Skočiť na obsah

Slovensko po roku 1989

Rozdelenie Česko-Slovenska  

7 členovia hlasovali

1. 1. Považujete rozdelenie ČSFR k 1.1.1993 za správny krok?

• Určite áno
    • Skôr áno
    • Skôr nie
    • Určite nie
      0
    • Neviem
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

sani

znova mas pravdu, a nielen to sú majstrami v prekrúcaní histórie alebo co im vyhovuje vytahuju a co im nesedi, tak zamlcia, napr. nikde neuvadzaju, ze Stefan I. hovoril o národoch patriace pod jeho korunu, ako o bohatstve , bohuzial mnohí sovonisti nacionalisti na toto nejako zabudaju.... i

• Odpovedí 69
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• lopata555

16

• Jozef50205

7

• game

6

• Nokia

6

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

Celá naša existencia je odvodená od našej malosti a to nemyslím na rozlohu, ale na našu národnú hrdosť. Prešovčan cestuje za prácou do Prahy a už pod Tatrami řika. Maďar či Čech tu žije desaťročia a stále si hovorí po svojom. Jednoznačne sa dá povedať že sme málo hrdí na svoj pôvod a to práve dáva možnosť ostatným sa k nám tak správať. Aj preto obdivujem Čechov ako sa k nám chovali. Je pravda že pri vzniku Československa nás zobrali pod svoje krídla aj zo zištných dôvodov, ale nasledujúce desaťročia sa k nám správali dalo by sa povedať celkom čestne. Dovolím si povedať že ak by sme ostali s Maďarmi už tu všetci píšeme po maďarsky a žiadna slovenská menšina by už neexistovala. Mám babku ktorá má 93 rokov a všeličo mi porozprávala zo svojho života a nejaké oficiálne dokumenty ohľadom neexistujúceho pomaďarčovania sú pre mňa len kus papiera dobrého na .....radšej to nepíšem.

Ináč aj ja som ten „pravý“ Slovák, vôbec by mi nevadilo hovoriť po maďarsky, česky či trebárs turecky. Škoda že nás neoslobodili Američania, určite by sme dnes spek-ovali vo svetovom jazyku he he.

:lol:

Zverejnené

A vieš si predstaviť, že by sme nezbavili Turkov? Hahhaha... teraz by sme hraničili s Irakom.... :lol:

Zverejnené

Sani

To si nemyslím, keď sme toľké roky vydržali nehovoriť po Maďarsky tak za tých pár rokov by sa hádam nič nezmenilo. I keď na druhej strane registrujem to čo si napísal že teraz už sme málo hrdý. Čo sa zmenilo? Nemáme už za čo bojovať?

Zverejnené

vieš si predstaviť, že by sme nezbavili Turkov? Hahhaha... teraz by sme hraničili s Irakom

jaaj to by bolo skvele..obrovske Turecko :lol: a do iraku ci iranu len cez jednu hranicu :)
Zverejnené

Tom

To hádam nemyslíš vážne. že veľke Turecko. :lol: :) :) To radšej veľké Slovansko ;)

Zverejnené

keby si ma poznal vies ze to myslim vazne :lol:

len sa mi nepaci ten tvoj zeleny smajlik, tak blizko slova Turecko :)

a velke Slovansko? no moj boze..uz len to by mi chybalo :) ;)

Zverejnené

No teda vidím že máme úplne rozdielne názory teda. Ale Slovania sú pre mňa asi niečo ako pre teba Turecko

Zverejnené

cela eu nech ide niekam to panom chybali peniaze ta zalozili eu aby sa este viac nabalili o nicom inom to neni

Zverejnené

panstvo bude také láskavé, a vráti sa k téme

Slovensko po roku 1989

Zverejnené

Díky za link game, práve recesia tohto druhu mi tu chýbala...málo sme spomínali na "nežnú"...asi že je tu málo tých skôrnarodených pamätníkov...to boli časy keď sa mi vôňa mandariniek spájala s Vianocami...ach jo...

Zverejnené

To Game:

nebudeš veriť, ale už za socíku som mal v labáku PC AT286 1MB RAM 20MB HD a tesne pred pádom, sme už mali všetkých 5 strojov vo firme zosieťovaných :lol:

Bolo to z JZD Slušovice, za 250 000 Kčs s povinnou kúpou software na výpočet laktácie a brezivosti kráv, ktorý sme samozrejme nepotrebovali.

Avantgarda! Hneď po revolúcii som ho upgradeoval na 4 MB RAM (viacej tam už nevliezlo) a dal aj koprocesor, to bolo potom najväčšie delo vo firme...

Ale pre objektivitu treba povedať, že v tom čase už Tesla tiež rozbehla výrobu PC PP06.

Ten pád bolševíka už bolo cítiť počas celého roku 1989, predvídaví dokonca tušili, že už ruská perestrojka neveští pre boľševíka nič dobré, podobne nemecký exodus - masový útek východných Nemcov (napr. ja cez pražskú ambasádu - celé autobusy, možno vlaky). Bol to začiatok konca...

To Ronja:

Veru, to už nikto nepochopí, ako skvele chutil banán, za ktorý mamka vystála dvojhodinovú šóru.

Zverejnené

to boli časy keď sa mi vôňa mandariniek spájala s Vianocami

Neviem prečo ale mne vôňa mandariniek stále spája z vianocami a prečo? cez leto a jeseň mám kopec iného ovocia, takže mandarinky kupujem až v zime. Ale banán musím mať každý druhý deň.

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

pamätám sa, keď sa objavili hurmi-khaki v našich obchodoch a náhodou mi to veľmi chutilo a bolo to v tom čase veľmi lacné. Aj dnes to občas kupujem, poteším sa, keď to vidím. :blush:

Zverejnené

Ale banán musím mať každý druhý deň.

Banány sú dobré keď máš hnačku. Takže bacha aby si sa na druhý deň vykakal, keď toľko konzumuješ tie banány :)

Akurát nedávno som sa zamyslel nad tým, že začiatkom 90-tych rokov čo všetko sme nemali a mali dnes. Vtedy som tušim ani nevedel, že existuje také slovo ako internet. V TV boli len prvý program a druhý program + ORF1 a 2 :)

Zverejnené

Banány sú dobré keď máš hnačku. Takže bacha aby si sa na druhý deň vykakal, keď toľko konzumuješ tie banány :)

časy sa od vtedy zmenili :) už ich tak často nejem ... som lenivý si každý druhý deň robiť banánový kotejl

Zverejnené

Stali sme sa majitelmi svojho statu a ostatne bude nasledovat. Zvysi sa stupen vlastenectva, spolupatricnosti, vplyvu obcanov na chod svojej krajiny a radost z kazdeho co i maleho uspechu. Kazda nova krajina prechadza tym stadiom, vratane pochybnosti o spravnosti samostatnosti. Trva to niekolko generacii. Povhybovaci vsak zakonite vymru.

• Pred 9 mesiacmi...
Zverejnené

Ked Slovaci v 89 stali na namestiach, mozno ich tam drzala prave nadej na zmenu no a dnes vsetci vidime, ze sa ta posunulo niekde inde a nie prave tam kde by sme chceli. Politicke strany prespikovane korupciou do morku kosti, novodobi mesiasi, cakakajuci na svoju prilezitost. Napriek tomu, teda skor prave preto si myslim, ze demokracia ma svoje opodstatnenie v nasej spolocnosti. K idealnemu stavu, ked ako obcania vo volbach zodpovedne delegujeme svojich zastupcov a ti budu zodpovedne spravovat krajinu, ktoru sme im "zverili" sa asi nikdy nedopracujeme, ale nasledujuce mesiace - roky asi ukazu, kde su hranice obcianskej poslusnosti a trpezlivosti. Nieco mi vsak hovori, ze to ani potom nemusi byt lepsie.

http://podnikanie.etrend.sk/podnikanie-riadenie/ludia-zabudli-ako-chuti-cista-voda.html

• Pred 7 mesiacmi...
Zverejnené

Slovensko po 1989. skúsme to s ústavou.

dospeli sme tam, že oslavy 20. výročia Ústavy Slovenskej republiky oslavovalo nákladné osvetlenie, filharmónia, operní speváci, Gašparovič, Fico a Paška a prázdne stoličky. stálo to len necelých stotisíc eur a objednaný hlavný vysielací čas na rtvs.

http://omediach.blog.sme.sk/c/306945/Traja-najvyssi-si-urobili-radost-v-priamom-prenose.html

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov