aljak63 Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 Bol som velmi zvedavi ako zareaguje tiborco na to co pisal moltom o Dennisovi :) A teraz ja: Ked uz by sa mal vzdat niekto postu tak je to Ron, hoci mam Rona ovela radsej ako Mosleyho... ale je to proste tak ze kauza spionaz je ovela vacsie previnenie ako to ze niekto v sukromi mal sadomasochisticke chutky! Tak ked uz mame byt taki velki moralisti a eticky-zalozeni, a poslat Maxa prec z postu prezidenta FIA, tak rovno nech ide aj Ron kadelahsie! Inak uz mam tejto temy dost, sa to neskutocne stale pretriasa a media z toho spravili priam MEGA kauzu... :lol:
moltom Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 Tiborco pises: A aký súd? FIA? Akurát ten na čele s Maxom Mosleym... V tom mas pravdu Tiborco...ale je to taka polopravda. Treba totiz dodat, ze Ron mal moznost odvolania, ktoru vsak nakoniec nevyuzil a vieme dobre preco. Nasledoval by civilny sud, ktory by nebral do uvahy pri rozsudku "blaho a dorbu povest motosportu" (a vylucenie McLarenu z oboch sampionatov by teda F2 poskodilo). Tento sud by bol o dost tvrdsi a niet pochyb ze na zaklade predlozenych dokazov by vinu mcLarenu uznal... Ale nechajme to uz tak, len prosim ta skus uznat, ze clovek ma plne pravo si robit vo svojom sukromi co chce (pokial nejedna v rozpore so zakonom, nikomu neblizuje atd...) a Maxovi toto pravo odoprete bolo a dost ho to poskodilo. Dufam ze vysudi od bulvaru peknu mastnu sumu a kupi za nu nieco pekne svojej zene:D:D
Sniper Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 Svojo času som čítal že FIA(?) má monopol na usporiadúvanie pretekov F1 iba do roku 2008 (asi vrátane). Zmenilo sa v tom smere niečo, alebo od budúceho roku automobilky vytvoria vlastnú súťaž?
weirdo Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 tusim to suvisi s Concorde Agreement, tu maju do 2012 podpisane 4 teamy - Ferrari, Redbull, Midland a Williams (nazvy, ked to podpisovali). dalsich 5 teamov ma podpisanych Memorandum of Understanding, ktore by sa malo stat zakladom pre dalsie pokracovanie Concorde Agreement podla mna monopol FIA neskonci, bolo by dost narocne vytvorit novu a podobne kvalitnu sutaz.
bobsapp Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 V dnešnej dobe sa odstupuje už len pre podzrenie. Ak sa niečo takéto stane, okamžite sa stávaš menej dvôveryhodným.A v súvislosti z jeho otcom je dosť opodstatnené.Každopádne, mne je ukradnutý. Viac mi bolo ľúto Kimiho, ked musel na debne piť to nealkoholické "šampanské" :lol:
weirdo Zverejnené 9. Apríl, 2008 Zverejnené 9. Apríl, 2008 prave som si pozrel to video s Maxom ... no tak dostal volakou palicou na holu a hovoril s nemeckym prizvukom ... je tam toho :lol:
moltom Zverejnené 10. Apríl, 2008 Zverejnené 10. Apríl, 2008 Hura!!! konecne sa nieco zacalo diat s tym idiotskym pravidlom o safety car - pocas jeho vyjazdu nesmie nik do boxov kym sa monoposty nezoradia vo vlaciku za sebou...doplatil na to Heiki v Melbourne a potom Rubens, ked vysiel na cervenu. Je to idiocia a jazdci s tym chcu nieco spravit, maju rokovat s Whitingom. Dufam ze to uplne zrusia tuto blbost, ved to bolo uzasne napinave sledovat jak sa vsetci nahrnuli do boxov ked vysiel SC a freneticky dotankovavali. FIA nas o tieto chvilky obrala a dnes mam zo SC skor obavy, kedze moze dokonale zruinovat preteky jazdcovi na dobrej pozicii... Max sa bude sudit a ja mu budem drzat palce.
tiborco Zverejnené 10. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 10. Apríl, 2008 No s tým SC máš pravdu, verím, že sa to zmení...ono problém bol v tom, že to prebrali z US motoršportu...ale tam je koncept trochu iný...a v F1 to nefungovalo....nebol to zlý nápad, ale nakoniec má viac negatív ako pozitív, takže tiež som za, aby to zrušili...
moltom Zverejnené 14. Apríl, 2008 Zverejnené 14. Apríl, 2008 Barcelona testy, vysledky prveho dna: 1 . F. Massa - Ferrari F2008 - 1:18.339 (+ 0.000 ) - 77 laps 2 . A. Wurz - Honda RA108 - 1:21.059 (+ 2.720 ) - 75 laps 3 . P. de la Rosa - McLaren Mercedes MP4-23 - 1:21.566 (+ 3.227 ) - 113 laps 4 . N. Heidfeld - BMW Sauber F1.08 - 1:21.679 (+ 3.340 ) - 105 laps 5 . N. Piquet - Renault R28 - 1:21.913 (+ 3.574 ) - 91 laps 6 . D. Coulthard - Red Bull Renault RB4 - 1:22.193 (+ 3.854 ) - 59 laps 7 . K. Nakajima - Williams Toyota FW30 - 1:22.431 (+ 4.092 ) - 72 laps 8 . T. Glock - Toyota TF108 - 1:22.590 (+ 4.251 ) - 93 laps 9 . V. Liuzzi - Force India Ferrari VJM01 - 1:22.846 (+ 4.507 ) - 91 laps. Kua Ferrari zdrtilo konkurenciu...ten rozdiel je az prilis velky, no ak si Ferrari udrzi takyto odstup od ostatnych aj pocas zvysnych dni, tak sa v Larene a BMW mozu zacat triast...lebo tohoto roku uz vyhraju leda tak v monaku za dazda...
moltom Zverejnené 14. Apríl, 2008 Zverejnené 14. Apríl, 2008 Mala oprava...Felipe zajazdil to najrychlejsie kolo na slickoch, takze to treba brat s rezervou - aj ked aj ostatne teamy zajazdili svoje naj kola na slickoch, takz pre buducu sezonu je zatial Ferrari v top forme... Okrem toho sa natiska otazka, nakolko zavazilo v tom top kole nove, revolucne predne kridlo Ferrari - teda presnejse nov nos: http://www.f1technical.net/development/ Na linku hore je o nom cosi viac... Zaujimalo by ma, ci tento nos testovali aj pre konfiguraciu monopostu pre tuto sezonu a ci ho este teraz nasadia. Uvidime najblizsie dni - ci tam nos bude a ake s nim budu dosahovat casy...a tiez kae casy bude dosahovat Schum...
aljak63 Zverejnené 19. Apríl, 2008 Zverejnené 19. Apríl, 2008 Nooo trochu nam zapadla tema prachom aj ked nam priebiehaju testy a kopu teamov predviedlo zaujimave aerodynamicke vylepsenia - tak som zvedavi ako sa im to zabehalo a s cim kto nabehne do GP!!! No a ked uz som tu mam taku otazocku :lol: Kolik pilotu F1 bude v dobe startu hlavniho zavodu letosni VC Spanelska zenatych? ja si myslim ze 8, skuste este niekto iny to prepocitat, dakujeeeem
moltom Zverejnené 21. Apríl, 2008 Zverejnené 21. Apríl, 2008 Kolko je ich zenatych? Nemam sajnu, ale ani ma to moc netankuje... Blizi sa VC Spanielska a uvidime nove rozlozenie sil v startovom poli...teda mohli by sme, ale podla mna sa toho vela nezmeni, Ferrari a McLaren budu na cele a neverim ze sa BMW prehupne cez laren, na to je este priskoro, aj ked ich progres za posledne roky je impozantny. Klobuk dolu pred nemcami....japonci sa este maju co ucit od nich, aby sa vysvihli hore. Bol som na autosalone v BA tento vikend. Celkom dost Ferrari strojov tam bolo :lol: a okrem toho monopost Renault, ale neviem z ktoreho roku...zda sa mi to byt taky mix, kedze kryt motora to ma celkom moderny, ale zda sa mi ze mal single keel, pricom toto riesenie Renault uz nejaku tu sezonu nepouziva... http://www.moltom.com/coppermine/thumbnails.php?album=130 sak sa kuknite ze co to je za hybrida...
tiborco Zverejnené 21. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 21. Apríl, 2008 Tiež som bol na autosalóne a veruže keď aj moje "nafotené" obrázky kukám, tak to je fakt taký mix, darmo tam hovorili, že je minuloročný...už na spätných zrkadliach vidieť, že to nie je R27(ten ho mal na bočniciach)...a predok je starší, pravdepodobne z R26...čo sa týka keel-u, tak ak dobre viem, tak Renault od roku 2005 má tzv. trojuholníkový...ale všeobecne mám v tých keel-och nejak bordel... Ináč k sezóne - je dosť možné, že kvôli finančnej situácii sa Super Aguri nezúčastní GP Španielska...keď nedostanú pekný balík peňazí od Hondy, alebo nezoženú schopného hlavného sponozora, tak podľa mňa sezónu ani nedokončia...už počas zimy bolo jasné, že Aguri majú existenčné problémy...
aljak63 Zverejnené 22. Apríl, 2008 Zverejnené 22. Apríl, 2008 Nooo, ale ten Renault je pekny :lol: A sfarbenim je to minulorocny (alebo tohtorocny), ale tymi aerodynamickymi a designovymi doplnkami to je fakt taky hybrid - ale aj tak je to super na autosalone vidiet monopost F1! A o tom Super Aguri som tiez cital, nooo dufajme ze ich na starte predsalen uvidime... bolo by mi luto keby tam bolo znovu len 20 monopostov :) Tak snad sa to aspon ciastocne doriesi! Inak je to skoda ze niektore teamy maju taketo problemy, a to sa netyka len Super Aguri, ale aj ohladom ProDrive, ktory sa mal tiez zaradit do serialu - akosi zostalo len pri slovach a v realy sa take nic neudialo...
tiborco Zverejnené 22. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 22. Apríl, 2008 No áno, problémy sú najmä s prípadnou dodávkou šasi iným tímom atď...je to kontroverzná otázka, ale ja by som nebol proti, keby bolo v pravidlách zakotvená možnosť, že by tímy so stredu a z chvostu používali rok staré šasi...ale aj v súčasnoti STR používa prakticky totožné šasi ako Red-Bull, ale samozrejme od "tretej firmy"(Red-Bull Technologies) aby mohli využiť dieru v pravidlách, podobne je na tom aj Super Aguri s minuloročným šasi Hondy...čo sa týka Prodrive, tak to vyzeralo, že budú mať šasi aj motor od Mclaren-u, ale nakoniec to celé stroskoktalo...toto teda FIA a ani Richardsovi nevyšlo...keď sa robil konkurz na dvanásty tím, tak Direxiv mal podstatne "stabilnejšiu" ponuku...no ale okolo tých šasi je fakt kopec problémov...
aljak63 Zverejnené 24. Apríl, 2008 Zverejnené 24. Apríl, 2008 GP SPAIN 2008 Program GP Spain 2008: Piatok - 25.4.2008 1st Free Practice: 10:00 - 11:30 2nd Free Practice: 14:00 - 15:30 Sobota - 26.4.2008 3rd Free Practice: 11:00 - 12:00 Qualifying: 14:00 Nedeľa - 27.4.2008 RACE: 14:00 Základné info o okruhu: Počet kôl - 65 Dĺžka kola - 4,655 km Dĺžka závodu - 302,449 km Najrýchlejšie kolo - G.Fisichella (2005) - 1:15,641 GP Bahrain 2007: Winner: Felipe Massa (Ferrari) Pole Position: Felipe Massa (Ferrari) Fastest Lap: Felipe Massa (Ferrari) Podium: 1.Massa, 2.Hamilton, 3.Alonso
weirdo Zverejnené 25. Apríl, 2008 Zverejnené 25. Apríl, 2008 prvy trening pre Ferrari .. pekne, chlapci, len tak dalej :lol:
moltom Zverejnené 25. Apríl, 2008 Zverejnené 25. Apríl, 2008 Prvy trening v Barce patril Ferrari. Naskok pol sekundy na Lewisa a vyse sekundy na zvysok pola je pozitivny vysledok :lol: Len tak dalej..
tiborco Zverejnené 25. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 25. Apríl, 2008 Tréningy ale neprezrádazjú všetko :lol: ...a hlavne dnešný druhý tréning je toho dôkazom...ale, čo sa časov týka tak prvý tréning podstatne viac prezradil, takže je pravda, že máte náskok pred nami...no ešte cez víkend môže byť všeličo... :) Ináč Heikki mal poruchu prevodovky, ešte šťastie, že keď už sa to stalo, tak to bolo dnes, v piatok...
weirdo Zverejnené 26. Apríl, 2008 Zverejnené 26. Apríl, 2008 Tréningy ale neprezrádazjú všetko :lol:to nikto z nas nepovedal :) iba to, ze sme skoncili prvi .. a btw, Noro Haug sa vyjadril v zmysle "Ferrari bolo istotne najsilnejšie." ... muhehee :)
tiborco Zverejnené 26. Apríl, 2008 Autor Zverejnené 26. Apríl, 2008 Ja som zas len skonštatoval... :lol: Je to jasné, že za Ferrai trochu zaostávame...no netreba chytať paniku.Každopádne uvidíme zajtra čo bude, dôležité je, aby Mclaren aspoň BMW-Sauber za sebou udržal...
Sniper Zverejnené 26. Apríl, 2008 Zverejnené 26. Apríl, 2008 GP SPAIN 2008 GP Bahrain 2007: Winner: Felipe Massa (Ferrari) Pole Position: Felipe Massa (Ferrari) Fastest Lap: Felipe Massa (Ferrari) Podium: 1.Massa, 2.Hamilton, 3.AlonsoVie mi niekto vysvetliť prečo aljak do témy o GP Spain dáva výsledky z Bahrajnu? Načo? :lol: Dajte sem potom aj kvaldu, keď bude po nej, kto to má furt hľadať :)
aljak63 Zverejnené 26. Apríl, 2008 Zverejnené 26. Apríl, 2008 to som mal skopirovanu formu z minuleho "preview" a zabudol som to prepisat... :lol: kludne to nejaky moderator moze premenit to "Bahrain" na "Spain" ... dakujem!Inak je tam vsetko v poriadku, vysledky su tiez Spain 2007! A ked to bude zmenene, kludne tento prispevok mozete zmazat, lebo uz nebude mat vyznam! :)
aljak63 Zverejnené 26. Apríl, 2008 Zverejnené 26. Apríl, 2008 Skveleeee... KIMI je na PolePosition! :lol: Jeho 1. Pole v tejto sezone a 15. v kariere! VYNIKAJUCE!!! Totalnym prekvapenim je ale 2.miesto a na nom domaci Fernando Alonso na Renaulte - zeby tento team konecne zacal vystrkovat rozky? Vyzera ze ano, svedci o tom aj 10.miesto Nelsinha Piqueta! 3.miesto pre Felipeho, to je tiez celkom podarene - hoci ja osobne som favorizoval prave jeho na pole! V druhej rade stoji vedla Massu skvely Kubica, ktory opat zaziaril a je pred oboma McLarenmi, ktore okupuju 3.rad v poradi 5.miesto pred Hamiltona a 6.miesto pre Heikkiho... Na pozicii cislo 7 je Mark Webber, co je tiez fajn pre neho a tiez pre cely RedBull! Vedla neho na 8.pozicii Jarno Trulli, ktory opat ukazal svoje kvalfikacne kvality! Az 9.miesto pre Nicka Heidfelda - to je celkom sklamanie... A 10.pozicia ako som uz spominal pre Nelsinha! Cela TOP10 sa vtesnala do rozmedzia 1 sekundy - vlastne takto to bolo celu kvalfikaciu (v 1. aj 2. casti bola vzdy cela TOP15 v jednej sekunde) - to znaci o velkej vyrovnanosti na tomto okruhu, o ktorom maju teamy zrejme najviac dat spomedzi vsetkych okruhov hlavne vdaka moznosti testovania! Jedno je vsak iste - zajtra to bude este poriadne zaujimave!!!
weirdo Zverejnené 26. Apríl, 2008 Zverejnené 26. Apríl, 2008 pekne, velmi pekne ... 1. a 3., som spokojny. alonsovi gratulujem, musel zajazdit vyborne ...
Odporúčané príspevky