Skočiť na obsah

World Rally Championship (2008)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Joo..posledné dve súťaže sú ohromne zaujímavé,tak to má byť :lol: ja osobne sa ale najviacej teším na Wales..býva plná zvratov..Seb isto pojde s rozumom poučil sa z minulých ročníkov

• Odpovedí 110
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tiborco

42

• aljak63

40

• littlewitch

12

• tomassi

8

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

O tom sa dá len polemizovať, či Seb ide naplno, alebo nie, skôr tu ide o to ako som spomínnal o psychickú odolnosť Seba /a všeobecne športovcov v podobných momentoch/ a vlastne aj o vypracovanú stratégiu...nejde na "110" %, ale na 100% :lol: ...

Zverejnené

A je to jasne, tajnicka kto sa stane v roku 2008 majstrom sveta je rozlustena:

Sebastien Loeb ziskava 5.titul za sebou a stava sa absolutnym rekorderom historie WRC - 5 titulov!

Na Rally Japan vsak triumfoval team FORD, ked jeho jazdci obsadili kompletne double! Mikko Hirvonen pripisal 3.vitazstvo v sezone (a siedme v kariere), a je to vobec prve vitazstvo pre model Ford Focus RS WRC 08, ktory bol nasadeny od Rally Germany. S vyse pol minutovou stratou za Mikkom v cieli finishoval Jari-Matti Latvala a tym podciarkol japonsky triumf Fordu. Na 3.mieste sa do cielu doslova dovliekol uz startonovy majster sveta - Sebastien Loeb, za Mikkom zaostal o 2 a pol minuty (za Latvalom o 2 min)! Ale aj 3.miesto mu stacilo k tomu aby oslavil titul uz dneska a do Walesu pride uz ako svetovy rekordman! Poradie na dalsich bodovanych prieckach je nasledovne: 4. Atkinson, 5. Andersson, 6. Gardemeister, 7. Wilson, 8. P.Solberg.

Seb Loeb teda slavi dalsi titul, dneska to vsak nebude jediny korunovany majster sveta.

Dneska sa rozhodne aj v F1, kde to tak ci onak bude pre niekoho prvy titul kariery.

Sezona WRC sa chysta na poslednu Rally sezony: Wales Rally of Great Britain (5.-7. december 2008)

A v Britanii sa zvykne darit severanom (poslednych 7 vitazstiev islo do Norska / Finska). Loeb tu este nikdy nevyhral!

Zverejnené

Tak nič neočakávané, okrem včerajších problémov bratov Solbergovcov sa neprihodilo...musím gratulovať Sebovi, opäť predviedol famóznu prácu, skvelé strategické rozmýšlanie a titul je zaslúžene jeho, 10 víťazstiev to tiež potvrdzuje, obzvlášť, keď medzi C4 a Focusom nie sú nejak väčšie rozdieli/i keď C4 má všeobecne trochu lepšie "dispozície" na asfalt/, čo sa týka celkovej výkonnosti a spoľahlivosti...samozrejme nie som nadšený, že titul je opäť jeho, ale taká je realita  :lol: A som aspoň skutočne rád, že po dlhšom čase sa Fordu podaril takýto parádny výkon v podobe double BP Fordu  :) Tak hor sa na posledné Rally v sezóne  :)

Zverejnené

Sebovi fandim este od cias, kedy do WRC len vstupoval a uz vtedy mi jeho vykony a talent ucarovali a stavil som na dobreho kona...Uz 5.krat sa s nim tesim, krasa, niet co dodat :lol:. Dufam, ze nieco podobne zazijem dnes este raz...

Zverejnené

Nič,čo by sa nedalo očakavať predom.. :lol: ....Bravúrne víťazstvo s prehľadom...

Posledná rally teda nie je o víťazovi,ale o skvelých,uvolnených pretekoch,dúfam,že Latvala,ako moj obľúbenec,ukáže,kto bude v budúcnosti šlapať Sebovi na päty..

Zverejnené

Ako zaujímavé??

Ved to je všeobecne známa vec,že Loebovi praš nesedí :lol:

To je mi jasne, to zaujimave som myslel tak, že je to presne ukažkovy priklad, že mimo asfalt nie je až taky macher.
Zverejnené

Chlapci to bolo kedysi, dnes je Loeb spickovy a UNIVERZALNY jazdec, mam vam vytiahnut kolko NEasfaltovych pretekov uz povyhraval? Nehovorim, ze prevazuju, ale bolo ich habadej...

A ano, Latvala je drak a bude mi potesenim sledovat suboje Loeba a Latvalu, pretoze WRC po odchode legiend uz akosi straca dych...

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Este dodam ze Rally GB vyhral napokon Loeb, aj ked priebezne neviedol po ani jednej RS, a aj tak na konci predbehol Latvalu a triumfoval aj po 11.krat v sezone 2008, ktoru absolutne ovladol. Druhy v Britanii skoncil Latvala a treti Sordo.

Konecne poradie jazdcov v sezone 2008:

1. Sebastien Loeb - 122

2. Mikko Hirvonen - 103

3. Dani Sordo - 65

4. Jari-Matti Latvala - 58

5. Chris Atkinson - 50

6. Petter Solberg - 46

7. Francois Duval - 25

8. Henning Solberg - 22

9. Gigi Galli - 17

10. Matthew Wilson - 15

Konecne poradie teamov v sezone 2008:

1. Citroen Total - 191

2. BP Ford - 173

3. Subaru - 98

4. Stobart Ford - 67

5. Suzuki - 34

6. Munchi's Ford - 22

No a na zaver smutne spravy z WRC: buducu sezonu neuvidime v startovom poli 2 japonske teamy, ktore sa podobne ako Honda v F1 stiahli z profesionalenej WRC sceny - buduci rok to teda bude bez Subaru a Suzuki :lol:

Zverejnené

Pre svetové Rally je to pohroma - hlavne odchod Subaru po vyše dvoch desaťročiach - na WRC prídu krušné časy, v piatok bolo odsúhlasené, že od roku 2010 budú autá postvené na báze skupiny S2000, ktorá už dlhodobo vyvoláva nevôlu vo WRC...presné detaily neviem /teda poznám nejaké autá skupiny S2000/, ale v posledných rokoch už aj s WRC začína nečo byť v neporiadku, hlavne čo sa týka divného vyhadzovania legendárnych podnikov, nová forma šampionátu a teraz za 24h dve továrenské tímy sa stiahli.... :lol:  Je jasné, že aj problémy v celosvetovej ekonomiky pridali zásadne svoje, ale v skutku začína byť vo WRC bordel...

Zverejnené

Vyzera to tak ze auta Subaru (Impreza WRC 2008) predsalen v novom rocniku uvidime - bude s nimi jazdit norsky team Adapta WRT. Tento team uz aj oznamil jedneho z ich pretekarov, ktorym by mal byt len 21-rocny norsky mladicek Mads Ostberg.

Do noveho rocnika WRC sa zatali prihlasili 4 teamy:

- Citroen Total - S.Loeb & D.Sordo

- BP-Ford Abu Dhabi - M.Hirvonen & J-M.Latvala

- Stobart VK M-Sport

- Adapta World Rally Team

Okrem toho je znamy aj priebezny kalendar, v ktorom figuruje 15 Rally!!!

Oproti minulemu roku tam pribudli: Ireland, Norway, Cyprus, Portugal, Australia, a uplny novacik na scene WRC - Poland

Naopak ubudli nasledujuce: Sweden, Mexico, Jordan, Turkey, Germany, New Zealand

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov