonu  ;)

Zdroj F1 Racing a pod....takže ďalší dôkaz stúpajúcej sledovanosti  :lol: No a to, že je o peniazoch mi pripadá ako nedostatočný argument - ako moltom napísal peniaze vládnu športu ;) ...Sú veci, ktoré sa mi v F1 nepáčia a nie je ich málo...hlavne tá politická stránka - nehorázne je to prepolitizované....ale zas - prakticky v každom "top" športe je to tak...

moltom nechcel si napísať Formula 2 náhodou? ;) ;)

Zverejnené

Mimochodom, s tym porovnavanim F1 a futbalu ste prišli vy (konkretne weirdo), nie ja.

cituj, kde konkretne. ak za porovnanie povazujes moje vyjadrenie ohladom tej skorumpovanej hovadiny nazyvanej futbal, tak sa nauc citat, VOLE.
Zverejnené

diskusia zaujímavá, ale trošku kroťte vášne

(vole nemá takú istú váhu v cz ako na sk, tak aby neprišlo k zbytočným nedorozumeniam)

ale keď sa už mám vyjadriť, tak na futbal nedám dopustiť

a považujem ho za zaujímavejší ako F1, dokonca ako ktorúkoľvek motoristickú súťaž

a keď už porovnávame, tak porovnávajme na patričnej úrovni, čiže

F1 vs. ChampionsLeague

CorgoňLiga vs. preteky do vrchu na Jankovom Vŕšku

dokonca ja radšej pozerám futbal ako hokej (NHL vs. PremierLeague)

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov