weirdo Zverejnené 13. Máj, 2008 Zverejnené 13. Máj, 2008 LOL kamos mi dneska pise - "moj dobry kamarat z Prahy bol v jednom klube a zrazu k nemu prisli typci, ci by nemohol na 2 obrazkoch najst rychlo 5rozdielov. Nasiel ich za 10s a typci mu vravia - vyhravate zajazd na F1 do Monaca (zahrna letenku, luxusny hotel, vstupenku na dobreho fleka a zradlo)." voeeee, to su taki stastkari :lol:
moltom Zverejnené 19. Máj, 2008 Zverejnené 19. Máj, 2008 Pekny vysedok, aj ked by ma viac potesil Kimi na prvom mieste samozrejme...stale vsak ma dostatocny naskok v sampionate a dufam ze si ho udrzi az do konca. Zial VC som nazivo nevidel, bol som na dovoleke v maroku, ale stalo to zato. Akurat som si na zazname pozrel nejake momenty. Nepacilo sa mi ako Massa prepustil svoju poziciu Lewisovi - vsak vobec nebojoval...mohol ho za sebou podrzat dlhsie a Kimi by bol druhy - aspon sa mi zda ze po druhej zastavke nebol za Hamiltonom tak daleko. Vsak Kimster mu to vrati pri najblizsej prilezitosti... Cestou spet z Maroka (mikrobusom) sme sli juhom Francuzka nedaleko Monaka, zial nebol cas sa tam stavit a to som sa tak chcel sfotit pri nejakom obrubniku kua:( Na pretek bez TC som zvedavy, mohlo by aj zaprsat:P Aj ked mam pochybnosti ohladom toho vyradenia elektroniky - jazdci maju k dispozicii omnoho vykonnejsie motory a drazkovane pneu s mensou trakciou a na starte aj tak nevidno nikdy ziadne pretocenia kolies...co je skoda. Ale v buducej sezone sa to snad so slikmy a dalsimi obmedzeniami aerodynamiky zlepsi, aj ked sa mi zda ze uz aj teraz vidime viac predbiehani ako v minulej sezone.
aljak63 Zverejnené 21. Máj, 2008 Zverejnené 21. Máj, 2008 GP MONACO 2008 Program GP Monaco 2008: Štvrtok - 22.5.2008 1st Free Practice: 10:00 - 11:30 2nd Free Practice: 14:00 - 15:30 Sobota - 24.5.2008 3rd Free Practice: 11:00 - 12:00 Qualifying: 14:00 Nedeľa - 25.5.2008 RACE: 14:00 Základné info o okruhu: Počet kôl - 78 Dĺžka kola - 3,340 km Dĺžka závodu - 260,520 km Najrýchlejšie kolo - M.Schumacher (2004) - 1:14,439 GP Monaco 2007: Winner: Fernando Alonso (McLaren) Pole Position: Fernando Alonso (McLaren) Fastest Lap: Fernando Alonso (McLaren) Podium: 1.Alonso, 2.Hamilton, 3.Massa
aljak63 Zverejnené 21. Máj, 2008 Zverejnené 21. Máj, 2008 Uz sa neviem dockat GP Monaca, bez TC to bude fakt uzasne, a este ked som uvidel toto: "Víkendové teploty by mali dosahovať 15 až 17 stupňov Celzia, a v túto nedeľu sa až s 90-percentnou pravdepodobnosťou očakáva dážď !" Ah - no to uz bude fakt neskutocne narocna GP! Som zvedavi ci sa predpoved splni, ale 90% je dost takze bude to zajmave! Uz zajtra su tu prve treningy tak sa tesim na prve otukavania trate (a mozno aj zvodidiel) bez TC! :lol:
moltom Zverejnené 21. Máj, 2008 Zverejnené 21. Máj, 2008 Kua dazd v monaku a zakaz TC...kolky dokoncia pretek v takom pripade? Tipujem pod 10. A Ferrari double samozrejme. Minuly rok sme tam nemali sancu - dlhy razvor bol dobry pre rychle okruhy, ale cerveny sa rapili v Monaku a aj v Kanade. Tohoto roku Ferrari razvor zmensilo a Mclaren naopak zvecsil. Som teda veeelmi zvedavy zze jak to bude - uz zajtra budeme mat aspon naznak sily teamov. A som zvedavy hlavne na Kubicu a Alonsa.
tiborco Zverejnené 21. Máj, 2008 Autor Zverejnené 21. Máj, 2008 No, keď bude pršať, tak pochybujem, že bude double Ferrari...hlavne v prípade Felipe-ho, nie som si istý, že bez TC v daždi to niekde neopre...Ale tak, či onak to by boli riadne nervy... Ale víťazstvo Mclaren-u by ma len potešilo :lol:
aljak63 Zverejnené 21. Máj, 2008 Zverejnené 21. Máj, 2008 To fakt keby prsalo tak by sa kludne mohlo stat zeby mal sancu vyhrat ktokolvek... ale asi by vyhral ten kto by najmenej riskoval... a to by kludne som si aj tipol na Jenseeho Buttona alebo Giancarla Fisichellu... :lol:
aljak63 Zverejnené 24. Máj, 2008 Zverejnené 24. Máj, 2008 A mame po kvalifikacii, ktora nam rozhodla kto ako zajtra bude postaveny na starte! Opat medzi sebou bojovali uz klasicky najma Ferrari vs McLaren... Z tohto suboja vsak vyslo lepsie Ferrari ked obsadilo kompletny 1.rad na starte - v poradi: Pole-postion pre Felipeho (pre neho uz 3.PP v tejto sezone), a vedla neho KIMI :lol: Za nimi su oba McLareny - 3. Hamilton a 4. Heikki... Za nimi opat skvely Kubica na 5.mieste a vedla neho na 6.mieste skvely Nico Rosberg, ktoremu Monacky okruh v celku dost dobre sedi! Za nimi na dalsich poziciach: 7. Alonso, 8. Trulli, 9. Webber, 10. DC! Kvalifikaciu okorenila tvrda havaria Coultharda na konci 2.casti kvalifikacie ked jeho monopost sa dostal do smyku - co v Monacu tradicne znamena aj rozbity monopost - vyviazol nastastie bez zraneni, a tak sa tretej casti kvalifikacii uz ani nezucasnil - ale oba RedBully v TOP10 - treba uznat skvelu formu! Obrovskym sklamanim je jednoznacne Nick Heidfeld, ktory nepostupil ani len do 3.casti a poriadne zaostal - startovat bude az z pozicie cislo 13!!! Co fakt neni pre "dvojku" BMW dobra vizitka... Na zajtra je vsak stale 90% pravdepodobnost dazda - takze kvalifikacia nakoniec nemusi nic znemenat... :) Neviem sa dockat zajtrajsieho motoristickeho sviatku - GP Monaco!!! Lets go KIMI!!!
Tom182 Zverejnené 24. Máj, 2008 Zverejnené 24. Máj, 2008 mohlo by zajtra zaprsat...najradsej by som bol keby to bol strieborny dazd, ktory zmije cervene flaky :lol:
tiborco Zverejnené 24. Máj, 2008 Autor Zverejnené 24. Máj, 2008 Škoda, že Lewis nezískal pole, bolo to veľmi tesné...ale 3. a 4. miesto ujde...keď bude pršať, tak to bude masaker na trati...no som zvedavý :lol:
Tom182 Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 ach jaj chudacik Vettel..takouto debilinou za ktoru ani nemohol prist o zivotny vysledok...su to cerveni diabli :lol: :) :)
aljak63 Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 Nooo zacnem strucne... Ah jaj, v podstate zaujimava a dramaticka GP! Ale tie vysledky - nieeee! S tym nemozem byt spokojny! Lewis moze vdacit prvemu SC (po havarii DC a Bourdaisa), inak by na vitazstvo nemal narok!!! :lol: Inak to bol zavod plny kolizii, chyb a problemov, ktore sa vyhli malokomu - povedal by som ze zo spice jedine Kubica bol viacmenej bezchybny - DNESKA MAL NA VITAZSTVO!!! Katastrofalne preteky pre Kimiho - najprv ta penalizacia (za startovu proceduru), potom jazdecka chyba (a zlomene predne kridlo) a nazaver nezvladnuty stret so Sutilom, ktory Force India i samotneho Sutila obral o zivotny uspech - za toto si myslim ze bude pre Kimiho strata 10 pozicii na starte buducej GP (v Canade)... KATASTROFA!
tiborco Zverejnené 25. Máj, 2008 Autor Zverejnené 25. Máj, 2008 U mňa vládne spokojnosť :lol: Parádny výkon Lewis-a, víťazstvo si zaslúžil i keď aljak si to asi nemyslí... aljak čo píšeš je len v teoretickej rovine...to isté môžem povedať, že aj Felipe mal šťastie, keď v 15. kole v St. Devote mal namále a pod.... Lewis skvelo odštartoval, síce v 5.kole urobil malú chybu pri akcelerácii v Turn 12., ale našťastie, že to bolo tam a nie na začiatku alebo v polke trati...a Mclaren to zvládol strategicky výborne, Ferrari spackalo stratégiu :) ...ale fakt musím povedať, že Felipe ma prekvapil - nečakal som, že v Monacu a ešte k tomu na mokrej trati pôjde tak precízne... :) Kimi mal ale slabý závod - bol na začiatku pomalý, možno so set-upom mal problémy, ale i tak to nebolo bohviečo a k tomu ešte narzil do Sutil-a, ktorý išiel parádne, bez väčšej chyby, namiesto 4. miesta má ale takto nulu ;) Kubica klasicky skvelo išiel, tiež takmer bezchybne ;) Je mi ľúto, že Heikki-mu skapal motor pri štarte warm-up kola... ;) čo už, ale aspoň bodík získal a v pretekoch išiel vyrovane,ale na viac to nestačilo...a Hekki má za posledné tri preteky dosť veľkú smolu, pri tom vždy išeil spolahlivo a rýchlo, nechyboval(teda asi okrem dneška, keď mu skapal motor), no ale žial... ;) Mrzí ma výpadok Bourdaisa a DC-ho hneď na začiatku...no ale najväčšiu haváriu ma Rosberg, to bol teda náraz ;) Celkovo to boli chaotické ale veľmi dobré preteky, čakal som väčší masaker pri týchto podmienkach, vypadli len šiesti, takže celkom ok
tomassi Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 Lewis moze vdacit prvemu SC (po havarii DC a Bourdaisa), inak by na vitazstvo nemal narok!!!takisto mohli šancu využiť ostatné tímy, keď pred koncom naskočil SC a Lewisou náskok zrazu nebol Kimi ma pekne naštval, ale 10 miestna penalizácia by bola neoprávnená, aj keď by ma isto potešila :lol: inak musíte uznať, že Monako je posledné roky jednou z najatraktívnejších VC ak nie úplne naj a to vravím len o preteku samotnom jáááj konečne som sa športovo vyžil a hned´sa na to celkové poradie lepšie pozerá
aljak63 Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 Nesuhlasim! Hamilton spravil chybu, s ktorou sa len tak nevyhrava! MOZE LEN DAKOVAT DCmu a Bourdaisovi LEBO INAK BY to bolo len podium a vitazstvo pre Kubicu alebo Massu! Vdaka prvemu SC dohnal obrovsku stratu ktoru nabral a to ostatnych cakali este 2 zastavky v boxoch - jeho len jedna - OBROVSKA VYHODA! No a co ze aj nakonci bol SC a zrazu sa zmazal ten Lewisov nadskok? Do konca chybalo uz len par minut - predbiehat sa viacmenej nedalo, a nikoho uz necakala zastavka v boxoch - neriesitelne situacia a Hamilton si opat prisiel pre stastne vitazstvo!!! Co sa tyka Sutila ... zrazu ma ake ohromne mnozstvo fanusikov! Neuveritelne, dokonca mu zrazu fandi aj TOM (aj ked si ho zrejme ocividne mily s Vettelom - na jeho "prehlad" nic neobvykle)! A vsetci sa tvaria ako keby ho Kimi isiel zostrelit, no urcite to mal "naplanovane" :lol: Hej, je to obrovska smola takto prist o zivotny vysledok, ale nieje prvy ani posledny co bol zozadu niekym zostreleny a tak prisiel o skvelu poziciu... btw. TOM - skvely "prehlad" - hlavne ten tvoj Vettel :) :) ;)
tomassi Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 aljak poprosil by som opatrnejšie narábať so slovíčkom všetci, Kimi ma pekne naštval, ale 10 miestna penalizácia by bola neoprávnená, aj keď by ma isto potešila tým som chcel povedať, že keď ma Kimi naštval, tak to neurobil úmyselne, resp. ho neodpálil počas predbiehajúceho manévru alá Schumi a preto ani nechcem penalizáciu!!!!!!!
tiborco Zverejnené 25. Máj, 2008 Autor Zverejnené 25. Máj, 2008 Tvoj problém, je že máš v sebe až nenávisť voči Lewis-ovi...chápem, keď niekto fandí inému, veď o tomto je...ale už preháňaš... :lol: keby keby...súhlasím s tým čo tomassi napísal, Ferrari si to samo spackalo...keby Kimi vyhral a mal by podobný pretek ako Lewis, tak by si vypysoval, že je aký famózny...Nemyslím si, že by markantnú výhodu získal Lewis, SC v Monaco nie je neobvyklé, takže tvoje argumenty veľmi neobstoja...nebolo to víťazstvo z katégorie "šťastlivca"... :) Čo sa týka incidentu Kimi-Adrian, tak tam súhlasím...tiež si nemyslím, že to bol úmysel (ale keby ho Lewis zostrelil, tak by si iné vypysoval :) ), nebrzdil neskôr ako obvykle, akurát to bolo, že našiel asi o pár cm bližšie k obrubníku...ale je aj prada, že toto je Adrianovi, už prd platné, abolútne skvelý bol s tým podpriemerným strojom...i keď o ňom nepíšem, ale Adriana si všímam a fandím mu, pripomeniem, že v roku 2006 bol Lewisov kolega v EU-F3 a vedľa Lewis mal solídne výkony, bol asi jediný, ktorý mu ako tak stačil...
aljak63 Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 tomassi ... som sa sekol ze vsetci, chcel som povedat VACSINA! na kadejakych inych formulovych serveroch je to preplnene neskutocnymi kecami na adresu Kimiho... priam az nechutne! Ja by som sa necudoval keby dostal penalty na buducej GP - bol by som sklamany, ale nedivil by som sa! tiborco ... nedohodneme sa ako vzdy, ale proste Hamilton mal opat raz obrovske stastie! od toho neodstupim!!! Cakal som ze neska vyhra ten co spravi najmenej chyb - v tom pripade by to bol Kubica! Ale vyhral predsa len ten co mal najviac stastia!
tiborco Zverejnené 25. Máj, 2008 Autor Zverejnené 25. Máj, 2008 Aha, takže Lewis má väčšinou len šťastie...jeho víťaztvá sú asi len šťastí :lol: V športe je potrebné aj šťastie...proste je to tak...ale odmietam vyjadrania typu, že Lewis mal najviac šťastia a pod., možno máš na to meriaci prístroj na meranie šťastia, no od 4 do 8. miesta mali daní pretekári...tiež trochu šťastie, lebo proste sa nedostali výrazne do chaosu...no o o tom ani slovo si nenapísal :)
bobsapp Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 No ja neviem. Vyhráva sa vďaka chybám súperov. A Lewis ich len proste využil. Ťažko hovoriť o šťastí.Šťastie je keď na okruh vbehne divák a zbrzdí vedúceho pretekára a ty ho vďaka tomu predbehneš. Nie keď len využiješ pravidlá a to, že niekto je krepí. A ako sa hovorí. šťastie má ten, kto sa oň pokúša.Vysvetli mi ako sa Lewis pričinil o to že na trať vyšiel safety car ?
aljak63 Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 Nevravim ze kazde jeho vitazstvo je o stasti... ale dneska to tak bolo, do karat mu nahral jednoznacne 1. Safety Car! A okey, idem sa vyjadrit aj k jazdcom na poziciach 4. - 8. 4.miesto - Mark Webber, pravidelne podavajuci skvele vykony, pocas celej GP sa viacmenej vyvaroval chyb, nedostaval sa do kolizii, neriskoval, z coho vytazil krasny uspech oceneny piatimi bodmi 5.miesto - Sebastian Vettel, vynikajuci uspech pre Toro Rosso, zazsluzeny uspech - to iste ako v Markovom pripade - neriskoval, nechyboval, a zasluzene sa ocitol na 5.mieste 6.miesto - Rubens Barrichello, konecne sa po dlhej dobe dockal bodov, nemam ho rad, ale uznavam ze dneska sa ukazal ako skuseny a zrely jazdec, za co odmenou mu je toto umiestnenie 7.miesto - Kazuki Nakajima, u neho uz si asi kazdy zvykol ze body ziskava zvacsa nahodnym sposobom 8.miesto - Heikki Kovalainen, neprijemnost hned na starte ho odsudila na start z boxov a tym sposobene tazke prebijanie smerom vpred, kde sa aj ocitol v nejakych tych hodinach raz za cas, ale za tu namahu a jazdeckeho ducha si aspon tento bodik zasluzi bobsapp ... Vyhráva sa vďaka chybám súperov Tak to by sa dalo povedat ak by vyhral Robert Kubica :lol:
tiborco Zverejnené 25. Máj, 2008 Autor Zverejnené 25. Máj, 2008 Ach jaj...je pekné, že si to rozpísal, ale narážam na to, že daní jazdci nezvyknú na týchto miestach končiť...no ešte opakujem - víťazstvo Lewis-a je zaslúžené( aj víťazstvo Roberta a dokonca aj Feliepho(ktorého ako viete nemusím) by bolo zaslúžené, keby...), tiež išiel vynikajúco až na tú chybu, pri ktorom mal šťastie, ale to víťazstvo mu len tak do lona nespadlo so šťastím...Mclaren aj lepšie zvládol stratégiu v tom chaose, takže nie je o čom...určite sa pamätáš na GP Európy 99, keď Johnny Herbert vyhral nečakene...obrovskú porciu šťastia mal, no tiež využil chaos...alebo Monaco 1996 (Panis) a pod...to sú také fakt už absolútne nečakané víťazstvá, kde jazdec aj so šťastím a využitím chýb vyhrá :lol: Ešte dodám, že na štarte Warm-upu skapanie motora nebola Heikkiho chyba, ako dodal Whitmarsh, bola to chyba softvéru :)
aljak63 Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 Nooo tak jasne ze az take vitazstva ake si spomenul to nebolo... ale vela krat sa stane ze SC ovplyvni velku cenu, a niekedy sa dokonca stane ze sa z vitastva raduje niekto iny ako by sa za normalnych okolnosti mal! Aj keby Massa vyhral, by som vravel ze Kubica si to zasluzil viacej! Vyhrat s takou chybkou aku vykuzlil Massa - to by bolo este ako tak prijatelne (neposkodil monopost a nemusel zajst do boxov), ale vyhrat aj napriek jazdcekej chybe, pri ktorej jazdec poskodil monopost (aj ked len pneumatiku) natolko ze ide do boxov tak to uz je ine! Stale si stojim za svojim ze to nebolo az take normalne suverenne a BEZCHYBNE vitazstvo ... je mi luto, nezhodneme sa!
aljak63 Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 A LEN tak medzirecou :lol: Hamilton měl ŠTĚSTÍ, v cíli přišel další defekt pneumatiky Další důkaz o tom, že dnešní Velká cena Monaka byla skutečnou loterií, podal člen vedení McLarenu Martin Whitmarsh. Podle něj postihl vítěze závodu Lewise Hamiltona v samotném závěru defekt pneumatiky. Hamiltonovi praskla pneumatika poprvé už v pátém kole, když se dostal do kontaktu se zdí. Zvládl však dojet do boxů a po výměně a šťastné strategii se dostal do vedení. Poté, co projel cílem, však přišel další defekt. "V tomto ohledu jsme měli štěstí! Poškozená byla pravá zadní pneumatika, nejspíše od trosek z Rosbergova vozu," prozradil Whitmarsh. Zdroj: formule.cz (Autosport)
weirdo Zverejnené 25. Máj, 2008 Zverejnené 25. Máj, 2008 Kimiho nepotrestaju .. aspon to vdakabohu ...
Odporúčané príspevky