Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

GP GREAT BRITAIN 2008

Obrázok Obrázok

Program GP Great Britain 2008:

Piatok - 4.7.2008

1st Free Practice: 11:00 - 12:30

2nd Free Practice: 15:00 - 16:30

Sobota - 5.7.2008

3rd Free Practice: 11:00 - 12:00

Qualifying: 14:00

Nedeľa - 6.7.2008

RACE: 14:00

Základné info o okruhu:

Počet kôl - 60

Dĺžka kola - 5,141 km

Dĺžka závodu - 308,355 km

Rekord kola - M.Schumacher (2004) - 1:18,739

GP Great Britain 2007:

Winner: Kimi Raikkonen (Ferrari)

Pole Position: Lewis Hamilton (McLaren)

Fastest Lap: Kimi Raikkonen (Ferrari)

Podium: 1.Raikkonen, 2.Alonso, 3.Hamilton

Obrázok

• Odpovedí 766
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

266

• aljak63

179

• weirdo

69

• moltom

52

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

No jo, čaká nás Silverstone, žial jeho osud do budúcna je zatiaľ stále neistý  :lol: ....Damon Hill vidí šance Silverstone tak 50:50...a uvažuje sa, že by sa opäť pretekalo v Donnington Parku, ale s tým, že by to bola vyslovene náhrada za Silverstone...ono už aj z historických dôvodov by bolo nezmyselné, aby Silverstone vypadol z kalendára...jasné ide tu o politiku a peniaze, no verím, že Silverstone ostane...no ale Donnigton by mohol pribudnúť/i keď súčasný trend je smer Ázia, ale napr. i v Španielsku sú od tejto sezóny dve GP, i keď Valencia  sa pôjde pod názvom GP Europe/  :)  

Zverejnené

Teraz sa na najblizsie 3 GP odmlcim tak sa s vami zatial lucim! Majte sa tu dobre a snad sa dockame zaujimavych a dramatickych velkych cien, hoci ja uvidim len vysledky (vopred dakujem tiborcovi za SMS spravodajstvo) ... Tak snad tie vysledky sa mi budu pozdavat co najviac :lol:

Weirdo, vela stastia pri kroteni mclarenistov :)

...::: Lets go KIMI :::...

Zverejnené

To skôr my, prívrženci Mclaren-u budeme krotiť weirda  :lol: V Silvertsone je teraz potrebné, aby Mclaren vyhral a nazbieral veľký balík bodíkov...posledné dve GP sme veľa bodov mohli získať, no ale namiesto toho/aj vďaka kontroverzným rozhodnutiam stewardov/ sme získali dokopy iba 5 bodov... :)

Zverejnené

DC/David Coulthard/ dnes oficiálne vyhlásil, že po tejto sezóne končí v F1... :lol:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/68798

DC-mu som vždy fandil, jeho dlhoročné účikovanie v Mclarene(1996-2004) je nezabudnuteľné,a i keď na titul nikdy nedosiahol, pretože nemal v sebe takú výnimočnú "ultrarýchlosť" ako Mika, MS a pod, podľa mňa patrí medzi najväčšie legendy tohto športu  :) Jeho skúsenosti sú ozaj bohaté(preteká od GP Špaň.1994) a niekedy bol skutočne rýchly...len na jeho smolu boli proste vyššie spomínaný jazdci vo vyššej "dimenzii"

Táto sezóna nie je pre neho veľmi vydarená, podvedome akoby strácal motiváciu, našťastie výsledok z Montréalu mu dúfam ešte dodá motiváciu ako za mlada - už v Magny Cours rýchlostne stačil na Marka, aj keď napokon bod nezískal...Takže snáď nejaké tie slušné umiestnenia sa mu podarí ešte získať :)

DC ale nevylúčil možnosť pretekania v inej sérii - veľa sa špekuluje o NASCAR...

Zverejnené

Tak špekulácie sa potvrdili:

Od roku 2010 budú preteky v Donington Park, nahradí Silverstone...

Čo k tomu povedať - je to škoda, pretože v Silverstone sa usporiadalo prvé GP v histórii F1 a napriek modifikáciam trate patril stále medzi skvelé trati s niektorými skvelými zákrutami - Copse, Becketts...ale žial infraštruktúra "nevyhovovala" podmienkam FIA pre F1... :lol: Ale Donington je tiež skvelá trať, v 93´tu Senna geniálnym spôsobom na mokrej trati vyhral(štartoval z 5-teho a ešte v prvom kole sa dostal 1. miesto)...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/68828

Btw. k víkendu - najrýchlší v dnešnom 2. tréningu bol Heikki a bol dnes aj celkovo najrýchlejší...Ferrari sa zdalo  slabšie(i keď Massa bol v 1. tren. najrýchlejší), ale je pravda, že každí si ide svoj program...inak Massa v 1.tréningu aj havaroval(pošmykol sa potom čo Nandovi buchol motor)...A i keď ide o tréningy a chyby sú častejšie, keďže sa pohráva s nastavením, Massa až pričasto chyboval  :)

Zverejnené

Paráda!! :lol: Prvé pole position pre Heikki-ho v F1  :) Prakticky celý víkend bol väčšinou rýchlejší ako Lewis...no a vyhral kvaldu s náskom 0,5 s pre Webberom, ktorý prekvapil rýchlosťou Red-Bull, očakával som ho tak v top 6, ale toto je prekvapujúce...a až za ním je prvé Ferrari, ešteže to je Kimi....škoda, že Lewis je "až" štvrtý, mohol mať pole, no pri prvom pokuse, potom čo po druhom sektore mal skoro 8 desatín náskok, no trochu to prehnal s dravosťou...a ďalšie kolo nevyšlo nejk moc dobre,(zaostal za Heikkim až 8 desatín)...ale verím v Lewisove excelentné štarty :) , Mclaren je skutočne silný, Ferrari prekvapujúco zaostáva  ;) Ale inak bol veľmi silný vietor(od 5,5 až po 9 m/s), takže tiež to určite ovplyvnilo výsledky...Massa bol po 3.krát v Kvalde za sebou porazený Kimim, tentoraz skončil 9.  ;) Inak aj Toro Roso potvrdzuje - Vettel 8...., že tohtoročné šasi Red-Bull je veľmi vydarené, ešte je len polka sezóny, ale myslím si, že 4. v šampionáte skončí práve Red-Bull...škoda, že DC je až 11., zvlášť po Markovom excelentom výkone...ale mal v 3. tréningu poruchu olejového čerpadla, takže stratil dosť čase, zvlášť keď na začiatku 3.tréningu pršalo a tak dážď prečistil trať, aj DC hovoril, že v Q1 sa sústredili na Set-Up

Každopádne sa teším na zajtrajší pretek, Ferrari nepodceňujem, poveternostné podmienky sa môžu meniť, stratégia a pod....ale myslím si, že Mclaren vyhrá... ;)

Zverejnené

!!Lewis Hamilton!! 

Parádny výkon dnes predviedol Lewis, vyhral s vyše minutovým náskokom  :lol: A vôbec preteky boli chaotické, hlavne v polke pretekov, keď sa spustil lejak - Lewis urbil jediný výjazd mimo trate, čo v takýchto podmienkách je neuveriteľné, miestami bol priam ultrarýchly - Bravooo!!!Už jeho štart bol pardány, keď sa dostal na Heikkiho úroveň, ale Heikki si udržal 1. miesto, Lewis bol rýchlejší a v 5. kole ho aj predbehol....inak škoda, že Heikki skončil až 5...je to pre mňa trochu sklamanie, trochu viac chyboval, i keď zas to bolo celkom v norme na takéto preteky, ale bohviečo bol s jeho autom v 2. stinte, príliš pomalý bol...ale dôležité je, že sme získali dnes 14 bodov, dnes jediný Mclaren mal obidvoch pretekároch na bodoch :) ...no ale čo dnes Felipe vyvádzal  :) ...je jasné, že podmienky boli príšerné, no jednoznačne vyhral súťaž v počte dosiahnutých šmykoch - akoby vždy príliš skoro išiel na plyn a akurát tak mal aj šťastie, že nezostal v štrku...skončil ako posledný, klasifikovaný  ;) No a Rubens 3. miesto - no taktiež veľká spokojnosť, tu sa ukázal Ross Brawn faktor, keď sa spustil lejak, tak okamžite bol aj s Jensonom povolaný do boxov a vyplatilo sa to....teda skoro aj Jensovi, až na to, že vypadol...inak aj Kimi sa trápil, ale musím objektívne uznať, že Ferrari malo problémy so set upom, takže tie 3 Kimiho vyšmyknutia boli v norme, nakoniec mohol byť rád, že skončil 4...no a Ferrari to aj strategicky spackalo....snáď nemusím napísať prečo...škoda, že DC hneď v prvom kole vypadol  ;)

Ale celkovo prevláda spokojnosť  ;)

Zverejnené

tak tak

Ferraráci dnes šlapali ako hodinky, no isto nie švajčiarske :lol:

veľmi dobrý pretek to dnes bol

Zverejnené

nevidel som GP ale ako tak pozeram vysledok, McL mal navrch. mame to pekne vyrovnane ... ostava mi len dufat, ze sa to u dalsej GP zlepsi :lol:

Zverejnené

Weirdo - McLaren nemal navrch ako sa moze zdat. Kimi na presychajucej trati tlacil v prvej faze pred sebou Lewisa a ta jeho Tiborkom ospevovana rychlost sa jaksi v tejto faze neprejavila :lol:. Felipe mal problemy, asi nieco zo setupom - to auto sa mu smykalo aj na rovinkach...zato Kimi to drtil co to slo a najrychlejsie kolo je toho dokazom...

Zato takticky to bol DES. Odkedy odisiel Brawn ide to dolu vodou (sak vidime ako skoncila Honda v tomto preteku). Nechapem, fakt nechapem ako mohli vo Ferrari predpokladat ze prestane prsat, ked v zapeti zacalo liat a lialo este dalsich 20 minut. Podobny preslap uz par razy spravili v poslednych par sezonach - mali by kopnut meteorologov do riti!!! Teraz je to uz len spekulacia, ale ak by Kimi bral cerstve (nebodaj dazdove) pneumatiky v prvych zastavkach, mohlo to vyzerat inac. Rovnako nepochopitelne bolo pre mna kruzenie 10 kol na trati, pricom stracal v kazdom kole 10 sekund na spicku...v Honde spravili podobnu chybu, ale hned volali Rubensa po dazdove pneu a dostal sa na 3 priecku...dufam ze sa z tychto chyb poucia. Ale asi nie, bolo to tak trochu risk a tentokrat nevysiel.

Bolo by vsak chybou pripisovat to Lewisovej extra rychlosti - hamik 2x siel v spravny cas pre spravne pneu - bolo to aj tak trochu stastie. Neurobil tolko chyb ako ostatny, ale povedzme si na rovinu - jazdil na cele, konkurencia bola hlboko v poli a nemal sa kam nahlit...to boli diametralne odlisne podmienky v akych jazdili ostatny jazdci.

Pomaly sa zacinam bat dazdivyvh pretekov (za cias MS&Brawn som sa na to tesil!!!), bo vzdy, ale vzdy nieco ty cerveny dodzubu....

Zverejnené

Ako dopadol Webber? Mal peknu stihaciu jazdu, ale potom som musel odist, takze neviem nic.

Zverejnené

No Webber skončil nakoniec 10. Je to škoda, ale štart posral a potom sa roztočil bol potom parádne rýchly, no počas pretekov sa veľa toho menilo, hlavne, keď sa spustil lejak

moltom

Nič to nemení na tom, že Lewis išiel excelentne a Mclaren to aj strategicky lepšie zvládol(ale to si uznal aj ty, Ross Brawn chýba Ferrari :lol: )...áno, Kimi mohol bojovať o víťazstvo, to tlačenie na Lewisa sa síce konalo, ale nič nemní na tom, že bol Lewis famózny ani jedny hodiny nedostal, iba raz vypustil auto do trávy... a to by si mal uznať a taktiež si myslím, že Mclaren mal navrch po celý víkend - podmienky boli dosť zlé - silný vietor a mokré preteky, ale Mclaren sa lepšie s tým vysporiadal... :) a to, že jazdil na čele neznamená, že mal ľahšie podmienky, pretože tiež môže človek startiť koncentráciu...a hlavne ukázal Lewis svoju psychickú silu po nevydarených týždňoch...Felipe bol tragický, áno mal problémy so set upom a to už od piatku, no nikto sa tak nevyznamenal ako on :)  a Kimi tiež mal kúsok šťastie, keď dostal raz šmyk pri nájazde na rovinku a len tak, že nenarazil do zvodidiel, ktoré lemujú boxy...ale to si možno nevidel  ;)

Zverejnené

Na vyjazde na rovinku bol na trati olej - preto tam chybilo tolko jazdcov...Ano Lewis zajazdil skvele o tom niet pochyb, ale stastie mu hrao do karat - uz len ten start, jak tam Webber s Heikim blokli Kimiho, ktory rovnako ako Lewis odstartoval skvele, skoda.

No verim tomu ze sa vedenie Ferrari spameta a daco spravi s tymi svojimi rosnickarmi - toto nebola prva takato takticka chyba, zato dufam ze uz posledna.

Zverejnené

Všetko je už iba v teoretickej rovine  :lol: a takisto by som mohol povedať, že Kimi mal v Magny Cours šťastie, že nevypadol a nepovolali ho do boxov(i keď objektívne s časti to bola smola) a Felipe vyhral...a napr. Heikki mohol byť v Magny Cours na pódiu, nebyť tej nezmyselnej 5-miestnej penalizácie :) takže myslím si, že je teraz trochu zbytočné hovoriť o šťastí a smole. Lewis mal jednoznačne najrýchlejší štart a to nebolo o šťastí, on ich má väčšinou skvelé :) ...a že Heikki a Mark blokli Kimiho - akurát tak chceli si uchrániť pozíciu, Mark mal na nič štart, Heikki ho mal solídny, atkže tieto argumenty neobstoja u mňa  ;)

Zverejnené

Síce to sotenie nebolo pekné(nemusel ho odstrčiť až na zem, ale bitka to nebola), ale z časti sa mu nečudujem - niekedy sú veľmi dotieravý a verím tomu, že to nie je príjemné, keď niektorí fotografi obťažujú....dosť možné je, že hocikto z nás by to tak vyriešil...

Typická bulvárna spáva...ide o známu osobu, tak preto to hneď tak nafúknú :lol: ...že zbil...zbil by ho akurát tak vtedy, keby doňho začal kopať a udierať, no ale on to neurobil...ozaj ďalší príklad, čím sa živí bulvár... :)

Zverejnené

naložil mu, sa čudujem že to vôbec rozchodil tú "bitku" :lol:

Zverejnené

takto sa bijú chlapci z neďalekej dediny Kolačno

zhodia ťa na zem, a potom dokopú

ktovie, možno to bude aj v novinách a Kimi využije tlačový zákon

Zverejnené

lol, to mi bola bitka jak svina :lol:

btw finstina je dost vtipny jazyk :)

Zverejnené

No, neslo o bitku - Kimi ho sotil a mal na to pne pravo podla toho co povedal ten prvy typek - fotograf mu stal na nejakych veciach - vystroji (na zemi je vak a pri nom cervena vystroj, mozno rukavice, alebo nieco podobne - povedal typek "he was standing on his gear"), takze to plne chapem ze ho to nasralo...:)

A potom ze chadny Fin, jak sa hned nasral...:):lol:

Zverejnené

Kua Hamik dneska boduje...akoze tak toto som este hadam nezazil!!! Ak fakt toto povedal tak ma v hlave nasrate a riadne:

"Monako som zvládol, víťazstvo na VC Veľkej Británie tiež. Teraz potrebujem zvládnuť aj víťazstvo v majstrovstvách sveta. To sú moje ciele pre túto sezónu."

"Triumf v Silverstone ma extrémne podporil a motivoval. Som v dobrej pozícii, ale aj naďalej potrebujem bodovať."

"Viem, že F1 vyzerá navonok lesklo a kúzelne, ale je to tvrdá práca. Silverstone bolo najväčšou výzvou môjho života. Bola to chvíľa pre nebojácnych a ja som bol presne taký. Na tieto preteky nikdy nezabudnem."

"Ukázal som, že mám najlepšiu koncentráciu a som najsilnejší. Je veľmi ľahké nechať sa pri tomto živote rozladiť. Keď stretnete ľudí ako napríklad Nelson Mandela, ktorý ma veľmi očaril, tak sa musíte rýchlo dostať späť na zem. Ukázal som, že si viem zachovať nervy..."

Buzerant asi zabudol ako s moc koncentroval v Kanade pri vyjazde z boxov ci v monaku ked drbol do mantinelu a mal to stastie ze skoncil len s defektom, alebo minuly rok na Nurburgringu ci v Cine, ked zamieril do boxov...tych prikladov by bolo habadej...:lol:

Co ty na to Tiborko? Alebo je to len triezve zhodnotenie realneho stavu a my Ferraristi sme zaujaty a mame cervenu pred ocami....

Zverejnené

Teraz ako čo máš so mnou?  :) :lol:

Nevidím nič zlé na Lewisových výrokoch (až na toho Mandelu, toho nemusím) a prívlastky ako buzerant si si mohol odpustiť...jednoducho Lewis je pravý závodník - myslí hlavne pozitívne, má silné sebavedomie...a čo si vymenoval tie chyby - to znelo tak, akoby len on chyboval, toby som tu mohol vymenovávať Felpieho chyby, aj Kimihi chybu minulý rok, Shumiho chyby (potom ich výroky atď...veď Felipe tiež výhlásil pred Sivertsone, že je pripravený na titul)

A o zaujatosti by som radšej mlčal, nemyslíš si, že každý fanúšík je aspoň trochu zaujatý?  :)

Ach bože  ;)

Zverejnené

:) :lol: :) nic zle na nich nie je to je fakt....

No mas pravdu, ze aj Kimi aj Felipe chybuju, dokonca aj Schum obcas skoncil v strku...ale ze by bol o sebe niekedy povedal nieco take ako Hamik teraz, tak to sa nejako nepametam. Jo Felipe povedal ze chce bojovat o titul, ale to je vsetko, ziadne dalsie narcisticke reci nenasledovali...

Pravy zavodnik co mysli pozitivne ;)...a nechyba mu skromnost.

Zverejnené

F1 mam momentalne na salame, ale aj tak nechapem co je na tych vyjadreniach zle? Ma trochu vacsie sebavedomie, a co? Akoze keby jazdil na chvoste startoveho pola, tak sa nad tym pousmejem, ale takto ked bojuje o titul? Vsak len tento

"Ukázal som, že mám najlepšiu koncentráciu a som najsilnejší. Je veľmi ľahké nechať sa pri tomto živote rozladiť. Keď stretnete ľudí ako napríklad Nelson Mandela, ktorý ma veľmi očaril, tak sa musíte rýchlo dostať späť na zem. Ukázal som, že si viem zachovať nervy..."

Je taky, 'ostrejsi'. Na ostatnych naozaj nic nevidim.

Keby mal mat kazdy sportovec s vacsim sebavedomim v hlave nasrate, tak by to na zavadoch nesmrdelo len spalenym palivom a gumami.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov