Skočiť na obsah

World Rally Championship (2008)


tiborco

Odporúčané príspevky

BTW. Už začala nová sezóna WRC - legandárne Rally Monte Carlo  :lol:

Ale kukám,že zatiaľ Loeb je najrýchlejší ...čo už Rally Monte Carlo patrí väčšinou jemu :)

 

+edit

 

tak že máme novú sezónu koho tipujete za víťaza a kt. konštruktéry budú najšikovnejší a pripravia najlepšie autá

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 110
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • tiborco

    42

  • aljak63

    40

  • littlewitch

    12

  • tomassi

    8

Top prispievatelia v tejto téme

Osobne si myslím,že to bude oäť súboj medzi Ford-om  a Citroen-om...ale obávam sa ,že Sebastien nebude mať tak silného súpera ako mal Marcusa...ale verím,že Mikko Hirvonen by mohol mu občas podkúriť...no a teší ma,že Ford si najal Latvalu...ďalší Fín...len ešte dosť chybuje...no a zisťujem,že je momentálne 15. :lol: ...a ani Loebovho kolegu Sorda by som neodpisoval,ale je jasné,že Sebastien je iná k

ategória...som t

iež zvedavý na Subaru,či sa 

dotiahnu...Do WRC vstúpilo aj Suzuki,ktoré už minulú sezónu absolvovali dve podjatia...ale majú more technických problémov...aj budú mať tento rok...predsa sú tam teraz nový...a budem im to trvať kým sa dotiahnu na špicu...aspoň si to myslím...dôležité je,aby mali dobrý základ...v SX4 Suzuki dúfajú,že je dobrým základom

 

!!Go Ford!! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vo WRC-čku mi chýba TOYOTA

možno sa niekedy ešte vrátia, ale pochybujem

 

som zvedavý, či sa SUBARU vráti na stratené pozície

Peter Solberg s Atkinsom by mohli teda zabojovať

 

zatiaľ to ide najlepšie Seb-ovi Loeb-ovi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Super, nova sezona je tu... no a ako inak medzi mojich oblubencov budu patrit ako vzdy fini! bohuzial bozsky Marcus ukoncil karieru, tak sa caka na jeho nastupcu vo finskych farbach. Vyzera to tak ze nim bude najpravdepodobnejsie kto iny ako Mikko Hirvonen vo Forde! Snad ale niekto pokori Seba Loeba v Citroene, lebo by som bol nerad keby sa to zmenilo zase na jednoznacnu dominanciu jedneho jazdca - tak snad prave Mikko bude jeho velkym rivalom!

 

Co sa tyka Rally Monte-Carlo - po 2.dni a po 8 RS je na cele duo Citroenu v poradi: 1.Loeb, 2.Sordo, nastastie zatial 3.miesto drzi Mikko - bohuzial strata 1:22,8!!! To je uz velmi! btw. medzi Loebom a Sordom je asi minuta (56,6s)! Nooo - ale v Rally je vsetko mozne, takze neznamena ze takto to aj nakoniec skonci...

 

 

LETS GO MIKKO & FORD

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tomassi - no veru,Toyota je v Rally Sport-e legendárnou značkou a aj v motorizme vôbec...až na F1,čo je ale dosť pre nich už prúser :) ale to je iná téma... 

 

Zatiaľ nič prekvapujúce - po 2.dni vedie stále Seb a to s náskokom 2min.10sec pred Mikkom :) ...tretí je Atkinson,ktorý súbojí o tretie miesto s Duvalom...

 

Jeden Citoren je ale out - ale logicky z čoho som napísal vyplýva,že vypadol Sordo...no a bohužiaľ vypadol aj Latvala :lol:

No nič...dúfam,že si Mikko aspoň udrží druhé miesto ;) ...možno naívne,ale verím,že by Seb mohol mať nejaké problémy,ale to realistické zrovna nie je hlavne Sebovom prípade a ani v prípade jeho Citorenu... ;)

 

Do toho Mikko!!Drž sa ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A je po prvej Rally tohto roku... Monte-Carlo je za nami!

 

Podla ocakavani Seb Loeb zvitazil v 1.zavode tejto sezony, z coho veru nemam vobec radost! Proste Loeba a Citroen nemusim - tak dufam ze taka nebude cela sezona kedze v Monacu zvitazil dost vyrazne a sice o 2 a pol minuty pred konkurenciou! To sa mi teda vobec nepaci! :lol:

 

Stastny som aspon z 2.miesta Mikka Hirvonena :) svoj Ford doviezol do ciela ako som uz spominal az 2 a pol minuty za Loebom! Za Mikkom bol boj o 3.miesto az do uplneho konca medzi Atkinsonom a Duvalom, no napokon Atkinson so svojim Subaru udrzal podium aj ked len o 1,1s pred Duvalom na Forde! Za zmienku este stoji aj 5.miesto Pettera Solberga, ako inak na Subaru! A za nim uz len pre doplnenie bodovych miest nasledovali: 6.Galli, 7.Cuoq, 8.Andersson!

 

Co dodat? Snad nebude cela sezona taka jednoznacna ako v Monte-Carlo

a snad uvidime na 1.mieste aj nieco ineho ako Loeb a jeho Citroen! :)

 

 

Najblizsie nas caka ... Rally Sweden : 9.-11.2.2008

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aljak ma už predbehol vo výsledkoch...

Ale Rally v Monte Carlo je Loeb ťažko poraziteľný...ale som rád,že aspoň Mikko skončil druhý :lol: ale škoda,že Latvala havaroval,nakoniec skončil 12... :)

Verím,že vo Švédsku by Mikko mohol viac zatlačiť,sneh je jeho silnou stránkou,ako je to pre väčšinu špičkových fínskych Rally jazdcov typické...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nooo veru - Seb je v Monte-Carlo tazko zdolatelny! Nie nadarmo ju vyhral za poslednych 6 rokov az 5krat (s vynimkou roku 2006 - vyhral Marcus, Seb bol na 2.mieste)... takze jasna domninacia Sebastiena!

 

 

A co sa tyka Rally SWEDEN ... tam su seversky jazdci priam neprekonatelny! Za 56rocnu historiu swedskej rally zatial vzdy vyhrali severania (fini, svedi, nori), okrem jedneho jedineho roku - 2004, ked triumfoval prave Seb Loeb! Tak dufam ze tradicia a 55 vitaztiev severanov bude pokracovat a zvitazi opat sever na domacej pode - takze najviac by som si prial samozrejme vitazstvo Mikka!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej na to sa pamätám v roku 2006...a skončil druhý,napriek tomu,že havaroval a mal časovú stratu...

Jaj,len dúfam,že nebude príliš dominantný túto sezónu...ako som písal Mikki je rýchly,ale na Seba ťažko bude mať...okrem snehu a Fínska teda...no nič treba nám dúfať,že Mikkovi sa bude dariť :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Swerally je mojo asi najoblúbenejšou, aj vďaka video-hrám,

na snehu mi to proste išlo vždy najlepšie, ale to je už z iného súdka

 

rád na túto snehovú parádu aj pozerám

osobne na víťazstvo tipujem Petter-a Solberg-a

 

Seb vyletí a tento podnik nedokončí

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

A je tu Rally SWEDEN... uz mame po 1.etape a 8 rychlostnych skuskach je zanami a zatial som s priebehom rally viac ako len spokojny :)

 

Na prvych 4 poziciach su usadene auta Fordov! No neni to krasne? A to konkretne v poradi: 1.J.Latvela, 2.H.Solberg, 3.M.Hirvonen, 4.G.Galli! Odstup prveho Latvelu je dokonca uz takmer minuta, zato medzi Solbergom, Hirvonenom a Gallim je rozdiel len 6 sekund!!! A kde sa nam stratil S.Loeb? Proste opat to raz nezvladol a uz v 4. rychlostnej skuske skoncil... Co je pre vyvoj championatu velmi dobre, a ja som sa normalne potesil ze je vonku a bez sance na body :) Vyzera to na dalsi triumf severana vo Svedskych podmienkach... A dokonca co je este krajsie - vyzera to na triumf finskeho jazdca ... ale Svedska rally je nevyspytatelna a hovorit po 1.etape o vitazovi je trochu nevhodne, ale aj tak verim ze Latvela a Hirvonen obsadia podium, a spolocnost by im mohol robit dalsi z Fordovych jazdcov - H.Solberg!

 

Len tak dalej! LETS GO FORD!!! LETS GO MIKKO & Jari-Matti :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pekne si to vystihol Aljak :) Je to proste dobré pre šampionát,že Seb vypadol...jednoducho na snehu( a ešte v špecifickom Fínsku)nie je taký parádny,ako na šotoline a asfalte...a som nemierne rád,že Latvala je prvý....hovoril som - má on brutálnu rýchlosť - len dúfajme,že nehavuruje,ešte často chybuje,ale veľká nádej budúcnosti....a Mikko druhý...no proste paráda :lol: Celkom parádny výkon predvádza aj Gigi Gali...i keď on sa mi zdá,že nemá všetkých pokope  ;)

 

 

!!Go Ford!! a verme,že to bude double BP Ford-u :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Paráda!!Latvala to dokázal a vyhral svoju prvú Rally,Rally Švédska a zároveň je najmladším pilotom,ktorý vyhral WRC Rally,vo veku 22 rokov! :) :lol:  Skvelý suverénny výkon od neho počas celého Rally....druhý skončil Mikko Hirvonen,takže double BP Ford-u a Mikko sa dostal na čela priebežného poradia vo WRC ;) tretí skončil taktiež stroj Ford-u - pilotovaný Gigim Galli-m(Stobart Ford)

 

takže táto Rally skončil pre mńa exceletne,double BP Ford-u,skvelé výkony jazdcov Ford-u a navyše Seb odstúpil ...na začiatok sezóny je to skvelé :) Ale keď sa Seb v sezóne rozbehne,tak to bude enormne ťažké proti nemu...

 

Ďalšia Rally nás čaká v Mexiku - 28.2 - 2.3 2008 ;)

!!GO Ford!!

 

+ link na WRC.com

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taaaak Sweden Rally dopadla vlastne podla ocakavani - opat vyhral Severan, a seversku kvalitu podciarkol aj druhym miestom dalsi severan - a obaja severania z Finska! No to je na tom este krajsie!

 

Jari-Matti Latvala sa stal najmladsim jazdcom v historii WRC, ktory si prisiel pre vitazstvo... Fenomenalne! Mikko si prisiel na 2.miesto pre dolezitych 8 bodov a dostal sa na 1.miesto v priebeznom poradi MS! Takze to bolo vo Sweden skvele Double pre Ford! Na zaver pridavam vysledky: 1.LATVALA, 2.HIRVONEN, 3.Galli, 4.P.Solberg, 5.Mikkelsen, 6.Sordo, 7.GARDEMEISTER, 8. HANNINEN! Takze v bodovanej 8micke bolo 6 severanov - tomu sa uz vravi dominancia! :)

 

Nech zije FORD, LATVALA & MIKKO :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Zacala sa nam Rally Mexico... :)

 

Po 1.etape vedie Jari-Matti Latvala ... to je fakt uuuuzasne!!! :lol:

Ale za Jarim sa v tesnom zavese drzi najvacsi favorit na vitazstvo v Mexicu, a sice Seb Loeb ktory tu triumfoval posledne 2 roky, za Latvalovym Fordom je to strata takmer 10s, co fakt neni vobec vela! Este na dostrel veducej pozicie je aj Attkinson na Subaru ktory straca na Jariho len 22s! Dalsi pretekari su vzdialeni uz viacej ako minutu od 1.pozicie, v poradi: 4.P.Solberg, 5.M.Hirvonen, 6.H.Solberg, atd

 

nooo zatial mame len po prvom zavodnom dni a pred nami je este dlhych 12 rych.skusiek pocas ktorych sa moze zmenit naozaj uplne vsetko avsak si myslim ze o vitazstvo sa pobiju Latvala, Loeb a Attkinson!

 

LETS GO FORD!!!! :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som aj kukal ráno review prvého dňa...Jari-Matti má v sebe extrémnu rýchlosť...myslím si, že je to buúci majster...ale ešte nepredbiehajme...ale myslím si,že keď to takto pôjde tak Hirvonen bude odsunutý na rolu dvojky...ale zas Mikko by mal byť v tejto sezóne spolahlivejší, vyrovnanejší, predsa u Jari-Mattiho sa viac predpokladajú banálne chyby...každopádne som rád, že sa nám rodí nová hviezda :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ah no ... po 2.etape (po 14 RS) je poradie uz dost pomenene, a to co ma najviac trapi je poradie na prvom miete... :lol:

 

Uz tam je totiz Loeb a s minutovym nadskokom na Atkinsona! :)

 

Jari-Matti klesol az na 3.miesto, pre problemy s akceleraciou - strata na Loeba je vyse 2minutova!!! :) Preto to vyzera ze s tym sa uz moc toho neda robit, aj ked na rally, a celkovo v motorsporte nikdy neni nic iste...

 

Na 4.miete je H.Solberg, ktory straca na podiove umiestnenia 2 minuty, a tak su rozdieli dane ze nikto v prvej 4ke nieje odseba blizsie ako minutu, preto to uz asi nebude moc ani napinave a jazdci dojdu tak ako su teraz!

 

Ocakava sa ale suboj o 4.poziciu, pretoze za Hennigom straca Mikko ktory musel menit vcera koleso ;) a vela stratil, tak na H.Solberga straca len 16 sekund! Este pre doplnenie na 6.pozicii je M.Wilson, a ti dalsi maju stratu uz obrovsku na tuto TOP6! A este ... skoro by som zabudol, v sutazi uz nepokracuje P.Solberg, ktoremu praskla poloos...

 

Dnes nas este cakaju 4 RS, ale vyzera to ze poradie uz ostane takmer identicke s tym co je teraz... bohuzial!

 

Lets go FORD!!! ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Loeb sa víťazstvom na Corona Rally Mexico na 1. priečku bodovania ešte nedostal no na vedúceho Hirvonen-a stráca už len bod

teší ma Atkinsonova druhá priečka

 

Ford stále prvý

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak nakoniec to vyhral Loeb :lol: Dalsie vitazstvo do jeho bohatej zbierky...

 

Aspon ze Mikko dokazal dobehnut to co stratil a vratil sa pred Henniga na 4.miesto, a tiez som rad ze Latvala obsadil aspon to podium, aj napriek problemom ktore ho pocas 2.etapy stretli! 2.miesto Atkinsona ... waw! Je to vobec jeho najlepsie umiestnenie ake zatial dosiahol v kariere! A tento rok stal uz 2krat na podiu - pre neho to vyzera byt dost vydarena sezona zatial (hoci Sweden mu moc nevyslo)...

 

este nakoniec zopakujem poradie bodovacich jazdcov:

1.Loeb, 2.Atkinson, 3.LATVALA, 4.HIRVONEN, 5.H.Solberg, 6.Wilson, 7.Villagra, 8.Trivino

v TOP8 5krat Ford Focus (na poziciach 3.-7.) ... super! Hoci najlepsi Ford az na 3.mieste...

 

Najblizsie tu mame Rally Argentina - dalsia z dominant Sebastiana Loeba ... a je to tu ale az na zaver marca (27.-30.3.)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No, aspoň, že Mikko si o jednu priečku polepšil :lol: ...ale veľmi som nahnevaný, že Jari-Matti mal technické problémy, mohol opäť vyhrať...ale to už je len keby...Chris ma príkjemne prekvapil, je vidieť u neho progres, myslím si, že na pódiu ho ešte párkrát túto sezónu uvidíme... :)

 

!!Go Ford!!

Verím, že Jari-Matti opäť prekvapí...alebo samozrejme Mikko :)  A našťastie, že Ford má skvelé auto....myslím si, že je ešte stále výkonnostne pred Citorenom C4...lenže za volantom Citroenu je Seb, takže to je "trochu" problém...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Ah no toto som teda necakal... Po 1.dni Argentinskej rally su z boja o vitazstvo von ako Hirvonen tak ja Latvala... to je katastrofa!!! :lol:

 

Na 1.pozicii kto iny ako Sebastien Loeb, ktory tu teda mieri za 4. argentinskym vitazstvom v rade! :)

Ah, no to je fakt obrovska skoda - tak ale zase ani Seb to este nema zdaleka vyhrate, aj ked ma tu vyhodu ze uz nemusi ist totalne na doraz kedze mu odpadli z boja najvacsi konkurenti! Za nim obe auta Subaru v poradi : 2.Atkinson, 3.P.Solberg ... obaja stracaju vyse minuty a pol na Seba - cize poriadny kus! Ale myslim ze 2xSubaru na podiu, tak to by im vyslo nad ocakavanie! Ale za nimi su este Galli a Sordo, ktori maju tiez dobre sance na podium, cize este to nebude az take nudne ako by sa mohlo zdat!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No aj mňa išlo skoro poraziť...ok Hirvonen je ešte primladý, občas to preženie...ale dvojitá smola, tak to je priveľa....a tak je Hirvonen out :lol:

Sakra :)

No teraz, len dúfať, aby aj Seb mal problémy...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A mame aj po 2.dni argentinskej Rally!

 

Bohuzial uz 1.den bol rozhodujuci, takze nic ine ako stabilne veduca pozicia Loeba a stabilne udrzovanie nadskoku sa ani neda cakat! Takze ako som uz naznacil: 1. je stale Loeb, a ma vyse minutovy nadskok na druheho P.Solberga na Subaru... Aj tretie miesto patri Subaru - Atkinson, a 4.miesto patri Sordovi!

 

Vcera nam z boja o popredne pozicie vypadol Galli, cize za touto spominanou stvoricou je potom asi tak 15 minutova diera a potom nasleduju dalsi jazdci ktory obsadzuju bodove pozicie: 5.Rautenbach, 6.HIRVONEN, 7.Aigner, 8.Villagra!

 

Je celkom dobre ze napriek tomu ze Mikko pocas prveho dna "odstupil" sa do Rally vratil (samozrejme s obrovskou startou), no a teraz je aspon na 6.mieste za co bude mat 3 body ... a dufam ze aj tieto body budu hrat rolu v boji o titul! Z toho vyplyva ze sa netreba nikdy vzdavat a kazdy bodik je dobry! :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veru, každý bod je dôležitý a vzhľadom na pohromu v piatok je 6. miesto slušný výsledok...ale mohol by niekto odstúpiť - napr.Loeb :lol: ...

a potom by som aj celkom doprial víťazstvo Subaru.... :)

 

!!Go Ford GO!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov