Skočiť na obsah

FTP: Error 550

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Jednej veci nerozumiem. Raz za čas keď na webe skúšam nejaké aplikácie, do FTP nakopírujem súbory, potom skúšam aplikáciu, ale sa mi nepáči, tak ju zmažem. Lenže medzitým sa vytvorili nejaké session súboty, ktoré nejdú zmazať, nejde ani zmeniť CHMOD, nedajú sa ani premenovať, vôbec nič. Ako sa ich zbaviť? Zakaždým dostanem hlásenie Access denied, Error: 550. Čo za nastavenia to má host keď vo vlastnej zložke nemôžem nič robiť so súbormi?

:lol:

• Odpovedí 12
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

6

• Nokia

6

• gh0strider

1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Ujo Google kamarát nie je, pretože tento článok som už dávno našiel, ale nerieši to čo potrebujem vedieť.

• súbory používané nie sú, nemá ich kto/čo používať
  • ja nechcem uploadovať žiadne súbory, chcem ich proste len zmazať
  • nedá sa mi zmeniť CHMOD inkriminovaných súborov, hoci CHMOD zložky v ktorej sa nachádzajú zmením bez problémov, aj ju bez problémov premenujem a týka sa to všetkých nadradených zložiek, môžem nastaviť CHMOD 000 alebo 777, hocičo

Asi to bude niečo s tými "zblbnutými právami" ale v tom prípade host má zrejme dosť veľký problém s nastavením užívateľských práv :lol:

Zverejnené

pozri si usera a ownera daneho suboru, nadradena zlozka moze byt tvoja, ale mozno ma subor ineho usera a ownera tak mu chmodom nic nezmenis

a o tom pouziti suboru by som sa presvedcil, ci nejaky proces si ho zrovna nepozera a ani o tom netusis

Zverejnené

pozri si usera a ownera daneho suboru

To sa kde dá sledovať?

a o tom pouziti suboru by som sa presvedcil, ci nejaky proces si ho zrovna nepozera a ani o tom netusis

Môže ho používať aj vtedy keď CHMOD zložky v ktorej sa súbor nachádza je 000?
Zverejnené

To sa kde dá sledovať?

ls -la

Môže ho používať aj vtedy keď CHMOD zložky v ktorej sa súbor nachádza je 000?

neviem uz presne ako to je s chmodmi, mozno sa mylim ale ak zmenis foldru chmod, ale file nieje tvoj, tak zmenis vsetkym fajlom okrem tych co niesu tvoje, resp ak chmod pouzijes bez toho aby zmenil aj subfoldre a fajli, tak zmenis len samotny folder, ale fajly su nedotknute

Zverejnené

ls -la

to mi hovorí toľko ako keby som ja tebe napísal fs -st :lol:

ak zmenis foldru chmod, ale file nieje tvoj, tak zmenis vsetkym fajlom okrem tych co niesu tvoje, resp ak chmod pouzijes bez toho aby zmenil aj subfoldre a fajli, tak zmenis len samotny folder, ale fajly su nedotknute

Ako to myslíš "fajl čo nie je môj"? Ak mám k nemu prístup cez FTP tak ako "vie" že mi nepatrí?

Čo sa týka CHMOD, záleží od nadradenej zložky. Ja ak nastavím index.php Fóra na 777 bude mu prt platné ak zložku forums nastavím na 700. Okrem FTP sa k tomu súboru nedá ako dostať a link by vyhadzoval 403. Ale cez FTP môžem s ním robiť čo chcem bez ohľadu aký CHMOD má nastavený (myslím že pri 400 sa nedá prepísať, ale zmazať ide aj pri 000).

Zverejnené

to mi hovorí toľko ako keby som ja tebe napísal fs -st :lol:

neviem aky mas pristup, ci konzolovy, ci cez nejake web rozhranie alebo aky

to bol prikazd do konzoly

Ako to myslíš "fajl čo nie je môj"? Ak mám k nemu prístup cez FTP tak ako "vie" že mi nepatrí?

pozri si ako funguju prava v linuxoch, mas usera (ownera) daneho fajlu ci foldra, dalej je zaradeny do nejakej groupy do ktorej patria usery atd...

to znamena ze ak mas k nemu pristup cez ftp tak napr ten fajl moze byt v grupe FTPusers ktori vidia kazdy subor tejto groupy ale mozu ho napr len citat.. ale pritom user moze byt niekto iny a nie ty

Zverejnené

Neviem o tom žeby som mal konzolový prístup, maximálne sa hosta môžem spýtať.

ak mas k nemu pristup cez ftp tak napr ten fajl moze byt v grupe FTPusers ktori vidia kazdy subor tejto groupy ale mozu ho napr len citat.. ale pritom user moze byt niekto iny a nie ty

Ak k súboru pristupujem cez FTP tak ja ho v zložke vidím aj keď má CHMOD 000, ale ak ho chcem prepísať tak musí mať min. 600.

Ale ak ho chcem vidieť na webe tak stačí aby mal 004, a jeho zložka v ktorej sa nechádza stačí aby mala 001 atď.

CHMOD mám rozdelený pre Majiteľ / Skupina / Ostatní, ale k čomu je Skupina to neviem. Pre všetky zložky a súbory môžem nastaviť CHMOD 705 a nikoho sa nebudú týkať žiadne obmedzenia.

Zverejnené

o tom to je ze v linuxe mas prava podla chmod a podla usera/groupy

a toto sa kombinuje

nemozes prihliadat len na chmod

Zverejnené

Jj, lenže neviem kto môže byť v tej "Skupine" Majiteľ a Ostatní sú jasní, ale kto je to tá Skupina a ako tam niekoho zaradiť a pod., nad tým som nikdy nerozmýšľal.

Zverejnené

toto ty neovplyvnis, to je ta "vyhoda" takychto hostingov...proste nemas presny prehlad o pravach, jedine co mozes urobit je napisat spravcovi aby ti ten subor odstranil ked ti tam vadi...kedze nemas normalny (rozumej konzolovy) pristup na ten stroj, tazko zistis kde presne je problem

Zverejnené

hm neponuka sa standardne pri hostingoch aj ssh pristup? axel vyskusaj cez putty, nic za to nedas :lol:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov