Skočiť na obsah

Andulqa

So svadbou / bez svadby?  

24 členovia hlasovali

  1. 1. Môj postoj k sobášeniu je:

    • Kladný a mám v úmysle sa ženiť / vydávať- prípadne som vydatá, ženatý .
    • Záporný. Neuznávam to / nepotrebujem / nechcem.


Odporúčané príspevky

boze, 22 augusta... dajte si to rovno na 18, vtedy mam narodky, aspon budeme slavit spolu :lol: inak to by bol fajny napad ;)

 

ale k svadbam...

 

som proti. svadba je max blbost, je to naozaj len papier. nepotrebujem knaza a ani urad, aby ma "spojil" s mojim drahym. ak niekoho lubim, to mi staci, svadbu fakt nepotrebujem... je to pre mna obycajny kus papiera, ktory akurat tak znamena, ze ak sa s drahym pohadam, pobijeme sa o majetok, ale to je asi tak vsetko. svadba je iba uznavana spolocnostou a vec, ktoru mladym ludia tlcu do hlavy, ze je to dolezita cast zivota ;) a ze je to nejake svata spojenie a blah blah blah :) fakt mi to slovo svadba nic nehovori :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no vidis, a my sa zas neberieme kvoli tomu papieru, ale budiz, aj respektujem nazory ludi ktori hovoria ze svadba je len papier pre nich, ale myslim ze ked sa uz niekto vydava/zeni tak ten papier je to posledne na co mysli :-)

 

ja sa na to tesim, ze budeme svoji a budeme rodina v tom tradicnom slova zmysle :-)

 

ked je moj krstny starosta, on moze sobasit len vo svojej dedine? :-) aj priatelov ujo je starosta, tak mi teoreticky napada ze ci by sa to nedalo nejako zakamuflovat :lol: potom by sme uz museli najst len nejake priestory :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

som proti. svadba je max blbost, je to naozaj len papier. nepotrebujem knaza a ani urad, aby ma "spojil" s mojim drahym. ak niekoho lubim, to mi staci, svadbu fakt nepotrebujem... je to pre mna obycajny kus papiera, ktory akurat tak znamena, ze ak sa s drahym pohadam, pobijeme sa o majetok, ale to je asi tak vsetko. svadba je iba uznavana spolocnostou a vec, ktoru mladym ludia tlcu do hlavy, ze je to dolezita cast zivota

Moznost automaticky dedit ak partner nahle umriet. Alebo moznost dozvediet sa zdravotny stav partnera v pripade tazkeho urazu, ti tiez prijde ako blbost?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sice s Eiensamou suhlasim, že človek to nepotrebuje ako nejaky dôkaz lasky, ale svatba je skôr dôležita z hľadiska praktickych, každodennych zaležitosti. Napr. aj preto, ako piše Darky - dedenie, ďalej vybavovanie byrokratickych zaležitosti na uradoch, vydaty/ženaty človek pôsobi vierohodnejšie, teda zakon a vôbec urady naň pozeraju inač, kvôli deťom atd.

 

Alebo moznost dozvediet sa zdravotny stav partnera v pripade tazkeho urazu

To povedia aj druhovi/družke, tam rozdiel nie je.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:lol:

 

zas k téme:

 

sám sa desím hromadných akcií natoľko, že sa kvôli tomu nemôžem ani oženiť..

 

páčilo sa mi, čo vyviedol môj kamarát. ráno sa vyparil z domu, zašiel pre frajerku a zosobášili sa na obecnom úrade. poobede prebehla maličká, súkromná oslava v uzatvorenom podniku. pozvaní boli len najbližší kamaráti, nebolo ich viac, ako 10. večer potom oznámil chalan svojim rodičom, že sa oženil.

 

toto ma celkom láka! :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

valcik :lol:

 

zaujimave, ja by som tento krok neurobila, lebo viem, ako sa moji rodicia tesia, az raz bude svadba (tym nemyslim hned teraz, to by sa moc netesili :) ), az raz budu vydavat svoju "malu dcerenku", a takisto aj rodina mojho polovicka.... myslim si, ze pokial maju deti s rodicmi dobry vztah, tak aj ti rodicia aj ostatni blizki, ktorych maju radi, si "zasluzia" takyto pekny den, a vecer :-) ja by som sa urcite chcela o taku vec podelit aj s rodinou, ....

kebyze ma moj brat nezavola na svadbu, a povie mi, ze tam mal len kamaratov, asi by mi to bolo velmi velmi luto, o rodicoch nasich ani nehovorim ... :)

 

ale tak neodsudzujem to, v globale.... len pri mojich blizkych kamaratoch a mojej rodine by mi to vadilo, ak by som nebola pozvana ;) ostatni si mozu robit co chcu, hehe

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ked vidim nejakeho dochodcu a na prste sa mu blisti to gulate zlte zlato - otrasne

sak nemusis mat zo zlteho zlata :lol: my napr chceme z ocele alebo z titanu :-) zlte zlato by sme vobec nechceli lebo sa nam nepaci, ale je aj strasne drahe a nejak sa nam nechce vyhadzovat tolko penazi na obrucky :-) a zas na druhej strane ti nikto nekaze obrucky potom nosit nie? su ludia co ich maju len par krat na sebe, resp ich casom prestanu nosit :-)

 

ja by som tiez nemohla z toho vynechat rodinu a preto ma stve ze moj brat s priatelkou zamyslaju nieco take spravit, ze sa zoberu v cudzine potajomky a moc sa mi to nepaci, teda moj brat sa vo vseobecnosti zenit nechce, ale ked uz tak mozno takto to bude...ale ako vravim, asi by som z toho bola nestastna ze nas z toho vylucili

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doll - kebyze som feministka, tak poviem, ze svadba je ponizenim zeny, ale pre mna je to iba blbost :lol: a ked uz tak velice spominas slovo "partner", tak vrana k vrane sada a ked uz tak, najdem si bud partnera, ktory bud mat podobny, alebo skoro isty nazor ako ja. takze nudza o svadbu tam nebude.

 

dark - takze sa mam vydat a partnera zabit? aby som mohla automaticky dedit? protoze to nie je velmi dobra pripomienka, akurat je to sprostost ist sa vydavat s tym, ze aj ta moznost tu bude.

 

valco - male, sukromne... to je pekne :) ale tak ked niekto spomenie ze "svadba", kazda osoba si ihned predstavi nevestu v bielom, kopu druziciek, kostol, plno hosti a obrovsku hostinu :) perfektna svadba, to by mala byt mensia sukromna slavnost, len najblizsia rodina a priatelia, kludne aj na urade, nic extra, potom posedenie v restike ci kde a potom by sa slo domov. tod pekna predstava, ked uz ta svadba ma byt ;)

 

andulqa - a mohli by ste si dat aj zo striebra, nie? neviem kolko by to stalo, ale tak striebro je ovela krajsie ako zlato a aj decentnejsie a tak to krajsie posobi... zlato velmi ani nemusim, zda sa mi to prilis napadne a klise, takze ak vas tam uvidim so zlatom, smarim vas kladivom po hlave ;) asi takto: ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som nepovedala ze feministka si :lol:

 

btw, to sa hned partnera pri zoznameni opytas ze ci je za svadbu alebo nie? respektive pocas vztahu ked zistis ze ma ine "plany" ako ty /ohladne predstav o svadbe/, tak sa s nim proste rozides? :)

 

svadba je pre niekoho specatenim niecoho.... pre niekoho znamena iba papier..

ti, ktori to chapu iba ako papier, ci nutnost..no neviem.. mam vlastny nazor...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nad striebrom sme moc neuvazovali, striebro je sice pekne, ale moc sa mi nehodi na obrucky, s tym ze ocel a titan su aj pevnejsie kovy, cize sa menej ponicia (aspon co som citala) a taktiez co mam nejake strieborne sperky tak su strasne zajdene, tak neviem, preto sme sa rozhodli ze to bude ocel a priatel chce titan, tak bud jedno alebo druhe :-) uuplne jednoduche, hladke, taketo:

 

Obrázok

 

no a na margo toho ci partner chce alebo nechce svadbu, tak ten moj tiez kedysi davno vravel ze svadba je len papier a potom ma sam poziadal o ruku a teraz sa tesi ze sa vezmeme :lol: takze nazory sa tiez mozu zmenit, mozes najst niekoho kto tvrdi to iste co ty ale po case zmeni nazor :) a mozno ho zmenis aj ty :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doll - som s arwiel velmi dobra kamaratka a neskor sme zistili, ze mame na svadbu dost podobny nazor. nepytala som sa jej okamzite a nerozhodla som sa, ze pokial budeme mat rozlisny nazor, prestanem byt s nou kamaratka. jednoducho sme si sadli. takze si tak urcite sadnem aj s partnerom. nuz bud to, alebo ostanem na ocot a do 50tich budem nahanat zajacikov po diskotekach.

 

 

andulqa - tak ano, striebro dost zachadza, ale mati ma taky uzasny pripravok, dost lacny, mierne tym utries strieborny naramok ci co a je ako novy, takze to by tiez az tak nevadilo :lol: a tie prstene vyzeraju uzasne, su take... jednoduche, hladke... velmi sa mi pacia. mas moje oficialne schvalenie - chces k tomu aj pecat? :)

 

a nazor nezmenim :) je skalopevne zakoreneny v mojej dusi a je na to aj dovod - osoba, ktoru lubim, je akosi zadana a jedine jeho by som si zobrala, ale ked nejde tak nejde ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a nazor nezmenim :lol: je skalopevne zakoreneny v mojej dusi a je na to aj dovod - osoba, ktoru lubim, je akosi zadana a jedine jeho by som si zobrala, ale ked nejde tak nejde :)

neskor zistis, ze nazory este budes menit vela krat :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

andulqa, sú krásne tamtie obrúčky, asi si také niečo kúpim len tak na nosenie :lol:

inak ja mám skoro všetky piercingy z ocele, 2 najdrahšie som mala z titánu, so striebrom sa, samozrejme, nedajú ani porovnať, taktiež aj po rokoch vyzerajú bezchybne, žiadne očernetie, nehrozí ani jenoduché zlomenie ako u striebra...

 

no neviem sa vynadívať, kde majú také ? :)

 

keď jedného dňa zmením názor a dospejem k takému kroku, takéto prstene chcem (možno trošku hranatejšie si viem ešte predstaviť, ale inak sú dokonalé) :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

maju ich na e-prsteny.cz, ono je to vlastne taka podstranka e-piercing.cz :-)

 

vela ludi co som citala si prave tam dava robit obrucky z ocele resp titanu, vraj to tam robia fakt dobre a kvalitne :-)

 

bijou, ked porovnas napr ocelovy a titanovy piercing tak aky je rozdiel vo farbe? ci to vyzera podobne? rovnako? tmavsie? :lol: :) :) ja som to totiz este nazivo nevidela, a ja som povodne chcela teda ocelove,a le priatel chce titanove, tak ma to zaujima celkom...samozrejme chceme ist aj osobne niekam pozriet, nech mame apson predstavu ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..tiež ma najviac zaujali prstene z titánu, dal by som im prednosť pred zlatom, či iným kovom. :-)

 

šperky nenosím, no myslím, že vo vzhľade medzi titánom a oceľou nebude príliš veľký rozdiel. myslím, že šperky z ocele sa vyrábajú s rôznou povrchovou úpravou, môžu byť matné, alebo leštené. titánový šperk som doteraz v ruke nedržal, tiež ma to zaujíma..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no na prvý pohľad sú skoro identitické, možno po nejakom čase je ten titánový taký matnejší, trošku chytá taký zvláštny odtieň zaujímavý, ťažko sa to opisuje, treba kuknúť, ale asi ako hovorí valcik, dosť sa to rôzni v závisloti od úpravy, ten môj bol aj o hodne drahší titánový, neviem, či to je aj u iných šperkov tak, hlavným rozdielom na ktorý ma upozorňovali bola lepšia znášanlivosť titánového šperku (aj keď to je zanedbateľné, oceľ je tiež väčšinou takmer bezproblémová), ale to asi u prsteňov nie je také podstatné ako u niečoho čo sa dáva skrz telo :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak, ako vraví bijou. chirurgická oceľ, z ktorej sa vyrábajú šperky, obsahuje isté množstvo niklu a preto je zo zdravotného hľadiska menej vhodná na piercing. nie každý je na toto citlivý, bežne prijímame malé množstvá niklu v potrave, existujú však ľudia s alergiou na nikel a pre tých je šperk z ocele nevhodný, môže vyvolať alergickú reakciu. tiež myslím, že pri prsteňoch to nebude také vážne, ako pri piercingu. :-)

 

už dávnejšie som sa dočítal o šperkoch z wolfrámu, majú podobné mechanické vlastnosti a rovnaký vzhľad ako výrobky z chirurgickej ocele, no neobsahujú nikel. cena je o trochu vyššia, no sú lacnejšie, ako titánové.

 

čo sa týka ceny titánových šperkov, väčšina týchto výrobkov je z iného materiálu a titánom je pokrytý len povrch šperku, to platí najmä o náramkoch, či hodinkách. vtedy je i cena o poznanie nižšia. vyrábajú sa však i šperky, ktoré sú z titánu celé, tam bude asi podstatne vyššia cena.

 

(až sem kukne chrust, zhodnotí to okom profesionála. mne sa zatiaľ najviac pozdáva titán.

dosť ma to teraz zaujalo, idem ešte pohrabať vo wikipedii a kade-tade.. :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no tie prstene co chceme my asi nebudu teda celotitanove, pretoze ich cena je 1600 Kc ak su z titanu a 1200 Kc ak su z ocele za oba dokopy.....s tym ze kedze je to take lacnejsie, tak ja si dam do mojho briliant a nie zirkon, vtedy je este priplatok 400 kc, ale aj tak je ta cena super :lol:

 

no, ten titan mi zacina byt tiez sympaticky, len musim zistit kde v BA maju v predajni take prstene, nech to vidime aj nazivo :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov