Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

nevidel som, ale mohlo to byť zaujímavé

som to cítil, že ten Napoleon na domácej GP niečo vymyslí (bohužiaľ)

• Odpovedí 766
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

266

• aljak63

179

• weirdo

69

• moltom

52

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Som nejak šokovaný s tou časou vyrovnanosťou, ale to je len dobré - závodenie to potrebuje...No a Renault dosiahol značného zlepšenia, Fernando šokoval s druhým miestom, taktiež Nelson dosiahol solídny výkon, mal vyrovanané časy s Fernadom (no ale nejak ho zvlášť nemusím) ...Pole Kimiho ma nejak extra neprekvapila, som to nejak očakával...trochu som sklamaný, že Mclaren štartuje len z tretieho radu, Lewis tiež povedal, že bol šokovaný, čakal lepšiu rýchlosť...no nič treba veriť v zajtrajší závod, pevne verím, že Lewis a Heikki sa pobijú o pódium :)  Čo sa ešte týka Fernanda, je evidentné, že má ľahkú nádrž, takže predpokladá sa, že z top-ky pôjde prvý do pit-u...ale fakt to neznižuje progres Renault-u...ozaj som šokovaný :lol:

Solídny výkon podal Seb Bourdais, druhýkrát v rade porazil Vettel-a, dostal sa do Q2...Sebovi ta adaptáca na F1 sa zdá, že ide veľni rýchlo a to som len rád... :)

Som ozaj zvedavý, čo bude zajtra, klúčovú rolu bude mať klasicky štart a stratégia, nejak veľa predbiehacích manévrov si podľa mňa neužijeme...

Go Mclaren!

Zverejnené

Ja by som normalne presadil nejake pravidla o bonusovych bodoch ako to je napr. v GP2, kde sa davaju 2 body za PolePosition, a 1 bod za FastastLap... potom by to zdvihlo normalne este viac uroven a snazenie jazdcov! Ale aj to taktizovanie v poslednej casti kvalifikacie sa mi nepaci ... potom ten startovy grid nikdy celkom nezodpoveda vykonnosti ale skor taktike...

Zverejnené

Kua Heikki nie!!!!

Tvrdy naraz do bariery a odviezly ho na nositkach...hybal vsak rukami tak snad bude ok.

Inac Ferrari ma brutalne navrch. Ferdo ako sa dalo cakat, siel prvy do boxov....

Zverejnené

Takže v prvom rade som rád, že Heikki je v poriadku :lol: ...ten náraz bol veľmi tvrdý, zaborený bol do bariéry, nevyzeralo to dobre...ale je to OK, nemá žiadne zlomeniny, previezli ho do nemocnice, tam ho kompletne vyšetria...Whitmarsh predpokladá, že to bolo náhla strata tlaku v pneumatikách, čo je asi najreálnejšie a aj zo spomaleného záberu sa to dá vidieť, takže pneumatika nebola pravdepodbne chybná...

Dokončilo len 13, čiže celkom dosť jazdcov povypadalo, Piquet Jr. išiel príliš otimisticky do manévru, nebol úplne nalepený na Bourdaisa, takže Seb potenciálny manéver ani nečakal...a tak vyadol aj Bourdais :) ...Nandovi odišiel motor, takže z potenciálneho 5.-6. nebolo nič...

No a vyhralo Ferrari...ale nemajú "brutálne" navrh...na mäkkšej zmesy bolo Ferrai jasne rýchlejšie ako Mclaren..a tu je ten problém - MP4-23 viac ničí pneumatiky, na tvrdšej zmesy to bolo ok, Lewis stačil tempu...a prvá štvorka sa napokon zmestila do 5,6 s...No a Kimi vyhral, čo som ale čakal viacmenej...Celkovo som rád za to Lewis-ovo pódium, ale Mclaren čaká mnoho práce a BMW je na krku, je to veľmi vyrované...

Zverejnené

Waw, celkom zaujimavy zavod! Toto som necakal, lebo GP Spain nezvykne byvat az takato zaujimava...

V prvom rade som velmi stastny ze Heikkimu sa nic nestalo... V prvom okamihu ako som videl zapichnuty McLaren v pneu som si pomyslel ze len aby to nieje Heikki, a bohuzial bol! Vyzeralo to dost brutalne cela tato havaria a opat to len potvrdzuje ze dnesna bezpecnost F1 je na skvelej vysokej urovni! No a som zvedavi ci bude s Heikkim vsetko uplne okey a ci sa postavi na start v Turkey za 2 tyzdne!

Ale teraz k vysledkom - SKVELE DOUBLE FERRARI a na najvyssiom stupienku dneska bezchybny KIMI! Vynikajuci vysledok... Polepostion, FastestLap a este aj vitazstvo - takze skvely Hattrick pre Kimiho! 2.miesto pre jeho kolegu Massu ktory len podciarkol absolutnu dominaciu Ferrari na barcelonskom okruhu! Podium doplnil Hamilton, co ma fakt moc nepotesilo, ale aspon ze neohrozil double Ferrari. 4.miesto pre Roberta - tomu to v tejto sezone riadne ide a moze byt len a len spokojny! Velmi smutny musi byt Nick ktory neziskal ani bod kvoli zastavke v boxoch - mali by sa uz zamysliet ohladom toho zatvaranie pit-lane, teraz na to neskutocne doplatil Nick!!!

5.miesto pre Marka Webbera - z toho mam tiez velku radost - velmi dobry vysledok pre RedBull! Za nim Jensee a 3 body pre Hondu, co je uplne super vysledok pre tuto stajnu ktorej to fakt dost nejde v poslednej dobe... 7.miesto pre Nakajimu - tento je to fakt len nahodou, a to preto ze mu presne vysli zastavky a odstupilo tak vela jazdcov! Bodovanu osmicku uzatvara Jarno - myslim ze pre Toyotu kazdy bodik dobry... Skoda ze sa nepodarilo dojst na bodoch aj Fisicovi - to by boli obrovske oslavy v Indickom teame, ale bolo tam vidiet velky priepastny rozdiel!

Luto mi bolo odstupenia Nanda... bohuzial na domacej trati a v dobre rozbehnutych pretekoch takato smola, ale divaci ho odprevadili obrovskym potleskom hodneho 2nasobneho majstra sveta! Ani Nico neuvidel ciel, a to bola tiez strasna skoda lebo aj on to mal rozbenute veru velmi dobre! Ani na 4.krat nevidel ciel Sebastian Vettel a opat odstupenie v 1.kole - to uz nieje ani mozne, velka smola! Piquet sa chcel ukazat v uzasnom svetle ale zramoval akurat tak Bourdaisa - ah jaj, asi fakt na to nema, ale aj tak mu prajem nech sa mu co najviac dari a nech uz pride konecne aj nejaky uspech!

Co dodat? Vyhral to SKVELY KIMI !!! :lol: Len tak dalej!

Obrázok

Tesim sa o 2 tyzdne na Istanbul :)

Zverejnené

no ak to bude takto pokracovat..tak na F1 uz uplne rezignujem :lol:

debilna matoha na druhom mieste..ach jaj

Zverejnené

V prvom okamihu ako som videl zapichnuty McLaren v pneu som si pomyslel ze len aby to nieje Heikki, a bohuzial bol!

podľa mňa si si myslel, bodaj by to bol Luis :):lol::)

srandujem

napriek tomu, že dosť jazdcov povypadalo, sa mi táto VC nezdala nejak pútavá

asi to bude aj tým, že bolo vidieť silu Ferrari a Luisova jediná šanca umiestniť sa vyššie bola vo vypadnútí

buď Kimi-ho alebo Fellipe-ho

škoda, bodaj by to v Istanbule bolo lepšie

Zverejnené

debilna matoha na druhom mieste..ach jaj

ta debilna matoha vie zjavne dobre jazdit :lol:
Zverejnené

No Istanbul by mal viac vyhovať Ferrari :lol:  Posledné dve sezóny to ukázali - dvakrát po sebe vyhral Massa...ale i tak verím, že by Mclaren mohol tentoraz viac zamiešať kartami v Turecku...

Zverejnené

:lol:

my naopak verime (a fakty nam davaju zapravdu), ze Ferrari bude medzi sebou miesat karty na prvom a druhom mieste :)

Zverejnené

No to mi ku šťastiu tak akurát chýba... :lol:  A nedajbože keď už,tak si myslím , že Felipe titul nevyhrá, na Kimi-ho stráca v oblasti psychickej pohody. Fakty sú fakty, ale spoliehať sa na ne nemôžeš...

Určite táto sezóna ešte pre nás nie je stratená, ešte stále je sezóna v prvej štvrtine...

Zverejnené

musis ale uznat, ze Ferrari si to svojim vykonom rube na dalsie double ... co ho moze zradit, je motor a Felipe, ktory dufam nevyvedie nejaku ######inu.

o stratenom sampionate - to vobec netvrdim. Ako vravi Stefano Domenicali - este je len v prvej stvrtine, stat sa moze vselico. Podla status quo ale musim hodnotit situaciu tak, ze ak ostatne teamy poriadne nezamakaju, tak vyhliadky na zisk titulu majtra a pohara konstrukterov su im v nedohladne. V sucasnej dobe je totiz Ferrari najlepsie (je mojim zboznym prianim, aby to tak ostalo, ale vsetko sa moze otocit, a to dost rychlo ... )

EDIT - tak ma celkom dost potesila frajerka. je dost sportovo zalozena, tak som sa jej vcera pytal, ci pozera F1 .. a ona, ze nie, ze odkedy Schumi odisiel, tak nie je na co pozerat .. zacina sa mi naozaj pacit :lol:

Zverejnené

ozaj, co vravite na situaciu ohladom temy Safety Car & Pit Lane?

Podla mna je to totalna kravina, pretoze je to vlastne obmedzovanie jazdy, tentokrat na to ohromne doplatil nick, potreboval ist na pit-stop a keby tam nesiel doslo by mu palivo, no a takto prisiel o skvele bodovane priecky, podla mna je to neskutocne nefer a FIA by mala s tym cim skor nieco robit!

Zverejnené

No, tiež si myslím, že toto pravidlo by sa malo zrušiť - netreba spomínať, že to už niektorých poškodilo, napr. aj Heikkiho v Austrálii atď... Prevažujú negatívne stránky, ale ako som čítal na autosport v najbližších pretekoch sa nechystá žiadna zmena...

Zverejnené

GP TURKEY 2008

Obrázok Obrázok

Program GP Turkey 2008:

Piatok - 9.5.2008

1st Free Practice: 9:00 - 10:30

2nd Free Practice: 13:00 - 14:30

Sobota - 10.5.2008

3rd Free Practice: 10:00 - 11:00

Qualifying: 13:00

Nedeľa - 11.5.2008

RACE: 14:00

Základné info o okruhu:

Počet kôl - 58

Dĺžka kola - 5,338 km

Dĺžka závodu - 309,396 km

Najrýchlejšie kolo - J.Montoya (2005) - 1:24,770

GP Turkey 2007:

Winner: Felipe Massa (Ferrari)

Pole Position: Felipe Massa (Ferrari)

Fastest Lap: Kimi Raikkonen (Ferrari)

Podium: 1.Massa, 2.Raikkonen, 3.Alonso

Obrázok

Zverejnené

A mame po prvom istanbulskom treningu... triumfoval v nom Felipe Massa, ktory triumfoval na poslednych 2 GP Turkey, a ocakava sa ze aj tento rok pojde za vitazstvom! Za nim podla ocakavani oba McLareny - Heikky ktory je uz uplne fit po barcelonskej nehode na 2.mieste, a Hamitlon na 3.mieste!

Obrovske probelmy ma Kimi ... neposlucha ho prevodovka a tak vo FP1 zajazdil len jedno kolo, ktore mu stacilo len na posledne - 20.miesto (aj ked este nedavno sa pod pojmom posledne miesto rozumela pozicia cislo 22), ale kedze 2 monoposty Super Aguri uz nebudeme na trati vidat kvoli totalnemu krachu tohto teamu, tak si budeme musiet zvykat ze aspon na najblizsi cas budeme vidiet na starte len 20 monopostov!

Zverejnené

Takže s kvalifikáciou som celkom spokojný - teda až na 1. miesto, z ktorého bude štartovať Massa(no ale Turecko mu náramne ide)...ale dôležité je, že Mclaren je 2. a 3. v poradí Heikki a Lewis :lol: ...Heikki si na posledné rýchle kolo vybral mäkkšiu zmes, kým Lewis tvrdšiu a Heikki-mu sa výber vyplatil :)

Ale celkovo s pneu je to lotéria, v Istanbule nie je nejak teplo, štvrtok a v piatok ráno pršalo, takže trať bola poriadne šmyklavá...

Red-Bull mal úspešnú kvalifikáciu - obidva v top 10.

Zajtra každopádne očakávam pódium Mclaren-u a dokonca si myslím, že by aj víťazstvo by mohlo byť, štrat bude dôležitý, bolo by dobé, keby sa aspoň jeden Mclaren dostal pred Felipeho...

No, uvidíme :)

Zverejnené

Heikkimu vyber nevysiel a ani jeden McLaren sa nedostal pred Felipeho :)

Napriek tomu, Hamik dal mojim crievkam zabrat, ked jazdil ako maly panboh ... s 1. a 3. miestom pre Ferrari som preto spokojny :)

... uz vidim Tomove komentare, to bude zase srandy a nadavok kopec :lol: ;) ;)

Zverejnené

Takže z výsledku a aj z preteku mám rozpačitý dojem - začalo to štartom, Kimi v Turn 1 jemne drgol do Heikkiho(povedal to na interview) a tak Heikkimu sa poškodila pneu (slabý defekt) a to mu pokazilo preteky :lol:  Ale potom fantasticky bojoval, fakt krásne manévre predvádzal, ale ozaj to 1. kolo všetko spláchlo...ale som spokojný aspoň s druhým miestom - Lewis vyťažil maximum čo mohol, 3 zastávky boli nutné kvôli tomu, že mclaren má problémy s mäkkšou zmesou na dlhú vzdialenosť, MP4-23 ich viac ničí...strata na Ferrari nie je nejak veľká, čo je upokojujúce...MP4-23 má menej trakcie, zdá viac "nervózna" pri akcelerácii ako F2008...

Massa vyhral, čo už v Turecku je asi neprekonateľný a nepodarilo sa hod dostať do menej optimálnej situácii, kedy je Massa psychicky Labilnejší ako Kimi, Lewis...btw. Lewisov predbiehací manéver na Felipeho bol krásny :)

O 2 týždne je Monako, bez TC tam teraz bude väčšia "sranda"

Zverejnené

uz vidim Tomove komentare, to bude zase srandy a nadavok kopec

dnes som to zhodnotil len chabym komentarom "fuj, esteze uz nepozeravam F1" :)

ale nie..sakra..ja tomu nechapem..taky debil...boze a preco musi vyhrat na mojej trati? preco prave Istanbul..naozaj ma zase nasral..a on to vie a robi to naschval..jaaj nemam rad tu cervenu vec co vyhrala :lol:

Zverejnené

Nooo tak konecne sem pisem... cize dodatonce!

GP Turkey bola celkom vydarena, a v ziadnom pripade nebola nudna! Felipe Massa je na tomto okruhu naozaj famozny a zaznamenal tu uz 3.vitazstvo v rade (vzdy z Pole) - vyzera to tak ze to je pre neho priam idealna trat!

Obrázok

Start bol celkom zaujimavy a najma Fisico si poriadne zalietal cez Nakajimu - to bol poriadny karambol...

Obrázok

No ale dolezite veci sa diali aj vpredu, a sice Kimi mal minikoliziu s Heikkim, ktory dopadol v podstate horsie a s defektom musel odist do boxov na neplanovanu zastavku a Kimi jazdil celu GP s nalomenym prednym kridlom, takze tiez to nebolo urcite az take prijemne sa celu GP trapit... no nakoniec 3.miesto :lol: nieje az take zle a Kimi je stale v cele championatu!

2.miesto pre Lewisa ktory v nedelu riadne sliapal na paty Felipemu, no darilo sa mu to najma vdaka inej strategii v boxoch... v strede GP som sa aj trochu bal zeby mohol vyhrat, ale nastastie nic take sa nekonalo! Ale 2.miesto pre McLaren je viac nez dobre!

Heikki po uz spominanej kolizii predvadzal skvele predbiehacie manevre a bol asi najcastejsie v hladaciku kamier pocas celej GP - ale aj tak lepsie ako 12.miesto z toho veru nevykuzlil!

Opat dobre preteky aj pre BMW, ked mali oba monoposty v TOP5 - to je slusny vysledok, a Nando pridal dalsie 3 bodiky ked prisiel na 6.mieste (Renault je bohuzial stale pomaly), 7.miesto pre Webbera - to je skvely vysledok a som rad ze sa Markovi dari pravidelne zbierat body a je najlepsim spomedzi jazdcov z tzv. nie TOP teamov! Jeden bodik pre Nica Rosberga - kazdy bodik fajn a isiel fakt asi na maximum!

Este jeden rekord ktory padol pocas tejto GP - Rubens Barrichello sa dostal na 1.miesto pred Ricarda Patreseho v pocte odjazdenych GP, ked toto bola Rubinhova uz 257.GP!!! Stava sa tak officialne najskusenejsi spomedzi vsetkych pilotov v historii F1! Aj ked v poslednych 22 GP nezaznamenal ani bod a uz proste na to podla mna nema!!!

Obrázok

SEEYA IN MONACO!!!

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov