Skočiť na obsah

Dance, house, techno, rave, trance

Odporúčané príspevky

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Názov témy mohol byť že elektronická hudba a tá zahŕňa všetky tieto žánre.

Zverejnené

A čože ti to tak napadlo z ničoho nič po 16 rokoch?

Zverejnené

Lebo táto téma je o hudobnom žánri, to neni časovo obmedzené ako udalosti typu MS 2015 napríklad. Toto bude aktuálne aj po 15 rokoch. Tento typ hudby prešiel akýmsi vývojom. Niekedy na začiatku 90-ych rokov 20 storočia uzrelo svetlo sveta prvé techno (no limit od 2 unlinited, alebo pumpi it up od technotronicu) a potom začali prichádzať Scooter, Prodigy, DJ Bobo, Maduar, Dr.Alban, a všetky tieto čo leteli v rokoch 1993-2000. To bola éra tzv. Danceflooru. Potom to už prechádzalo také House/Trance viac ako Gigi D’Agostino, Paul van Dyk, Safri Duo, DJ Tiësto atď. Po roku 2010 zase išlo do popredia tzv. Hands Up Dance, projekty ako Groove Coverage, Cascada. Tie štýly sa však aj všelijako prelínali, raz bolo v popredí to raz to. Ešte tento žáner stále žije ale už to postúpilo do takého umeleckejšieho počúvatelnejšieho štýlu ako tá akcia most budúcnosti nedávno v Bratislave. Velké festivaly ako Defcon atď. Už to neni len nejaká tuc tuc hudba ale žáner s ktorým sa dá všelijako experimentovať. Vznikajú krásne skladby, s vokálmi, relaxačné, všelijaké Ibiza štýly… Takže tak ako žáner Rock obsahuje v podstate všetko (od komerčného pop rocku, cez punk, po metal všetko) kde sa hrá gitarami a bubnom je podstata. Tak toto všetko spadá do elektronickej hudby ktorá sa tvorí počítačom.

Zverejnené

Mne nemusíš vysvetľovať históriu elektronickej hudby (aj keď tvoje poznatky sú miestami skreslené len tým, čo si počul v rádiu, keď vám púšťali muziku na hale, viď tvoje "znalosti" o techne), ja som sa nepriamo spýtal, prečo si tému Dance, house, techno, rave, trance nezaložil s názvom Elektronická hudba už pred 16 rokmi?

Zverejnené

Preto ze ono tu bolo viac tém že jedna o techne, druhá o dancefloore… Tak sa všelijsko spájali a do názvu sa vždy pridal žáner. Ale celkovo som sa vrátil k tomuto žánru po rokoch, tak som myslel ze to sa pýtaš. Fero mi dal komplet celú diskografiu Čágo belo Tekno. Som to týždeň preberal. Ale našiel som tam jaké pecky čo si pamätám ešte okolo roku 2000 kde jedinym zdrojom bola nemecká Viva, požičiavali sme si kazety, boli tie dvojkazeťáky, nahravali sme si to. To boli casy. Ja som pocas strednej nosil tričko Brooklyn Bounce. To bola velmi dobrá skupina. V 90-ych rokoch sa na jarmoku predšvali tričká so skupinami. Mal som aj Scooter, Thunderdome, Members Of MayDay. Mark Oh som počúval Marusha a také. Prodigy pesnička Out of Space alebo Westbam. Moja obľúbená relácia bola Club Rotation mit Daisy Dee :-) 

Legendárna zvučka relácie

Zverejnené

Okolo roku 2000 ja som fungoval už len výlučne na mp3 a CD.

Kazety a dvojkazeťáky som naposledy riešil niekedy v prvej polovici 90 rokov. Okolo roku 2000 kazety už boli pre mňa dávna minulosť a už ani neviem, kam všetky tie kazety som dal (mal som aj originálne). 

Zverejnené

:smile:Jéj, pripomenul si mi náš Magnetofón s rádiom, ktorý sme si s manželom kúpili, keď sme sa zobrali, ešte ako tak funguje, aj kazety doma máme... V dnešnej dobe máme aj iné modernejšie možnosti, ktoré si užívame, ktoré nám tiež spríjemňujú relax... Hudbu mám veľmi rada, rôzne hudobné žánre, hudba je tiež súčasťou môjho života...mám  krásne spomienky  aj na   Retro - Kvalitu...

Magnetofón.jpeg

• Pridať bod 1
Zverejnené

Však áno. Pusti si tam Maduar z kazety a bude retro ako vyšité. Barbora Haščáková jej pesničky ako Anjel, Sen, tie sú pekné. Ja som si tak z rádia nahrával na kazety keď išli hitparády. Nejak okolo roku 1995 som počúval hitparádu funrádia a tam už vtedy bola Adela Banášová tak riadne mladá začala s moderovaním. Možno sa mýlim ale hlas moderátorky bol veľmi podobný. A vtedy tá hitparáda bola plná pesničiek z tohto žánru. La Bouche - Be My Lover. V tých rokoch fungovala aj rádio Nitra a tam sa zameriavali hlavne na takú dancefloorovú hudbu. Teraz počúvan rádio city, oni hrajú prevažne retro disco veci, clubovú hudbu a tak. A ešte aj rádio WoW je dobré.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov