weirdo Zverejnené 9. Jún, 2008 Zverejnené 9. Jún, 2008 Je absolutne logické že zatočil do lava pretože dúfal že to dokáže ubrzdiť. Ak by zatočil doprava už by to nerozchodil a to si v tej stotine stotiny sekundy uvedomil.este raz. mal zatocil do lava viacej, tento incident by sa nestal a jedine, co by sme videli rozmlatene, je McLaren. A mozno by to bol aj ubrzdil, ako pises. Po zisteni, ze to nestihne, bolo napikovanie do Kimiho zadku pre McL najmensie zlo a najmensia strata bodov .. take sance sa vyuzivaju .. a ešte, Nicko by to neubrzdil, ved zabrzdil až na kimiho mieste...toď toľko môj pohľad.Pozeral som si video este raz ... ak by tam nebol Hamilton a Nico by zacal brzdit v tu istu chvilu, Kimiho by len tukol a sebe by rozmlatil kridlo (Hamilton bol vo chvili kontaktu s Nicom takmer presne na povodnej Kimiho pozicii). Urcite by nebolo Ferrari vyradene z hry. Samozrejme, Nico by zacal brzdit skorej, lebo na rozdiel od Hamiltona ma aspon nejake reflexy, takze by k tuku pravdepodobne nedoslo.
bobsapp Zverejnené 9. Jún, 2008 Zverejnené 9. Jún, 2008 Kimiho by len tukol a sebe by rozmlatil kridloCelkom pravdepodobné, nehádam sa. Lenže Lewis tam bol takže zbytočné. Samozrejme, Nico by zacal brzdit skorej, lebo na rozdiel od Hamiltona ma aspon nejake reflexy, takze by k tuku pravdepodobne nedoslo.absolútne nechápem čo si chcel povedať. Prečo nezačal teda brzdiť skôr aby sa vyhol ťuku z Lewisom ktorý bol na rovnakej pozícii ako Kimi keď má také super reflexy? Nikdy som nesedel v kokpite ale mne to prišlo že viac do lava sa to už vytočiť nedá a nie že by chcel odrovnať aj súpera keď už bola nehoda nevyhnutná. Ak by tesne pred nárazom ešte dupol na plyn, to by som sa nehádal :lol:
weirdo Zverejnené 9. Jún, 2008 Zverejnené 9. Jún, 2008 Celkom pravdepodobné, nehádam sa. Lenže Lewis tam bol takže zbytočné.bola to len reakcia na to, ze by dal Kimiho. absolútne nechápem čo si chcel povedať. Prečo nezačal teda brzdiť skôr aby sa vyhol ťuku z Lewisom ktorý bol na rovnakej pozícii ako Kimi keď má také super reflexy?1) odcituj, kde som vravel o super reflexoch. skratka nepopries, ze ich ma lepsie, kedze jeho naraz bol tuk a nie silny drb. 2) ja Nica neobhajujem, tiez spravil chybu, avsak na rozdiel od Hamiltona nerozbil cudzi monopost. Nikdy som nesedel v kokpite ale mne to prišlo že viac do lava sa to už vytočiť nedá a nie že by chcel odrovnať aj súpera keď už bola nehoda nevyhnutná. Ak by tesne pred nárazom ešte dupol na plyn, to by som sa nehádal :lol:staci ked vidim, ake obluciky piloti stvaraju za safety carom v poriadne vysokej rychlosti .. urcite si to x krat videl, tak netvrd, ze v 80ke je monopost natolko neovladatelny, aby nevytocil cca 15stupnovy uhol. takisto vedia krasne zabocit do boxov vo vysokej rychlosti. Skratka Hamilton ma nielen spomalene reakcie na semafory, ale aj ruky mal akesi stuhnute .. a ak sa planuje hrat na top pilota v buducnost nadalej, tak by ho to malo rychlo prejst ..
aljak63 Zverejnené 9. Jún, 2008 Zverejnené 9. Jún, 2008 Za zmienku stoji aj porovnanie rokov 2007 a 2008 na GP Canada z pohladu Roberta Kubicu! Tomu sa vravi priepastny rozdiel - ale je jasne ze Canada sa pre neho stane nezabudnutelna
bobsapp Zverejnené 9. Jún, 2008 Zverejnené 9. Jún, 2008 Skratka Hamilton ma nielen spomalene reakcie na semafory, ale aj ruky mal akesi stuhnute ..Podla mňa to bolo skôr o tom že bol debil a pozeral sa inam ako mal :lol: To s tým točením kormana. Asi je to iné ako pri jazde za safety carom ako pri kolíznej situácii. Pri brzdení to ide asi trocha stuha. Neobhajujem, ako hovorím, nepocítil som zatiaľ na vlastnej koži :) To že ked brzdil a radšej si povedal že to narve do Kimiho ako by to vytočil a dajmä tomu ubrzdil síce nahovno niekde vľavo sa mi nechce veriť. Teraz čítam od Aljaka že Kubica je vo vedení. heh, pekne :) (ale dosť bolo formule, ide futbal)
pink Zverejnené 9. Jún, 2008 Zverejnené 9. Jún, 2008 Za zmienku stoji aj porovnanie rokov 2007 a 2008 na GP Canada z pohladu Roberta Kubicu! Tomu sa vravi priepastny rozdiel - ale je jasne ze Canada sa pre neho stane nezabudnutelna to uz je rok??? :lol: hami sa kukal na budiky, neverim, ze by to v tej rychlosti neubrzdil, keby kukal tam, kam ma..
Sniper Zverejnené 11. Jún, 2008 Zverejnené 11. Jún, 2008 Za zmienku stoji aj porovnanie rokov 2007 a 2008 na GP Canada z pohladu Roberta Kubicu! Tomu sa vravi priepastny rozdiel - ale je jasne ze Canada sa pre neho stane nezabudnutelna Tak toto sa podarilo :lol: Ten Kubica sa nezdá, ale fakt je dobrý, ale pokrok urobilo aj BMW keď sa rozišlo s Williamsom, ten už nie je čo býval :)
aljak63 Zverejnené 15. Jún, 2008 Zverejnené 15. Jún, 2008 Za nami su 3-denne testy v Barcelone na Circuit de Catalunya, ktore sa uskutocnili v dnoch 12.-14.jula 2008 No a do pozornosti davam suhrnne vysledky testov za cele 3 dni: 1. N.Piquet (Renault) - 1:20.076 2. P.de la Rosa (McLaren) - 1:20.402 3. L.Badoer (Ferrari) - 1:20.680 4. M.Webber (Red Bull) - 1:21.037 5. T.Glock (Toyota) - 1:21.158 6. N.Heidfeld (BMW) - 1:21.295 7. N.Rosberg (Williams) - 1:21.614 8. D.Coulthard (Red Bull) - 1:21.669 9. R.Barrichello (Honda) - 1:21.672 10. N.Hulkenberg (Williams) - 1:21.674 11. R.Kubica (BMW) - 1:21.761 12. S.Vettel (Toro Rosso) - 1:21.880 13. S.Bourdais (Toro Rosso) - 1:22.395 14. S.Buemi (Toro Rosso) - 1:22.764 15. G.Paffett (McLaren) - 1:22.938 16. A.Davidson (Honda) - 1:23.208 17. R.Grosjean (Renault) - 1:23.899 18. K.Kobayashi (Toyota) - 1:24.442 Officialny zavodny jazdci su vyznaceny tucnym pismom
aljak63 Zverejnené 18. Jún, 2008 Zverejnené 18. Jún, 2008 GP FRANCE 2008 Program GP France 2008: Piatok - 20.6.2008 1st Free Practice: 10:00 - 11:30 2nd Free Practice: 14:00 - 15:30 Sobota - 21.6.2008 3rd Free Practice: 11:00 - 12:00 Qualifying: 14:00 Nedeľa - 22.6.2008 RACE: 14:00 Základné info o okruhu: Počet kôl - 70 Dĺžka kola - 4,411 km Dĺžka závodu - 308,586 km Rekord kola - M.Schumacher (2004) - 1:15,377 GP France 2007: Winner: Kimi Raikkonen (Ferrari) Pole Position: Felipe Massa (Ferrari) Fastest Lap: Felipe Massa (Ferrari) Podium: 1.Raikkonen, 2.Massa, 3.Hamilton
aljak63 Zverejnené 21. Jún, 2008 Zverejnené 21. Jún, 2008 A uz mame po kvalifikacii na GP France :lol: Kompletny 1.rad si vybojoval team Ferrari v poradi: pole-position pre Kimiho Raikkonena (vynikajuce!!!) a vedla neho bude na starte na 2.mieste stat jeho teamovy kolega Felipe Massa! Skvela vychodiskova pozicia pre Ferrari! 3.miesto si vyjazdil Lewis Hamilton, ale kvoli incidentu z minulej GP je na starte odsunuty az na 13.poziciu! Takze po penalizacii pre Lewisa z druheho radu odstartuju Nando (3.miesto) a Jarno (4.miesto), pre oboch skvely uspech, ale aj ich teamovy kolegovia si pocinali celkom schopne! Glock na 8.mieste a Nelsinho na 9.mieste - cize super uspech ako pre Toyotu tak aj pre Renault! Skvelo si pocinali aj RedBully - Markovi patri 6.miesto a DCmu pozicia cislo 7! Z 5.miesta mal startovat Heikki, ale kvoli blokovaniu Marka Webbera pocas kvalifikacie je odsunuty o 5 miest vzad - takze Heikki bude startovat az z 10.miesta ... cize oba McLareny su hlboko v startovom poli! Nedarilo sa BMW, Kubica odstartuje z 5.miesta, no a Nick pohorel a odstartuje az z 11.miesta! No a na zaver sem hodim TOP10 na startovom roste zajtrajsej GP: 1. Raikkonen, 2. Massa, 3. Alonso, 4. Trulli, 5. Kubica, 6. Webber, 7. Coulthard, 8. Glock, 9. Piquet, 10. Kovalainen
tiborco Zverejnené 21. Jún, 2008 Autor Zverejnené 21. Jún, 2008 No nejak nemám moc náladu sa k tomu vyjadrovať, ale čo už....Ferrari v prvom rade, čo sa tu v podstate dalo čakať...zas nemajú vyslovenú časovú dominanciu, no majú trochu navrh, čo je nepríjemné...škoda, že Lewis urobil vo svojch dvoch rýchlych kolách chyby pri výjazde z Turn 7, i keď má penalty mohol byť prvý a následne jedenásty, no ale napokon bol 3., čiže 13...verím V Lewisov skvelý štart(jeho štarty sú väčšinou vynikajúce), takže nejaké 3-4 pozície by sa dalo hneď na začiatku získať....no potom to bude extrémne ťažké, keďže Magny Cours je aké je...verím aspoň v nejaké body, prípadne trebárs aj nejaké búrky z tepla by bodli :lol: Heikki mohol byť 5., no žial už nie je a za nejaké údajné bllokovanie Webbera potrestali aj jeho... :) Nebudem sa vyjadrovať k rozhodnutia steward-ov ani veľa špekulovať no je celkom zaujímavé, že čisto náhadou potrestali iba Mclaren....ako keby len Mclaren robil priestupky....ale čo už takto to chodí....BMW-Saubery sú to na svoje pomery slabý (hlavne Nick sa veľmi trápil), Toyota prekvapila, oba Red-Bully v top 10 no a skvelý Fernando :) Uvidíme...
aljak63 Zverejnené 21. Jún, 2008 Zverejnené 21. Jún, 2008 verím V Lewisov skvelý štart(jeho štarty sú väčšinou vynikajúce), takže nejaké 3-4 pozície by sa dalo hneď na začiatku získať....no potom to bude extrémne ťažké, keďže Magny Cours je aké je nooo ale to nielen ze okruh Magny-Cours je taky aky je, ale aj prva zakruta je co sa predbiehania tyka dost narocna - dokonca to neni ani zakruta ale len taka zlomena rovinka a potom ten dlhy tiahli obluk, no a 3-4 pozicie tam ziskat? No tomu moc neverim, jedine zeby mu pomohla nejaka kolizia vpredu! Ale inak - no pochybujem, predbiehanie na starte je rovnako obtiazne ako predbiehanie pocas celej GP! V podstate jedine take mozne miesto na predbiehanie je zakruta Adelaide, inde to je nanajvys obtiazne... Ale sam som zvedavi co sa zajtra bude diat!
tiborco Zverejnené 21. Jún, 2008 Autor Zverejnené 21. Jún, 2008 Lenže sám vieš, že pri štarte, keď dobre zapracuje pilot so spojkou a pretáčovosťou atď atď, tak môže získať pozície, neštartujú všetci rovnako ako roboti....a po štarte sa dá ísť agresívne vedľa seba v lomenej oblúkovitej zákrute a niekto získa, niekto stratí :lol: a pri štarte som myslel aj komplexne - čiže štart najmä prvé dve kolá...a pritom teoritecky môže aj nemusú dojsť ku kolízii....no ale potom sa moc toho predbiehania čakať nedá a hlavne v Magny-C...takže sa uvidí, aká bude situácia....dôležité ale bude, aby naopak Mclaren-y nestratili, ale som optimista, takže verím, že získajú pozície... :)
moltom Zverejnené 22. Jún, 2008 Zverejnené 22. Jún, 2008 Krasne double, skoda Kimiho poruchy, ale bol som rad ze dosiel do ciela. Trulli a fantasticke tretie miesto - toto som necakal. Takze gratulujem samozrejme... Heiki bojoval co sa dalo, ale viac z toho vytrieskat nedalo. Lewis podal rozpacity vykon, predviedol par peknych manevrov - 2x ferda sundal a dalsich pomalsich jazdcov, ale ta penalizacia bola hlupost - mal po skrateni trate pustit toho jazdca zasa pred seba... Ferrari totalne ovladlo pohar konstrukterov, v jazdcoch to take jednoznacne nie je... Forza!!!
Tom182 Zverejnené 22. Jún, 2008 Zverejnené 22. Jún, 2008 dnes som si pozrel len vysledky a povedal som si "ako dobre ze som to ani nepozeral" :lol:
aljak63 Zverejnené 22. Jún, 2008 Zverejnené 22. Jún, 2008 A mame po dalsich pretekoch ... GP France je za nami a skoncila triumfom teamu Ferrari :lol: 3.vitazstvo v sezone zaknihoval Felipe Massa a usadil sa na 1.mieste v pohari jazdcov - kto by to bol po prvych dvoch GP povedal (ked ho uz vela ludi odpisovalo)! Dominanciu Ferrari podciarkol 2.miestom skvely Kimi Raikkonen, ktory prisiel o vitazstvo kvoli technickym problemom ale myslim ze moze byt plne spokojny aspon s 2.miestom, ktore je tiez skvele! Kimi opat zajazdil najrychlejsie kolo - a to sa mu podarilo uz 5-krat po sebe! Navyse Kimi zaknihoval aj Pole, ktora bola jubilejnou dvestou pre team Ferrari! No a Kimiho body ostali na hranici 499 bodov, cize v najblizsom case sa dockame prekonenia magickej hranice 500 bodov - co sa prave dneska podarilo Nandovi, ktory zaznemenal svoj 500.bod v kariere! Podiove umiestenenie pre Jarna Trulliho - to je skvely vysledok ako pre neho tak aj pre team Toyota! Jarno pocas celych pretekov ukazoval svoje kvality a ku koncu sa zachoval ako skuseny jazdec a nenechal sa predbehnut Heikkim, ktory finsishoval na 4.mieste - co je tiez velmi dobry vysledok vzhladom na to ze startoval az z 10.miesta! Robert Kubica dokazal prist aspon v TOP5, co tiez nieje na zahodenie a bolo vidno ze Magny-Cours proste BMW nesedi (Heidfeld az 13.)! Webber opat pripisal dalsie bodiky pre seba (zatial len 2krat nebodova) aj pre Red Bull! Oba domace Renaulty na bodoch - to sa podarilo 1.krat v tejto sezone, Nelsinho konecne prisiel do ciela na bodoch (7.miesto) a pripisal si tak prve body v kariere, a Nando po vydarenej kvalifikacii az 8.miesto - z coho bol ale asi dost sklamany! Hamilton dalsia GP bez bodov (10.miesto) - to spravilo celkom radost :) len tak dalej!
weirdo Zverejnené 23. Jún, 2008 Zverejnené 23. Jún, 2008 ehm, ja som to tiez nevidel live .. a mozno to je dobre, lebo by to tu bolo zahltene vykrikmi stylu "FORZA FERRARI", HEUREKA, OLEEE a neviem co este :lol: som fest spoko, konecne vysli nejake preteky po dlhsom case podla mojich predstav :) Tibbi, kde si? :)
tiborco Zverejnené 24. Jún, 2008 Autor Zverejnené 24. Jún, 2008 Neboj sa weirdo, nestratil som sa :lol: Čo povedať k pretekom - napriek tomu, že sa jedná o Ferrari, je mi trochu ľúto Kimi-ho, že kvôli prasknutému výfuku musel pomalšie jazdiť, aby vôbec došiel...vyzeralo, že v pohode vyhrá, hádzal ultra rýchle kolá...no ale stalo sa, čo sa stalo a tak vyhral Felipe :) Mclaren žial nemal šťastný víkend, Penalty pre Lewisa za predbehnutie Vettela bola kontroverzná - áno, išiel skrz šikanu, no Lewis bol ešte brzdením pred ním a vlastne vypustil auto, keďže trochu chyboval a tak zabránil prípadnej kolízie....chyboval, ale už bol predtým evidentne pred Sebastianom...no čo už...Heikki ma potešil, o to viac mi je ľúto, že dostal 5-miestny trest za sobotu(ktorý mal skôr dostať ale Nakajima, keďže skôr on tam "blokoval" a zbytočne predbiehal...)....nečakal som takú vynikajúcu rýchlosť Mclaren-u a 4. miesto si myslím bol maximum čo vyťažil z auta a krásny súboj zviedol s Jarnom :) No škoda, že Heikki neskončil tretí, ale nemôžem povedať, že si to Jarno nezaslúžil, skôr naopak, pre Toyotu to boli celkom podarený víkend..no a Jarno venoval preteky už bohužial zosnulému Ove Anderssonovi ;) - veľkej osobnosti motoršportu No a na záver verím, že v Silverstone sa bude Mclaren-u oveľa viac dariť...v Canade bol Mclaren silný, no skončilo to tak ako skončilo aj v Magny Cours bol silný, nebyť tých penált bolo by to jasne lepšie(usadzujem podľa Heikkiho progresu v pretekoch), no to už je len keby...víťazstvo by už opäť bodlo ;)
weirdo Zverejnené 25. Jún, 2008 Zverejnené 25. Jún, 2008 k tej penalte by som povedal len tolko, ze keby bol okolo trate mur, tak sa Hamilton rozmlati a mozno zabije, ale rozhodne Vettela nepredbehne. musel by spomalit a zase sa zaradit zanho. skratka ziskal poziciu skratenim trate a nevratil ju - trest podla mna dostal zasluzene.
aljak63 Zverejnené 25. Jún, 2008 Zverejnené 25. Jún, 2008 Podla mna bol trest opodstatneny ... aj Heikki bol uz pred Trullim ale ten ma narozdiel od Lewisa ovela vacsi kus logickej uvahy a nejde do suboju hlava-nehlava aj za moznosti porusenia pravidiel! Co sa tyka Heikkiho potrestania v kvalifikacii, dovod na potrestanie tam bol tiezALE nemal byt potrestany sam, pretoze Nakajima sa prehresil proti pravidlam este viac
tiborco Zverejnené 25. Jún, 2008 Autor Zverejnené 25. Jún, 2008 Súboj Heikkiho s Jarnom bol podobný, s tým rozdielom, že Heikki nebol pred Jarnom, ale približne na jeho úrovne....no a s tým penalty za kvaldu môžem čiastočne súhlasiť, pretože Kazuki sa tam zbytočne "klobásoval"...ale ako Jackie Stewart povedal, nejak záhadne Mclaren dostáva najviac penált, nehovoriac o tom, že mnoho iných sa tiež sa tam prehrešia proti pravidlám, no u iných sú tie penalty zriedkavejšie...zaujímavé, nie?čo už keď vedenie FIA také, aké je... Okrem toho, ako sam sa vyjadril, je mi trochu ľúto Kimiho, nemohol zato, čo sa mu stalo...no ten výfuk mu vysel...a nemal byť náhodou odmávaný do boxov? lebo s tým prasknutím išiel peknú porciu kôl a keď niečo na monopste je poškodené a ohrozuje to bezpečnosť, tak je povinnosťou ho odmávať do boxov....a potom mu odletel výfukový vývod....netrafil niekoho, ale mohol...ale čisto náhodou nič nebolo podniknuté zo strany stewardov...aká "náhoda" nie?
weirdo Zverejnené 25. Jún, 2008 Zverejnené 25. Jún, 2008 Tibbi, Hamilton sice mohol byt pred Vettelom, ale co z toho? vravim - keby tam je mur, tak musi zabrzdit a zase sa zaradit zanho, inak sa zabije. mur tam nebol a Lewis porusil pravidla, lebo si skratil cestu a ziskal poziciu, ktoru sice mal, ale keby isiel po normalnej trati podla pravidiel, tak za sikanou o nu pride. Jednoduche, ze? :lol:
aljak63 Zverejnené 26. Jún, 2008 Zverejnené 26. Jún, 2008 Vcera bol zverejneny predbezny kalendar na rocnik 2009 1. AUSTRALIA (Melbourne) - 29.marec 2009 2. MALAYSIA (Sepang) - 5.april 2009 3. BAHRAIN (Sakhir) - 19.april 2009 4. SPAIN (Barcelona) - 10.maj 2009 5. MONACO (Monte-Carlo) - 24.maj 2009 6. CANADA (Montreal) - 7.jun 2009 7. GREAT BRITAIN (Silverstone) - 21.jun 2009 8. FRANCE (Magny-Cours) - 28.jun 2009 9. GERMANY (Nurburging) - 12.jul 2009 10. HUNGARY (Hungaroring) - 26.jul 2009 11. TURKEY (Istanbul) - 9.august 2009 12. EUROPE (Valencia) - 23.august 2009 13. ITALY (Monza) - 6.september 2009 14. BELGIUM (Spa-Francorchamps) - 13.september 2009 15. SINGAPORE (Singapore) - 27.september 2009 16. JAPAN (Suzuka) - 11.oktober 2009 17. CHINA (Shanghai) - 18.oktober 2009 18. BRAZIL (Sao Paulo) - 1.november 200919. ABU DHABI (Abu Dhabi) - 15.november 2009
Odporúčané príspevky